Terug uit vrijwillige afzondering, nog net geen uitsluiting

Na een weekje weg is het soms lastig weer op gang te komen. Een weekje weg betekent bij mij een week uit de dagelijkse sleur. AOW’ers genieten natuurlijk 365 dagen het hele jaar door van hun ‘vakantie.’ Niet hoeven werken is een lastige opgave voor iemand die in een werkzaam leven altijd voor dezelfde ‘baas’ heeft ‘geploeterd. Elke ochtend start ik na mijn ontbijtje de computer op om het dagelijkse nieuws te scannen en de beurspagina’s door te nemen. Je moet toch wat om ‘bij’ te blijven. 

Nationale moeheid

Soms denk ik wel eens dat het beter is om niet bij te blijven. Ik zie teveel ellende via de media. “Maar dat zoek je toch zelf op,” zo roept mijn verkering dan. Misschien dan toch maar ’s avonds op de luie bank naar de praatvogelshows kijken of de journaals met het voorgekauwde nieuws; vooraf geselecteerd door de persbureaus ANP en Reuters. Als ik dat zou doen hoef ik hier niet mijn ongenoegen te uiten over het mondiale onheil dat zich voor onze ogen voltrekt zonder dat de massa het ziet. De meute die op de bank voor de TV hangt na hun verplichte werkdag. Zoekend naar  banaal amusement van de nationale omroepen. Heel logisch overigens want zelf deed ik dat ook in de jaren 80 en 90 na een drukke werkdag. Met 3 opgroeiende koters, volleybaltraining en wedstrijden, bestuurlijke werkzaamheden en het onderhouden van sociale contacten. Druk, druk, druk, ben er nu nog moe van.

Ruimte om lief te hebben

In deze tijd van digitalisering met de smartphone in de rechterhand en de afstandsbediening in de linkerhand vind ik het al een hele opgave voor  jonge millenniumgezinnen om in een 24-uurs economie op de been te blijven. Ik zou denken dat we ons zorgen moeten maken over jongeren die een gezin willen stichten en naast een drukke voltijdsbaan omkijken naar een onderdak waar ze graag 1 of 2 kindertjes willen groot brengen. Niet meer dan 2 natuurlijk want een huis met 4 slaapkamers is niet meer op te brengen. Zelf hebben wij 3 kids groot gebracht en ik ken gezinnen die het presteerden hun tijd en aandacht te verdelen over meer kids. Hulde aan deze echtparen. Ik moedigde hen altijd aan met deze woorden: “Als echtparen echt paren, hebben echtgenoten echt genoten….” Zo was dat vroeger toen we meer tijd voor elkaar hadden en de ruimte konden vinden om elkaar lief te hebben.

Tijdperk van transitie

Ik wil hopen dat er meer mensen zijn die vinden dat ‘we’ de jongeren tekort doen. Niet dat ik de schuld van de huidige woningnood op de oudere generatie wil afschuiven, integendeel. Met “we” bedoel ik de huidige maatschappij die zich laat misleiden door wanstaltige monetaire beleidsmakers die met de elitaire globalisten een totale verandering voorstaan van onze manier van leven. We vertoeven in een tijdperk van transitie en moeten in een halve eeuw veel veranderingen accepteren die enorme impact hebben op onze leefwijze. De landelijke politiek doet er niet meer toe. Niet voor niets is het kabinet langdurig demissionair. In dit tijdperk van globalisme zijn het de multinationals die het met hun kapitaalkrachtige lobby voor het zeggen hebben. Samen met “Big Financials’ is een monetaire strategie opgetuigd waarmee de samenleving en bedrijven met goedkope leentarieven enorme schulden kunnen aangaan. Aandelen en vastgoed gaan weliswaar door het dak, maar een (on)aangenaam neveneffect is wel dat er volop werkgelegenheid wordt gecreëerd zodat jongeren met een voltijdbaan met z’n tweetjes, of nog beter met een drievoudig inkomen van een triootje, in staat zijn om een woning te kopen of te huren.

Streven naar volmaaktheid

Banen zijn er genoeg en komen er nog meer door het overheidsbeleid dat als doelstelling heeft om een totale controle op de samenleving uit te oefenen. Om ons burgers te beschermen voor een gezondheidscrisis en een klimaatcrisis. Heel stiekem is er eerst 10 jaar lang bezuinigd op de gezondheidszorg, zoals bijvoorbeeld op IC-capaciteit. In een sector waar  de komende jaren i.v.m. de vergrijzing honderdduizenden extra handen nodig zijn. Heel slim worden allerlei controlemiddelen ingevoerd met als doel de bevolking te beschermen tegen “melaatsen.” Straks kan de coronapas uitgebreid worden met het puntensysteem van de EU-Greenpas om de klimaatdoelen te halen. Een puntensysteem naar Chinees model. We ontvangen minpunten bij vlieg- en autoreizen met brandstofmotor en bij aankoop van vleesproducten enzovoort. Pluspunten bij aanschaf van dure energiezuinige producten. Voorwaarde is dat cash plaats maakt voor digitale bankgeld(CBDC van de ECB). Het monitoren van al onze bewegingen is de natte droom van de globalisten. Een feestje voor de idealisten die met robotica en AI(kunstmatige intelligentie) naar de volmaakte mens streven.

Tekorten

De fantasie van de elite betekent de ondergang van de onderkant van de samenleving die de enorme stijging van o.a. de energietarieven de komende jaren niet aan kan. De energietransitie vereist tientallen miljarden extra investeringen in hoogspanningsnetwerken waar duizenden extra werknemers dringend aan de slag moeten om te voorkomen dat het netwerk overbelast wordt door een versnelling van de energietransitie ten gevolge van het “Fit-for-55-pakket van de Europese Commissie.” In veel sectoren zijn nu tekorten aan arbeidskrachten. Nuchter beschouwd zou dit  leiden tot een ‘vastloper’ van jewelste. Een crisis van formaat staat voor de deur met tekorten aan alles. Tekort aan woonruimte, tekort aan jongeren, tekort aan werknemers, tekort aan handhavers, tekort aan zorg, tekort aan voedsel door minder boeren, tekort aan geld, etc, etc. Een zorgelijke ontwikkeling die niet eerder is voorgekomen in onze welvarende verzorgingsstaat.

Technocratie

Nog schokkender is het gebrek aan eerlijke politici en verstandige monetaire beleidsmakers. Er bestaan politici die niemand vertrouwen behalve hun eigen partner. Lang leve het wantrouwen in de politiek! Politiek Den Haag mist mensen met visie, zoals een wakker Kamerlid voor wie een functie elders was bedacht. Mensen die zien wat er leeft in de samenleving maar ook zien wat er zich afspeelt ver boven de samenleving in de hoofden van de machtswellustige globalisten die voorbij gaan aan de integere wensen van de inwoners van soevereine landen. De mensen die een betaalbare woning believen, die hun eigen identiteit willen behouden en zelf willen beslissen over hun lichaam. Mensen die vertrouwen op hun eigen gezonde verstand zonder bijsturing met theoretische modellen en controlemiddelen van een technocratische overheid.

GW

8 reacties

 1. Beste Gerrit, Het weekje vrij heeft u goed gedaan. U beschrijft, opnieuw, precies wat er in deze in en in verrotte wereld aan de hand is. Ik vraag me alleen nog af of we hier ooit nog uitkomen en ooit weer terug kunnen keren naar het oude normaal.
  Ik vrees van niet en met mij velen vermoed ik. De NWO moet en zal er in sneltreinvaart doorgedrukt worden. Dat zie je in ieder land gebeuren.
  We, het gewone volk, wordt doelbewust in een hoek, gevangenis, gedreven, waar we nooit meer uitkomen. Of we moeten 100% gehoorzamen aan de zogenaamde machthebbers. In Duitsland zeggen ze “ zum kotzen”.
  Wat een wereld en helaas het grootste deel van het volk slaapt nog steeds. Met dank aan de MSM en de zgn volksvertegenwoordigers, die ( op een enkeling na) NIETS voor het volk doen. Partijbelang, eigen belang en honderdduizend kilometer verderop het belang voor het volk. Das Pack ( de last) zoals een Duits politicus het volk noemde. Wat een zooitje!

  1. Het lijkt inderdaad een zooitje te worden. Oorspronkelijk wilde ik het ook niet geloven dat het ook hier in NL de kant op zou gaan van totale controle. Het lijkt nu wel in een stroomversnelling te geraken. Het is van belang om vooral met cash te blijven betalen. Ik betrap mijzelf er op dat ik de laatste tijd wat al te makkelijk de pinpas gebruik. Zo gemakkelijk en zo verleidelijk. De buurtsuper leert ons nu zelf te scannen maar dat weiger ik. Als de juffrouw mij vraagt om het eens te proberen dan zeg ik, “maar de jongedame aan de kassa dan? Die wil toch graag een paar extra centen voor haar uitzetje verdienen, toch?” Eén keer probeerde ik het verhaaltje uit te leggen dat we zonder cashgeld onder een totale controle zouden komen van de overheid, c.q. centrale bank. De jongedame kijkt je dan meewarig aan en je ziet haar denken, die figuur is duidelijk van de oude stempel. De jeugd snapt het echt niet. Zo jammer.
   Ook het onderwijs is inmiddels helemaal gericht op een digitale wereld. Ook daar zullen studenten geen lesje krijgen over de werkelijke bedoelingen van Big Brother. Er wordt alleen verwezen naar een televisieserie en dat het boek van George Orwell(1984) nogal gedateerd is. Er is veel meer nodig om de massa wakker te schudden.

   Als we kijken naar de gekte in landen als Italië waar het loon niet wordt uitbetaald als je niet gaat prikken en Australië dat in een zware lockdown verkeert met minimaal aantal coronaslachtoffers, dan vrees ik ook hier het ergste. De beelden van de demonstraties die uitmonden in slagvelden in Melbourne, Turijn en Parijs zien we alleen via twitter maar niet bij onze eigen (staats)media. Nogal verdacht.

 2. Kom op! Schreef je niet dat je een weekje in ‘retraite’ zou gaan? Dat was -en is voor sommigen nog steeds- een tijd van inkeer en zelfreflectie, het overdenken van de eigen zonden, meditatie en het (her)ontdekken van de eigen rol in het leven en de wereld.
  Als het goed is zou je daarmee niet alleen nieuwe energie kunnen aanboren, maar vooral een nieuwe kijk op de dingen van alledag, door een aangevuld reservoir van nieuw elan en positieve inspiratie.
  Conclusie na je ‘hervatting’: Jammer, maar niet getreurd. Het lukt ook de politiek niet om zich door fysieke afzondering geestelijk te verheffen boven zichzelf.

  1. Retraite was ooit in onze vroegere Christelijke cultuur een stap terug doen (wat het woord ook betekent) voor een grondige spirituele reiniging van lichaam en ziel.
   Helaas, met het overboord gooien van onze religie stroomden de kerken leeg en vulden zich de psychische opvangcentra.
   Het lijkt er op dat we daarmee niet echt veel opgeschoten zijn als prijs voor onze zogenaamde welvaart. We hebben knollen gekocht voor citroenen.

 3. Nog een paar goede tips om uit de QR gevangenis die nu tijdelijk opgericht is te ontsnappen. Het is echt maar tijdelijk deze corona plandemie heeft duidelijke oorzaken.

  https://t.co/S7FO3ub61r?amp=1

  Echt de overheid is nu machteloos en irrelevant geworden door hun extreme inkompetentie samen met de centrale banken kan zelfs een blinde nu zien dat de overheid zich zelf onmogelijk gemaakt heeft.

  https://kingworldnews.com/greyerz-we-are-about-to-witness-the-violent-end-of-the-epic-everything-bubble/

 4. Helaas is Pieter Omztigt net als zijn broer diep verstrikt in het WEF moeras
  en den Pieter stemt gewoon mee met het kartel. Hij is helaas ook geen volksvertegenwoordiger meer een volksverlakker. Ja gaat allemaal om de centjes.
  En Klaus 666 zag dat het goed was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: