“The Big Reset 2021” : machtsgreep van de elite

De aankondiging van het World Economic Forum(WEF) dat we ons moeten voorbereiden op “The Great Reset” begint steeds meer door te dringen tot de massa. Nadat analisten van verschillende alternatieve media zich er over hebben gebogen beginnen meer mensen zich af te vragen welke bedoelingen er achter die Big Reset zitten. Komt het zo maar uit de lucht vallen of is er duidelijk sprake van een van te voren opgezet plan. Er wordt volop gespeculeerd over de ‘goeie’  bedoelingen van het WEF en zijn trawanten, het IMF en de centrale banken. Natuurlijk zijn hun intenties in hun eigen beleving goed bedoeld maar het effect van een doelstelling is niet altijd in lijn met de verwachtingen. Waarom roept het WEF nu dat we ons moeten voorbereiden. Dat lijkt verdacht veel op een hersenspoeling. De wereldwijde samenleving moet namelijk worden voorbereid op een nieuwe wereld waarin alles anders is. We worden alvast gebrainwasht.

“Top of the World”

De komende tijd worden we geconfronteerd met opeenvolgende gebeurtenissen die onrust zullen zaaien onder bevolking. Voor zover die onrust er al niet was in bepaalde delen van de wereld. De signalen van onrust hadden de 2500 deelnemers van het WEF al opgevangen. Het Forum bestaat uit internationale politici, intellectuelen en CEO’s van de grote multinationals die jaarlijks bijeen komen. Het is een elitaire club, de top van de wereld. Het feit dat je wordt uitgenodigd zegt genoeg over jouw maatschappelijke positie. Mijn naam staat niet op hun lijstje. De uitnodiging op zich is natuurlijk een grote eer en maakt jou belangrijk. Wanneer die gedachte nog niet was doorgedrongen dan zal dat zeker bij ontvangst van de uitnodiging het geval zijn. Stel je voor, de “Top of the World.” Je mag deelnemen aan een bijeenkomst van een denktank die de wereld gaat veranderen.

Nieuwe menukaart

Jan Boezeroen en de burgemeester van Lutjebroek worden niet uitgenodigd. Niet de mensen die dicht bij het volk staan. Niet de volksvertegenwoordiger die een paar jaartjes bezig is om een benadeelde groep burgers uit de stront te trekken. Niet de boertjes uit de polder die door een repressief stikstofbeleid van hun regering gedwongen worden te saneren. Nee, het gaat niet over de soep en de pudding. Het WEF komt met een totaal nieuwe menukaart. Bedacht aan de tafels van een dinerend gezelschap die hun uitnodiging hebben geaccepteerd om aanwezig te zijn bij The Top Of The World. Juist de beslissing om op de uitnodiging in te gaan is een hele belangrijke. Jezelf het gevoel te geven bij die Top te horen. De beloning voor jouw inspanningen om de maatschappelijke ladder te beklimmen tot aan de hoogste trede. Alleen het idee al dat jij zomaar wordt uitgenodigd, dat zegt toch heel wat over de status die je hebt bereikt. Tsjonge, jonge, je mag aan tafel met de hoogste kringen.

Mark was er ook

Het zegt genoeg over het sfeertje dat er heerst in zo’n uitgelezen club. De grote problemen van de aarde worden besproken en jij mag meepraten. Niet zelf denken, maar vooral meepraten met de groten en machtigen der aarde. Stel je voor dat je uit de toon valt en roept dat het een goed idee zal zijn om de macht van de multinationals te ontmantelen en hun biljoenen aan kapitaal evenredig te verdelen over de uitgeknepen massa. Er zal direct gekeken worden naar het glas dat je vasthoudt. Het hoeveelste glaasje zou dat zijn? Toch zeker eentje teveel. De bedoeling van deze elitaire bijeenkomst is natuurlijk niet om te vieren dat het de laatste bijeenkomst is. Het is juist bedoeld om de teugels stevig in handen te houden. De machtspositie vooral vast houden, zodat je de volgende keer weer op de voorpagina prijkt van de lokale dagbladen uit jouw omgeving. Onze Mark was er ook. Prachtig toch, de MP van een klein polderlandje.

Reactie op een onbalans

Met mijn betoog moet duidelijk zijn dat mijn verwachtingen van deze dinerclub niet hoog gespannen zijn. Hun plannen om de wereld te resetten komen voort uit een panische angst dat de opeenstapeling van de laatste crises uitmonden in die ene grote crisis die uit zichzelf de boel reset. Gewoon de logische natuurlijke reactie op een onbalans. Als de boel uit z’n evenwicht is zal er altijd een reactie komen die de balans weer terug brengt. Het zijn de natuurlijke reacties die spontaan ontstaan als net die ene druppel de emmer doet overlopen. De natuurrampen die ontstaan door verschillen in luchtdruk, teveel aan water, teveel aan regen- en sneeuwval, de aardbevingen, klimaatveranderingen enzovoort, kunnen niet door menselijk ingrijpen worden voorkomen. Hooguit wat dijken bouwen en wat minder CO2 uitstoten. Het zijn de kleine dingen waarmee de mens z’n eigen omgeving probeert te beschermen. De mens zal de wereld niet kunnen redden als die op hol slaat. Ook niet het klimaat dat al eeuwen z’n eigen gang gaat.

Hoogmoed komt voor de val

De overstap van de natuur naar de economie is feitelijk een kleine stap. Ook in de complexe economie die mondiaal is verstrengeld stapelen zich spanningen op die worden veroorzaakt door de enorme verschillen in luchtdruk, eeeehhh ongelijkheid. Verschillen tussen de ontwikkelingslanden en westerse economieën zijn te groot, de inkomens- en vermogensongelijkheid tussen de 10 procent Rijken der Aarde en de resterende massa zijn onoverbrugbaar, de verschillen in politieke stromingen, culturen, ontwikkelde beschaving en enorme gebieden met lage ontwikkeling in Afrika en Zuid-Amerika enzovoort, enzovoort. Kortom, we spreken over enorme verschillen in economische snelheden die niet zomaar in evenwicht zijn te brengen door een elitair clubje notabelen. Hoogmoed van de bovenste plank, pure grootheidswaanzin van machthebbers die in de gaten krijgen dat er iets teveel spanning is opgebouwd in een zeer complexe mondiale samenleving die barstjes begint te vertonen.

Digitaal eten

Nu gaan ze roepen dat we ons moeten voorbereiden voor “The Big Reset”. Ik zeg, er komt geen grote reset. Het is een ultieme droom van een eetclubje die denken dat via de muisklik van een computer de wereld kan worden gereset. Dat met een muisklik klakkeloos een nieuw digitaal betaalsysteem kan worden ingevoerd. Dat met een paar muisklikken een enorme schuldenberg kan worden weggeschreven. Dat de bevolking met één muisklik een programmaatje aanklikt dat ons met mooie plaatjes voorlicht over een nieuwe wereldorde. Ach ja, ik ben ook een computerfanaat. Zoek de mooie plaatjes op via internet en droom weg met de muziek van Youtube. Zou het dan toch bestaan, het nieuwe tijdperk waarin we digitaal worden bestuurd. Door een eetclubje die ons in huis opsluit, die roept dat het buiten gevaarlijk is omdat de aarde te snel opwarmt door menselijk handelen. Even bluffen, ik heb 3 grote beeldschermen, een wifi-netwerk met 2 computers en 2 laptops en ben dolgelukkig met de filmpjes en muziek op Youtube, kortom de ideale digitale mens. Ik ben helemaal voorbereid. Laat die ‘Big Reset’ maar komen. De enige vraag die ik nog heb is of we ook digitaal te eten kunnen krijgen.

GW

20 reacties

 1. Quote auteur: “Laat die big reset maar komen”. Ik hoop dat u genoeg goud en zilver in huis heeft want dat zal het enige zijn wat tijdens een reset zijn waarde blijft behouden aangezien dat het onderpand is van de centrale banken en landen. Ik weet niet of de leden van de WEF dit bewust willen bereiken, maar linksom of rechtsom komen we daar wel op uit vanwege de krimp veroorzaakt door de corona maatregelen, record hoge schuldberg en de ambities om biljoenen te smijten richting klimaatprojectjes.

  Lezend door de plannen van het WEF zie ik een toekomstbeeld waar ik niet vrolijk van wordt. Een top down samenleving waarin de elites tot in detail bepalen wat goed is voor de massa. Waarin geen vrijheid meer is. Waarin de soevereiniteit van landen steeds meer wordt overgeheveld naar internationale instituten welke aan niemand verantwoording schuldig zijn. Waarin men 24X7 in de gaten gehouden wordt met tracking apps en vaccinatiepaspoorten. Ik zelf denk dat dit de reden is van de coronamaatregelen, en niet zijn sterftepercentage van 0.14% t.o.v. de 0.1% van de griep (zie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7286834/). En we moeten heel eerlijk zijn, dat de politieke ontwikkelingen van de afgelopen jaren waar totaal geen logica in zat, ineens heel logisch worden met de Big Reset in het achterhoofd. Ik denk zelf dat er al jaren naartoe gewerkt is.

  Wel denk ik dat hun reset (gelukkig) zal mislukken, omdat hun ideeën totaal losstaan van de realiteit. Dit valt bijv. te zien aan de boerenprotesten, gele hesjes etc. welke in tegenstelling tot de klimaatbeweging en BLM de reset niet ondersteunen. Ik denk dat de massa zodra ze gaat inzien wat ze allemaal gaan verliezen vanzelf in actie komen. De spelen is de massa al kwijt, zodra het brood volgt is het feestje voorbij voor de elites.

  1. Tijdens oorlog is geld niet te eten. Alleen een gezonde samenwerking en ruilhandel met gelijkgestemde mensen biedt kansen op overleving. Inderdaad: het gros is kansloos.

  2. En ik denk daar ook zo over. Uiteindelijk zal het uitlopen op een revolutie van het volk dat niet meer tolereert en het geduld op is voor de mens die na denkt. Met al die politieke spelletjes van het gebruiken van oorlog en pandemieën, onrustwekkend verspreid in de wereld.

 2. Citaat: “Wel denk ik dat hun reset (gelukkig) zal mislukken, omdat hun ideeën totaal los staan van de realiteit.”

  Die plannen gaan zeker mislukken. De elite is vervreemd van de samenleving en ziet niet hoe het sfeertje momenteel is. Zag vanavond emotionele caféhouders in mijn woonplaats die uit protest hun deuren voor 5 minuten openden. Een behoorlijk aantal gaan het niet overleden. Coronamaatregelen worden de doodsteek voor de helft van het MKB. De opeenstapeling van foute politieke besluitvorming gaat escaleren. Teveel dingen komen samen nu. Coronacrisis, mislukte Brexit-onderhandelingen, knellende schuldenberg, extreme inkomensongelijkheid, ruzie tussen de EU-lidstaten inzake veto Hongarije/Polen noodfonds, interne heibel in politieke partijen, implosie macht van de VS, geopolitieke spanningen in Midden-Oosten(Iran, Turkije), etc, etc.

  De politiek is niet in staat om zoveel (maatschappelijke) problemen in korte tijd op te lossen. Er is geen tijd meer, het is te laat. Het volk wordt onrustig en de onmacht van de politiek zal leiden tot paniekerige besluitvorming. De ideale mix voor nog meer onrust.

  1. De politiek staat inderdaad inmiddels veel te ver van de realiteit af, dat zie je in heel veel conflicten terug die er momenteel spelen. Voor een politicus/partij is het alleen belangrijk dat ze weer voor 4 jaar gekozen worden. Hierdoor moet men telkens nieuw steigerwerk rondom het bouwwerk bouwen, dat steeds slechter gedaan wordt met steeds slechter materiaal en arbeidskrachten (macht trekt corrupte lieden aan). Omdat het bouwwerk steeds slechter (ondoordacht) en steeds meer complexe details krijgt. Haastklus na haastklus na haastklus. Telkens ruwbouw maar nooit tot de details/afwerking komen.

   Politiek heeft gewoon niet genoeg een lange termijn visie je zou het ook een gebrek aan wijsheid kunnen noemen. Wel slim maar niet wijs wat we doen (dit geld overigens niet alleen voor de politiek). Ook zijn mensen veel te geïndividualiseerd, er is geen gemeenschapszin meer en zaken worden maar in elkaar geflanst. Uiteindelijk stort dan het hele steigerwerk een keer in elkaar en staat het gebouw, naakt en ongekleed in de kou. Je ziet het langzaam ontrafelen. We gaan zeer spannende tijden tegemoet.

 3. “Stel je voor dat je uit de toon valt en roept dat het een goed idee zal zijn om de macht van de multinationals te ontmantelen en hun biljoenen aan kapitaal evenredig te verdelen over de uitgeknepen massa.”

  Toch is dat wel gebeurd op het WEF van 2019 door een zekere Rutger Bregman. Hij zei, dat het armoedeprobleem simpel op te lossen was door de belastingen voor de rijken te verhogen.

  1. Dat soort ideeën om de belasting voor de rijken te verhogen is zo vaak geopperd. Is nooit gelukt, behalve dan wat kleine aanpassingen. Voor de bühne zeg maar. Vergeet niet dat je daarmee ook een grote onderlaag treft van de hoge inkomens die op weg zijn een fortuin te vergaren. Juist deze inkomenscategorie sputtert via hun politieke lobby. Overigens zijn politici altijd bang om toptarieven flink te verhogen omdat landen bang zijn de rijken te verliezen. Ze gaan verkassen naar een aangenaam fiscaal klimaat.

 4. Ja, ideaal. ‘Werken’ doen we thuis, digitaal. Communiceren virtueel. Verdienen/sparen/betalen in crypto met blockchain. Lekker eten van 3-D printers, via GPS bezorgd door drones. Reizen met transportband en teleportatie. Draait straks allemaal op kernenergie, waardoor we en passant ook nog in de pas lopen met Parijse klimaatakkoorden.

  De grondlegger van het World Ecomoic Forum, Klaus Schwab, zei het al: de Great Reet, als Vierde industriële revolutie, wordt een symbiose van de fysieke, digitale en biologische waarden.

  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/507640/Klaus-Schwab-Great-Reset-wird-zur-Verschmelzung-unserer-physischen-digitalen-und-biologischen-Identitaet-fuehren

  Óf meneer Schwab heeft teveel S-F films van Hollywood makelij gezien dan goed voor hem is, óf hij verwijst hiermee bewust naar de uitvoering van de ’transhumanische agenda’ die officieel altijd werd uitgekreten voor een complottheorie.

  Als u mij vraagt (helaas doet niemand dat), is de aarde intussen bezet (of bezeten) door buitenaardse wezens die de mensheid willen redden. (S-F? Nee, ik lees alleen oude Westerns, omdat het zowat de enige categorie is waarin Gekke Henkie het meestal wint van Lepe Arie).

  1. Met ‘Great Reet’ bedoel ik natuurlijk ‘Great Reset’. Excusé. Maar helemaal vreemd doet de (onbedoelde) verbastering eigenlijk niet aan.

 5. Vroeger kozen de mensen volksvertegenwoordigers. Nu kiezen we onze eigen voogden. We mogen niet meer zelf beslissen omdat we daartoe niet bekwaam worden geacht. Kijk naar al de regelneverij van de EU. Wetgevers beantwoorden ieder probleem met nieuwe wetgeving. Op de duur is er zoveel wetgeving dat niemand die wetten nog kent, laat staan naleeft. Een beetje vergelijkbaar met de oekazen van de Russische tsaren. En in ruil voor een zakje drop geven we onze data prijs op het internet. En jawel, dat is onze eigen fout want we willen niks missen. Big Brother ziet het allemaal graag gebeuren.

 6. The great reset die Klaus Swaab wil ,gaat er mijn inziens niet en wel komen. Nee daar heeft dat dinerclubje geen invloed op, dat mochten ze willen.
  De wereld wordt inmiddels niet meer gerund door overheden, imf, of grote denkers, maar door hele grote bedrijven met meer bezit of waarde dan sommige economieën, zonder belasting te hoeven betalen, inzicht hebben in ieders privé leven en de lokale wet (uber, airbnb)zelfstandig kunnen aanpassen. Deze hele grote bedrijven zijn als draken zonder verstand met als enig doel opslokken van alles wat ze maar kunnen.
  Ze hebben geen moraal of toekomstidee, dat komt omdat ze gerund worden door psychopaten die het nooit eens kunnen worden en slechts hun eigen superyacht willen varen. In deze geïndividiualiseerde gekapitaliseerde wereld zijn er geen belangen, behalve het eigen belang. De wereld kan het niet eens eens worden over een klimaat aanpak, laat staan een basisloon, die Swaab leeft in zijn zelf gecreeerde sprookje
  Maar goed, de schuldenberg is onhoudbaar en never waist a good crisis, zoals Churchill zei, dus zullen de Amerikanen, de Italianen en alle overheden met dikke schulden proberen van hun ellende af te komen. Maar als je de VS hun schulden kwijt of moet kwijtschelden dan is de dollar als handelsmunt afgedaan.(is al zo, want er is al 22 procent extra aan dollars bijgedrukt sinds het begin van deze crisis, op zich al onhoudbaar) Dus wat dan, een cryptomunt dan maar? Volgens mij kan je dat al een reset noemen, onontkoombaar. De reset is allready happening! Resets gebeuren meerdere keren per eeuw, misschien moeten we er niet zo bang voor zijn. Enger vind ik de vrijheden die ons afgenomen worden met toestemming van het merendeel van de bevolking, dat zou wel eens heel lang kunnen gaan duren voor we die terug hebben gewonnen.

  1. Die Klaus Schab is nou juist het werktuig van big….
   Evenals de locale (lees landelijk) gereedschappen Rutten, Ollongren, Kaag… etcetera
   Met patroonherkenning vallen de laatste types in dezelfde klassen.
   Wat in deze tijden ontbreekt is onvoldoende inzicht en kennis van de exacte vakken bij
   de generatie Rutte en daaronder. De grondslagen van de zogenaamde AI zijn sinds de 60er jaren bekend. Angst voor AI is ongegrond; het ware gevaar ligt in een gebrek
   aan echte intelligentie en kritische geesten en de daaruit voortgekomen beulsknechten, de oliemannetjes die de stinkstankmannetjes helpen.
   Dat we de opkomst en ondergang van het vierde rijk nog mogen beleven hadden we
   nog nooit gedroomd. Onderspitten het onkruid!

 7. Over het geld systeem kun je lezen in het vierde deel van Robin de Ruiter, hoe de Rothschilds dit in de klauwen hebben gekregen, hoe 4 presidenten van Amerika getracht hebben dit weer terug te brengen in het reguliere systeem, allen zijn omgelegd, de laatste was JF.K Ze opereren als comodo varanen. Alle oorlogen zijn opgezet door deze lieden. Aan de andere kant van de oceaan word momenteel hard gewerkt om deze lieden voor eens en altijd het zwijgen op te leggen, In de main stream media hoor je daar niets over, die zijn in handen van de diep state

 8. met een liefde en licht meditatie word dit allemaal tegengehouden ,de reset gaat plaats vinden in hun eigen tuin , wij mensen bevrijden ons van de donkeremacht , door meditatie helpen wij alle mensen om ons heen wakker te worden , ze zien dan wat er echt aan de hand is ,we gaan met zijn allen mediteren in liefde en licht in verbinding met elkaar , met alle liefde verdrijven wij het kwaad van de wereld af , we zullen zegevieren en er zal overal gefeest en gedanst en gelachen worden we zullen met elkaar weer een nieuwe maatschappij opbouwen wat wel eerlijk is en wat wel werkt , iedereen word beschermt door deze nieuwe maatschappij als ze zich aan de nieuwe eerlijke regels houden ,in liefde en licht overwinnen wij het kwaad wat ze ons aan willen doen , amen .

 9. Ik help het je hopen Jolanda. Maar voor nu is alles nog een chaos. En probeert iedereen zijn ding door te duwen. We, de gewone mens, wordt geduwd in een experimentele fase met veel dingen. Er speelt zoveel waaronder 5G ook een grote rol speelt, zo heb ik met mijn leke 🧠 begrepen.

  Maar ik probeer ook de wereld in het licht te zetten. Of het helpt? Kwaad kan het niet toch?

 10. Hoi hoi hoi,

  De laatste tijd ook veel aan het lezen, het enigste wat ik kan zeggen is dat het vliegtuig zal opstijgen, de richting staat vast, je kan alleen kiezen waar je zit, vanachter bij de dieren in de cargo, of vooraan bij de multimiljonairs…..

  Een reset zal er niet komen, maar wel op financieel vlak, het geld is niets meer waard en word gewoon bijgedrukt….

  Het spel de grote spelen, wie staat er al decennia lang aan de macht, wie regeerd de landen….

  Wie is de echte puppetmaster…..

  Sinds de 2de wereld oorlog zijn ze al bezig om 1 wereld munt te maken…

  Het is idd de elite van deze wereld, de echte machthebbers, er is 1crypto munt die gemaakt is om samen werken met de banken

  En ik denk dat het ripple is…

  Lees erover….
  Verdiep u in de materie, het vliegtuig stijgt op, of je het nu wilt of niet….

  Maar je kan wel kiezen waar je zit….

 11. Bijna 2000 jaar geleden schreef een jood die tot het christendom was bekeerd aan zijn vriend Timotheüs dat er een grote Reset zou komen, alleen noemde hij het niet zo. Hij schreef “ Maar weet dat er in de laatste dagen zware tijden zullen aanbreken die moeilijk te doorstaan zijn. 2 Want de mensen zullen alleen om zichzelf geven en om geld. Ze zullen verwaand zijn, arrogant, lasteraars, ongehoorzaam aan ouders, ondankbaar en ontrouw. 3 Ze zullen geen natuurlijke genegenheid hebben, voor geen enkele overeenkomst openstaan en kwaadsprekers zijn. Ze zullen onbeheerst en wreed zijn en geen liefde voor het goede hebben. 4 Ze zullen verraders zijn, roekeloos en opgeblazen van trots, met meer liefde voor genot dan liefde voor God. 5 Ze zullen een schijn van vroomheid hebben maar de kracht ervan niet blijken te bezitten” einde citaat. 2Timotheus 3: 1-5. Let op hij profeteerde dat dit de laatste dagen van een tijdsperiode zouden zijn. Als bekeerde christ zag hij uit naar het koninkrijk van Jezus. Dat zou een einde zijn of grote Reset van deze maatschappij die zich gedraagt zoals hierboven beschreven. Het is niet de enige Bijbelse profetie die onze God heeft laten optekenen. God heeft geen WEF of heer Schwab nodig om zijn voornemen te realiseren. Zijn zoon Jezus vergeleek deze tijd met de dagen voor de vloed van Noach. Lees maar in het bijbelboek Mattheus 24:35.
  Die Reset was totaal en volledig.

 12. allemaal nonsens van een of andere mafkees..oorlog,geen graan toevoer,milieu wordt verpest door mensen,geen gas door Rusland,grote droogte…dus voedsel wordt schaars en daardoor duurder en wat kunnen de grote mannen daar aan doen,regendansen uitvoeren…WIJ moeten beter met het milieu omgaan met z’n allen..zoek het bij jezelf,kijk in de spiegel en ga anderen weer de schuld niet geven of gaan we weer naar “40-“45 toen kregen de Joden de schuld.

  STOP MET DIE ONZIN….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: