Technocraten nemen de macht over in Europa

Woensdag is de Italiaanse regering onder leiding van Mario Monti officieel geïnstalleerd. Het nieuwe ‘zakenkabinet’ dat voornamelijk bestaat uit hoogleraren, juristen en bankiers, kan snel beginnen met het doorvoeren van de benodigde hervormingen. Monti en zijn ministers blijven naar alle waarschijnlijkheid aan de macht tot de nieuwe parlementsverkiezingen die in 2013 zullen plaatsvinden.

De reacties onder de Italianen was verrassend negatief. Donderdag gingen er in Milaan duizenden woedende Italianen, voornamelijk studenten, de straat op. De Italianen vinden het schandalig dat de CEO van Intesa SanPaolo, één van de grootste banken van het land, Intesa SanPaolo, is benoemd tot minister van infrastructuur. Corrada Passera, de man in kwestie, is hierdoor in een klap verlost van zijn zware taak als CEO van de noodlijdende Italiaanse bank. Niet alleen Passera wordt gezien als bankier, ook Mario Monti zelf heeft een dubieus verleden. Hij is onder meer werkzaam geweest voor Goldman Sachs. Tevens is hij Europees voorzitter van de Trilateral Commission, een groep die streeft naar grotere verbondenheid tussen de VS, Europa en Japan.

Het is een trend, steeds meer hooggeplaatste technocraten nemen belangrijke politieke posities in. Ook de nieuwe ECB voorzitter Mario Draghi en nieuwe Griekse premier Lucas Papademos zijn oud Goldman Sachs werknemers en eveneens lid van de Trileteral Commission. De video van de alom geridiculiseerde Alessio Rastani dat Goldman Sachs, al dan niet indirect, overal zijn tentakels heeft uitgespreid lijkt dan ook steeds dichterbij de waarheid te geraken.

Het is dan ook de vraag of de Italianen nu ook echt geholpen zijn met deze zakenregering in plaats van Berlusconi. Italië heeft last van een wankelend bankenstelsel en de grote Italiaanse banken hebben sterke liquiditeitsproblemen. Nieuwe hulp en bailouts lijken dan ook onafwendbaar. Voornamelijk Unicredit en Intesa SanPaolo zijn het grootste slachtoffer van het wantrouwen onder banken. De balanswaarde van Italiaanse staatsobligaties overschrijdt al het totale eigen vermogen van beide banken. Faillissement, al is het maar gedeeltelijk, zou funest zijn voor beide giganten. Er schijnt dan ook al een verzoek te zijn uitgegaan naar de ECB met de vraag of het type onderpand van de Italiaanse banken kan worden versoepeld.

Niet alleen banken hebben enorme “funding” problemen, ook de staat heeft het niet makkelijk. Na de benoeming van Monti daalde de rente op Italiaans staatspapier tijdelijk, waarschijnlijk gesteund door Draghi via de ECB, maar inmiddels noteert de rente alweer rond de 7%. Het SMP team moet meerdere inkoopacties per dag inplannen, om de rente enigszins onder controle te houden. Volgens sommige handelaren is de ECB de enige partij die daadwerkelijk de Italiaanse obligaties opkoopt. (red: Volgens de Belgische krant De Tijd heeft de ECB heeft sinds augustus voor 82 miljard euro Italiaanse staatsobligaties aangekocht). Voor een land dat volgend jaar 440 miljard euro moet ophalen op de kapitaalmarkt is dat geen goed teken. Men heeft er uit voorzorg voor gekozen om de publicatie van de voorlopige groeicijfers van het land in het 3e kwartaal niet bekend te maken. Iedereen moet nog even wachten op de definitieve cijfers. Deze worden op 21 December 2011 gepubliceerd.

Gelukkig voor Italië zijn zij niet de enige met zorgen. De laatste dagen klimt de Spaanse rente ook gestaag richting de 7% en er zijn al meerdere interventies van de ECB nodig geweest om het onvermijdelijke op z’n minst uit te stellen. De tienjarige Italiaanse rente is vrijdagmiddag gestegen tot 6,85% en het is de vraag welke maatregelen het land zal nemen als de “magische” grens van 7% zal worden bereikt. Zal dan ook een Spaanse technocraat met Goldman Sachs achtergrond premier Zapatero moeten vervangen ? Dat de huidige machtswisselingen weinig met democratie te maken hebben, is de enige juiste conclusie. Mocht het bergafwaarts blijven gaan met Italië, dan zullen de kansen voor Silvio Berlusconi in 2013 niet eens zo slecht zijn. Hieronder nog een overzicht van de ontwikkeling van de 10y spread tussen de Spaanse en Duitse rente.

