Toch gedeeltelijke schuldenkwijtschelding Grieken?

Wat Griekenland betreft hebben we al wat denkbaar is al aan de nieuwshorizon zien verschijnen. Zwart pessimisme en lichtend optimisme wisselden elkaar af. Er is maar één ding zeker namelijk dat er niets zeker is. Misleiding, leugens, praatjes voor eigen bestwil, soms een stukje waarheid, wanhoop en zeker niets al laatste de tijding dat het op vele vlakken al weer wat beter gaat. Als je, op premier Samaras kamer, alleen naar vakje drie van het economieplakbord kijkt dan is er een plusje te zien. Het gaat weer goed!

griekenland schulden

Sahra Wagenknecht

De vice voorzitter van de partij Die Linke staat bekend als een kundig iemand die goed uit haar woorden kan komen. In het debat om de miljardenhulp voor de Grieken heeft ze fel uitgehaald naar de Bundesregiering. Naar mening van Wagenknecht wordt het Duitse volk voorgelogen over de hulpmaatregelen die er de komende tijd nog nodig zullen zijn voor de Grieken. Om de EU verkiezingen niet in de wielen te rijden moet, wat de Duitse regering betreft, het onderwerp Griekenland even een tijdje in de ijskast, omdat er nog vele onzekerheden zijn.

Bekijken en doorrekenen van scenario’s

De argwaan van Wagenkecht en haar partijgenoten is gebaseerd op de beantwoording van door Die linke gestelde vragen. Voor het eerst werd via een brief van het Ministerie van Financiën toegegeven dat er een zogenaamd werkdocument bestaat waarin diverse scenario’s werden bekeken, waaronder aanvullende hulp en of gedeeltelijke kwijtschelding. Wagenknecht ziet de bui al hangen en is van mening dat men vooral bezig is om te bezien hoe banken en rijke Grieken buiten schot gehouden kunnen worden. Griekenland is failliet en de schulden moeten naar de Europese belastingbetalers geschoven worden aldus Sahra. Dat is wat haar betreft maar al te duidelijk.

Alle commotie om niets?

Volgens Griekse premier Samaras maken we ons allemaal druk om niets. Het gaat goed met de Grieken. In het lopende jaar is er geen extra hulp meer nodig. Ja, het is waar. Hij heeft geen begroting 2014 voorgelegd aan de EU, hoewel dat wel moest. Maar welke kniesoor zeurt nu over zo’n kleinigheid. Een man een man een woord een woord.

En…. Voor wie nog twijfelt. Heeft ons aller Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad. Ook niet onlangs nog gezegd dat de crisis in Europa voorbij is. Van Rompuy is ervan overtuigd dat er nog veel meer mensen positief staan tegenover de Europese unie dan nu al, en dat zullen we, volgens hem merken tijdens de komende verkiezingen.

Vergeet daarom vooral niet om straks te stemmen. U wilt VR toch vast niet teleurstellen of wel?

48 reacties

  1. Weer een leuke link, KTM. Vandaar ook mijn opmerking een paar dagen terug dat Zwitserland veel goud schijnt te hebben. Maar dat is niet alleen Duits of Nederlands goud. Over het goud dat Eisenhower in beslag genomen heeft, heb ik al eens eerder een artikeltje geschreven.
   En sommigen roepen maar wat zoals de vermeende 170.000 ton die fysiek in kluizen op Hawaii ligt, maar naar nu bleek alleen ‘maar’ goudcertificaten te zijn. En daarvan zijn er heel wat in omloop, maar worden geen van allen gehonoreerd. Gek he?
   Goud is nog steeds waar het om draait. We kunnen onszelf wel wijsmaken dat het niet zo is, maar dat zal blijken een grote vergissing te zijn.
   En ja, er zijn vele specialisten die zeggen dat er maar zo’n 170.000 ton door alle eeuwen gedolven is en nog in één of andere vorm bestaat. Cijfer van het WGC en zo’n 30.000 ton van die 170.000 ton zou bij Centrale Banken zitten. Cijfer van IMF en WGC. Ja, ja, het zal allemaal wel en daar baseert iedereen zich op.
   Maar stel nou eens dat er 10x zoveel goud blijkt te zijn. Gaat dan de dollarprijs voor goud ook met een factor 10 afnemen? Lijkt me een leuke quizvraag. Een vraag die ik al eens gesteld heb bij een interview op Edelmetaal.

   1. Er wordt op papier 100x zoveel in goud gehandeld dan er bestaat. Dus als er 10x zoveel fysiek goud blijkt te bestaan dan algemeen wordt aangenomen spreken we bij een comex en/of lbma default nog steeds over serieuze tekorten. Nou ja, tekorten; de ‘prijs’ fixt alles. Voor zover je bij edelmetaal over prijs kunt spreken. Kijk, edelmetaal moet je niet meten in fiat, maar in ounces of grammen.

    1. Leuke redenatie houtskool, maar m.i. niet terecht. Die factor 100 waar jij over spreekt gaat niet over de 170.000 ton maar slechts over een klein deel daarvan. Stel dat alle open Comex contracten alleen shorts of alleen longs zijn. Dan spreken bij 480.000 open contracten over 48 miljoen ounces. Maar het zijn zowel longs als shorts, dus ligt dat getal allicht lager. Maar hoe dan ook 48 miljoen ounces is maar ongeveer 1490 ton goud. Zou dat nou niet een hanteerbare hoeveelheid zijn voor een willekeurige grote entiteit, die of meer goud of meer fiatgeld wil?
     Nou heb ik al eens stukje geschreven over 4600 ton in Engeland en daar ook al eens een berekening bijgezet.
     Nou ben ik me heel goed bewust dat het heus niet alleen de Comex is en ik denk dat andere beurzen die getallen best nog behoorlijk kunnen beinvloeden. Maar waar praten we nu eigenlijk over? Over 5000 of 10000 of misschien wel 15000 ton? Wat maakt dat uit. Ik heb al vele keren gezegd het gaat niet om de cijfers die door Centrale Banken worden opgegeven, maar wel waarover zij kunnen beschikken. En dat is echt een ander verhaal. We schijnen nu eenmaal te moeten denken volgens de alternatieve media, dat alle Centrale Banken per definitie alleen maar dombo’s in dienst hebben. Nou denk ik te kunnen vermoeden dat het niet helemaal zo ligt.
     Is het niet een beetje naief te veronderstellen dat er sinds ca. 1970 zo’n 80.000 ton goud gemijnd is, waarvan en nou chargeer ik een beetje, geen kg terecht zou zijn gekomen bij die Centrale Banken of Bullion Banks? Dat dus alles is opgegaan aan gouden sieraden, baren en een klein beetje naar de industrie? 80.000 ton is wel veel hoor, en niet alleen slechts 2,5 miljard ounces. Als ik me goed herinner had ik ergens ooit berekend dat als China’s valutareserves+goud samen in goud uitgedrukt moesten worden zij recht hadden op iets van 62.000 ton en Japan iets van 23.000 ton.
     Maar en nu komt het: bereken aan de hand van 10x zoveel goud als wordt aangenomen nu nog eens een keer de Stock-to-flow ratio en als je toch bezig bent, doe hetzelfde maar eens voor zilver.

     1. Ik ben niet thuis in open interest, futures en ratio’s Dick, daar ga ik m’n vingers maar niet aan branden. Waarom kreeg Duitsland slechts 5 ton in 2013 uit de VS? Waarom geeft China haar huidige voorraad niet op? Hoeveel bedraagt de schaduw QE van de FED?

      Het is een grote gemanipuleerde bende. Het feit dat goud en zilver weer een steeds belangrijker positie gaan opeisen, en dat de wereld print als een gek, zegt mij genoeg. Ik vraag me wel af hoe lang het papieren spel nog overeind blijft in goud en zilver. Zodra zich ergens een breekpunt aandient, en zilver staat op €320,- wie verkoopt er dan? Wie ruilt dat zilver dan tegen fiat geld dat snel vertrouwen verliest? Ik wacht wel af….

     2. Ik ben daar ook niet zo in thuis. Maar voor China ligt het wel erg simpel. Zij hebben dit naar waarheid opgegeven. Zij werken met een tussenstation alvorens het bij hun Centrale Bank terechtkomt. En dat tussenstation wordt maar eens in de zoveel tijd geleegd, als het al helemaal geleegd wordt.
      Duitsland ligt wat gecompliceerder en wat mij daar bezig houdt is de vraag: hoe kan het zijn dat er Duits gemerkt goud kan zijn.

     3. Hong Kong? Hm, dat Duitse goud is al lang verhypothekeerd, en als er wordt geleverd staat er iets anders op; ’too little, too late’.

     4. En inmiddels al drie keer omgesmolten.

      Just to be sure 😉

  2. Ik denk dat de oorspronkelijke roof van dit goud door de Nederlanders groter was. In Nederland is van oorsprong geen goud te vinden, dat komt uit andere landen. Is dit eerlijk verkregen? Ik heb vorige week een fiets gestolen, gisteren werd deze fiets van mij gejat, vandaag heb ik aangifte gedaan voor diefstal van mijn fiets…..

   De tweede wereldoorlog was een mooie dekmantel voor de machtselite om alle rijkdom waaronder goud te “stelen”. Ik denk dat bij deze stelende partij ook een bepaalde familie in Nederland hoort….ben alleen even de naam vergeten.

 1. Let wel. Te veel slecht nieuws voor de EU verkiezingen komt natuurlijk niet uit, maar dit is een open deur, die al tig malen ingetrapt is. En aangezien veel mensen overwegen om Eurokritisch of Eurosceptisch te stemmen wil men dus niet teveel olie op het vuur gooien. En voor partijen als De Linke probeert dit nu dit soort zere plekken te stippen als onderdeel van hun verkiezingscampagne voor de EU verkiezingen. Ben zeker benieuwd hoe de verkiezingscampagne gaat verlopen en wat er allemaal nog naar buiten gaat komen.

  Was al bekend voor de eerste tranche dat Griekenland failliet was. (Trek de draadjes op biflatie over Griekenland tig jaar terug maar open) De problemen waren eigenlijk al begonnen toen met de deal van Goldman Sachs ten tijde van de invoering van de Euro. Maar niemand wilde het toen weten, dus men is met de hulpprogramma’s begonnen. Ook konden beleggers in Griekse staatsobligaties w.o. institutionele beleggers als pensioenfondsen hun verlies niet nemen. En zowel toen als nu is men nog steeds bezig problemen vooruit te schuiven en branden te blussen en geen serieuze vragen te stellen over de EU instituties en politiek zelf.

  Ook het officieel failliet laten gaan van Griekenland betekent ook dat het geld (gedeeltelijk) niet meer terug komt en/of garanties betaald moeten gaan worden hetgeen ook consequenties heeft voor de politiek en voor begunstigden van beleggingsfondsen. Als landen nog eens vele miljarden moet bezuinigen om de verliezen op te vangen zal dit beslist niet goed liggen bij de kiezers.

  Dat positief staan van Van Rompuy zegt mij niets. Ik vraag me echt af of hij wel enig idee heeft was er op de straat in de diverse EU landen leeft. Het is hetzelfde misplaatste zelfvertrouwen als van de Nederlandse politiek toen met de EU grondwetsreferendum.

  1. probleem is echter dat veel mensen die EU moe zijn het stemmen hebben opegeven zodat ze meewerken aan hun eigen ondergang

 2. De grootste “verrassing” die het Europese “herstel” blokkeert kan wel eens Oekraine worden. EU en VS staan daar binnenkort tegenover Poetin, die nog liever de tactiek van de verschroeide aarde toepast dan het land opgeeft. Volg het blog van Martin Armstrong maar:
  http://armstrongeconomics.com/armstrong_economics_blog/

  Reken maar dat we een oorlog ingepraat worden: Van Rompuy cs zullen zeggen dat we “solidair” moeten zijn met de Oekrainers, dat Europese landen het niet alleen kunnen en “dus” zullen de mensen daar gezamenlijk vanuit de EU worden bewapend, op kosten van de belastingbetalers, ook die in Nederland. Mooi toch, die EU met zijn solidaire acties? Samen de oorlog in.

 3. 81% van de “hulp” aan Griekenland ging naar financiele instellingen, binnen en buiten Griekenland. Griekenland is een ordinaire pinautomaat om verliezen op bankbalansen te socialiseren en in de haren te smeren van mansen die NEE hebben gezegd tegen een EU grondwet.

  Black hole financing. Overigens geldt dat inmiddels voor de hele wereld. Tot het klootjesvolk alles kwijt is, inclusief hun vrijheid.

  Geld lenen als Nederlandse overheid aan Griekenland en daarmee lost de Griekse overheid andere leningen af aan banken. De rotzooi die nooit wordt terugbetaald staat op de burgerbalans en wordt subtiel afgeboekt, na de herverkiezing van Merkel en na de Europese verkiezingen in mei.

  Volksverlakkerij pur sang. Politiek en big finance / multinationals, aka systeempooiers, jullie Neurenberg is in de maak.

  1. Om eea te verduidelijken; eerder benoemde ik de ‘worldwide circle jerk’; too big to fail kan geen landen of regio’s laten ontsnappen uit de wereldwijd aan elkaar geknoopte ponzi. Als 1 domino gaat, gaan ze allemaal, zgn. counterparty risk is, door het opgepompte papieren stelsel, overal aanwezig en dit systeemrisico wordt momenteel wereldwijd gemanaged door overheden, centrale banken en grootbanken.

   Democratie wordt genegeerd/overruled waar nodig (overheden), geld wordt aangevuld waar nodig (centrale banken) en capital controls doorgevoerd waar nodig —> Cyprus (grootbanken).

   De excessen en calamiteiten nemen toe en het complexe systeem zal steeds lastiger zijn te managen. De pogingen daartoe worden steeds extremer; wellicht zelfs tot aan het uitroepen van een Europese fiscale unie.

   Uiteraard allemaal om ons welzijn te waarborgen…. /sarc

    1. Na 75 jaar boven onze stand leven, krijgen wij nu de rekening gepresenteerd. Mensen hebben allemaal rechten geëist, zonder bij na te denken of het eigenlijk betaalbaar is. Door middel van een steeds hogere belastingdruk en door geld lenen hebben wij ons in problemen gebracht. Maar dat krijg je als mensen de overheid in macht laten groeien. Hier is geen systeem tegen opgewassen.

    2. Thanks vogel. Opmerkelijk voorspellende gave. Aan de andere kant, als je de ‘natuur’ snapt van kapitalisme, en dat koppelt aan de natuur van de mens, mag je welhaast concluderen dat Marx’s gedachten enige logica omvatten. De bedoeling van ‘systemen’ zijn in beginsel vaak goed, maar leiden vrijwel altijd naar de belangen van enkelen in de eindfase.

     Vandaar ook mijn geste om 2 systemen parallel aan elkaar te laten lopen zodat bij overdruk het teveel aan hebzucht, macht en energie naar de counterparty kan vloeien. Een basiseconomie naast een in de basis gereguleerd kapitalistisch systeem.

     1. Interessante optie. Ik ben zelf erg gecharmeerd van het idee om soevereiniteit veel verder te decentraliseren. De macht dichter bij het volk brengen. Van stad(sdelen) naar provincie naar landelijk en intergouvernementeel. In die volgorde, hierarchisch gezien. Oftewel, de stadsbesturen bepalen onder toeziend oog van de bewoners wat de provincies en landelijke overheden mogen uitvoeren en hoeveel geld ze daarvoor krijgen.

     2. De ‘stock to flow’ ratio; de voorraad (geld, macht, grondstoffen, vastgeroeste samenlevingen) versus de stroom (idem) van arbeid, welzijn, goud & zilver, geld…..

      De stock is bepaald / vast en doet afbraak aan de samenleving, ‘we’ zitten muurvast in een krimpend groeimodel. Zoals ‘geld moet rollen’ , de flow dus, zo moet ook een samenleving rollen. De samenleving zit vast in een ‘stock’ en kan onmogelijk rollen in de huidige omstandigheden.

      Als geld niet rolt daalt (dus) de omloopsnelheid en dat is deflatoir. Deflatie is goed voor spaarders, maar in een wereld van teveel schuld kunnen zelfs spaarders zich geen deflatie veroorloven omdat het systeemfalen ook hen zal treffen.

      Dit geldt ook voor samenlevingen; de stock (status quo) is doodlopend, de flow echter (basiseconomie naast kapitalistisch) geeft de noodzakelijke flow tussen ‘belangen’, of dit nu belangen zijn gemeten in valuta’s of in een zeker gevoel van welzijn doet niet ter zake.

      Duh, biflaten.

  2. dit is de algemene tendens, het bezit wat in handen is van de bevolking verschuift naar een kleine elite groep toe, de gemiddelde burger zal eindigen met schulden in plaats van bezittingen

   kijk naar de afname van het eigendom van grond/vastgoed/ondernemingen en kijk naar de toename van schulden bij de burger, ook overheidsbezit wat van alle burgers tezamen is verdwijnt naar de ‘happy few’

 4. Het is niet zo dat er een bepaalde bestuurlijke elite is die het land kan leiden, het probleem is, dat geen enkele elite kan het land leiden.

  Is het mogelijk dat onze politieke leiders zo enorm slim zijn, en weten wat zij doen, dat zij ons eigenlijk een been uittrekken, of zijn zij echt zo dom en het eigenlijk goed bedoelen?!

  1. Ik ben zeer benieuwd door wie jij denkt dat het westen wordt geregeerd. Jij denk dat dat het de politici zijn die wij dagelijks op het toneel zien verschijnen? En de rijksten der aarde, die dit al decennia tot eeuwen zijn, wachten af welke beslissingen de politici gaan nemen?

   Het zal de machtselite inderdaad worst zijn hoeveel wegenbelasting wij betalen, of hoe het openbaar vervoer eruit ziet, of wajongers harder worden aangepakt etc. etc., daar hebben ze de politiek voor in de vorm zoals wij het zien. Maar achter de coulissen maakt wel degelijk de elite uit wat er op het hoogste niveau gebeurt. Daar hebben de Ruttes, en zelfs Obama’s van onze wereld niets over te zeggen.

   1. Als eerste dit: ik hecht geen waarde of geloof aan het idee van een NWO of het bestaan van complotten die de macht willen grijpen. Het idee dat in een donker kamertje door een paar mensen de boel gerund wordt, is voer voor Hollywood.
    Maar, wel degelijk wordt de overheid van alle kanten benaderd, belaagd en natuurlijk ook gemanipuleerd door; lobbygroepen, belangenorganisaties, bezorgde burgers als dan niet in groepsverband, rijke mensen etc. En vergeet niet, er moeten dus ook politici zijn die dit toelaten en gebruik van maken.
    Het is niet alleen deze gasten waar politici op moeten letten maar ook hun concurrenten en zelfs hun eigen partijgenoten, die allen geen probleem hebben om jouw een paar messen in de rug te steken als het hun uitkomst. En als de discussie voorbij, om daarna jouw handen te schudden.
    Iedereen die in deze arena, vindt, dat zij gelijk hebben, ongeacht of het realistisch is of niet.
    Kun je nagaan wat voor type mens hiervoor geschikt is.

    1. @Hart

     En zo is het maar net over NWO en al die beïnvloedingen en manipulaties waar je over schrijft. Dachten we nou echt dat de echte geheime dingen van die vermeende elite zomaar ‘op tafel wordt gelegd’ door die elite ? Nee, dan moeten we het van de Edward Snowden’s, Julian Assange’s hebben die hun baan en hun vrijheid op het spel zetten. Pas dan krijgen we een aantal details te horen, anders niet. Om nou uren en uren of je halve leven aan tijd te steken in namen van families en bloedlijnen…
     Dat er niets zinnigs tegen de MSM pers wordt gezegd dat is ook wel duidelijk.

     Dat Zalm de Gulden te goedkoop verkocht heeft, heeft ie ooit eens zelf toegegeven. Waar zit die nou ? Dat Bos ’tijd en ruimte voor zijn gezin wilde’ dat weten we allemaal. Waar zit die nou ? Jan Kees de Jager heeft zelf gezegd dat het geld naar Griekenland -zeker en met rente- terug zou komen.
     Nee, vooral deze personen extreem goed betalen hoor ! Want anders loopt het talent weg naar het buitenland ! Zullen we het even over ’talent’ Sjoerd van Keulen hebben ?

     Dat ’t allemaal 1 pot nat is daar moet je gewoon niet al te lang over ouwehoeren. Deze voorlaatste zin in zijn algemeenheid beschouwen en is tegen niemand persoonlijk gericht.

    2. De NWO is wel degelijk het toekomstbeeld voor onze toekomst door “onze” elite op touw gezet. Beroemd is de speech van Bush senior waar de “new world order” in niet mis te verstane woorden in de hoofden van de mensen wordt geplant. Ik zou hier mijn neus niet voor ophalen Hart. Wat Holywood ermee doet…

  2. @R
   De waarheid wordt door niemand zomaar op tafel gelegd. Als je de waarheid wilt weten moet je er naar op zoek, en dat kost tijd, heel veel uren. Jij vind het blijkbaar niet belangrijk de waarheid te kennen. Naar mijn mening kun je dan over veel dingen niet meepraten en is je mening over veel zaken dus met een korrel zout te nemen. Mensen aanraden niet teveel tijd in dit soort onderwerpen te steken slaan wat mij betreft de plank volledig mis.

   @Hart

   Eerder viel de naam Bush al….ik zit nu een beetje in dubio, moet ik o.a. Bush SR. (en Kennedy, Lincoln, Andrew Jackson, Cheney, Bush Jr., Raegan) op zijn woord geloven dat er wel degelijk spraken is van NWO plannen, of moet ik de op Biflatie.nl postende “Hart” serieus nemen?

   Uit je reactie kan men concluderen dat je je mening niet hebt gebaseerd op feiten en onderzoek, maar naar wat je om je heen ziet. Ik weet niet of de Bilderberg conferentie in een donker kamertje wordt gehouden of in een grote mooi verlichte ruimte maar dat deze bijeenkomst bestaat is nu eenmaal een feit. Dat daar zaken worden besproken die het grote publiek niet mag weten ook. Dit is slechts één voorbeeld. John F. Kennedy nam (net als zijn broer) de strijd tegen de elite nogal serieus. Hij zat redelijk dicht bij de “haard” dus mag men zijn woorden op zijn minst serieus genoeg nemen om verder onderzoek te doen. False flag aanslagen (ja, die zijn er wel degelijk veel) plegen is niet zomaar een spelletje van lobbyisten o.i.d. Ik raad je aan eens wat dieper op bepaalde gebeurtenissen in te gaan die zich de afgelopen honderd jaar hebben voorgedaan. Of je daarna spreekt of NWO, complot, bloedlijnen, illimunati, politiek maakt weinig uit. Maar ik durf te beweren dat je mening zal veranderen

  3. Ter aanvulling van het eerder verschenen artikel met daarin een verwijzing naar de dood van John F. Kennedy:

   Zie de onderstaande link voor een gedeelte van de speech waarin John F. spreekt over “secret societies” . Hij deed een belofte om in zijn ambtstermijn iets te doen aan de secret societies welke de werkelijke macht bezitten. Hij sprak zich openlijk uit, als zwarte schaap van de familie, tegen de NWO plannen. John F. bezat niet dezelfde politieke ideeën als zijn familie, welke bij de machtigste families der aarde behoort. In zijn strijd tegen de “orde” werd hij nauw bijgestaan door zijn broer Robert. Ook hij stond bekend als activist tegen het corrupte systeem, en ook hij werd vermoord.

   Het is te eenvoudig om slechts in de context van “complot theorieën” te denken en te praten wanneer men een mogelijke andere verklaring heeft voor deze gebeurtenissen dan door de overheid naar buiten is gebracht . “Aanname is de moeder van alle fouten”.

   Toeval, of toevallige gebeurtenissen, in hoog politiek of economisch spel is gezien de intelligentie van de deelnemende spelers zo ongeveer uitgesloten.

   http://www.youtube.com/watch?v=rKVt9EvqOpg

 5. De publieke overheidstaken zijn nu dermate uitgebeend dat de Grieken dit jaar een primair begrotingsevenwicht denken te bereiken. De uitgaven (exclusief de leenkosten) zouden daarmee in evenwicht zijn met de inkomsten.

  Waarmee zou worden voldaan aan één van de voorwaarden voor het verstrekken van nieuwe EU-leningen ter herfinanciering en om ‘verplichtingen aan derden’ verder af te lossen.

  Naar Brusselse begrippen is het klassieke probleem daarmee beheersbaar geworden. De Griekse staat en de banken van het land vegeteren hoofdzakelijk op Europees gemeenschapsgeld, waaraan politici en technocraten naar eigen believen een invulling kunnen geven.

  Het afschrijven van publieke vorderingen op Griekenland is politiek not done, dus niet aan de orde. De heer Jeroen D., voorzitter van de Europgroep: ‘Wij kunnen ons voorstellen dat de looptijd van de leningen wordt opgerekt tot – bijvoorbeeld – vijftig jaar’. Bovendien is Brussel altijd bereid om over een verdere verlaging van de (vorig jaar al gehalveerde) leenrente te praten, als ‘Athene aan de opgelegde strenge verplichtingen voldoet’.
  De invloed van de torenhoge Griekse staatsschuld is daarmee in ieder geval geneutraliseerd totdat een oplossing is gevonden voor de afbouw van het totale, Europese schuldenvraagstuk. Maar dat is weer een ander verhaal.

 6. Interessant om de situatie te bezien vanwaaruit en door wie ze opgebouwd zijn en hun redenen van onlusten.

  http://www.bank.gov.ua/control/en/publish/article?art_id=75650&cat_id=37910

  EU-funded project “Bank Sector Reform, Ukraine”

  Het artikel eu-funded bank sector reform laat het ING logo zien.

  De Oekraine Moet een banken en Centrale Bank verandering ondergaan.
  Je Eu zit tot en met ING (.. innig.. verbonden met G.Sachs ..)
  vol in dit REFORM PROJECT .

  Part of The project, which was executed by ING Institutional & Government Advisory
  B.V. of the Netherlands, started in July 2004 and was completed in December 2006…. tot vandaag

  ING is er als eerste naar toe gestuurd en heeft zo alle cijfers en data kunnen inzien en naar Brussel en GSachs ECB Rotschild versturen.

  De Centrale Bank van Oekraine is te weinig joods al klinkt dat ..errugh onvriendelijk en direct.

  Om meer Joods ECB GSachs en IMF in het land te verkrijgen zijn er en werd er naar oplossingen gezocht.

  En de bekende Ueber- joodse is weer boven water……………
  Laat de bevolking elkaar bevechten of burgers tegen overheid of andere mogelijkheden burgers tegen burgers en of tegen overheidsdiensten.

  Kies de smaken uit neem ze liefst meerderen zodat ontstane de situaties chaotisch en onoverzichtelijk mogelijk zijn..
  Zet de eu- GSachs Rotschild pers en media er vol op en in.

  Sinds ING alle data en cijfers zo kon doorspelen naar het G.Sachs Kantoor in Frankfurt onder de naam ECB zijn de voorbereidingen hiervoor al gestart. Wat en welke nu zichtbaar is al sinds 2006 voorbereid.

  Hoe: blijf verborgen achter …zodat weinige je methodiek herkennen en als de mensen elkaar afgeslacht hebben dan is de nieuwe Centrale Rotschild Bank Oekraine een feit.

  Waar gebeurt dit nu gelijkende.
  In Syrie.
  Daar slachten moslims elkaar onderling af o.l.v. Frankfurt en eu- media en als de Centrale Rotschild/GSachs Bank Syrie een feit is dan komen de ING ABN GSachs kantoren vanzelf in de straten van Damascus.

  De moslim loopt dan met zijn kinderen en kan hen de kantoren van Rotschilds banken laten zien: — waar hij zo voor gevochten heeft–.
  Als moslim.
  Daar heeft hij dan al die hoofden van christenen voor afgehaakt en op facebook kunnen tonen.

  Zie Irak: heeft een volledig GSachs Rotschild Central Bank en zit tot over de oren in de schulden terwijl de olie zo uit de grond brubbeltt
  Er zijn nog 9 islamitische banken en 33 joodse.

  Weet waarom Assad weg moet .

  Methodiek Ueber- joods als in Griekenland. Land tot over de oren in de schulden steken dan zijn o.a alle waardevolle grondstoffen yours

  Goud wordt gedolven door een multinational en verdwijnt zo naar..
  De Griek wordt elke dag armer en zijn kinderen hebben helemaal niets meer om.. Ga zelf eens kijken… beter zien.

  Er is waarschijnlijk ook Goud zilver e.a in Syrie en Oekraine aanwezig buiten olie in beide landen.
  Hoe krijg je hun olie in bezit …( Hier.in hun Eu .. je pensioen of spaargeld…)

  Oekraine heeft een sterk joods zaken verleden en het is G.Sachs Rotschild dus ECB Brussel een doorn in t oog dat de Centrale Bank nog niet van hen is. Slechts gedeeltelijk met joodse (G.Sachs …) medewerkers voorzien.

  Een lang en bloedig gebeuren in enkele zinnen samengevat.
  Wie gaat er ‘ winnen ‘ in de Oekraine..?

  In Syrie laat ECB G.Sachs moslims elkaar afslachten in de Oekraine gebeurt gelijkende.

  Eenvoudig en dit is hun werkwijze en methodiek…? 100%
  Onderzoek zelve.
  Onbegrijpleijk dat een nederlander niet beseft en weet doch met de media als ophitser conflict in Syrie en Oekraine zo opgelost.

  Elke dag: een dosis… een kleine dosis zie Poea RoundUP Fluoride in riennevaplus.

  De berichtgeving omtrent Syrie en Oekranie komt van gelijke bron Eu-GSachs pers is- van gelijke joodse Groep-onderneming -met gelijkend Ueber joods einddoel.-

  1. Hoewel er best een kern van waarheid zit in je Goldman Sachs verhaal, is het jammer dat er weer iemand is die begint te zeuren over Joden. Is dit niet meer iets voor op Xandernieuws? Het Jodendom heeft er niets mee te maken. Wanneer stoppen de kortzichtige christenen en moslims nu eens met Joden de schuld te geven mbt economie en geld? De Oranjes zijn aangetrouwde familie van de familie Goldman, van GS, ze zijn echter niet Joods, hoe kan dat? Omdat de enige religie die door de machtselite wordt beoefend de religie van geld en macht is.

 7. nu de discussie toch weer leidt tot het onderwerp goud, wil ik jullie deze belangrijke les uit de geschiedenis niet onthouden.

  het verhaal is opgeschreven door Herodotus, koningin Nitocris heeft bij de oprichting van haar graftombe laten aangeven dat in haar tombe onnoemlijke hoeveelheden goud zijn , die enkel en alleen gebruikt mogen worden in het uiterste geval,

  “If one of the rulers of Babylon after me is in want of money, let him open my tomb and take however much he likes. But if he is not in need, he should beware and under no circumstances open it.”

  de hebzuchtige koning darius opent de graftombe en deze blijkt leeg. hij bevat echter wel een boodschap voor degene die de tombe opent.

  http://www.jstor.org/discover/10.2307/269686?uid=3738736&uid=2&uid=4&sid=21103542117583

  het verhaal toont sterke overeenkomsten het het zogenaamd aanwezige goud van de FED en het zogenaamd nog bestaande nederlandse goud, zolang mensen nog geloof en vertrouwen hebben is er geen probleem, maar zodra de werkelijkheid aan het licht komt zijn er problemen

  een ding weet ik zeker, de elite kent zijn klassiekers uit de oudheid en bestuurt ons op conforme wijze. indien de gewone burger wat meer tijd aan geschiedenis en klassieke literatuur zou besteden, dan zou hij de werkelijkheid beter door hebben.

  1. Je moet natuurlijk geen sprookjes met geschiedenis verwarren. Volgens mij is het als moraliteit opgeschreven, niet als geschiedenis. Als het werkelijk geschiedenis was had Darius maar niet zo stom moeten zijn en zo lang gewacht hebben, want in de tussentijd zijn anderen hem natuurlijk voor geweest. En voor Herodotus, hij zei ook dat de Phoeniciërs nooit om Afrika heengezeild konden hebben. Want ze zeiden dat de zon ten noorden van hen stond en dat kon niet. Achteraf is dit juist het bewijs dat ze er wel waren geweest.

   1. Nu ik er trouwens over nadenk, nog een paar opmerkingen.
    Ik weet echt niet wie dat goud dan wel gestolen heeft, zullen wel de voorlopers van de Khazaren of het Grootkalifaat of zo geweest zijn. De rest van de mogelijkheden ligt een behoorlijk eind uit de buurt. Sprookjes lopen ook vaak niet goed af voor de slechte mensen. Darius was er volgens mij ook een van. Dus is er hoop vor de toekomst.
    Ik heb wat een geleuter uit de sprookjesboeken aan mijn kinderen moeten vertellen, omdat andere kinderen die verhalen wel kenden. Daar kwamen ook veel draken met grote goudschatten in voor. Niet dat een aanwijsbaar iemand die ooit gevonden heeft.

    1. Herodotus is geen sprookjes of fabeltjes verteller:

     Herodotus of Herodotos (Grieks: Ἡρόδοτος, Hēródotos) van Halicarnassus (Halicarnassus, ca. 485 v.Chr. – Thurii, tussen 425/420 v.Chr.), was een Grieks historicus die in het westen beschouwd wordt als de vader van de geschiedschrijving. Hij is vooral bekend door zijn werk De Historiën.
     Herodotus stamde waarschijnlijk uit een intellectueel milieu, want hij bleek te beschikken over een brede en diepgaande kennis van alle bestaande literatuur uit zijn tijd.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Herodotus

 8. Whole shithouse is coming down.

  Wie niet weg is is niet gezien,maar dood…en dat gaan er veel zijn.

  http://www.zerohedge.com/news/2014-02-20/rental-bubble-also-bursting

  Gaat geen jaar meer duren,eerder maanden…Prepare…rode letters bij de laatse superbowl…
  Bankmedewerkers plegen zogenaamd spontaan zelfmoord.

  A new world order…bevolking terugbrengen en houden onder 500 miljoen…1e regel van georgia guide stones..

  Makkelijkste manier? Starvation…coming up.
  Dust bowl California…

  http://thecommonsenseshow.com/2014/02/20/dead-banksters/

  No way out except take care for yourself en je naasten.

 9. Better to make sure to prepare for a life outside of the detonation area,than be an observer talking about which detonation materials are being used and for what purpose within the area…

  Oooooh, look at what evil destruction methods they are using now on us!!! And i im right next to them…i will discribe them to you!

 10. Er zijn 2 staten van bewustzijn….

  De eerste is gebaseerd op de film Groundhog Day.

  En de andere gbaseerd op de film : The Matrix.

  maak uw keuze.

  1. The Matrix….het loont de moeite om eens te googlen naar de verloopdatum van het paspoort van Neo, de hoofdrolspeler in deze film….

 11. Binnen een samenrleving heb je 2 sectoren, de publieke sector (overheid en haar eigen instituties) en de particuliere sector.
  Deze sectoren hebben hun eigen waarden en normen. Tevens ook hun eigen spelregels.
  De publieke sector is wettelijke tot stand gekomen. De burgers kiezen hun vertegenwoordigers. De vertegenwoordigers op hun beurt creeren organisaties en maken wetten die voldoen aan de eisen van de burgers. Om de producten en diensten van de publieke sector aan de burgers en bedrijven te kunnen leveren moet er dus belastingen, accijnzen geheven worden en als niet anders kan, geld worden geleend.
  Hoe meer zaken door de publieke sector geregeld moet worden, hoe groter de overheid, dus ook meer geldmiddelen die er nodig voor zijn. Vandaar ook dat de collectieve lastendruk vanaf 1900 alleen maar stijgt. In deze sector bestaat geen concurrentie, geen eigendomsverhoudingen, geen marktprijzen of te wel de basis van het bestaan van de publieke ligt bij de burgers.
  De particuliere sector bestaat omdat zij producten en diensten maken die voorzien in de behoefte van consumenten en producenten. De prijsvorming en kwaliteit is marktgedreven. Voldoe je niet aan de eisen ga je failliet in tegenstelling tot de overheid.
  De afgelopen jaren is er een tendens ontstaan, dat marktwerking slecht is, dat ondernemers de klanten en werknemers belazeren. Het gevolg is dat burgers wetgeving zijn gaan eisen van de overheid. De overheid die bestaat bij gratie van wetgeving, is deze wetgeving gaan produceren. Met gevolgen van dien. Marktwerking wordt van alle kanten beperkt tot zelfs sluiting van markten, omdat de overheid de taak heeft overgenomen.
  De gevolgen laten zich raden: een enorme bureucratie is opgebouwd, 90% van alle huishoudens en bedrijven maken gebruik van een overheidsregeling (denk aan, belastingkortingen, subsidies, bijdragen etc). Tevens is er ook een wijziging opgetreden in de denkwijze van de bevolking, is er een probleem de overheid moet het oplossen. Eigen verantwoordelijkheid is ver te zoeken, familieverbanden zijn beschadigd, handje ophouden is de regel geworden. Het is zelfs nog erger geworden; de overheid eist dat bedrijven innovatiever moeten worden en de bevolking moet ook voor zich zelf kunnen zorgen. Eigenlijk moet dit de standaard zijn, maar dat is niet zo, wij zijn zo ver afgezakt, dat zelfs de overheid dit moet verordenen.
  Nu jullie befaamde bankensector.
  De overheid is een geldmonster geworden, met een begroting van 285 miljard per jaar. Dit is het resultaat van de wensen en eisen van burgers. Om al die rechten en plichten te kunnen uitvoeren heeft de overheid geld nodig, in grote hoeveelheden. O.a. is dit afkomstig van de bankensector. Ondanks de 265 miljard aan belastingen is er nog steeds een tekort van 20 miljard per jaar.
  Ik vind het niet vreemd dat banken steeds meer invloed krijgen. De staatsschulden worden immers niet afgelost, en steeds geherfinancieerd. De 450 miljard schuld, wordt elk jaar opnieuw doorgedraaid. En de banken verdienen er enorm aan. En als banken gaan omvallen, moet de overheid hun redden, want wie anders gaat de overheidsschuld herfinancieren? Ik raad het al: de staatsschuld per wet laten vervallen. Hier heb ik geen moeite mee. Maar, dan houdt rekening met 1 ding.
  En LEES dit heel goed en probeer het te begrijpen: Als je niet kiest voor de publieke sector, blijft de private sector als enigste over, voor het leveren van ALLE goederen en diensten in de samenleving. Andere smaken zijn er niet!!
  De bedrijven (particulier sector) zullen dus alle collectieve goederen gaan leveren; scholing, gezondheidszorg, wegen etc. De einduitkomst is dat er iets ontstaat wat nog nooit is gebeurd, namelijk een VRIJE markt. In een vrije markt is iedereen vrij in de keuze van het kopen en verkopen van goederen en diensten. Want er is dan geen wetgeving, die jouw dwingt om iets te doen wat jij niet wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: