´Uiteindelijk is er toch alleen maar Bitcoin´

1

Dat is Simetri aan het woord, een aanbieder van diensten voor cryptobeleggers zoals tradingsignalen en research. ´Pretty exciting pump, eh? At the time of writing, Bitcoin (BTC) is trading at roughly $10,964, a short drop from yesterday’s high of over $11,000.´ gaat hun gratis nieuwbrief verder. Hij komt me gisteren toe, 28 juli 2020. En inderdaad: dat was een geweldige dag voor de grootste en oudste cryptomunt, bitcoin, BTC. De munt heeft die dag wel het $11.400 niveau aangetikt. Maandenlang schommelde bitcoin rond de $9000 en veel beleggers zouden het dan al opgeven. De huidige nieuwe generatie cryptobeleggers wil heel snel heel veel verdienen. Rijk worden, niets minder dan dat, en liefst gisteren al. Defi is ook het nieuwe modewoord, decentralized finance, en die munten stegen wel de afgelopen maanden. Bitcoin leek wel ingedut te zijn – om dan toch plots iedereen te verbazen met een stijging van $2000 op enkele dagen. Bitcoin is dus allesbehalve in slaap gevallen en overleeft misschien wel alle andere munten, de zogenaamde altcoins.

Beschaving is een dun laagje

Kijk, waar staan die DeFi muntjes vandaag, schampert Simetri. Uiteindelijk is het toch bitcoin dat telt hoor, zegt de adviesdienst. ´Then there’s the frothy DeFi tokens. They don’t appear to be enjoying the same kind of jump. In fact, many of these tokens got crushed as the orange king absorbed all markets. So, what gives?´ Munten komen en gaan maar bitcoin blijft altijd bestaan? We betichten Simetri hier niet van, want ze lijken puike adviezen te geven en diensten te bieden. Maar de bitcoin maximalisten zijn er wel echt fanatiek in hoor. Het zijn degenen die streng in de leer zijn en eigenlijk alle andere munten met woorden naar beneden duwen. (Gelukkig nog niet met daden.) Er is er geen zoals bitcoin! Met woorden, gelukkig maar, want ook in het cryptowereldje wordt wat afgebakkeleid? Beledigingen, sneren, de grofste laster ook zie je een bepaald slag cryptobeleggers elkaar naar het hoofd slingeren. Gelukkig maar dat papier (woorden op een scherm) geduldig is, zei mijn oude moedertje altijd (God hebbe haar ziel). Cryptoterroristen zijn ´t, die hun dagen lijken te vullen met vuilspuiterij. Want hun munt … (vul maar in) is immers zoveel keer beter dan jouw munt …(vul maar in). En dat gaat zo over en weer. Het is net als in de echte wereld?! Want beschaving is maar een dun laagje vernis hoor.

Nieuwe bitcoin stierenmarkt?

Uiteraard laat de cryptogemeenschap meteen haar licht schijnen over de toekomstperspectieven van bitcoin. In de Nederlandstalige cryptowereld zijn er verschillende prominenten. Zo pikken we daar uit degenen die we persoonlijk het meest appreciëren. We mochten beiden ook interviewen voor Biflatie. Hier zijn Didi Taihuttu van De Bicoin Familie en Madelon Vos. Zij zitten ook met de neus op alles wat crypto en blockchain aangaat. Wat vinden deze kenners van de plotse opleving van de bitcoinkoers? Hoe kaderen ze die? Is de stijging determinerend voor de korte termijn? Vertel ons!

De tragedie van Satoshi Nakamoto

De illustere onbekende (hij, zij of een collectief) creëerde de bitcoin munt om een tegengewicht te bieden voor ongebreidelde geldcreatie. Dat is af te leiden uit het White Paper. Die 9 pagina´s hebben voor een technologische revolutie gezorgd die haar weerga niet kent sinds de uitvinding van het internet – de blockchain technologie dus. Dat is de grote verdienste van bitcoin in de praktijk. Maar een echt courant betaalmiddel is het niet geworden tot nu toe, en dat zal m.i. ook zo blijven. Ondanks de duizenden pinautomaten verspreid over heel de wereld. Ondanks dat alle Amerikaanse banken nu ook bitcoin kunnen aanbieden. Ondanks de technische updates die er nog aan komen. En dat was toch de oorspronkelijke bedoeling van Satoshi. De bitcoin maximalisten zouden iemand die zoiets poneert wel willen lynchen moesten ze kunnen. Zo fantiek zijn bepaalde cryptogroepen soms op sociale media en gespecialiseerde fora. Zij beschouwen immers alle coins en tokens buiten BTC als waardeloos.

Safe haven

Wat bitcoin wel meer en meer doet is zich profileren als een veilige vluchtheuvel. Een zogenaamde safe haven voor financieel-economisch ontij, zoals we dat in de zomer van 2020 opnieuw meemaken. Uitgesteld doordat de Kredietcrisis van 2008/2009 nooit echt aangepakt en opgelost werd. Wat zich vandaag wreekt in een nieuwe recessie/depressie. Vanaf nu kan het alleen maar slechter gaan! Een sage haven et als goud, dat die rol reeds eeuwenlang vervult. En dat is een indrukwekkende prestatie voor een digitale munt die pas in 2009 het beurslicht zag.

1 REACTIE

  1. Allemaal fake en manipulatie, zoals ik al eerder melde op biflatie, maar zonder enige respons.
    Nu gaat u mijn visie voor biflatie verkondigen, bedankt hoor.
    Dat is toch niet zo heel sportief en netjes van biflatie.
    Het maakt mij niet veel uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.