TorenHoge inflatie en geld lenen: hoe scoor je de goedkoopste lening?

In de afgelopen jaren zijn de meeste levensmiddelen een stuk duurder geworden. Niet alleen energie, maar ook eten en drinken, benzine en de zorgverzekering werden een stuk duurder. Als je in deze tijd geld wil lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing of nieuwe auto, wil je dit tegen de laagst mogelijke maandlasten.

Tevens, wil je wel de beste voorwaarden. Deze combinatie wordt door veel mensen als ‘lastig’ gezien, terwijl dit redelijk meevalt als je de juiste stappen onderneemt. 

In dit artikel vertel ik je alles over geld lenen, waar je op moet letten en hoe je uiteindelijk de goedkoopste lening scoort. 

Zorg voor een goede betaal moraliteit 

Een goede betaal moraliteit is cruciaal wanneer je geld wil lenen. Wanneer je dit niet hebt, kom je er bij de meeste kredietverstrekkers niet eens door. 

Personen die werkzaam zijn in de IT, Tech, Finance, onderwijs, zorg en welzijn hebben over het algemeen een goede betaal moraliteit.

Hierdoor kunnen personen tegen lagere kosten een lening afsluiten. Werk je als ambtenaar voor het rijk? Dan kan een ambtenarenlening interessant zijn.

Wanneer je dan geld wilt lenen, kan dit tegen lagere kosten.

Kies de juiste looptijd

Over het algemeen geldt: hoe korter de looptijd, hoe minder kosten je hebt. De rente betaal je namelijk over 1 jaar. Hieronder zie je een simpel rekenvoorbeeld:

Je leent 10.000 euro tegen 6% rente en lost dat in 10 jaar af. Je betaalt dan in totaal 16.000 euro voor het geld dat je leent.

Wanneer je datzelfde bedrag in 5 jaar zal aflossen, betaal je de helft minder rente. De kosten van de lening dalen met 50%. 

Neem de tijd voordat u geld gaat lenen

Wanneer u geld wil lenen, is het belangrijk om hiervoor de tijd te nemen. Direct geld lenen kan alleen bij een betrouwbare partij.

Door offertes te vergelijken, ben je uiteindelijk het goedkoopste uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: