Valt de gezondheid van de Amerikaanse economie te voorspellen?

q
De Dow Jones Economisch Sentiment Index (ESI) is in juli voor de vijfde opeenvolgende maand gestegen.  De index kwam uit op 33,6 punten, ten opzichte van 31,8 punten in juni. In november 2008 kwam de index nog uit op 22,2 punten, de laagste stand ooit.

De Dow Jones ESI (Economisch Sentiment Index) wordt gebruikt om de gezondheid van de Amerikaanse economie te voorspellen. De index bestaat uit een analyse van de 15 grootste dagelijks verschijnende kranten in de VS. Om het sentiment in cijfers uit te drukken wordt een schaal van 0 tot 100 punten gehanteerd. De grens van 50 punten vormt in deze index geen breekpunt tussen groei en krimp, wat bij andere indexen vaak wel het geval is.

De ESI moet worden gelezen in referentie tot de langere trend. Eerdere perioden van herstel in de index worden gekenmerkt door eerdere solide maandelijkse stijgingen. Een stijging van ongeveer 3 punten is in het verleden vaak een significante stap voorwaarts gebleken. Een uitkomst onder de 50 punten is een teken dat er sprake is van een risico dat de economie zal vertragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: