Van streepjescode op producten tot QR-code op mensen: waar stopt het?

Een paar dagen geleden kwam ik bij een post van één van mijn facebookvrienden de onderstaande afbeelding tegen. Ik vond het een treffend plaatje dat exact aangeeft welk tijdperk we binnen treden. Het onderschrift, “you are here,” zegt genoeg.

   

Voor de vakantie

De toegangscontrole met QR-code die onlangs is ingevoerd wordt een splijtzwam in de Nederlandse samenleving. Er ontstaan ruzies in families en in verenigingen waar soms met gemak wordt geroepen om maar een vaccinatie te gaan halen om ergens toegang te krijgen. De gedachte dat vaccinatie is bedoeld als bescherming tegen het coronavirus leeft niet eens meer, de mortaliteit staat weer op een normaal niveau. Nee, het idee is om met een vaccin op vakantie te gaan, naar het restaurant, of te kunnen dansen met buurvrouw Jansen. Hoe ver kunnen we doorschieten. Nu moeten gezonde, niet gevaccineerde, mensen met een goed werkend immuunsysteem hun gezondheid bewijzen met een pcr-test. Zonder QR-code  word je op meerdere fronten uitgesloten of zelfs buitengesloten. Niet iedereen vindt dat absurd, zo zijn jongeren makkelijk over te halen in het kader van de heersende gezondheidscrisis. Als Hugo roept om even een ‘prikje’ te halen omdat het goed is voor een ander, dan doe je dat toch? Hij is toch de Minister van VWS.

Tunnelvisie OMT-leden

Het gaat de minister echter alleen om de vaccinatiegraad die verder omhoog moet, ondanks een normaal sterftecijfer. En ondanks waarschuwingen van kritische medici die roepen dat jongeren beter niet kunnen vaccineren. Dat zijn andere medicijnmannen dan de adviseurs van het OMT. Het lijkt of de OMT-leden samen met de Ministerraad opgesloten zitten in een tunnelvisie, eentje waar ze niet meer uit komen tenzij iemand ze uit de angstpsychose, of is het dwangneurose, wakker schudt. Als je gaat zoeken naar de achtergronden, zoals de verbondenheid van OMT-leden met de farmaceutische industrie, dan ben je weer een complotdenker en begeef je je op gevaarlijk terrein. Hoe dan ook, de controlemethode via een QR-code is niet uit te leggen aan nuchter denkende mensen.

Experimentele vaccins

Als je zou ontwaken uit een winterslaap dan zie je een totaal ander Nederland met een onbetrouwbare demissionaire regering die de meest vreemdsoortige regels opstelt om burgers te controleren. O ja, het is voor onze gezondheid, dat zou ik bijna vergeten. Godzijdank ben ik gezond maar toch moet ik een positieve test overleggen om dat te bewijzen anders krijg ik geen toegang tot ons mooie theater of in een restaurant. Mijn kinderen moeten wachten tot ik mijn belofte kan inlossen om gezamenlijk uit eten te gaan. Ach, het is maar tijdelijk zei Hugo, en gij gelooft dat. Toen iemand mij een link naar deze video toestuurde werd ik boos. Die raakt mij omdat ik wil wachten met vaccineren totdat de experimentele fase van sommige vaccins voorbij is. Ik wil ook weten hoe het zit met  bijwerkingen. Op alternatieve nieuwssites valt daar genoeg over te lezen waarbij ik soms twijfel krijg of meldingen over de aantallen bijwerkingen niet worden overdreven. Zou graag meer duidelijkheid krijgen van officiële zijde, zoals instituten als Lareb, Vaers, CDC, etc. De dataverwerking loopt bij (semi)overheidsinstanties erg traag. Het schijnt dat meerdere overlijdens door/na vaccinatie niet gemeld worden vanwege de administratieve rompslomp waar artsen doorheen moeten lopen.

Wappie

Ik weet het, mensen zien in mij een ‘wappie,’ maar wat ik niet begrijp is dat velen niet de moeite nemen om zich te verdiepen in de materie aangaande de bijwerkingen van experimentele vaccins. Ach ja, als ex-overheidsdienaar had ik mij ook aangeleerd om lastige dossiers opzij te schuiven. Ik deponeerde ze in de onderste bureaulade om ze het liefst te vergeten. Zo reageerde ik ook op mijn oproep om een vaccin te halen. Ik weet niet eens meer waar die brief ligt. Nee, niet onder in de la, verscheurd denk ik. Puur met de bedoeling om na al die (des)informatie er niet eerder over te denken dan in 2023. Waarom nu die dwang als er totaal geen sprake is van een pandemie. In 2016 was er een ernstige griepgolf(zie afbeelding).

 

Toen werd er totaal geen aandacht aan geschonken door het Ministerie van VWS. Waarom doen we nu zo dramatisch terwijl we inmiddels goed weten hoe we met corona om moeten gaan en veel mensen al zijn gevaccineerd.

Bea de Boa

Het opdringen van vaccins ontwikkelt een groot wantrouwen bij mij. Ik twijfel om gegronde(en gezonde) persoonlijke redenen en beslis, net als u die wel een vaccin neemt, ook gewoon zelf om die niet te nemen. Ik weet dat ik een mogelijk risico neem, wat gelijk staat als fietsen door het drukke verkeer in Den Haag. Ik zie  genoeg andere lieden om mij heen die ook risico nemen door een leefwijze die wat ongezonder is dan de mijne. Hun goed recht, ik laat ze in hun waarde. Sommigen worden best wel oud. Zelf houd ik ook van de geneugten in het leven, ik drink met plezier een biertje op een terras. O nee, dronk want nu is het lastig om na een paar biertjes er wat te lozen. Moet daarvoor stiekem naar binnen glippen of een klein ommetje maken. Oppassen voor oom agent of fanatieke Bea de Boa. Ik wil haar niet in verlegenheid brengen als bij het zoeken naar haar bonboekje haar ogen iets te ver afdwalen. Nu maak ik een grapje over iets dat niet grappig is. Het is te gek voor woorden dat een kleine autonome minderheid van de bevolking wordt beperkt in hun vrijheden terwijl ze meestal gezond zijn.

Prik mij maar lek

Heel vreemd nu we discriminatie van andere minderheidsgroeperingen ongewenst vinden. Daarbij gaat het om een onschuldig kleurtje of seksuele geaardheid, nu ineens gaat het om onschuldige gezonde mensen. Onschuldig? “Nee hoor,” zou Hugo de Jonge zeggen. “Ze zijn schuldig aan moord, oh nee, worden verdacht van moord. Het moordwapen is een mogelijke besmetting die nog moet worden gevonden. Sluit ze af van de samenleving zodat ze geen kwaad kunnen doen.” Als deze gekte achter de rug is schrijf ik er een boek over. Soms denk ik dat ik droom. Ach, ik laat het zakken. Eerst gaan we de winter in. Ik ga een winterslaap  nemen van een jaartje of twee. Ik heb pensioen, niemand zal me missen en ik kan niemand kwaad doen. Een wereld waarin ik, net zoals de producten met streepjescode aan de kassa, mijzelf moet laten scannen met een QR-code, is niet voor mij weggelegd. Als dit de drempel is naar een toekomst met AI(kunstmatige intelligentie), robotica, mRNA-vaccins en al die meuk van Big Tech en Big Farma dan doe ik niet mee. Prik mij maar lek, nee niet met een Pfizer-vaccin, doe maar een shotje heroïne. Als het dan toch moet, dan maar in één keer goed. Een driedubbele dosis graag want ik wil voor 2 jaartjes in een diepe slaap. Denk ik  even aan Herman Brood die na een overdosis van het Hilton af dook. Ik begin aan het einde van m’n column door te draaien. Past goed in deze doorgedraaide wereld. Ik groet u allen, ik ga naar bed.

GW

18 reacties

   1. sorry dat er ff mijn naam boven stond, moet aan zoveel denken, op zoveel letten achter de schermen…en word een dagje ouder ook (altijd een goed excuus…) Dus alle eer aan jou beste collega!

 1. Alles loopt volgens plan en de marionetten wereldwijd voeren uit.
  Arme bevolking, die zoals altijd de pineut is.
  Het wordt een heel rare en nare winter. Dat zie ik in mijn glazen bol.

 2. Befehl ist Befehl. Wir haben es nicht gewusst. Op een subtiele manier kan je de meerderheid dingen laten doen die ze voorheen verwerpelijk vonden. Niet ineens maar beetje bij beetje. Als gezag immoreel wordt dan mag je teruggrijpen naar insubordinatie.
  Maar ik heb een oplossing. We zetten de mensen die niet gevaccineerd zijn samen in kampen, zoals de lepralijders, en daar kunnen ze dan een biertje drinken zonder QR-code. Die kampen kunnen we sluiten als het coronavirus verdwenen is. Wie kan daar wat tegen hebben?

  1. Goed bedacht Ivo. Op staatskosten een biertje drinken met gezellige medestanders. Laad mij maar in. Vaccins zijn ook gratis dus internering plus versnaperingen ook. Ik ken hele goeie locaties.

   1. Wel nog ff denken aan extra afscheiding tussen rokers en niet-rokers, hè? Anders is de fanatieke heksenjacht van decennia op m’n saffie helemal voor noppes geweest 🙂

  1. Lijkt mij een goeie aanrader. Ga morgen zien, heb vanavond een tuinfeestje die vanwege de weersomstandigheden is verplaatst naar een geheime locatie. Tsja, andere tijden.

 3. Beste Gerrit we praten niet over een kleine groep dik 6 mio nl hebben zich niet laten prikken en gaan dat ook nooit doen. Onze landverraders hebben enorme haast want over een paar maanden gaan we zien wie de goede beslissing heeft genomen zo duidelijk te zien straks. Het is natuurlijk wel crimineel wat big pharma en haar gekochte uitvoerders hier hebben uitgevoerd. Met wat geluk is dit het einde van het vertrouwen in big pharma, regering etc.

  Het beste is te kijken wat er op financieel gebied gaande is, deze nep griep is een mooie afleiding en ondersteund een van de agenda,s van onze fijne elite.

  https://goldswitzerland.com/hidden-bankruptcy-the-reality-behind-uncle-sams-inflated-bar-tab/

 4. Er is een pandemie: zoek het woord anders even op. Een pandemie dus die al jarenlang voorspelt werd door virologen en die nu werkelijkheid is geworden.

  Waardoor ons zorgpersoneel is opgebrand, de IC voor een zwart scenario heeft gestaan, patiënten in het buitenland behandeld moesten worden, 180.000 operaties zijn uitgesteld, mensen slaap hebben verloren om een vaccin te ontwikkelen, er helaas tienduizenden doden zijn te betreuren (wat er veel meer zouden zijn geweest zonder maatregelen), mensen kampen met long-covid, we mondkapjes hebben gedragen, kantoorpersoneel en leerlingen lange tijd thuis werkten, winkels horeca en evenementenbranche niks konden verdienen, de overheid miljarden steun heeft uitgegeven, we in lockdown zaten, de mensen die gevaccineerd zijn ervoor zorgden dat we weer langzaam terug naar normaal gaan.

  Werkelijk een topprestatie van velen.

  Of denken jullie werkelijk dat alle landen op de wereld voor niks maatregelen nemen? Koekoek.

  1. Er is geen pandemie, er gaat wel een virus rond die slachtoffers heeft gemaakt en zal blijven maken, zoals ook de influenza doet met af en toe piekjaren. Overheden hebben onder druk van de supranationale organisaties, zoals WHO, VN/WEF, EU een pandemie uitgeroepen met de bedoeling controle te krijgen over de mondiale samenleving door lockdown, noodwet en aanverwante repressieve maatregelen. Er werd een angstcultuur gekweekt door emotionele beelden te vertonen van overvolle hospitalen. Let wel, een groot deel van de massamedia wordt gesubsidieerd door de overheid.

   Gaandeweg de ‘epidemie’ werden er mensen wakker die gingen zoeken naar achtergronden en naar de verhoudingen tussen besmettingen en sterftecijfers(ifr). Er klopte iets niet. De mortaliteit haalde bijvoorbeeld bij lange na niet de verwachtingen van de WHO die eerst een sterftecijfer voorspelde van 3,4 procent van de besmettingen. Pas na een half jaar werd dit cijfer naar beneden bijgesteld om nu uit te komen op een percentage van 0,15 procent wereldwijd. Uiteraard met afwijkingen die afgeleid kunnen worden van de geografische bevolkingssamenstelling van bepaalde landen. Er zijn genoeg betrouwbare cijfers te vinden via blogs van Maurice de Hond en diverse youtubekanalen die onafhankelijke medische wetenschappers bevragen.

   Toch blijven sommige landen de coronadoden van 2020 en 21 vreemd genoeg bij elkaar tellen. Dit vergroot het dramatische plaatje. Bovendien is het corona-sterftecijfer al een hele tijd ver beneden de gemiddelden en overlijden er veel meer aan andere aandoeningen. Ook zijn overlijdens geteld als coronadoden terwijl er sprake was van ongelukkige samenloop met andere aandoeningen.

   De economische schade is veroorzaakt door de overheidsmaatregelen. Een juiste gezondheidsvoorlichting vanuit Min. VWS had dat kunnen voorkomen. De overbelasting in de zorg is een rechtstreeks gevolg van 10 jaren bezuinigingen op o.a. IC-capaciteit en personeel. Aantal bedden daalde met 1000 stuks terwijl de bevolking groeide met 1 miljoen burgers in 10 jaar tijd. Tsja, kabinetten Rutte 1, 2, 3 en ….. Waar stopt deze politieke waanzin!

 5. Beste Gerrit juist gezien er zijn heel wat jaren geweest in Nl dat er veel meer griepdoden waren dan nu. Maar nu is Covid19 de nummer 1 bangmaker. Je kan allerlei besmettelijke ziektes hebben maar covid 19 dat is de belangrijkste. In Spanje is een kort geding gaande want zoals bekend is het virus niet geisoleerd dus moeilijk aan te tonen, dan vraag je je af wat zit er in dat vaccin. Sinds mei 2020 was deze griep seizoen allang voorbij. De economische schade die bewust is aangericht kan niet anders zijn om de financiele sector een goed alibi te geven voor de economische puinhoop die ze aangericht heeft.

  Nu komt er een andere veel ernstiger crisis aan nl de energie crisis. Hiertegen kan de overheid en centrale banken niets doen ze kunnen printen wat ze willen maar dat levert geen extra gas of olie integendeel het zal nog duurder worden zoals we nu kunnen zien.
  Het lijkt beetje op jaren 70 met torenhoge rentes en hoge olie prijzen toen had Nixon natuurlijk op 15 aug 1971 de goudlink doorgeknipt.

 6. Iedere dag het hele jaar rond worden er mensen met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis en elke dag sterven helaas mensen aan dit virus in Nederland en wereldwijd.

  Dat kun je niet vergelijken met een griepvirus dat alleen in de wintermaanden rondgaat in Nederland.

  Maar blijf vooral ontkennen, want blijkbaar levert het iets op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: