Top 4 tips om geld te besparen!

Nederlanders maken momenteel de grootste inflatie in tijden mee. De maand september is dit jaar maar liefst 13,6% duurder al vorig jaar. Ongeveer 75% van deze inflatie bestaat uit gas, voedsel en benzine. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is hier met name verantwoordelijk voor. Hoe kun je in deze schade beperkt houden in tijden van nood? In deze blog vind je de 4 beste tips om geld te besparen!

1. Bewust zijn van kosten en baten

Allereerst is het van belang om precies te weten waar je geld heen gaat en waar het vandaan komt. Nog belangrijker is het om te weten hoeveel. Maak een overzicht van alle maandelijkse kosten en baten en vergelijk de bedragen met elkaar. Om eventuele kosten te elimineren is het handig om na te gaan waar je bijvoorbeeld maandelijks op geabonneerd bent. Dit zijn vaak de minst belangrijke kostenposten die gemist kunnen worden. Je kan bijvoorbeeld Videoland, Netflix of vriendenloterij opzeggen. Dit zijn voornamelijk kostenposten die je luxegoederen of diensten verschaffen. Alleen vriendenloterij opzeggen gaat het verschil niet maken tussen het wel of niet rondkomen in de maand. Kies ervoor om nagenoeg alle abonnementen op te zeggen om een merkbaar verschil te ervaren.

2. Brandstof besparen

Brandstoffen hebben in Nederland in juli op een recordhoogte gestaan. Brandstof is medeverantwoordelijk voor de stijging van de prijzen van goederen en diensten. Deze producten worden eenmaal vervoerd doormiddel van benzine en diesel. Helaas kunnen we hier niks aan veranderen. Wel kun je je eigen brandstofgebruik matigen door alleen met de auto te gaan wanneer het echt nodig is. Je zult er versteld van staan hoe vaak je de auto overbodig gebruikt. Korte afstanden naar de sportclub, supermarkt of vrienden kunnen makkelijk overbrugd worden met de fiets.

3. Bewust boodschappen doen

Boodschappen zijn een grotere kostenpost dan je vaak werkelijk door hebt. Vooral wanneer je vaak naar de supermarkt gaat voor een kleine boodschap vallen de kleine bedragen niet bepaald op tussen je afschriften. Wanneer je deze bedragen bij elkaar optelt zul je versteld staan van hoeveel geld er maandelijks wordt uitgegeven aan boodschappen. Nu suggereer ik niet dat je elke dag op een magnetonmaaltijd moet leven, al zijn deze vaak al een stuk duurder wanneer je etenswaren los koopt en zelf kookt. Maak je eigen maaltijden en probeer thuisbezorgservices te vermijden. Luxe etenswaren kun je makkelijk achterwege laten.

4. Je energierekening

Wanneer je een variabel energiecontract hebt bij je energieleverancier zit er niks anders op dan je dik aan te kleden en onder een deken te kruipen. Zet de verwarming zo min mogelijk aan. Maak in het najaar optimaal gebruik van de zon door de rolluiken en gordijnen omlaag te doen wanneer de zon om de ramen schijnt. De zon is een kosteloze energiebron waarmee je het huis kan verwarmen.

 

 

Eén reactie

 1. Maar James toch!
  Hardstikke bedankt he!
  Hier was ik dus zelf nooit opgekomen,
  Zulke goeie tips!

  Ik heb slechts 1 vraag : schrijf jij ook voor nu.nl?
  En zo ja : doe je ook aan factchecking?
  Ik zie uw antwoord graag tegemoet.

  Groeten van een dankbare wereldburger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: