Tegenlicht: Inside Lehman Brothers

0

In de documentaire Inside Lehman Brothers wordt de val gereconstrueerd door de klokkenluiders zelf, ooit werkzaam voor Lehman Brothers. Rommelige hypotheken die werden afgesloten door Lehman Brothers veroorzaakten tien jaar geleden een vastgoedcrisis in Amerika. Dit leidde tot een wereldwijde financiële crisis en uiteindelijk tot de val van de zakenbank.

inside lehman brothers

Lehman Brothers failliet

Op 15 september 2008 wordt Lehman Brothers failliet verklaard. Met 613 miljard dollar aan schulden en wereldwijd 25.000 werknemers in dienst, is het faillissement het begin van de ineenstorting van de wereldeconomie en de grootste economische crisis van het begin van de eenentwintigste eeuw.

Inside Lehman Brothers

Tien jaar later kijkt de Franse journaliste Jennifer Deschamps met haar landgenote Sylvain Pak en de Indiaas-Amerikaanse journalist Vikas Bajaj, terug op het faillissement van Lehman Brothers. Wat is er gebeurd en hoe heeft het zover kunnen komen? De documentaire onthult hoe het topmanagement van Lehman niet aarzelde om te liegen tegen cliënten en hoe zij het personeel onder druk hebben gezet om de waarheid te verbergen.
Kijk dinsdag 18 september om 22.55 uur naar Tegenlicht op NPO 2

 

loading…