@RubenvdGun

43 reacties

 1. Onkruid vergaat niet. Zijn een aantal van die Arabische burgers van landen nog verstandig om hun dictator’s eruit te schoppen. Pakken andere dictator’s de macht hier in het westen. Maar goed, wat maakt ’t uit. We hadden toch al een schijndemocratie.

 2. Beste Jan Nieuwenhuis,
  Wist je niet dat de media met handen en voeten gebonden zijn en echt alleen mogen schrijven over dat wat niet gevaarlijk is voor de systeemdictatuur?
  Natuurlijk zijn de nieuwe “vasallen” van deze landen zorgvuldig uitgezocht door het systeem dat – mijns inziens- volledig wordt gestuurd door duistere krachten die zich NWO noemen.
  Kortgeleden lekte uit dat zelfs de occupy-movement in Amerika op poten werd gezet door een miljardair uit dat land.

  Als er nog mensen zijn die geloven in een goed einde aan deze crisis zijn ze of gek of handlanger van…

  Ik kan dan wel zeggen dat ik al sinds 1981 al een publicatieverbod voor journalisten heb ontvangen na een lezing op een groot congres met als titel “Cancer, it’s like economy”, maar dat gelooft toch niemand.
  Dat ik om die redenen ook niets meer mag reageren op de collums op RTLZ is onderdeel van hetzelfde verhaal.

  Met andere woorden: van de mainstream media wordt je alleen maar dom gehouden.
  En dat de financiele wereld zijn eindpunt nadert, wordt nu voor iedereen werkelijkheid.

 3. Zie hier hoe nu vanuit de E.U. de Nieuwe Wereld Orde gestalte krijgt! Nu moet alleen Mr. 666 mog de macht grijpen om deze dictatuur te leiden.

 4. @ R: Zeer zeker. Daarom kan je beter alvast nu voorzorgsmaatregelen nemen op dat wat komen gaat. De banken als Goldman sachs spelen dit uit in hun voordeel en zullen echt geen rekening houden met de burgers die het al niet makkelijk hebben. Helemaal nu de ecb geld gaat bijdrukken, dus net als in amerika, zullen de prijzen nog sneller gaan stijgen. We houden dus steeds minder over aan het einde van de maand. Komt nog eens bij dat de huizenprijzen waarschijnlijk zullen blijven dalen, waardoor beel mensen problemen zullen krijgen met het betalen van hun hypotheek.
  Ik heb wel het gevoel dat steeds meer mensen inzien dat er niet zomaar een oplossing is voor dit probleem. Omdat de politicit en monetaire economen niets anders meer kunnen grijpen ze terug naar de laatste mogelijkheid. De mogelijkheid om geld te printen. Korte termijn inzicht, want dat gaat natuurlijk ook weer voor problemen zorgen.

 5. Als je zo een tijdje de reacties op de verschillende blog’s leest in samenhang met de artikelen, dan gaat men uit van één alles omvattend complot die de wereld(handel) bepaald. Als dit zo is, dan bepaalt of manipuleert het complot toch ook de gehele markt. Trek je die lijn door, dan maakt het toch geen ene re… uit in welke belegging je gaat zitten? Ja landbouwgrond hoor ik soms, maar dat is voor een doorsnee burger hier in het westen toch geen optie?
  Goud of zilver dan? Nogmaals, als de manipulatie sterk is en in het heetst van de strijd moet je bijv. e.a. aan fysiek metaal te gelde maken of ruilhandel plegen, zal je net zien dat dan de boel naar beneden gemanipuleerd is.
  Dus kenners, nu maar eens klip en klaar advies voor dit moment; spaargeld laten staan, of stoppen in, ja wat. Dat ergens op langere termijn het systeem moet veranderen, dat voelt iedereen wel aan. Maar niet iedereen heeft het vermogen om eens rustig af te wachten of het op langere termijn weer eens goed komt…..

 6. @Penny
  Nou, zet jezelf maar vast schrap voor de stortvloed aan reacties die je nou tot straks over je heen krijgt. Zeker als ene knowtoomuch je reactie onder ogen krijgt… Ik zeg niks, ik gun anderen de eer !

 7. Het zijn geen technocraten , maar niet gekozen diktators die de macht overnemen.
  Er zijn maar weinig mensen die doorzien hoe we langzamerhand niets meer in te brengen hebben. De Grieken mochten niet stemmen, de Italianen niet… Wij in Nederland krijgen ook alles door onze strot geduwd. Geen politicus durft nog een referendum te houden

 8. Alleen mensen als Geert Wilders, Emile Roemers en Nigel Farrage uit Engeland zijn niet onder het juk van de EU-kanker doorgegaan. en .. ze worden verguisd door de Mainstream media

 9. @Penny @Oscar @redactie

  @Penny
  By the way, de stortvloed waar ik het over had zal niet die van wat ik ga antwoorden. Maar ik ga denk ik voor de haringfilets in tomatensaus en de rooie kool in pot, soep uit een zak etc… maar dan wel voor een paar jaar !

  @Oscar
  Als (mijn) eerste reactie.

  @redactie
  gotcha code gaat gegarandeerd 1-ste x fout ondanks goed getikt.

 10. Het is een grote poppenkast , een heel slecht toneelstuk wat er wordt opgevoerd en we zijn verplicht om een kaartje te kopen en toe te kijken.. Ik denk niet dat ik dat kan..

 11. @Oscar, volgens mij had ik je al eerder betrapt op het noemen van ‘Janmaat in het kwadraat’ aka haatpruik (beiden naar moerstaal).
  Ga eens zoeken naar de financiers achter deze man. Tip: Israël en kijk dan ook even naar onze über fascist Lieberman… Het is letterlijk Janmaat, Haider of een Le Pen in het kwadraat. Had je Pim gezegd dan had je mijn zegen. Pim was dan wel een vieze relnicht maar wel eentje met brains en onafhankelijk. Daarom moest ie ook dood. Wilders is maar een poppetje “verdeel en heers”. Dit poppetje doet precies wat de elite wil. Namelijk Islam bashen. Wordt dat poppetje te eigenwijs dan zullen speciale voertuigen (altijd meerdere gepantserde en geblindeerde op een rij en telkens andere route weet ik van “iemand”) alsmede een speciaal kogel en bom veilig hok hem niet meer helpen…

 12. Endgame is begonnen Bas. Langzaam maar zeker raken wij eraan gewend geen privacy meer te hebben. Fuck, die paranoïde complotters krijgen gelijk… het is te laat… de pan kookt over… Een chip Bas, een chip… Waar wil je hem hebben? …

 13. Ik ben verbaasd over de emotionele reacties?
  Heeft niemand hier “De Boogeyman” gelezen?
  Ik heb kortdurend contact gehad met Stuyvenberg, maar hij lijkt van de aardbodem verdwenen.
  Het plan van de NWO is al eeuwen tot in de kleinste facetten in kaart gebracht en …
  In mijn ogen liggen zij op schema.

 14. Verbaasd over de emotionele reacties ? Dus als ik bepaalde boeken had gelezen en dit ruimschoots aan zag komen dan geeft het allemaal niets..? Als je een beetje gevoel in je lijf hebt dan wordt je hier van tijd tot tijd beetje moedeloos van hoe triest de wereld met elkaar omgaat en wat vandaag de dag als belangrijk wordt gezien. Al het onrecht is walgelijk om te zien. en het gaat maar door..

  En steek die chip maar in mn ………….

 15. De Boogeyman staat hier trots op m’n boekenplank. Ik heb ‘m gelezen en mij verbaast niet zo veel meer. En emotionele reacties? Ik kan eigenlijk alleen nog maar smadelijk lachen om Homo Sapiens die elke uitvinding, als in een reflex, op z’n oorlogswaarde bekijkt. Twee stappen vooruit, drie achteruit. We zijn een infantiele soort die nog steeds in de late Middeleeuwen leeft.

 16. Tra-la-la-laa-laaa …

  Weer een “mysterie” opgelost …

  http://canspeccy.blogspot.com/2011/11/germany-cannot-outrun-chinese-bear-it.html

  Kwootje :

  “The Germans are smart, they work hard, they have wonderful discipline.

  The result?

  They do extremely well in harness with a bunch of losers. “”

  *************************************

  Nice to know …

  Also, WO ist denn der die das Boot ..?

  Nur schauen lassen also … ein bisschen gucken in die Brucke hahaaahaa !!!

  Nee, effen serieus … hééél aardig ende hoffelijck sein bitte hè ? (wenn möglich …)

  Alles klar ja-jaa …

 17. Waarom hebben banken belang bij het zaaien van verdeeldheid tussen landen en overheden?
  a) omdat banken te veel geld uitlenen
  b) omdat de europees centrale bank zich houdt de meest elementaire voorwaarde namelijk: inflatiebestrijding
  (en tsja inflatie creeer je niet door te veel geld te creeeren)
  c) banken en een centrale bank wil invloed
  d) centrale banken wereldwijd zijn prive-banken ennuuuh prive-banken hebben weer belangen in oorlogsachtige industrieen. Deze industrieen gedijen altijd bijzonder goed met een beetje oorlog.
  e) uuuh wat was de vraag ook al weer?
  f) weet niet
  g) laat me met rust.
  h) interesseert me niet. Ik ga vanavond voetbal kijken.
  i) What is the problem man (libowski-stem)
  j) ach die schulden kunnen toch ook weer kwijtgescholden worden….toch?

 18. @M

  Terecht standpunt van de VVD. Indien je een bijstandsuitkering hebt, dien je te allen tijde beschikbaar te zijn voor werk en actief werk te zoeken (ook al is dat er niet of nauwelijks). (1)

  Door te gaan “kamperen” ontrek je jezelf bewust van deze verplichting.

  De smoes van “Ja maar ik ben op vakantie” gaat helaas ook niet op. (2)

  [quote]Met een bijstandsuitkering op vakantie

  Als bijstandsgerechtigde heeft u recht op 4 weken per jaar vakantie met behoud van uitkering. U moet uw vakantie melden bij de sociale dienst en bij het WERKplein van de gemeente.[/quote]

  Rechercheur er op afsturen en om identificatie vragen. Indien geconstateerd wordt dat je een uitkering hebt direct 30% korten en verplicht iedere dag melden bij de gemeente waar je woont.

  (1): [url]http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand[/url]
  (2): [url]http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand/plichten-bij-een-bijstandsuitkering[/url]

 19. @Martin,

  Heb je de links in de vorige bijdragen wel bekeken?
  Moet je voor de grap eens doen.
  Gelieve daarna inhoudelijk te reageren.
  Deze bezetters zijn namelijk de ware helden.
  Het meeste werk is niet van toegevoegde waarde en houdt ons af van naastenliefde, vrije tijd, geestelijke ontplooiing, echt eigen bezit, natuurlijk en vers voedsel, privacy, et cetera…
  Werkkamp HOL-land, je ziet het pas als je zoals ik jaren in diverse binnenlanden hebt vertoeft en de grootste schok te verwerken krijgt bij terugkomst. Het gaat allemaal nergens meer over.

 20. @Martin
  Ik ben het eigenlijk altijd met je eens. Jouw standpunt in deze reactie kan wel wat genuanceerd worden. Veel occupy-ers zitten wel in de shit en willen bovendien uitdragen dat het systeem niet deugt. De overheid is mede verantwoordelijk in het feit dat een werkzoekende (het westen/Europa/Nederland) niet of moeilijk een baan kan vinden. Er wordt nml. wel erg veel directe/indirecte (inkomsten)belasting gevraagd hier. Dat maakt een werknemer hier ook erg duur ! En dat heeft dan weer gevolg voor de concurrentiepositie met andere landen/delen vd wereld. Bovendien, een werkgever HIER zal zich wel 10 x bedenken om iemand aan te nemen. In mijn specifieke geval kan ik in elk geval zeggen: Een ICT-er uit India met dezelfde kwaliteiten als die van mij is wel goedkoper. Tijdens een sollicitatie werd mij zonder blikken en blozen verteld dat het merendeel van de software ontwikkeling in India, Pakistan werd uitbesteed. Hier in Nederland waren de software ontwikkelaars op 2 handen te tellen.

 21. @M: Wist je dat dat typische witte masker met dat snorretje & sikje, vernoemd naar ene Guy Fawkes (van het ‘Buskruit-komplot’/17e eeuw/Engeland) GAPATENTEERD is door Time Warner ?

  Die occupy-beweging is pure “controlled opposition” joh !

  Maar dit doet natuurlijk niets af aan de intenties van de afzonderlijke deelnemers ; die weten namelijk van niks, zoals altijd …

 22. @KTM, ah en opeens is occupy ‘controlled opposition’.
  Ik zit mij af te vragen of ik je -al dan niet onder invloed van een wiskas- van alles wijs kan maken…
  Occupy is een van de vele initiatieven. Ik kan mij voorstellen dat lieden die elk paranoïde verhaal voor waar aannemen (niet meer nuchter kritisch) zulke geluiden voortbrengen en er ook ontvankelijk voor zijn. En misschien willen de opponenten de sheeple dit ook wel doen laten geloven…

  Ik ben lid van allerlei nieuwsgroepen en sponsor ze ook bij tijd en wijle. Zodoende heb ik weleens contact gehad met een van de advocaten van een van terrorisme verdachte gevangene welke helaas niet kon terugvallen op het ‘habeas corpus ‘ http://projecthamad.org/. Neem nou van mij aan dat miljoenen goed ontwikkelde Amerikanen zich ook gegijzeld voelen door de politiek.

  Occupy is een van de vele uitingen daarvan welke populair is en boven is komen drijven.
  Een andere bekende is http://www.worldcantwait.net/
  Allemaal van oprecht bezorgde Amerikanen.
  Overigens heb ik al jaren goed contact met een bekende journalist.
  Mijn informatie komt vaak weer in zijn artikelen over Nederland en die haatpruik terecht.
  Vanwege privacy wil ik zijn naam niet noemen.

  Maar neem nou maar van mij aan dat het heel hard achteruit gaat in die u-naai-us-steeds en dat elk verzet eigenlijk zinloos is. Brazilië en andere landen in Latijns Amerika hebben ook honderden jaren onder de knoet van een elite gezeten. Gelukkig hebben we nu internet en andere media waardoor de bevolking zich snel en goed kan organiseren.
  Maar zolang de elite nog altijd de teugels stevig in handen heeft is elk verzet eigenlijk zinloos. Ze hebben doordat ze vrijwel al het geld hebben en erg veel bezitten naast de banken ook de politiek en dus de militairen in bezit. De elite heeft dus het monopolie op geweld mede door de voetsoldaten in de watten te leggen. Verdeel en heers!

  Ik hoop oprecht op een revolutie maar ben eigenlijk bang dat wij geleidelijk in een technocratie overgaan waarin wij nog maar vee met een chip zijn.
  Door occupy ‘controlled opposition’ te noemen doe je die elite een enorm plezier.
  Want maak ze belachelijk en zorg dat Sjonnie en Anita blijven slapen.

 23. Zoals ik al dacht. Vele reacties in de categorie opgeblazen meningen en vermeende complottheorieën ontsproten of nagepraat door eveneens opgeblazen ego’s. Maar een echt antwoord op mijn vraag nog niet gelezen. Stel dat men inderdaad in staat is d.m.v. meer of minder margin verplichting de koers van PM zwaar te manipuleren, dan kan het zomaar zijn dat ook deze alternatieve “veilige” belegging voor de particulier nu een hartstikke foute keuze zal blijken op moment dat hij de (tegen) waarde nodig heeft.

 24. @Penny
  Je kunt niet om een allesomvattend advies vragen zoals in je vorige reactie. Niemand hier heeft een glazen bol immers. En het is per individu verschillend denk ik. Velen op deze site zullen roepen: Goud ! Zilver ! Als je (echt) vermogend bent zou je daar in moeten geloven en die gok kunnen nemen. Andere geloven in zelfvoorziening. (Eigen grond, moestuintje etc.) Persoonlijk vind ik die wel erg leuk. Maar ook dat is een grote stap. Ikzelf ga voor de blikvoer maar dat heeft ook weer een persoonlijke reden, deze is nml. niet per definitie gebaseerd op mogelijk komende doemscenarios’s zoals velen hier voorspellen maar heeft ook een andere reden. Niet vragen maar informeer jezelf. Zoek naar informatie en stel je eigen conclusie.

 25. @Penny
  Nee inderdaad. Valt me inderdaad ook wel tegen. Maar ik had eigenlijk wel een waterval van reacties verwacht van met name ene knowtoomuch aangaande goud en zilver. Misschien dat ie het deze keer te druk had met ‘zijn’ Rotchild familie of lonkte de whiskas (=whisky) wel teveel. Sorry, ik kan er voor nu even niet meer van maken.

 26. Punt is dat ik op zich wel wat voor een deel in gouden munten voel, maar wanneer ik dan terugdenk aan onderstaande uit een eerder gelezen blog van Erica Verdegael 1/10/2011…
  Zij stelt daar dat de belegger die in 1980 –de vorige goudhype- goud kocht, heeft nog nooit echte winst gemaakt, want sinds 1980 heeft de goudprijs de inflatie, gemeten in dollars, totaal niet bijgehouden, ondanks de recente koersstijgingen. De Amerikaan die in 1980 in goud belegde en het nu verkoopt, kan dus voor de opbrengst flink minder kopen dan toen. Een Europeaan is nog slechter af.
  Mischien dat knowtomore ons daarin adviseert?

 27. @Penny, ik denk dat je op het forum moet zijn.
  Mensen reageren hier even snel. Een draadje is binnen enkele dagen alweer passé.
  Wel denk ik serieus dat mensen als knowtoomuch links naar waardevolle informatie geven. Niet dat ik alles voor waar aanneem maar het verbreedt wel mijn horizon. En tsja, hij doet dat op zijn manier… Ik vind het prettig maar een ander noemde het sambal op een gebakje.

 28. @Penny
  Goud met het oog op winst moet je denk sowieso vergeten en als het dan toch zo is is het alleen maar mooi meegenomen. De vraag is: hoe stellig denk je dat de Euro klapt ? Ben je daarvan overtuigd dan is het denk ik wel fijn om wat goud achter de hand te hebben.

 29. @Penny : Sorry voor mijn verlate antwoord. Na eten, drinken, vuurwapens en een (diesel-)stroomaggregaat zijn goud en helemaal zilver (voor het geval je geld over hebt) absoluut de beste belegging. Geld kan worden bijgedrukt, tot in het oneindige zoals we hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook in de EU zullen gaan zien, goud en zilver daarentegen niet, en hebben al 50 eeuwen in honderden culturen onafhankelijk van elkaar een enorme monetaire functie gehad. De goud- en zilverprijzen worden al minimaal vanaf begin jaren ’70 kunstmatig onder controle (dus ‘laag’) gehouden, onder meer door die margin verhogingen. ‘Men’ heeft door het refractionaire systeem inmiddels (een schatting van mijn kant) 100 keer zoveel papieren goud gecreëerd dan er ècht (fysiek) bestaat ; voor zilver kan deze verhouding nog wel eens het dubbele zijn (!). Historisch gezien, in allerlei culturen, was zilver tussen de 5 en de 20 keer zo goedkoop als goud.Op dit moment is dat 52 ; dus komt er onvermijdelijk het moment dat zilver naar de ‘normale’ waarde gaat, oftewel 1:15 , en DUS heeft zilver nog ‘faktor 3’ in te halen, waarschijnlijk wordt het faktor 5. Faktor 3 of 5 ten opzichte van goud dat vrolijk doorgaat te stijgen natuurlijk, kun je nagaan. Het unieke aan onze tijd is dat de ‘massa’ nog moet wakkerworden en dan uit paniek/voorzorg ook fysieke edelmetalen wil, waarvan er FYSIEK helemaal niet ‘genoeg’ zal blijken te zijn ; ‘genoeg’, omdat dit afhankelijk is van de prijs natuurlijk, die dan gaat exploderen. Bijkomend effect is dan dat de ‘papieren leugen’ onvermijdelijk uitkomt, waarna de waarde/koopkracht ècht richting stratosfeer zal gaan. En dan is het einde van alle margin-smoesjes of andere manipulaties, en wordt de wèrkelijke waarde herbepaald door de mensheid als geheel zeg maar, op dit of dat moment iedere keer naar omstandigheden. Het lullige is dat edelmealen het beter doen naarmate de Grote Ellende toeneemt, zoals grote oorlogen.

  Daarom gaan edelmetalen op korte termijn (1-3 jaar) gewoon gigantisch knallen : vanwege een wereldwijd imploderend papiergeldsysteem (enorme vraag dus naar ècht geld vd ‘massa’) èn vanwege gigantische militaire conlicten.

  Zie hier je antwoord, Penny …

 30. @moerstaal : ik bedoelde ook niet te zeggen dat die mensen (Occupy) NIET de beste bedoelingen of idealen hebben, want dat geloof ik wel ; anders zouden ze niet dagelijks hun traangas-douche ondergaan, maar ik bedoelde dat ’tegenbewegingen’ tegen het Systeem in de moderne tijd ALTIJD door het (Khz-)Systeem àchter het ‘zichtbare’ systeem worden gecontroleerd.

  Bij deze een nog sterker voorbeeld, of je het nu gelooft of niet, Hezbolla, PLO, Hamas of Moslimbroederschap-bewegingen worden zonder uitzondering via de MI6 door de ‘The City-Khazaren’ beheerst.
  Kijk, oorspronkelijk was de enige ècht functionerende geheime dienst in Engeland die van The Bank of England (mede door onbeperkte budgetten) en die BOE is één jaar na Waterloo (1815), doordat de Engelse tak vd de Rothschild’s via postduiven één etmaal eerder de uitslag van die veldslag kenden, via list en bedrog volkomen in PRIVE-bezit van die Engelse tak gekomen, en daarmee ook haar geheime dienst natuurlijk; die behoorde tot de inboedel. (idem voor de CIA, MosZaad,NVDK-KGB-FSB en natturlijk onze eigen AIVD etcetc ; die werden allen in nauwe samenwerking gesticht/bevolkt door MI5 of -6 figuranten.

  Wereldwijd hebben de Rothschilds àlle geheime diensten van àlle landen met een Centrale Bank ‘onder’ zich – geloof ’t of niet –

  So hi, Jacob, is your dick still working ?

 31. Maar wat ik zeggen wil is dit : de ‘normale’ Hamas-aanhanger heeft hier natuurlijk geen ènkel benul van, logisch.

  Dat wordt dan ook niet voor niets ” L’Art Royal ” genoemd : de kunst van het Ultieme Bedrog : de ’tegenstander’ die voor jouw wèrkelijk doeleinden werkt, zonder dat deze het zèlf beseft …

 32. @Knowtoomuch: [i]Je schrijft: De goud- en zilverprijzen worden al minimaal vanaf begin jaren ’70 kunstmatig onder controle (dus ‘laag’) gehouden[/i]. Dat is nu wat ik me afvraag. Kunnen ze dat lang(er) dan is de vraag of je er wat mee opschiet. Als de massa, zoals je omschrijft, in slaap gehouden kan worden, hoe dan de waardevastheid in te schatten. De laatste maanden lijkt het wel dat goud alleen positief beweegt bij een opgaande of liever gezegd enigszins corrigerende beurs. Op moment dat er weer een enorme onzekerheid spelt zie je de waarde terugvallen. Kortom, ik heb het gevoel dat de veilige haven wat dat betreft ook betrekkelijk is?

 33. @Penny: De goudprijs wordt enerzijds gemanipuleerd zodat het LIJKT of dit eenzelfde belegging is als een aandeel, anderzijds wordt er door investeerders verkocht om verliezen te dekken. In de jaren 70, vlak voor de prijs explosie, was er ook een periode dat de goudprijs parallel aan de DOW liep, daarna brak ie los.

  http://thedailybell.com/3265/Anthony-Wile-Why-Gold-Sells-Off-and-What-Will-Happen-Next-

  Uiteraard heeft ook goud alleen waarde als mensen dat eraan toekennen. Dit is wel al duizenden jaren het geval, en goud kan niet omvallen. Bovendien sinds centrale banken net kopers zijn, lijkt het mij duidelijk wat de beste valuta is.. goud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: