Van Vadertje Staat naar totalitaire controlestaat

Van mondmaskerslaven naar digitale slaven, van uitkeringen naar basisinkomen. In de zomer een grote mond in de winter weer een lap voor de mond. Eerder zelf beslissen over het nemen van een prik, straks voorschreven door de WHO en de EU met uitsluiting van deelname aan de samenleving voor ongevaccineerden. Eerder een gevulde portemonnee, straks platzak met een digitaal tegoed. Een toekomstscenario om over na te denken. Waar gaan we naar toe?

Nieuwe wereldorde

Nog altijd zijn er mensen die lachen om de idealistische Agenda 2030 van het WEF die zou berusten op de fantasie van een stelletje globalisten die denken van de wereld een betere wereld te maken vanuit hun eigen visie. Ons wordt niets gevraagd. Hoe de simpele ziel van welk land dan ook daarover denkt doet niet ter zake, het wordt wel voor ons geregeld door lieden die er verstand van hebben. Die alles weten over het beïnvloeden van nationale regeringen en hun parlementen. Verstand hebben van beleggen in multinationale bedrijven met hulp van Blackrock en Vanguard. Verstand hebben van het besturen van supranationale en gouvernementele organisaties. Verstand hebben van het beïnvloeden van lidstaten aangesloten bij de VN. Verstand hebben van het beïnvloeden van wetenschappelijke instituten door deze te subsidiëren met overheidsgeld. Verstand hebben van het opkopen van persbureaus en mediabedrijven onder het mom van samen zijn we sterk en onderdrukken we opstandige kleintjes. Kortom, lieden die verstand hebben van het organiseren van de globalisering ten behoeve van van het proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie. Ze weten dat het nu tijd is om een nieuwe wereldorde op te richten omdat de technologie om de mens op afstand te (be)sturen voorhanden is.

Rode kaart

De contouren van een wereldwijd conglomeraat worden duidelijk zichtbaar. Gevormd door multinationale bedrijven, zakenmensen en politici, die gezamenlijk streven naar een wereldregering met als doel het inrichten van een totalitaire wereldmacht die eensgezind de strijd aanbindt tegen klimaatverandering, tegen virussen (en de Russen), tegen ongelijkheid en armoede. De enige voorwaarde is dat wij burgers ons gewillig opstellen en de opgelegde regeltjes van de WHO, VN/WEF, EU, ECB en al die andere supra globalisten braaf opvolgen. Als iedereen een andere kant op wil wordt het nooit wat. De ideale Agenda 2030 met zijn 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen(SDG’s) kan alleen slagen als we allemaal dezelfde kant op gaan. Kwestie van volgzaam de bevelen opvolgen zonder commentaar op de leiding. Vergelijkbaar met een voetbalwedstrijd waar de scheidsrechter met z’n grensrechters altijd gelijk hebben en overtredingen afstraffen met een gele of rode kaart. Prima toch? Zonder autoritaire leiding loopt een wedstrijd geheid uit de hand. Daarom kijk ik graag naar een voetbalwedstrijd. De scheidsrechter heeft altijd gelijk ook al bewijzen de beelden van de VAR zijn ongelijk. Genomen beslissingen kunnen na de aftrap niet worden herroepen, punt uit. Geen discussie mogelijk.

Smart Cities

Wat mooi toch dat na het einde van de competitie altijd de sterkste club bovenaan staat. Dat is wat ik bedoel; kijk hoe een voetbalcompetitie eindigt die met strakke spelregels wordt geleid door een overkoepelende bond(KNVB) en vergelijk dat beeld met de wereldwijde supranationale organisaties met zeggenschap over competitieve landen. De overeenkomst is voorspelbaar, de sterksten winnen en de zwakkere landen bungelen onderaan. Zouden de prestaties van de competitieve landen die elkaar beconcurreren in een globale wereldgemeenschap zoveel anders zijn dan de sportieve prestaties van de individuele sportman of -vrouw of de teamsporters in competitieverband waar altijd één winnaar is? Gelijke prestaties krijgen we pas wanneer we ons collectief houden aan de opgelegde regels van de globalisten. Dan accepteren we gezamenlijk een controlestaat, dan accepteren we braaf het EU-Digitaal Corona Certificaat, dan accepteren we een basisinkomen via de ECB, dan accepteren we de transformatie naar transhumanisme, dan accepteren we smart cities waar lantaarnpalen ons beveiligen(of is het bewaken), dan accepteren we verplichte vaccinatie, dan accepteren we nieuwe klimaatregels met lockdowns en controle-app voor ons CO2-budget dat prima geïntegreerd kan worden in het EU Digitaal Corona Certificaat. Pas nadat alle regeltjes zijn ingevoerd zal de echte strijd beginnen.

Matpartij

Ik meld mij nu alvast af vanwege een blessure. Ik neem plaats op de tribune en wacht op het moment dat de spelers massaal de regels overtreden, de wedstrijd eindigt in een matpartij, en de scheids en de VAR rennen voor hun leven. Soms heb je van die wedstrijden die totaal uit de hand lopen. Voorlopig waan ik mij veilig op de tribune.

GW

38 reacties

 1. Zou maar uitkijken. Die tribunes van tegenwoordig zijn ook niet meer wat ze waren. Storten soms zomaar in elkaar onder het gewicht van de volgevreten massa en hossende hooligans. Rennen naar de uitgang lijkt me beter, zolang die nog niet verstopt is van de vluchtelingen.

   1. Wa-ha-haa-haaaa !!!

    Aan zowel Gerrit als Ivo HIER een ‘aanradertje ter Verlichting’ (*) :

    https://ia800403.us.archive.org/29/items/JewWorldsOrdertheNationalIntelReportWithJohnStadtmiller201208021/The%20Jew%20World%20Order%20Unmasked.pdf

    *= mochten jullie je over de vanaf jullie geboorte ingeprogrammeerde (omgekeerde!) ‘vooroordelen’ heen kunnen zetten dan hè ?

    Download het betreffende pdf nou maar, dan kunnen jullie ’t lèkker “onbespied” lezen hihi

    O-ooo … wàt is de Mensheid toch verloren vandaag de dag …

 2. De hier beschreven ’toekomst’ ligt al ver achter ons. Ergens rond de fictie van Orwell. Het gezag is volledig naar de knoppen, het vertrouwen ook. Niets lijkt meer naar behoren te functioneren in een steeds groter wordende economische en maatschappelijke chaos die alsmaar groter wordt.
  Zelfs de gedoodverfde leiders-met-de-dikke-beurs zoeken een goed heenkomen in atoomvrije, ondergrondse bunkers. ‘Total Control’ verandert in ‘Total Recall’. Waarin uiteindelijk ook de moegestreden ‘laptop-krijgers’, hangend aan een dun glasvezeldraadje, het loodje zullen leggen.
  Pas dan begint onze ’toelomst’.

  1. Uitermate interessant. Omdat jullie wellicht geen Oekraïens spreken heb ik de website maar meteen vertaald. https://diia-gov-ua.translate.goog/?_x_tr_sl=uk&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=sc Van een systeem van sociaal krediet is er blijkbaar nog geen sprake.
   We zien wel dat de Oekraïne de media goed bespelen zodat Poetin wordt afgeschilderd als een barbaarse agressor die weerloze burgers doodt. Poetin geraakt daardoor meer en meer geïsoleerd.
   Hij is blijven steken bij het Maoïsme.
   Mao Zedong
   Chinees politicus 1893-1976
   “Politieke macht komt uit de loop van een geweer.”
   Inmiddels weten de Chinezen beter. Het gaat om wie het grootste deel van de taart heeft. https://www.visualcapitalist.com/80-trillion-world-economy-one-chart/ Daar loopt Rusland ver achterop…

   1. Beste Ivo ik denk toch dat visualcapitalist de rijkdom van het zgn rijke westen volledig verkeerd in schat. We praten hier over fiat rijkdom nu wat blijft er straks van over als de usd, euro en vele andere munten niets meer waard zijn. Daarom ik blijf er bij beste is long Rusland en China en ultra short het volledig failliete westen.

    Nadat de meeste fiat munten waardeloos zijn geworden wil ik wel eens zien wie de grootste economie zal hebben.

 3. Rond 2010 downloadde ik een EXPLOSIEF PDF, “The Jew World Order” van ZionCrimeFactory.
  De site verdween helaas rond 2015, maar ik had “mijn” pdf-je te pakken.

  Gisteren ontdekte ik tot m’n stomme verbazing dat het betreffende PDF (nog?) gewoon op ’t web te vinden is.

  LIEVE MENSEN, download dit pdf (en stel het zo veilig !) en STUUR HET DOOR naar familie, vrienden en kennissen ; NIET bang zijn !
  Onze “angst” is namelijk de brandstof waarop de Koshere Motor wereldwijd draait !

  Komt ie :
  https://ia800403.us.archive.org/29/items/JewWorldsOrdertheNationalIntelReportWithJohnStadtmiller201208021/The%20Jew%20World%20Order%20Unmasked.pdf

  Voorproefje :
  “In 1932, Soviet leader Josef Stalin unleashed
  genocide in Ukraine. Stalin determined to force Ukraine’s millions of independent farmers
  – called kulaks – into collectivized Soviet agriculture, and to crush Ukraine’s growing spirit
  of nationalism. Faced by resistance to collectivization, Stalin unleashed terror and
  dispatched 25,000 fanatical young party militants from Moscow – earlier versions
  of Mao’s Red Guards – to force 10 million Ukrainian peasants into collective farms.
  Secret police units of OGPU began selective executions of recalcitrant farmers.
  When Stalin’s red guards failed to make a dent in this immense number, OGPU was
  ordered to begin mass executions. But there were simply not enough Chekists
  (secret police) to kill so many people, so Stalin decided to replace bullets with a
  much cheaper medium of death – mass starvation. All seed stocks, grain, silage
  and farm animals were confiscated from Ukraine’s farms. […]
  OGPU agents and Red Army troops sealed all roads and rail lines. Nothing came in or out
  of Ukraine. Farms were searched and looted of food and fuel. Ukrainians quickly began to
  die of hunger, cold and sickness. When OGPU failed to meet weekly execution quotas,
  Stalin sent henchman Lazar Kaganovitch to destroy Ukrainian resistance. Kaganovitch,
  the Soviet Eichmann, made quota, shooting 10,000 Ukrainians weekly. Eighty
  percent of all Ukrainian intellectuals were executed. A Ukrainian party member
  named Nikita Khruschchev helped supervise the slaughter. During the bitter winter of
  1932-33, mass starvation created by Kaganovitch and OGPU hit full force. Ukrainians ate
  their pets, boots and belts, plus bark and roots. Some parents even ate infant children.
  The precise number of Ukrainians murdered by Stalin’s custom-made famine and Cheka
  firing squads remains unknown to this day. The KGB’s archives, and recent work by
  Russian historians, show at least seven million died. Ukrainian historians put the
  figure at nine million, or higher. Twenty-five percent of Ukraine’s population was
  exterminated. […]
  Kaganovitch and many senior OGPU officers (later, NKVD) were Jewish. The
  predominance of Jews among Bolshevik leaders, and the frightful crimes and
  cruelty inflicted by Stalin’s Cheka on Ukraine, the Baltic states and Poland, led the
  victims of Red Terror to blame the Jewish people for both communism and their
  suffering. As a direct result, during the subsequent Nazi occupation of Eastern Europe,
  the region’s innocent Jews became the target of ferocious revenge by Ukrainians, Balts
  and Poles. […]”

 4. De crisis heeft aangetoond dat er een groot verschil is tussen de materiële sector, welke goederen, diensten en echte producten omvat, en de moderne financiële derivaten zoals elektronisch geld, financiële obligaties, credit cards die te vergelijken zijn met illusionair geld, en elektronische fondsen die nergens bestaan behalve in computergeheugens en die hun waarde verkregen hebben door de garantie van de banken. Zodra het vertrouwen in de banken en de financiële instituties verloren gaat, verdwijnt hun waarde. Wat zullen ze doen als de astronomische cijfers van biljoenen en triljoenen, die over de schermen van de beurzen heen dansten, verdwijnen?

  De crisis is het grootste bewijs van de mislukking van de theorie van de vrije economie die de deur wijd open laat voor ieder individu zodat die kan doen wat hij wil, zonder enige beperking of richtlijn aangaande zijn economische transacties, opdat zijn rijkdom zal groeien. Dit leidde tot een verhoging van het kapitaal voor één groep in de samenleving, waarop de balans kantelde en het klassensysteem ontstond, met gevolgen die het tegenovergestelde zijn van de woorden van de Schepper: “…zodat deze (rijkdom) niet rondgaat onder de rijken van jullie…”[Soerat al-Hashr (59) – vers 7].

  Ondanks de zogenaamde vrijheid zien we dat hun oplossing voor het probleem de bemoeienis van de staat is, met diens gezag, om de banken en financiële instellingen te nationaliseren en geld te pompen in het kopen van activa, het veranderen van het systeem en het beperken van de vrijheid van de eigenaars om zo de economische instellingen te beschermen tegen instorting.

  Deze crisis heeft het falen van het kapitalistische systeem blootgelegd en haar onvermogen om financiële zekerheid, evenwicht en economische rechtvaardigheid tussen de verschillende groepen in de samenleving te bereiken.

  Hoe vaak schepte het Westen niet op over haar financieel systeem en beweerde dat het de meest perfecte was die ooit door de mensheid bereikt is, zodanig dat Fukuyama zei: “De Amerikaanse samenleving is het toppunt van menselijke volmaaktheid, waarna er niks zal zijn.” Westerse leiders geven vandaag de dag het falen van hun financieel systeem toe en beschrijven het zelfs als versleten en waardeloos. De Franse president Sarkozy zei zelfs: “We moeten het wereldwijde financiële en valuta systeem vanaf de wortels weer opbouwen.”

  Waar zijn degenen die misleid zijn door dit economisch wereldsysteem?

  Degenen die dachten dat zij hun toevlucht hadden gevonden bij een machtige kracht. Ze zeiden: Het financieel wereldsysteem is welgebouwd en kan geen enkele fout bevatten. Vervolgens werd duidelijk dat zij een luchtspiegeling volgden waarin zich niets reëels bevind, en dat zij misleid zijn door valse schijn die al deze lof en aanprijzing niet verdient.

  Er schuilt een grote wijsheid achter het uitstel van de val, welke diende als een beproeving en uitstel voor de onrechtvaardigen en zij die door hen misleid zijn, en eveneens diende het voor het blootstellen van de hypocrieten en degenen die werden verleid door de systemen van de afgodenaanbidders.

  1. Mooi gezegd man !
   Toen ik nog in NL woonde (0-23jr) heb ik bovengemiddelde discussies gehad met moslims ; vele keren waardevoller dan die met m’n lokale NL-vrienden die alleen maar aan wippen en geld/carrière maken dachten. Platte shit enz.
   Toegegeven, die discussies speelden zich eigenlijk altijd af in coffeeshops, maar dat maakte mij voor de rest niks uit.

   Afijn, de Nihilistische Zoo die Nederland is geworden sinds de jaren ’70 gaat binnenkort TOCH totààl uit elkaar vallen agv de geestelijke leegte en de daarmee samenhangende desinteresse voor de meest evidente levensvragen die men zich daar HAD moeten stellen.

   Maar ook die mbt de basis van de materiële welvaarte : het immer bijdrukken van pampieren biljetjes zonder einde.

   Maar helaas pindakaas, het is inmiddels te laat ; het tapijtje gaat binnen afzienbare tijd onder “onze” samenleving uit getrokken worden.

   En zou u wensen in de Middeleeuwen geboren te zijn geweest …

   1. Welkom bij de club mann. Ik ben ook al weer een tijdje weg uit NL.

    “When a person can’t find a deep sense of meaning, they distract themselves with pleasure” – Viktor Frankl

    Na het doorlopen van de eerste gevolgen van de financiële ineenstorting stonden er een aantal hypocrieten en kapitalisten op om hun versleten financieel systeem te verdedigen. Ze beweerden dat het probleem niet in het systeem lag maar in de slechte toepassing ervan en het ontbreken van een aantal beperkingen en dat het niet nodig was om het systeem te veranderen; het behoefde slechts een aantal aanpassingen. Dit is koppigheid van de kant van degenen die niets leren van gebeurtenissen. “En er komt geen teken tot hen van de tekenen van hun Heer of zij wenden zich er van af.” [Soerat Yaa Seen (36) – vers 46]. “Zeg: ‘Aanschouw wat er in de hemelen en de aarde is. Maar de tekenen en de waarschuwingen baten niet voor een volk dat niet gelooft.” [Soerat Yoonus (10) – vers 101].

    Een lange tijd hebben de hypocrieten gezegd dat het essentieel is om economie en religie gescheiden te houden, maar hiermee zeggen zij impliciet wat het volk van Shu’ayb (een profeet) vele eeuwen geleden ook zei: “O Shu’ayb! Gebied jouw salaah (gebed) dat wij verlaten wat onze voorvaderen aanbaden, of dat wij ophouden met onze bezittingen te doen wat wij willen? Voorwaar, je bent zeker zachtmoedig, verstandig (zeiden zij sarcastisch).” [Soerat Hood (11) – vers 87].

    Wat heeft religie te maken met het persoonlijk gedrag van mensen en hoe zij met hun bezittingen omgaan? En wat heeft het te maken met hun politieke, sociale en economische leven, hun wijze van productie en distributie? De crisis heeft ons laten zien dat de economie, wanneer die ontdaan wordt van de goddelijke regelgevingen en principes, zal dwalen in het donker en leidt tot rampen en problemen.

    De financiële principes in de goddelijke wetgeving  zijn een veiligheidsklep voor de economie. Omdat de mensen deze principes over het hoofd zagen in hun financiële transacties en de heilige grenzen van hun Schepper overtraden door leningen te verschaffen en te lenen op basis van ribaa (rente), de verkoop van schulden, illusionaire transacties, verkopen alvorens goederen in bezit te nemen, het verkopen van dingen die zij niet bezitten, bedrieglijke en dubbelzinnige transacties en het handelen in gokken en verzekeringen, die leidden tot rampen en de ineenstorting van hun bedrijven en banken. De omvang van de noodlottige financiële derivaten die de oorzaak zijn van het onheil in de wereld bedraagt meer dan zeshonderd biljoen dollar.

    Er kan geen gezonde economie bestaan zonder het licht van de openbaring, niet zoals de hypocrieten beweren dat “er geen economie kan zijn zonder banken en geen banken zonder ribaa (rente).”

    De Schepper heeft een perfect systeem voor de mens gemaakt, een perfect rond wiel dat rijdt als een trein. Maar mensen houden zich bezig (door o.a. democratie) met bakkeleien over dat perfecte ronde wiel en proberen de vorm aan te passen in hun dwaze veronderstelling het wiel beter te kunnen laten rollen.

  2. Op zich ben ik het eens met uw reactie, behalve met de conclusie dat het hele kapitalistische systeem heeft gefaald. Het kapitalisme is nl. de toppunt van vrijheid want je hebt als individu daarin de volledige vrijheid om met wie dan ook goederen en diensten uit te ruilen.

   Wat wel grandioos gefaald heeft is het huidige geldsysteem welke op schuld gebaseerd is. Op zich kan ook dat werken, maar het probleem hiermee is de rente welke ervoor zorgt dat er alsmaar meer schuld in het systeem gepompt moet worden om het te laten functioneren totdat het duidelijk is dat er zoveel schuld in het systeem is dat die nooit afbetaald kan worden, waardoor heel de schuld (dus “geld”) waardeloos is geworden. Nog afgezien dat het maar de vraag is hoe etisch het is dat een bank rente kan vragen over een schuld die zij uit het niets gecreeerd heeft. Ze zuigt ermee immers een percentage van de welvaart uit de samenleving op zonder er ook maar iets voor te hoeven doen.

   Maar een kapitalistisch systeem gebaseerd op waarde kan gewoon goed functioneren. In een goudstandaard krijg je een spaareconomie i.p.v. een schuldeconomie waarin je eerst gaat werken / produceren voordat je gaat consumeren. Schuld is maken dan ook mogelijk maar dan zullen de banken moeten kijken of een schuld productief is (bijv. voor een huis waarbij de hypotheek niet hoger ligt dan de huur of voor een fabriek waarbij de fabriek meer producten gaat leveren dan het ingelegde kapitaal). Als banken dan een lening uitschrijven creeeren ze geen schuld uit het niets, maar moeten ze er daadwerkelijk een gedeelte van hun goudvoorraad voor afschrijven. Frauduleuze constructies zoals derrivaten en QE zijn dan niet meer mogelijk want een centrale bank kan geen goud terug printen.
   Huishoudens die vooral sparen voordat ze consumeren kunnen daarmee stabiel hun leven mee vooruit, waarom zouden systemen dat ook niet kunnen?

   1. Dank voor je reactie. De vraagt die hier rijst, is er een echt verschil tussen het kapitalistische en het goddelijke economische systeem? Met beide systemen kun je geld verdienen, maar ze zijn compleet verschillend in hoe geld wordt verkregen en uitgegeven. De redenen voor zulke grote verschillen zijn de bron en dus het uiteindelijke doel van elk systeem.

    Het kapitalisme is gebaseerd op het concept dat economie datgene is wat de behoeften van de mens onderzoekt, die onbeperkt zijn, en hoe deze onbeperkte behoeften te bevredigen. Het systeem is afhankelijk van de scheiding van kerk en staat of met andere woorden, de scheiding van de Schepper van de zaken van het leven.

    Het concept van vrijheid speelt een belangrijke rol in de kapitalistische ideologie. Vrijheid wordt gegarandeerd door de staat; daarom is de mens volledig vrij om zijn behoeften op elke mogelijke manier te bevredigen, zolang hij geen wettelijke inbreuk maakt op de vrijheid van anderen. Men hoeft alleen maar naar de wereld om ons heen te kijken om de verwoestende gevolgen van dit systeem te zien. Het is vanwege diezelfde vrijheid om de lusten en behoeften te bevredigen, dat de porno- en alcohol- / drugsindustrie twee van de grootste winstgevende bedrijven in het kapitalistische systeem zijn. Is dit de samenleving waarin we willen leven en onze kinderen willen opvoeden?

    Het goddelijke economische systeem is afgeleid van de enige bron die in staat is om de behoeften en verlangens van iedereen te bevredigen, zonder dat dit leidt tot chaos. De bron van deze regels is onze Schepper. De wetgeving, afkomstig van de Schepper, ontkent de behoeften van mensen niet, maar stelt in plaats daarvan richtlijnen op over hoe deze behoeften en verlangens moeten worden vervuld. Als menselijke wezens hebben we de vrijheid om onze geest te gebruiken om te bewijzen dat een Schepper bestaat, en dat de de religie de genade van de Schepper aan ons is om ons leven te leiden en het met een doel te leven. Zodra we de dit vrijelijk accepteren, want we zijn immers geschapen met de vrije wil, dan volgen we de wil van de Schepper. Dit laat zien hoe religie de vrijheid in ons leven definieert. Vrijheid is leven volgens het best mogelijke systeem, niet het creëren van een systeem dat het leven van mensen vernietigt, of de mens ten prooi laat vallen aan zijn grillen en verlangens, of aan die van anderen.

    Het kapitalisme is ook gebaseerd op de theorie van relatieve schaarste. Dit betekent dat er altijd een echte, of zoals in de meeste gevallen, een gedwongen ontoereikendheid van goederen moet zijn om aan de behoeften van de mensen te voldoen. Dit strookt niet met de werkelijkheid. Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg goederen en goederen om aan de behoeften van iedereen te voldoen; maar dit is in feite in tegenspraak met het principe van relatieve schaarste: sommige mensen blijven achter zonder de vervulling van hun basisbehoeften aan voedsel, onderdak en kleding, terwijl anderen te veel van een of meer lijken te hebben. Deze theorie verdeelt de samenleving zodanig dat een klein percentage van de mensen bijna alle rijkdom oppot, terwijl de rest van de samenleving worstelt om een huis en voedsel te hebben.

    Het goddelijke systeem deelt dit idee van relatieve schaarste niet. De goddelijke wetgeving staat dit niet toe. De basisbehoeften zijn gegarandeerd voor elke individu die onder de heerschappij van de heilige wetgeving leeft. Deze behoeften omvatten het tastbare, zoals voldoende voedsel, kleding en onderdak, medicijnen evenals het immateriële, zoals gezondheid, onderwijs en veiligheid. Het primaire doel is om iedereen te laten produceren en iedereen te laten consumeren. Het goddelijke economische systeem is niet gebaseerd op prijs als de methode voor de distributie van goederen, maar eerder op het verdelen van fondsen en voordelen aan alle burgers. Met de basisbehoeften bevredigd, kan iedereen een gelukkiger leven leiden omdat mensen mogen zoeken naar het levensonderhoud dat het beste bij hen past en ze het gelukkigst maakt. De hele samenleving profiteert van dit systeem, want wanneer mensen doen wat hen gelukkig maakt in plaats van alleen wat hen geld oplevert, zijn ze succesvoller en productiever. Er kunnen grote economische verschillen zijn tussen de mensen, maar de middelen om de basis voor het leven te hebben, zullen voor iedereen worden voorzien. Dit houdt rekening met het feit dat mensen verschillende vaardigheden, motivatieniveaus en ondernemerswensen hebben en er geen zonde is in hoge inkomsten. Het economische systeem is slechts een deel van de gehele goddelijke wetgeving. Het kan er niet los van worden gezien en als een individueel onderdeel worden gezien of besproken.

 5. De roaring 20 100 jr geleden in Vs werden opgevolgd door een extreme depressie wereldwijd. De internationale bankiers gebruiken graag een grote oorlog om het systeem te resetten en er zelf weer als winnaar uit te komen. Naar goed gebruik financieren deze bankiers beide zijden van een conflict en duwen ze beide landen in diepe schuld die dan door de overlevende ijverige belastingbetalers voldaan moet worden.
  Niet voor niets moest Duitsland vernietigd worden want die hadden het gewaagd om schuldloos geld uit te geven , barter met heel de wereld om sancties te omzeilen, DE had gekozen voor nationalisme ipv globalisme dat kon natuurlijk niet destijds ook niet. De media ook destijds was extreem hysterisch om een klimaat te scheppen waarbij Duitsland overal in een extreem slecht daglicht werd gesteld en zelfs een wereldoorlog gerechtvaardigd was om het duivelse Duitsland te vernietigen.

  En de ironie is nu dat Rusland zich in een vrijwel identieke situatie bevind als Duitsland destijds met haar duitse minderheden in oost pruisen en sudetenland. En nu Rusland orde op zaken stelt in de Donbass reageren de internationale bankiers vrijwel identiek als destijds. Ook nu zien we de media 24/7 de meest duivelse propaganda spuien. En de economische / culturele sankties die zijn identiek als met Duitsland destijds. De internationale bankiers gaan met sankties etc het conflict op de spits drijven. De soviet unie was een kunstmatig land gefinancierd door internatioale bankiers en draaide volledig op westerse techniek Anthony Sutten heeft er een paar goede boeken over geschreven. We zullen spoedig zien of de russische regering nationalisten zijn of vermomde globalisten.

  Voor nu is er een strijd tussen de nationalisten en de globalisten wereldwijd , de landen zelf spelen geen rol want de regeringen zijn in meeste landen overgenomen door wef/globalisten zoals we met met deze “pandemie”hebben kunnen zien.

  24 feb markeerde het startschot voor een multi polare wereld tussen de VS en Ru. Welkom in de multi polare russiche beer wereld orde!

 6. Moet altijd denken aan de film Matrix…wil je de rode of blauwe pil…?? Elke dag wordt t volk voorgelogen en bedrogen door onze florisante politici…volgens mij denken de meeste mensen nog dat ze in een democratisch land leven en inspraak hebben als ze gaan stemmen…!!!! Hahaha…t plebs gelooft werkelijk alles…its a clown world…niets is wat t lijkt

  1. “Smoke and Mirrors”, goed gezien Marcel !

   En wanneer je nou het bovenstaande pdf-je download en doorleest, al was ’t maar de helft, weet je meteen uit welke hoek de “winst” ehh … “wind” komt.

   De hele moderne geschiedenis (1789 tot nu) is gewoon één Gigantische Leugen.

   Toevallig heeft West-Europa er volop van kunnen profiteren, op materialistisch vlak gezien dan, maar dat gaat binnenkort faliekant omslaan.

   Dit type Banken-Parasiet pleegt namelijk haar “host” (u en ik) de afgrond in te duwen na haar helemaal uitgezogen te hebben.

   De laatste/één van de laatste Duitse keizers heeft dit prima verwoord, alleen wèl pas op zijn sterfbed.

   Idem voor een Amerikaanse President uit de 19e eeuw.

   Ik ga nou even in m’n bestandjes kijken of ik de betreffende 2 citaten kan terugvinden.

 7. Dat is alvast één :

  WILHELM II. German Kaiser : “A Jew cannot be a true patriot. He is something different, like a bad insect. He must be kept apart, out of a place where he can do mischief – even by pogroms, if necessary. The Jews are responsible for Bolshevism in Russia, and Germany too. I was far too indulgent with them during my reign, and I bitterly regret the favors I showed the prominent Jewish bankers.” (CHICAGO TRIBUNE, July 2, 1922)

 8. Deze vond ik toevallig ook nog ; is natuurlijk niet het citaat van een Amerikaanse President, maar ik kijk nog even verder :

  Winston Churchill, February 1920, in an article that appeared in the Illustrated Sunday Herald :

  “From the days of Spartacus-Weishaupt to those of Karl Marx, and down to Trotsky (Russia), Bela Kun (Hungary), Rosa Luxembourg (Germany), and Emma Goldman (United States), this world-wide conspiracy for the overthrow of civilization and for the reconstitution of society on the basis of arrested development, of envious malevolence, and impossible equality, has been steadily growing. It played, as a modern writer, Mrs. Webster, has so ably shown, a definitely recognizable part in the tragedy of the French Revolution. It has been the mainspring of every subversive movement during the Nineteenth Century; and now at last this band of extraordinary personalities from the underworld of the great cities of Europe and America have gripped the Russian people by the hair of their heads and have become practically the undisputed masters of that enormous empire.”

  Churchill liep helaas later over en ging voor de Koshere Bankiers werken, dat zie je wel meer helaas. Ze zien op een gegeven moment gewoon de totaal verloren wedstrijd tegen “hen” in en geven hun strijd op. Eigenlijk altijd gemotiveerd door het verkrijgen van macht, geld en faam.

 9. Oké, het was dus Franklin :

  The following prophecy, by Benjamin Franklin, was made at the Philadelphia Constitutional Convention of 1787. This statement was recorded in the dairy of Charles Cotesworth Pinckney, a delegate from South Carolina :

  “I fully agree with General Washington, that we must protect this young nation from an insidious influence and impenetration. The menace, gentlemen, is the Jews. In whatever country Jews have settled in any great number, they have lowered its moral tone; depreciated its commercial integrity; have segregated themselves and have not been assimilated; have sneered at and tried to undermine the Christian religion upon which that nation is founded, by objecting to its restrictions; have built up a state within the state; and when opposed have tried to strangle that country to death financially, as in the case of Spain and Portugal. For over 1,700 years, the Jews have been bewailing their sad fate in that they have been exiled from their homeland, as they call Palestine. But gentlemen, did the world give it to them in fee simple, they would at once find some reason for not returning. Why? Because they are vampires, and vampires do not live on vampires. They cannot live only among themselves. They must subsist on Christians and other people not of their race. If you do not exclude them from these United States, in their Constitution, in less than 200 years they will have swarmed here in such great numbers that they will dominate and devour the land and change our form of government, for which we Americans have shed our blood, given our lives our substance and jeopardized our liberty. If you do not exclude them, in less than 200 years our descendants will be working in the fields to furnish them substance, while they will be in the counting houses rubbing their hands. I warn you, gentlemen, if you do not exclude Jews for all time, your children will curse you in your graves. Jews, gentlemen, are Asiatics, let them be born where they will nor how many generations they are away from Asia, they will never be otherwise. Their ideas do not conform to an American’s, and will not even thou they live among us ten generations. A leopard cannot change its spots. Jews are Asiatics, are a menace to this country if permitted entrance, and should be excluded by this Constitutional Convention.
  —Benjamin Franklin—

  En de AIVD ?

  Die zat er bij en keek er naar hihi

  De Zielige Zio-Zuigers dat ze zijn ..!

 10. O-ooo ..!
  Even een kijkje in de Koshere Keuken, met dànk aan de “ever bragging” j*ws in de tijdschriften die voor “eigen gebruik” zijn :

  The Jewish World of Feb 9, 1883 :

  “The dispersion of the Jews has rendered them a cosmopolitan people. They are the only cosmopolitan people and in this capacity must act and are acting, as a solvent of national and racial differences. The great Ideal of Judaism is …that the whole world shall be imbued with Jewish teachings, and that in a universal Brotherhood of Nations – a greater Judaism, in fact — all the separate races and religions shall disappear.

  “As a cosmopolitan people, Jews have passed the stage that the national form of separatism represents in social life. They have made the whole world their home. By their activities in literature and science, by their dominant position in all branches of public activity, they are gradually moulding gentile thinking and systems into Jewish moulds.”

  https://www.henrymakow.com/2017/02/Jewish-hatred-of-the-goyim.html

 11. Nog steeds even vanuit dezelfde Kolere-Keuken hè ?

  https://theuglytruth.wordpress.com/2018/03/19/sweden-vows-to-ban-all-religious-schools-except-jewish-schools/ :

  … while the Jews continue to further their agenda as spelt out in the Torah and nicely summed for us by (the jew) Isaac Crémieux, a frenchlawyer and politician :

  “Our cause is great and holy, and its success is guaranteed. Catholicism, our immemorial enemy, is lying in the dust, mortally wounded in the head. The net which Judaism is throwing over the globe of the earth is widening and spreading daily, and the momentous prophecies of our Holy Books are at least to be realized.
  The time is near when Jerusalem will become the house of prayer for all nations and peoples, and the banner of Jewish monodeity will be unfurled and hoisted on the most distant shores.
  Our might is immense, learn to adopt this might for our cause. What have you to be afraid of ? The day is not distant when all the riches and treasures of the earth will become the property of the Jews.”

 12. Bijzonder actueel wanneer u in gedachte ipv “Engeland/Amerika” de “Europese Unie” invult, en voor “Duitsland” “Rusland” :

  “The Jews are one of the priciple forces attempting to lead the U.S. into the war. The Jew’s greatest danger to this country lies in their large ownership and influence in our motion pictures, our press, our radio and our Government. I’m saying that the leaders of the Jewish race wish to involve us into the war for reasons that are not american”

  – Charles Lindbergh, sept 11, 1941

  Found on : http://henrymakow.com/2014/08/nuclear-war-is-solution-to.html

 13. Nog een laatste “juweeltje” en wel uit de newsletter van John Kaminski van 2 april 2021 :

  Alexandr Solzhenitsyn described what occurred in Russia barely a century ago, as Czar Nicholas Romanov was in the process of deeding extensive land holdings to over 3,000,000 peasants at the time of his brutal Jewish ritual murder, which included his family and staff: “Communism is 100% Jewish. You must understand the leading Bolshevists who took over Russia were not Russian. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. More of my countrymen suffered horrific crimes at their blood-stained hands than any people or nation ever suffered in the entirety of human history. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of its perpetrators.” [From the Russian Gulag he wrote], “And how we burned in the camps later, thinking: What would things have been like if every Security operative, when he went out at night to make an arrest, had been uncertain whether he would return alive and had to say good-bye to his family? Or if, during periods of mass arrests, as for example in Leningrad, when they arrested a quarter of the entire city, people had not simply sat there in their lairs, paling with terror at every bang of the downstairs door and at every step on the staircase, but had understood they had nothing left to lose and had boldly set up in the downstairs hall an ambush of half a dozen people with axes, hammers, pokers, or whatever else was at hand?… The Organs would very quickly have suffered a shortage of officers and transport and, notwithstanding all of Stalin’s thirst, the cursed machine would have ground to a halt! If…if…We didn’t love freedom enough. And even more – we had no awareness of the real situation. … We purely and simply deserved everything that happened afterward.”
  Trotsky, a Jew, born Lev Davidovich Bronstein in the Ukraine, described what he planned for the Russian population, to impose Communism which Marx based on the Babylonian Talmud, by slaughtering 60,000,000, Sixty Million Russian citizens. (143,000,000 for the period 1917-1992, according to English researcher Phillip van der Est. – Juri Lina, Under the Sign of the Scorpion, pg. 196, Referent Publishing, Stockholm, 2002.)
  “We should turn Her [Russia] into a desert populated with white Niggers. We will impose upon them such a tyranny that was never dreamt by the most hideous despots of the East. The peculiar trait of that tyranny is that it will be enacted from the left rather than the right and it will be red rather than white in colour.
  Its colour will be red literally because we would spill such torrents of blood that they will pale all human     losses     of     the     capitalist     wars     and      make      the      survivors      shudder.”     “By way of terror and blood baths we will bring the Russian intelligentsia into a state of total stupor, to idiocy, to the animal state of being. So far our young men dressed in leather – the sons of watch repair men from Odessa and Orsha, Gomel and Vinnitza – oh, how beautifully, how brilliantly do they master hatred of everything Russian! With what a great delight do they physically destroy the Russian intelligentsia – officers, engineers, teachers, priests, generals, agronomists, academicians, writers!” – Secret Forces in History of Russia. U.K. Begunov 1995, pg. 148.
  The heinous Cheka carried out the torture and slaughter of, as best I have ascertained, 165 million human beings in Soviet Russia. (This time it will be 270 million in the US alone. Add Canada, Australia, New Zealand, Europe)“Lists of those shot and otherwise executed were published in the Cheka’s weekly newspaper. In this way it can be proved 1.7 million people were executed during the period 1918-19. A river of blood flowed through Russia. The Cheka had to employ body counters. According to official Soviet reports from April 1922, 1,695,904 people were executed from January 1921 to April 1922. Among the victims were bishops, professors, doctors, officers, policemen, gendarmes, lawyers, civil servants, journalists, writers, artists, nurses, workers and farmers. Their crime was “anti-social thinking”. – Juri Lina, Under the Sign of the Scorpion, pg. 110, 111, Referent Publishing, Stockholm, 2002.
  The same is proceeding NOW…in our lives!!!  Who is doing this?  International Jewry, ie ALL JEWS, and ALL MASONS. Some may not fully understand what they are involved in. Nonetheless they are willing accomplices is this hideous satanic destruction of L:ife on Earth.  The vast majority absolutely fully understand and actively enthusiatically proceed.
  “If my sons did not want wars, there would be none.” – Gutle Schnaper Rothschild.
  Israeli Deputy Minister of Religious Zionism Eli Ben Dahan clearly reveals what is taught in secret to all Jews worldwide regarding all mankind other than Jew declaring, “Palestinians are not human beings. They don’t deserve to live. They are nothing but animals.” From the Jewish authored Communist handbook Psychopolitics, pg. 30, “Obedience is the result of force … concurrent with force is brutality … The most barbaric, unrestrained, brutal use of force, if carried far enough, invokes obedience. Savage force, sufficiently long displayed, will bring about concurrence with any principle or order … Any organization which has the spirit and courage to display inhumanity, savageness, brutality, and an uncompromising lack of humanity, will be obeyed … If you would have obedience, you must make it clearly understood that you will have no mercy. Man is an animal. He understands in the final analysis, only those things that a brute understands.” Israeli General Moshe Dayan adds, “Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.” Benjamin Netanyahu, now Prime Minister of Israel, declared in 1990, “It does not matter what you do. America is a golden calf and we will suck it dry, chop it up, sell it off piece by piece until there is nothing left but the world’s biggest welfare state that we will create and control. Why? Because it is the will of God. This is  what we do to cultures that we hate. We destroy them very slowly and make them suffer for refusing to be our slaves.” George Soros is on record stating, “Destroying America will be the culmination of my life work.” – https://www.darkmoon.me/2016/george-soros-jewish-messiah-video-15-mins/ .
   
  “Towards the end of 1922 there were virtually no intelligent people left in Russia, and the few left did not have any possibility of publishing or otherwise giving vent to their ideas.” – ibid, pg. 112.
   
  “In December, 1918, out of 388 members of the revolutionary government, only 16 happened to be real Russians; all the rest were Jews with the exception of one U.S. Negro. Two hundred and sixty- five of the Jews come from the Lower East Side of New York.” – Rev. George Simons, before the U.S. Senate, 12th February, 1919.
   

 14. “We must stop the warmongers and their war clamor. We must remove the filthy, hairy hands of the Jews from our press, cinema, radio and the throats of the people, even if it is necessary to confiscate their property and expel them from our country.”
  — George Armstrong, Rothschild Money Trust, 1940, p. 206 (written on the eve of World War II)

  “It is shocking to learn that the Jews are responsible for the creation of political parties and that they have been organized for the purpose of promoting discord and confusion, and to subject us to the “law of our bank”. The rule of political parties has until recent years been universal throughout the world, even in those countries where the head of a nation was a king or an emperor. They (political parties) have within the past few years been abolished in Germany, Italy, Spain and Hungary, and more recently in Roumania and France, together with the Jewish Continental free masonry and B’nai B’rith. These governments are now called “totalitarian” in contra-distinction to those ruled by the Jews and political parties called “democratic”. ” Armstrong, p. 195

  En de AIVD ?
  Ach, laat ook maar …
  Precies : “up to their eyeballs” , precies …

 15. https://rense.com/general87/russsav.htm

  “Like Czar Nicholas II (of Russia), Emperor Charles I of Austria, and Kaiser Wilhelm II (of Germany), Napoleon I permitted Jews to occupy the most important posts in his empire, and all four Emperors were betrayed, ruined, and maligned by the Jews . . . The same will happen to every country, ruler, or individual who will place reliance in them.”
  – Maj. Gen. Count Cherep-Spirodovich, The Secret World Government, or, “The Hidden Hand,” 1926, p. 97

  I told you so 🙁

 16. Het is voor iedereen duidelijk dat de financiële crisis de hele wereld doet schudden, van het oosten tot het westen. Het is een ingrijpende gebeurtenis welke politici, beleidsmakers, prominente denkers en economen slapeloze nachten bezorgt. Het is een enorme en complexe ramp welke vele implicaties heeft. Dit verklaart de grote onrust die economen en politici ervaren. Het verklaart eveneens waarom er zoveel over geschreven wordt. Ze verkeren in een staat van grote verwarring en geven elkaar de schuld voor hetgeen er gebeurd is.

  Economie en geld zijn de belangrijkste fundamenten van de westerse samenleving, en toen zij daar tevreden mee waren en de wetten van hun Schepper verlieten, “greep Allah hun bouwwerken bij de fundamenten en daarop viel het dak boven op hen neer, en de bestraffing trof hen van waar zij het niet beseften.” [Soerat an-Nahl (16) – vers 26].

  De grootschalige verwoesting die we vandaag de dag zien staat op het punt hen volkomen te vernietigen. De economische structuur waar ze over opscheppen en waarvan ze denken dat het hen beschermen zal, is uitgegroeid tot de oorzaak van hun onrust en verval. De ramp is van onder hen en van boven hen tot hen gekomen. Ze dachten dat hun financieel systeem perfect was, maar vanuit dat systeem is hetgeen voortgekomen dat zij nooit verwacht hadden. 

  “En de bestraffing trof hen van waar zij het niet beseften.”

  “Zeg (tegen hen): ‘Het komt van jullie zelf (vanwege jullie slechte daden)” [Soerat Aal ‘Imraan (3), vers – 165]

  Net zoals calamiteiten en rampen bekende, materiële oorzaken hebben, hebben zij ook spirituele oorzaken. Het feit dat er materiële oorzaken voor bestaan is niet in tegenspraak met het feit dat er ook spirituele oorzaken voor zijn. Het hoe verklaart immers niet het waarom. Onderdrukking, overtreding, zondes, ongehoorzaamheid en onachtzaamheid jegens de rechten van de Schepper en het ontzeggen van de rechten van anderen (de schepselen) zijn allemaal oorzaken van rampen die de mensen zowel individueel of gezamenlijk treffen, en zelfs op mondiaal niveau, zoals we nu zien met deze crisis, waarbij de ene ramp de ander volgt. “Het verderf is op het land en de zee zichtbaar door wat de mensen hebben verricht.” [Soerat ar-Room (30) – vers 41]. “En er treft jullie geen ramp, of het is vanwege wat jullie handen hebben verricht, maar Hij vergeeft veel.” [Soerat ash-Shooraa (42) – vers 30].

  En in een authentieke overlevering staat: “Wanneer zinaa (ontucht, overspel) en ribaa (rente) in een stad zichtbaar worden, dan hebben zij de bestraffing van hun Heer over zichzelf gebracht.” [Overgeleverd door at-Tabarani in al-Kabeer en als saheeh (authentiek) geclassificeerd door al-Albaani in Saheeh al-Jaami’ (679)].

  Wat de mensen is overkomen is niet een probleem vanuit de hemel, maar veeleer een ramp die hen heeft getroffen als gevolg van hun zondes en wat hun eigen handen hebben voortgebracht.

  De Alwijze geeft uitstel maar vergeet niet. Hij heeft hen uitstel gegeven terwijl zij handelden in ribaa (rente) en er met meervoudige verdubbeling van nemen en al zoveel jaar oorlog tegen Hem voeren, totdat Hij hen bestrafte met een tekort aan gewassen en vernietiging, zoals Hij Fir’awn (Farao) en zijn volk eerder bestrafte: “En voorzeker grepen Wij het volk van Fir’awn met jaren (van hongersnood) en tekorten aan oogstopbrengsten. Hopelijk zullen zij zich laten vermanen.” [Soerat al-A’raaf (7) – vers 130].

  De profeet (Allah’s vrede en zegeningen zijn met hem) heeft gezegd: “Allah geeft uitstel aan de onderdrukker totdat, wanneer Hij hem grijpt, Hij hem niet zal laten gaan.” (Overgeleverd door al-Bukhari en Muslim). Vervolgens reciteerde hij: “En zo is de ingreep van jullie Heer wanneer Hij de steden grijpt die onrechtvaardig zijn. Voorwaar, Zijn greep is pijnlijk, hard.” [Soerat Hood (11) – vers 102].

  Niemand moet denken dat de Schepper in Zijn verhevenheid, macht en kracht deze mensen vrijlaat om anderen onrecht aan te doen en te rebelleren (ongehoorzaam zijn jegens de Schepper) op aarde zonder het recht daartoe te hebben, terwijl zij niet in Hem geloven en elke grote zonde verrichten, en dat Hij vervolgens Zijn toorn en bestraffing niet op hen doet neerdalen.

  De bestemming van de valsheid is zwakte en verval. Ongeacht hoe hoog de valsheid is opgerezen, er zal een dag komen dat het onvermijdelijk neergehaald zal worden. Dit is een van de wetten die de Allerhoogste nooit verandert. “Het is Zijn belofte dat er niets in deze dunya (wereld) verrijst, behalve dat Hij het neer zal halen.” (Al-Bukhari, 2872)

  De westerlingen bezetten de top van de mondiale economie en zeiden: “Wie is er sterker dan wij?” dus voerde de Meest Barmhartige hen uit hun financiële forten en burchten, en boezemde angst in hun harten en legde de valsheid van hun beweringen bloot.

 17. De houtworm van ribaa (rente) en de onwettige zaken rondom geld verslond de stok waarop de westerse wereld leunde en waarmee zij de wereld de indruk gaf dat zij sterk waren en rechtop stonden, terwijl zij in feite op een stok leunden die van binnen rot was, waarop, toen het viel, zowel Oost als West, duidelijk werd dat het bouwwerk hol was en de fundamenten verrot waren en het niet gered of hersteld kon worden. De Duitse minister van financiën, Peer Steinbruck, zei: “De wereld zal nooit meer worden zoals het vóór de crisis was.”

  “O jullie die geloven! Vrees Allah en geef op wat er van (het vragen) van ribaa overblijft, als jullie gelovigen zijn. En wanneer jullie (dit) niet doen: wees op de hoogte van de oorlog van Allah en Zijn boodschapper…” [Soerat al-Baqarah (2) – vers 278-279].

  Deze oorlog manifesteert zich vandaag de dag op vele manieren: op de harten en gedachten, op overvloed en welvaart, op bezit en macht, geluk en gemoedsrust. Het is een oorlog van zorgen en angst, vernietigend en verpletterend als gevolg van dit afschuwelijk systeem dat op ribaa (rente) en schuld is gebaseerd, welke tot op heden nog steeds gevoerd wordt en alles op haar pad vernietigt.

  Zij worden vandaag de dag, als gevolg van de financiële crisis, getroffen door depressie, bezorgdheid, frustratie en zenuwinzinkingen, in zodanige mate dat de Amerikaanse psychologe Nancy Molitor zei: “Ik heb nog nooit in de twintig jaar dat ik werkzaam ben in dit beroep een dag gezien als deze. De niveaus van bezorgdheid breken alle records.” Het heeft een niveau bereikt waarop moorden en zelfmoorden plaatsvinden als gevolg van de druk van deze crisis.

  “Allah zal de rente vernietigen” [Soerat al-Baqarah (2) – vers 276]. Vernietiging is zowel materieel als immaterieel. Het neemt de zegeningen van de rijkdom weg zodat de bezitter ervan er niet van profiteert. Of het doet de rijkdom geheel verdwijnen, zoals de twee triljoen dollar van de Amerikaanse pensioenfondsen die in vijf dagen geheel verdwenen zijn. De crisis heeft geleid tot het verdwijnen van zestien banken, waaronder de IndyMac Bank die toezicht hield op de activa ter waarde van 32 miljard dollar en de deposito’s ter waarde van 19 miljard dollar. Er zijn zelfs faillissement procedures ingesteld tegen zeven grote banken in Europa. Een aantal analisten verwachten dat er meer dan 110 banken, met een vermogen tot ongeveer 850 miljard dollar, halverwege volgend jaar gesloten zullen worden.

  Degene die in ribaa (rente) handelt zal zodanig gestraft worden dat zijn doel vernietigt wordt. “Wat jullie van eigendommen van de mensen gegeven hebben als rente om te vermeerderen: het vermeerdert niets bij Allah.” [Soerat ar-Room (30) – vers 39]. In een saheeh (authentieke) hadeeth (overlevering) staat: “Niemand handelt in ribaa (rente) om te vermeerderen (om zijn rijkdom te doen toenemen) behalve dat hij zal eindigen met weinig (zijn rijkdom zal afnemen).” (Overgeleverd door Ibn Maajah en als saheeh geclassificeerd door al-Albaani).

  Dit is op vele manieren aan de mensen bewezen, zoals de tien rijkste mensen in Groot-Brittannië die veertig miljard dollar verloren; een van de grootste handelaren in ribaa (rente) verloor zijn rijkdom in vier maanden tijd tegen een tarief van zeven miljoen dollar per uur; de verliezen geleden door de zakenlieden in Rusland hebben bijna de 230 miljard dollar bereikt, wat 62 procent representeert van de totale rijkdom van de rijke Russen! Hoe diep zal het spijtgevoel van deze mensen wel niet zijn?!

  Het samenkomen van ribaa (rente) en gokken (lees: verzekeringen) is een teken van ondergang en vernietiging. Een van de gevolgen van deze combinatie is dat grote Amerikaanse banken zich failliet verklaarden, zoals Leman Brothers, Integrity, Washington Mutual; en de grootste verzekeraar, AIG, die elf miljard dollar betaalde ter compensatie, stortte ineen en leed de grootste verliezen in haar negentigjarige geschiedenis. Tussen de twee en drie miljoen Amerikanen worden geconfronteerd met het risico hun huis te verliezen omdat ze niet in staat zijn de maandelijkse termijnen te betalen. Ondanks deze berichten vragen sommigen in wiens hart een ziekte is ons om onze deposito’s te verzekeren tegen een faillissement! Hoe vind je die?

  Hebzucht, gierigheid, bedrog en afzetterij in contracten en transacties, alsmede het misleiden van mensen en het profiteren van hun behoefte zijn allemaal factoren die een duidelijk effect hebben op de crisis. Sommige van deze banken gingen tot het uiterste in het verlenen van geld dat zestig maal meer bedraagt dan hun feitelijk kapitaal, vanuit hebzucht en verlangen naar meer winst. Sommige kranten reageerden met de volgende woorden op deze crisis: geef hebzucht de schuld. Hebzucht en egoïsme, twee fundamenten waar het westerse kapitalistische atheïstische gedachtegoed op drijft. Schijn bedriegt.

  1. Mis je de Zeeuws-Vlaamse populieren nog steeds niet ?

   Oké, je hebt dus nog steeds geen raampje in je iglo gehakt als ik ’t goed begrijp hihi

 18. In 2008 barstte de zweer van 50 jaar monetair wanbeleid open en begon de grootste financiele crisis uit de geschiedenis.
  14 jaar later is het probleem vele malen groter dan in 2008.
  Het unieke aan deze crisis is dat je enorm veel tijd krijgt om je voor te bereiden.
  Gebruik hem

  1. Klopt, het (banken-!)”antwoord” op de sguldencrisis van ’08 was om die met faktor DRIE (wereldwijd) te verhogen, hè ?

   Als ik een huis in de fik zie staan gooi ik er “natuurlijk” OOK meteen een paar jerrycannetjes benzine op om het vuur te “blussen” hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: