Valuta-oorlog door China nieuw leven ingeblazen

42

Goud is afgelopen dagen fors gestegen nadat de People’s Bank of China de Chinese Yuan of Renminbi devalueerde om de export te stimuleren. China zag de export in juli met 8,3% dalen op jaarbasis. De devaluatie van de Yuan komt ongeveer neer op 2%. Het is de grootste devaluatie sinds 1994.

china goud GR

Currency War

De markt ziet de devaluatie van de Yuan als een groot risico voor een intensivering van zogenaamde currency war ondanks dat de People’s Bank of China aan heeft gegeven dat het om een eenmalige ingreep gaat. In een omgeving van currency wars doet goud het goed en beschermt het vermogen tegen waardedalingen.

Goudprijs fors gedaald in juli

Goud is in de maand juli sterk gedaald van $1173 naar $1095 per troy ounce. De goudprijs daalde met 6,6% in 23 handelsdagen. In de afgelopen 5 handelsdagen is de goudprijs met 2,6% opgelopen van $1085 naar het huidige niveau van $1113 per troy ounce. Het is tot zover de langste periode van stijging sinds mei van dit jaar.  De goudprijs in de Chinese Yuan liep een stuk harder op en boekte in vijf dagen tijd een stijging van ruim 4%. De Chinese Yuan verloor vandaag 1,89% ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Ten opzichte van de Euro verloor de Chinese Yuan 2,2%.

Zilverprijs

De prijs van zilver steeg harder dan de goudprijs. De zilverprijs steeg van $14,50 naar $15,25 per troy ounce wat neerkomt op een percentuele stijging van 5,17%. Goud had moeite met de doorbraak van $1100. Bij zilver was eenzelfde patroon zichtbaar. De weerstand van $15 bleek na 5 pogingen gebroken.

De laatste keer dat goud in prijs steeg door het ingrijpen in de wisselkoers door een centrale bank, was eind januari. De goudprijs liep toen op naar $1302 per troy ounce nadat de Centrale Bank van Zwitserland bekend maakte de kunstmatige wisselkoers tussen de Euro en de Zwitserse Franc los te laten. Zilver steeg toen naar $18,33 per troy ounce. Goud is dit jaar in Amerikaanse Dollars ruim 6,5% gedaald en staat in Euro’s 2,5% in de plus. Via Goudvergelijken.nl

42 REACTIES

  • Weer terug uit de Alpen, Madman. and back to reality. Slordig foutje inderdaad. Als de goudprijzen blijven stijgen wijst dat op een mogelijke rentestijging die eraan komt en dat is niet goed voor de beurzen. Valuta- en handelsoorlogen monden dikwijls uit in echte oorlogen. Het gehele Imtech verhaal nog gevolgd?

   • Ik kan er eigenlijk allemaal niet meer naar kijken momenteel. Het is allemaal zo gemanipuleerd dat er nergens meer een pijl op te trekken valt en daarom eigenlijk het lezen niet meer waard is.
    Wie weet wat er allemaal nog achter de schermen speelt. Jij? Ik niet.

    Komt nog bij dat je van het lezen niet echt een gezellig gevoel krijgt, maw, angst creeren is blijkbaar ook een vak.
    Dat het op leugens gezeten systeem er aan gaat is zeker, maar op welke manier en wanneer, daar mag iedereen naar gissen.

    En of dat klappen nou aangestuurd wordt of niet dat weet ook al geen mens, maar 1 ding weet ik wel, of t nou opzet is of niet, de gewone mensen zullen de dupe ervan worden , want de rijke poepers ( de (eventuele) veroorzakers) hebben zich al lang ingedekt.

    Ik vind het gewoon heel triest allemaal, als ik daar aan denk. En voor mij hoeft die hele collapse niet, en ik hoop dat we hier gewoon allemaal ongelijk hebben. Ik wil niet dat mensen sterven door geweld en honger.
    Maar ondertussen is er een raar onderbuikgevoel en onrustigheid, in mij in elk geval, dat het echt dichtbij is…en dat voelt niet echt fijn.
    Vandaar dat ik het ook even rustig aandoe met “nieuws” inname, want ik heb al even genoeg op mijn bord.

    • Ow ja, en antwoord op wat je zei: Goud en zilver zijn de grootste vijanden van het fiat. Simpelweg vanwege het loslaten van de goud (en zilver in munten verwerkte) standaard.

     Dus misschien kun je idd stellen dat als het een probleem wordt om de goud en zilverprijs te manipuleren door de fiatfans dat er problemen zijn. Maar nogmaals, je weet t fijne er niet van… de truukendoos is zeer groot.

     Hans Kazan kan der nog een puntje aan zuigen.

    • You ain’t seen nothin yet, Madman. Af en toe denk ik; laat klappen die bende, maar regelmatig ook bekruipt mij een zeer ongemakkelijk gevoel.

     Als supply lines breken in ‘onze’ interconnected world schooien we langs de straten met 17 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde. Vechtend om dat laatste stukje rattenvlees, alvorens we elkaar gaan kannibaliseren.

     In wezen is het heel simpel; streep alle fiat geld weg ‘overnight’, en schrap alle niet-noodzakelijke activiteiten. Dan is er genoeg energie, en tijd, om een transitie te bewerkstelligen.

     De geschiedenis echter leert ons dat we ons moeten voorbereiden op het ergste.

  • Het zou zomaar kunnen. Het verder oplaaien en escaleren van de valutaoorlog die al jaren wordt gevoerd zal van kwaad tot erger gaan. Het wordt helemaal dolle pret als de Chinezen en Russen Amerikaans waardepapier (?) gaan dumpen.

   • Pro memorie

    In dit artikel enkele woorden over het financiële omslagpunt en de rol van biflatie. Eenvoudig gesteld, de Chinezen hun kas loopt automatisch vol waardoor ze steeds meer grip krijgen op het wereldtoneel. Logischerwijs is dat niet naar de zin van de Amerikanen, noch van het IMF. Het is geen ongekende materie maar misschien kan het nog op de politieke agenda bij de eerstvolgende verkiezingen. Eerder hebben we al eens verwezen naar het evolutionaire imperatief, de term verwijst naar dieperliggende processen die zich aan de oppervlakte manifesteren. Ze geven een verklaring voor de turbulentie zoals we heden ervaren. Jammer genoeg ontsnapt dit aan de collectieve aandacht waardoor we – eerder onbewust – opgaan in het strijdgewoel. Ondanks daterend van 2005 is het verbluffend accuraat en direct van toepassing op het heden.

    https://biflatie.nl/artikelen/economisch/het-financiele-omslagpunt/

 1. Op
  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/12-signs-that-an-imminent-global-financial-crash-has-become-even-more-likely
  kun je lezen dat de totale crash van het wereldwijde financiële systeem
  op het punt staat te beginnen. Niet alleen maar Griekenland is de
  trigger, maar vooral ook China! Ik denk dat de val van Lehman Brothers maar kinderspel is, vergeleken met wat nu op ons af komt! Op http://raptureready.com/featured/duck/dd187.html kun je lezen wat ons de komende september allemaal te wachten staat. Op http://raptureready.com/featured/hahn/h132.html kun je lezen over toenemende financiële oorlogen.

 2. Currency wars, trade wars, real wars? De trade wars beginnen ook enigszins voet aan de grond te krijgen. De puinhoop is enorm. Wat nodig is voor exponentiele groei, is exponentiele groei van betaalbare energie en grondstoffen. En dat is er niet.

  Succes met het overeind houden van $555 biljoen aan papier mache, heheh…

  Of was het $666 biljoen? ?

  • 666 biljoen. Dat was toch onzin, houts? Das toch slechts symboliek? Beetje stoer doen met de satansymboliek maar ondertussen ontkenning.

   Wat is t nou?

   Er is een red pill en een blue pill. Welke je ook kiest er zijn dus 2 pillen. Waarom zou er alleen goedheid bestaan , en wat is goedheid dan voor macht? Als je goedheid erkent is er ook meteen een slechtheid, want donker zonder licht bestaat niet in onze opvatting. En vice versa. Maw dualiteit.

   • It’s all bullshit Madman. De 555 zowel als de 666. Ik geloof niet in beide.

    De exponentiele groeistuip van de afgelopen 100 jaar komt terug als een boemerang.

    Ik bepaal zelf wat goed is en wat slecht, daar heb ik geen zwevers met alwetende geschriften voor nodig. En ook geen war mongers of fiat issuers, of ‘wereldleiders’.

    Het duiveltje was speciaal voor Karl, ik houd van jus over commentaar.

    • leuk houts, maar dualiteit geldt voor ons allen. Wanneer je je ultiem richt op de slechtheid ga je voorbij aan het spiegelbeeld : het goede.

     Het is een balans..jin en yang zoals de chinezen zeggen.

     Wat is jouw goed en jouw slecht. Maw wat zijn jouw goede (godsdaden) en jouw slechte (satansdaden), om er maar een naam aan te geven.

     Want daar draait t in het einde om.

     Ghandi zei niet voor niks: be the change you want to see.

     Praatjes vullen geen gaatjes.

     • Snap ik wel, geldt voor iedereen. Maar dit gaat over valuta oorlogen, en niet over yin en yang. Je bent een goed mens Madman. Ik heb geen bullshit nodig om dat te kunnen beoordelen.

     • Na ongeveer 15 minuten wachten op mijn xp-retro pc kan ik je melden dat ik hetzelfde idee heb over jou, houts.
      Ik heb geen zin meer in valutaoorlogen.

      day by day leven, en nu gaan kijken naar een aflevering van james herriot helpt mij om goede intentie te behouden 🙂

     • Besef wel dat je (wij) VER boven onze stand leven, door ontwikkelingen waar we over kunnen uitweiden. Een valuta-oorlog is wel het minste waar je je zorgen om zou moeten maken.

      You ain’t seen nothin’ yet.

      Een goede intentie, echter, blijft een nobel streven.

     • Klopt houts ; 44 jaar van tomeloze export van $-inflatie (€ er hinkend aan gekoppeld) zou wel eens in 44 dagen kunnen komen terugvliegen.
      .
      “Home sweet home” heheh …
      .

     • Houts, oals je weet , ik repareer witgoed.
      Maar als ik een ton neem (geen 100 000 euro) en ik stop in die ton alle onderdelen van een werkende wasmachine, en dan doe ik m dicht en draai m rond, schud m , schop m, en keer m regelmatig om, zal er in geen 100 biljoen jaar een werkende wasmachine uitkomen.
      Maar de perfecte natuur, met al haar schoonheid en haar bijzondere wetten, is door 1 grote plof ontstaan? Sorry maar hoe groot je haat ook is tegen het geloof….zoals wij dat kennen , geloof is een wolf is in schaapsklederen. Een satanistisch machtsmiddel, zoals gebleken is hoeveel oorlogen en moorden dit tot gevolg heeft gehad.
      Ik denk dat je toch even je schedeltje moet lichten en een klein beetje verder moet zien.

      En ik zal je vertellen , en dat kan je dan alleen maar schrijven hier,wanneer ik hier om mijn heen kijk als ik ga wandelen, dat kun je niet echt beschrijven. In natuurlijk gebied wonen, met zuivere lucht en veel bossen waar je aalbessen in plukt die smaken zoals toen je klein was. Maar zoals gezegd dat gevoel gaat boven woorden, van wat ik hier allemaal om mij heen zie.
      Dat is voor mij in elk geval het bewijs,echt dit kan niet zonder een intelligentie hierachter.
      Ik wou dat even aan u ventileren 🙂 Niet om een discussie uit te lokken , maar gewoon maar eens zeggen.

     • Ja, ja. In den beginne was er niks en toen ontplofte dat ook nog. Dit was ooit de openingszin van een prachtig proefschrift dat ik hierover gelezen heb. Helaas weet ik niet meer waar het over ging. Maar in ieder geval gaat het wel aardig op voor fiat geld. Je bent wel weer aardig bezig, hoor.

     • Ik heb nergens bewijs van ! Alleen een gevoel. En excuus wanneer ik uw mening aanstootte 🙂 Ik probeer alleen maar zo veel mogelijk uit te zoomen en de achtergronden te zien, en daar over te praten, buiten de ‘illusie’

      Gosternokke, ik uit hier men diepste gevoelens en dan wordt er door Dick een bassie en adriaan grap van gemaakt!!! 🙂 Luv U 🙂

     • Dat mag Mad. Ik gun iedereen het beste. Je valt mij er niet mee lastig. Ik pluk bramen btw, ook lekker.

     • Da’s zéér goed verwoord, Gekke Man !
      .
      Nee, sérieus !!!
      .
      (maar om nou een wasmachine om te keren, nee, dat doe ik m’n rug niet aan)
      .
      (zéker niet als het trommeltje uit zichzelf toch al ronddraait)
      .
      (Madman, BEGRIJP nou eens dat je TOCH geen ‘toegang’ hebt tot de ‘hersens’ van de slachtoffers van Darwin ; die zijn helaas TE GRONDIG geprogrammeerd, en wel vanaf de wieg, omdat pa & moe onbewust die ” Nihilistische Pil ” al vèr voor de geboorte van de keendjes welwillend en al gargelend hadden doorgeslikt in de jaren zestig en zeventig. Om maar gewetenloos in de rondte te kunnen nöken natuurlijk)
      .

      (samengevat : je dringt NIET door tot hen met bv mathematische waarschijnlijkheid wat jij zéér kunstig illustreerde met je wasmachine-voorbeeld).
      .
      ( stoor ‘ze’ dus maar niet te veel met feiten en/of waarschijnlijkheden, want daar houden ze hélemaal niet van, snappie ? )
      .

     • Zweven is toch prachtig,het mooiste wat er is.
      Beter dan met kaplaarzen door de modder ploegen.
      Hoewel sommigen altijd de moeilijkste weg prefereren.

 3. Het Europeesch Verdrag voor de Plichten van de Mensch

  Gij zult accepteren de normen, waarden, cultuur en geloof van de gevende Natie

  Gij zult geven, vooraleer te nemen

  Gij zult accepteren, de last voor de baat

  Gij zult accepteren; geen gemeenschappelijk gesponsorde juridische bijstand in uw voordeel te laten werken

  Gij zult accepteren dat de gevende natie te allen tijde prevaleert, ongeacht de normen, waarden, cultuur en geloof van het ontvangend individu

  Gij zult accepteren dat enige onttrekking aan het Europeesch Verdrag van de Plichten van de Mensch onherroepelijk leidt tot repatriering van genoemd individu, zonder aanspraak te kunnen maken op het Europeesch Verdrag van de Rechten van de Mensch.

  • It’s all bullshit, biflaten. De noodzakelijke zandbakgeloofsfanaten in zielige bootjes om de ‘unfunded liabilities’, aka pensioenen nog enige kredietwaardigheid te geven, een ‘gdp boost’ zeg maar, een laatste zucht naar arbeiders om financiele markten iets te geven ‘to chew on’.

   Om op te kauwen; tsja, je moet wat he, in this fucked up world.

   Nou, arbeider, tot 88 werken dan maar, om de fantasie hoog te houden. Ain’t gonna work.

   Er IS namelijk geen werk, heheh… dus gaan ‘WE’ andere dingetjes bedenken, zoals het uitmelken van Grieken, Afrokanen, of is het Afrikanen? om de valse belofte van eeuwige groei vast te houden, krampachtig, alsof GROEI een DOEL is, en niet een middel.

   Mijn werkgever (alsof die k*tfascisten iets geven) liet enkele maanden terug de productie repatrieren uit China vanwege de te ‘dure’ Chinese munt naar elders……

   Repatrieren alsof het een mens is. Stel je eens voor…..

   En nu devalueert China…

   Haha, back to square one…

   Fucked up…

   Fiat replaced the heart
   Greed from the start
   Growth as mantrum
   Wannabe me?
   Taper tantrum
   And be free

   Voor de liefhebbers, heheh…

   • 2015-65 geeft 1950, waar blijven toch al die banen die de vergrijzing zou brengen, volgens de vroegere kabinetten zou er tussen 1948-1954 + 65 jaar een enorme krapte op de arbeidsmarkt komen.

    • JT, er is teveel productie, en te weinig echte koopkracht (teveel schuld). Grotere werkgevers en productiebedrijven zoeken naar lage kosten en hevelen de banen over naar elders. Dat is inmiddels gepasseerd, competitieve devaluatie van munten is wat we nu meemaken; race to the bottom om te kunnen blijven exporteren via een goedkopere munt.

     Bovendien, wat moet je met banen? Ons de pleuris werken voor de “noodzakelijke” groei? Met 2%+ inflatie die je koopkracht ondermijnt?

 4. er is meer aan de hand met de relatie VS-China, tijdje terug een spionage/hack schandaal in de VS en nu wordt de Chinese beurs aangevallen door een george soros ‘hi hi hi, ik maak jullie kapot’ -strategie. Gisteren ontploft spontaan een fabriek/opslag in een haven in China. Het lijkt er op dat de VS het China betaald zet. China heeft een enorme zak met geld, wat zal de tegenreactie van China worden?
  Situatie in een notendop:
  De VS willen baas over de wereld zijn, alle anderen moeten slaaf zijn van de VS.
  Rusland heeft regime change nodig, dus olieprijzen moeten zo laag mogelijk om Rusland omver te gooien.(een stomdronken Boris Jeltsin is veel handiger voor de VS) waarom denken jullie dat de VS (heel tijdelijk) vriendjes wil worden met Iran -> de markt overspoelen met olie.
  China weet dat als Rusland valt, zij de laatste dominosteen zijn die de VS omver wil gooien en knechten, dus China steunt Rusland, zij kunnen niet anders.
  Dit past echter niet in de strategie van de VS, dus de Chinese economie moet dermate ontwricht worden zodat China geen capaciteit meer heeft om Rusland te helpen.
  Risico: Als China zijn Amerikaanse staatsobligaties en dollars gaat dumpen dan start de door Amerika zelf gewenste inflatie pas goed, zo goed, dat de VS het nieuwe Weimar van de wereld gaat worden. Het worden spannende tijden. Voor 2025 zitten wij in een WW3 met dank aan de VS.

  • Is die komende oorlog dan het ergste waar we ons op moeten focussen ? Met dank aan de VS is de laatste twintig jaar ALLES een puinhoop geworden.. Dat is de grootste crime !!!!
   Die oorlog is de kers op de taart om weer overnieuw te kunnen beginnen.
   Met dank aan onszelf gaan we deze kant op..

   • Helaas wel, want die oorlog is onvermijdelijk tenzij de lidstaten van de EU zo verstandig zijn om onafhankelijk te gaan worden van de VS en zich niet meer in te laten met de zeer agressieve wereldpolitiek van de USA. Helaas zullen de EU lidstaten niet deze wijsheid in pacht hebben, zodat we binnen tien jaar in een oorlog zitten. De grootste verliezer in dit alles worden wij de ingezetenen van de Europese unie. Er komt geen marshall plan meer en goedkope grondstoffen om de boel weer op te bouwen. we gaan terug naar een Roemeense welvaartsniveau met het verschil dat op radioactieve grond moeilijk is om eten te verbouwen

  • als China besluit om echt grote hoeveelheden Amerikaanse obligaties te gaan verkopen (lees dumpen), dan moet: a de VS de rente enorm omhooggooien om sukkels aan te trekken die obligaties durven te kopen zoals België, b QE in het kwadraat toepassen waardoor de dollar de geschiedenis ingaat als de aller stomste munteenheid uit de geschiedenis van de mensheid, nog belachelijker dan de Duitse munt uit de Weimar republiek, onze achterkleinkinderen (als ze dan al geen chinees spreken) niet meer de term Weimar hanteren bij hyperinflatie en financieel wanbeheer maar de term de verenigde staten van de FED inflatie.

 5. als China de handelsoorlog een beetje slim speelt dan doen ze het volgende; ze kijken naar welke zeldzame grondstoffen nodig zijn voor high-tec en wapenindustrie, vervolgens gaan ze alles, maar dan ook alles opkopen op dat gebied, de productie en de producenten, het wordt gefinancierd door het verkopen van de toch al waardeloze amerikaanse staatsobligaties. We zullen zien hoe China gaat terugslaan in deze handelsoorlog, ik denk dat het westen zich in zijn eigen voet schiet door de markten te willen manipuleren. China bestaat al meer dan 1000 jaar als eenheidsstaat waarvan het grootste deel geavanceerder dan het westen, is er een land in het westen dat iets vergelijkbaars kan zeggen?

 6. Zilver en goud staan inmiddels op € 992 en € 12,75.
  Deze prijzen zullen op korte termijn nog verder onder druk komen.
  De internationale Economische activiteiten en valuta belangen,zullen volgens mijn inzichten deze metalen nog 10-20% lager gaan zetten.
  De grote mogendheden weten waar de gaatjes zitten.

 7. “Natuurlijk”, Elk land probeert momenteel zijn valuta, economie, machtsstructuur en territorium te verdedigen met alle mogelijke beschikbare middelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.