Technisch werk en de toekomst

21

De afgelopen dagen zijn er verschillende technische werkzaamheden verricht op Biflatie.nl. De website draait inmiddels op een nieuw systeem. Dit was nodig om ongewenste indringers buiten de deur te houden en alle processen goed te laten functioneren. Alle gebruikers met een account, krijgen per e-mail bericht over een reset van hun wachtwoord, dit omdat we het oude systeem hebben gemigreerd naar een nieuw systeem. Verder zullen jullie vast hier en daar nog wel een foutje tegenkomen. Er wordt (waarschijnlijk terwijl u dit leest) achter de schermen nog hard gewerkt. Indien u iets tegenkomt wat niet klopt, laat het even weten in de reacties of stuur een e-mail naar info@biflatie.nl. Ook suggesties en tips voor de website zijn natuurlijk welkom en zullen we in ogenschouw nemen.

Biflantastische toekomst

In de afgelopen jaren komen steeds meer mensen bij ons langs die op zoek zijn naar economische statistieken en de laatste nieuwtjes over de crisis. Ook zijn er steeds meer bezoekers die hun kennis, linkjes en economische kunde delen met de andere ‘biflaten’ die hier rondsurfen. Hierdoor worden de discussies onder de artikelen steeds uitgebreider en hebben we reeds een ‘Snoeischaar’ in dienst moeten nemen om het onkruid te verwijderen. We zijn blij dat we een steeds groter wordende groep mensen kunnen bereiken met onze artikelen, grafieken, woorden en verwijzingen. We vinden het leuk om te lezen dat iedereen eigen ideeën heeft over de economische toekomst, de crisis, de werkloosheid in Europa, de waarde van geld en ons monetaire systeem. De crisis is er voor iedereen.  We hebben in ieder geval het gevoel dat we in de komende tijd nog genoeg zullen gaan meemaken. Als het u overigens een uitdaging lijkt om iedere maand tienduizenden mensen te informeren over de huidige economische gebeurtenissen, horen we dit graag. We staan open voor een uitbreiding van ons team.

Op zoek naar de economische waarheid

Dankzij het digitale tijdperk is informatievergaring voor de massa mogelijk, mede als dat iedereen eenvoudig zijn hersenspinsels kan delen via het internet anno 2013. Helemaal sinds de opkomst van Social Media, waar wij dagelijks ook over de economische crisis berichten, is informatie voor iedereen eenvoudig te filteren. Ieder individu heeft een eigen waarheid en creëert zijn eigen realiteit. Ook economisch gezien. Wat klopt en wat niet? Wat moeten we geloven? Wat zeggen, maar nog belangrijker, wat DOEN de beleidsmakers (politici, bankiers, multinationals, e.d.)? Hoe bewegen de koersen van aandelen, obligaties, voedsel en goud? Krijgen we te maken met inflatie of deflatie? Wat wordt waardoor veroorzaakt? En wat schrijft de media hierover en met welk doel? Welke gegevens worden er gedeeld? Belangrijker; welke gegevens worden níet met ons gedeeld en waarom dan niet?

Economische vragen & biflatie

Enfin, er zijn nog genoeg vragen en te weinig antwoorden, dus genoeg draagvlak om door te gaan met waar we mee bezig waren; Het behandelen van economische en maatschappelijke onderwerpen in de vorm van analyses, video’s en enigszins filosofische beschouwingen. De economische biflatie is nog steeds in volle gang. De waarde van schuld gerelateerde zaken (met name de huizenprijzen) daalt en de prijs van een litertje benzine of een half brood (grondstoffen) stijgt nog altijd. Tevens woedt er een wereldwijde valutaoorlog en zijn de problemen in Spanje en Griekenland ons inziens nog lang niet opgelost.  Nogmaals excuus voor het feit dat we even niet bereikbaar zijn geweest. Nadat alle technische werkzaamheden zijn afgerond duiken we snel weer in de economische cijfers.