moneyDe wereld komt steeds dichterbij de endgame, zegt James Rickards, die na de bestseller ‘Currency Wars’ een nieuw boek schreef dat begin 2014 uitkomt, genaamd: “The Death Of Money.  The Crony Collapse of the International Monetary System”. Rickards is een Amerikaanse advocaat, econoom, schrijver en investeringsbankier met 35 jaar ervaring in Wall Street. Hij waarschuwde indertijd zijn cliënten voor de financiële crisis, de val van de dollar en een sterke stijging van de goudkoers.

De grootste gok in de geschiedenis

In Currency Wars (2010) beargumenteerde hij dat de mondiale valutaoorlog (iedereen wil de laagste munt hebben) niet alleen een economisch of monetair probleem zou vormen maar ook een national security concern.  Het almaar meer opkopen van goud door China, en het verdwijnen van vertrouwen in de dollar zou een groot gevaar blijken voor de toekomst van de Amerikaanse valuta en economie. Daarbij is de Federal Reserve bezig met de grootste gok in de geschiedenis, door dollars bij te printen op een schaal van triljoenen om zo de economie te stimuleren.

De dood van het geld

Zijn nog te verschijnen ‘The Death Of Money’ gaat verder over hoe het op dollar-gebaseerd systeem kan imploderen en wat er in de plaats kan komen. De Amerikaanse dollar en goud staan centraal in het boek en Rickards zet alles in een historisch perspectief. Waar sommigen een langzame overgang zien van één systeem naar een ander, verwacht de schrijver integendeel een ware storm.  “The world is facing structural problems, but is trying to address them with cyclical solutions. A structural problem can only be solved with structural solutions including changes in fiscal policy, labor policy, regulation and the creation of a positive business climate. Monetary solutions of the kind being pursued are not an answer to the structural problems we face. Meanwhile, monetary solutions threaten to undermine confidence in paper money. The combination of unaddressed structural problems and reckless monetary policy will ultimately produce either extreme deflation, borderline hyperinflation, stagflation or a collapse of confidence in the dollar.”

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: