Tiny houses: goed voor de portemonnee, het milieu en een oplossing voor de woningnood

10

De trend naar kleiner wonen en meer milieuvriendelijk werd reeds 20 jaar geleden in ernst ingezet in de VS. Dat is wat wonen in een tiny house of (piep)klein huisje betreft. ‘De Tiny House ‘movement’ zoals we die kennen is ontstaan in Amerika, als antwoord op een serie gebeurtenissen die de huizenmarkt stevig aan het wankelen bracht. Door de instortende economie en rampen als orkaan Katrina raakten mensen hun huizen kwijt en starters konden moeilijker aan een woning komen.’ 

Ondertussen in Nederland

Ook in Nederland zijn de tiny houses nog steeds in opmars. Check it out: verneem er alles van vanwege bewoners en initiatiefnemers. Hier alvast zes interessante mogelijkheden als voorbeelden, maar alles kan en alles… Nou ja, màg? Hét grote probleem is dat we in ons land (maar ook in alle andere landen, bijvoorbeeld in buurland België) er nauwelijk wetgeving rond hebben. Daar zou de wetgever toch dringend werk van moeten maken. De tiny houses zijn ecovriendelijk, relatief goedkoop en bieden alzo een oplossing voor de woningnood in Nederland.

In the year 59, 59…van de 19de eeuw zelfs

Visualcapitalist.com noemt het gegeven ‘van nieuwigheid tot noodzaak’. En ook wel ‘De Micro Huis Revolutie’. In de States begonnen en anno 2019 populairder dan ooit. Terwijl de oorsprong zelfs terug te voeren is naar 1859! Read all about it:

klik hier voor de ware grootte