Tissen: ‘Er moet een wereldregering komen’

18

René Tissen, rtlz | Er moet een echte Wereldregering komen die mondiale vraagstukken op beslissende wijze kan helpen oplossen. Als president Obama toch besluit tot een vergeldingsaanval op Syrië, al dan niet met goedkeuring van het congres en de senaat, moet hem de Nobelprijs voor de Vrede ontnomen worden. De man is niet fout, zijn politiek wel. Amerika staat op het punt om haar voorbeeldfunctie als land van melk en honing te verliezen. Naar Amerika werd altijd opgekeken, want daar konden mensen gewoon mens zijn en het goed hebben, alleen en met elkaar. Amerika maakte mensen vrij, hoe arm veel Amerikanen ook zijn. Door Syrië raakt Amerika in snel tempo het morele leiderschap van de wereld kwijt. Er dreigt zelfs een moreel vacuüm en dat maakt de wereld nog onbestuurbaarder dan die nu al is.

Gelijke monniken, gelijke kappen

Tegelijk met het intrekken van de vredesprijs voor president Obama, moet deze vredesprijs voor Europa worden ingetrokken. De toekenning ervan was destijds al een armetierige vertoning. Als namelijk de prijs al aan Europa toegekend had moeten worden, dan had Duitsland op het podium moeten staan. Want alleen Duitsland heeft voor de lange periode van vrede gezorgd die Europa mogelijk heeft gemaakt.

Het geweld moet de wereld uit

Frankrijk en Engeland zijn van oudsher ‘trigger happy’ gebleken en zijn dat nu weer met betrekking tot Syrië. Beide landen trekken zich alleen iets van Europa aan als dat hen past en hebben maling aan Europa als dat hen uitkomt. Is er enige eenheid van politiek in Europa? Niet op institutioneel niveau. Wel op het niveau van de bevolking. Geen mens die geweld wil als oplossing voor geweld.

Gevoelige klap voor de macht

Door tegen een vergeldingsaanval op Syrië te stemmen heeft het Britse parlement het institutionele Europa een gevoelige klap toegebracht. De Britse vertegenwoordigers van de bevolking voelden haarfijn aan dat de kaart van geweld niet gespeeld moest worden en zorgden daarmee voor een ‘game changer’ voor de regeringsleiders van Europa en Amerika. Die kunnen inmiddels niet langer om de wens van de bevolking voor een vreedzame oplossing heen. Maar zullen dat naar verwachting toch doen. Meer op RTLZ.

18 REACTIES

 1. Opkomende economieë gaan kapot door Europa! Wat gaat een wereldregering daar tegen doen dan?

  Emerging markets’ currencies are crashing, and their central banks are busy tightening policy, trying to stabilize their countries’ financial markets. Who is to blame for this state of affairs?

  A few years ago, when the US Federal Reserve embarked on yet another round of “quantitative easing,” some emerging-market leaders complained loudly. They viewed the Fed’s open-ended purchases of long-term securities as an attempt to engineer a competitive devaluation of the dollar and worried that ultra-easy monetary conditions in the United States would unleash a flood of “hot money” inflows, driving up their exchange rates. This, they feared, would not only diminish their export competitiveness and push their external accounts into deficit; it would also expose them to the harsh consequences of a sudden stop in capital inflows when US policymakers reversed course.

  http://www.project-syndicate.org/commentary/how-the-euro-is-sinking-the-emerging-economies-by-daniel-gros

 2. Hahaha, een wereldregering. Met kolonel Tissen aan het roer … Tjonge, jonge, wat een enorme flapdrol is deze man. De angst spuit uit iedere porie en/of hij krijgt aardig betaald voor zijn flauwe zever. Wel lachu met zo’n clown, dat dan weer wel.

  Feitelijk is alles natuurlijk perfect. Gewoon uit je karma’s komen, da’s alles. Maar ja, de moderne mensch hé, hij wil alsmaar de baas zijn daar waar het simpelweg niet mogelijk is om de baas te zijn. En waar ie de baas kan zijn is ie niet geïnteresseerd om de baas te zijn.

  • Hey Rob, ik heb je deze keer geen minnetje gegeven, maar ook geen plus. Met het eerste gedeelte ben ik het wel eens, de Neyenrode prof is weer op dreef, in opdracht van zijn Bilderbergse puppetmasters.

   Van het tweede deel lussen de honden weer geen brood: “gewoon uit je karma’s komen”? Waar slaat dat toch in Boeddha’s naam op?

   • “Van het tweede deel lussen de honden weer geen brood: “gewoon uit je karma’s komen”? Waar slaat dat toch in Boeddha’s naam op?”

    Haha Looxcie, ik heb niet het idee dat je dat ook maar ene snars interesseert, maar vooruit, een kleine uitleg.

    Ieder levend wezen is eeuwig, voorbij geboorte, ouderdom, ziekte, dood. In de menselijke vorm aanbeland kun je dat helder krijgen. Wanneer je de tragiek van ’t materieel bestaan duidelijk hebt, da’s wel handig om mee te beginnen.

    Krijg ik nou een plusje van je?

    • Rob, wat voor pillen gebruik jij? Ik wil ze ook.
     Jouw woorden zijn zo mooi……een wijsgeer waardig

     ”Ieder levend wezen is eeuwig, voorbij geboorte, ouderdom, ziekte, dood. In de menselijke vorm aanbeland kun je dat helder krijgen.”

     Dit is zonder ”medicatie” toch niet te bedenken door een mens?
     Zoveel troost in een paar woorden……….Pffff, snik

    • Interesse wel, begrip nee, niet meer. Jaren geleden heb ik het Boeddhisme bestudeertd. De levenswijze is nog wel acceptabel als leek. Als monnik uiteraard niet (daarom doen ze het ook maar 1 jaar in Thailand). Het verzaken van alles is in onze westerse wereld onmogelijk. Begrippen als karma, wedergeboren en het niet-ik, zijn geloofsovertuigingen waarvan geen enkel bewijs bestaat. Ik geloof wat ik zie. We zijn al eeuwen bezig met maar éen ding:: ons voortplanten. En de steksten overleven het. Zo moet je ook de politici en het graaiend bankpersoneel zien, zij denken de sterkste te zijn op dit moment. ’t Is alleen maar een momentopname, het plaatje kan er over honderd jaar weer heel anders uitzien. Maar dan lig ik al lang “6 feet under”….

     • @ Moderator: jammer, dat ik typfouten niet kan herstellen.
      Bestudeerd, wedergeboorte, tweemaal dubbele punt, sterksten.
      Oh well….

     • Dus je gelooft in de maanlanding omdat je die op TV kunt zien? Of was je er zelf bij?
      Maar je gelooft dus niet in je eigen geboorte omdat je die niet gezien hebt. Je gelooft ook niet dat je dood moet gaan want je hebt jezelf niet dood zien gaan. En je gelooft zeker niet in “intelligentie” omdat je “intelligentie” natuurlijk ook niet kunt zien.

      Het is zeker een overtuiging, “ik geloof alleen hetgeen ik kan zien”. ’n Intelligente overtuiging? Da’s weer iets anders. Maar ja, intelligentie kun je niet zien dus intelligentie bestaat sowieso niet.

      De “moderne mens”, veel beperkter kom je ze niet tegen …

 3. er ís al een wereldregering die de ‘verdeel-en-heers’ politiek op een perfecte manier toepast en het volk brood en spelen geeft!

  Dat ‘Ordo Ab Chao’ wordt steeds afgewisseld met ‘Chao ab Ordo’…een perpetuum mobile-leer voor macht!

 4. Ja, Tissen draait door is de nieuwe leus.

  Voorheen las ik z n columns graag, de laatste tijd sla ik er regelmatig eentje over maar nu is het over en sluiten maar.

 5. Het lijkt erop dat Rene de eindtijd profetieen gelezen heeft,en zo niet,dan moest hij eens weten hoe profetisch hij nu zelf spreekt.

 6. Jah! 1 wereldregering! Een ludieke mix van Franco’s, Ceaucescu’s, Barroso’s, een columnist voor het vrije woord (Tissen), een media magnaat voor propaganda (Berlusconi), de NSA voor internetcensuur en een 1-partij stelsel.

  En dan; omgekeerde bewijslast en ander fascistisch gerotzooi als “see something, say something”

  Alles lekker centraal gaan regelen, Tissen, commie idioot.

 7. Wat een flop deze column… Had hem best hoogzitten maar wat slaat dhr Tissen hier de plank mis! Macht corrumpeert en absolute macht cocorrumpeert absoluut. Meer macht naar minder mensen, ja, dat zal democratie ten goede komen… pfff wat een misser.
  Burgers moeten de overheid controleren, niet andersom! Geld veroorzaakt het merendeel van alle ellende, denk daar eens over na meneer Tissen, pak die daaromheen liggende instituten aan en wees heel, echt heel voorzichtig met het centraliseren van democratische rechten!

 8. Waarom wordt mijn Heil Hitler groet reactie niet vermeld?

  Dat mannetje met die kleine snor wilde 70 jaar geleden ook een wereldregering opzetten, een idee die de VS maar al te nauwkeurig hebben overgenomen.

  Kon de woorden van die professor Tissen soms wel waarderen maar nu komt toch de aap uit de mouw.

  Een wereldregering is wat we juist NIET moeten hebben! NOOIT NIET!

 9. Een wereldregering? Ik heb wel eens zinvollere bijdragen van René Tissen gelezen. De fout, die het verschijnsel overheid is, op wereldniveau gaan herhalen? Zo staat het nog verder van de burger af. En Amerika mag dan goede sier gemaakt hebben met haar papieren dollar; een voorbeeldland lijkt het me sinds 15 augustus 1971 niet meer, toen Nixon het goudloket sloot.

 10. Je kunt aan de stukjes van economen eigenlijk altijd maar 1 ding wel heel duidelijk opmaken, namelijk, wie hun salaris betaalt.
  Ik ben in ieder geval klaar met die stukjes van Thissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.