De verhalen over ‘Great Reset’ en ‘New World Order’ van het WEF blijven de gemoederen op het internet bezig houden. De Agenda 2030 met daarin een opsomming van de SDG’s(Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) worden op de verschillende websites uitgebreid toegelicht. Ik heb er meermaals naar verwezen in voorgaande columns. Omdat er een sfeertje van samenspanning om heen hangt wordt dit thema nauwelijks behandeld in de mainstream media. Zou je dat wel doen dan zal het WEF-clubje eenvoudig worden uitgelachen vanwege hun sluwe ideeën over AI(kunstmatige inelligentie), robotica, transhumanisme en controle mogelijkheden die Big Tech te bieden heeft.

De Nieuwe Wereld

De gemiddelde burger is hier nog niet klaar voor en heeft geen besef hoe dichtbij de nieuwe wereld is. Na de testfase van de covid-19 vaccins eind 2023 zou Big Farma een rol kunnen spelen op het griezelige vlak van transhumanisme, zo zijn althans de verschillende beweringen die de ronde doen. De nieuwe mRNA-technologie bij vaccinontwikkeling roept veel conspiratiegedachten op en geeft wilde verhalen op het net. Niet iets om zomaar af te doen als wappietaal, zeker reden om alert te zijn. Wie sprak er 10, 20 jaar geleden over transhumanisme?

Society 4.0

Een trouwe lezer hier op Biflatie.nl stuurde een link naar een interessant artikel van het Clingendael Instituut, geschreven door professor Bob de Wit. “HOE ‘GREAT’ IS DE ‘GREAT RESET’ VAN WORLD ECONOMIC FORUM?” De auteur beschrijft hoe de overgang naar een nieuwe maatschappelijke orde zou kunnen plaatsvinden, de transitie naar een Society 4.0. Big Tech, Big Farma, Big Banks en uiteindelijk Big Brother zijn de grote toppers die graag de regie willen pakken, dat is althans mijn persoonlijke mening.

Naast dit Clingendael artikel wil ik ook verwijzen naar een interview met prof. De Wit op het youtubekanaal BLCKBX.tv. Als wetenschapper heeft De Wit een heldere analyse over de aanstaande transitie waarover steeds meer ophef is.

Transhumanisme

Nu we het toch over de plannen van het WEF hebben, op 2 mei kwam de omstreden econoom Martin Armstrong(VS) met een publicatie waarin werd gemeld dat het WEF samen met Cloudflare, een cyberbeveiligingsbedrijf, plannen smeedt om een digitaal (staats)burgerschap met een digitaal paspoort te ontwikkelen voor iedere internetgebruiker. Met een digitale ID is iedereen  te traceren op het internet. Deze controlemiddelen kunnen makkelijk onder beheer worden gebracht bij ‘Big Brother.’ Zo ook de vaccinatiepaspoorten, testbewijzen en andere digitale vormen van persoonsbewijzen. Het zijn griezelige ontwikkelingen. Ooit was ik blij met mijn smartphone die ontelbare digitale functies heeft. Hij leidt mij zelfs de weg via satellieten en met een QR-code kan ik supersnel m’n geld uitgeven en toegang krijgen tot aangewezen onderdelen in de samenleving. Ik ben al klaar gestoomd voor het transhumanisme.

GW

 

6 reacties

 1. “Ooit was ik blij met mijn smartphone die ontelbare digitale functies heeft.”

  Een dag heeft hij me gefascineerd, toen iemand anders me hem liet zien. Daarna herinnerde ik me een waarschuwing van jaren daarvoor, dat het een nabootsing van de Alomtegenwoordigheid was (ook het gewone mobieltje).

 2. ‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ is een ontnuchterend Nederlands gezegde.
  Ja, lach ze maar uit, die angsthazen van de elite, de Davoskliek en degenen die hen (om welke reden ook) een veel te grote broek aanmeten.
  Hun angsten zijn logisch: ze raken de regie over de knoppekast kwijt en daarmee komen hun bezit, invloed en macht in groot gevaar, daarom gaan ze tekeer als duiveltjes in een wijwatervat. Proberen ze -gebruik makend van de toch al bestaande verwarring- zoiets als een Orwelliaanse slavenmaatschappij als ‘redding’ te propageren.

  De gewone man/vrouw (= >90% van de samenleving) hoeft zich niet gek te laten maken. Pas als we met z’n allen, net als huisdieren, integraal en verplicht dreigen te worden ‘gechipt’ wordt het menens.

  Kom, we roepen deze dag (en voor mijn part ELKE dag) uit tot de dag van de GULLE LACH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: