Verbod op contant geld niet ondenkbaar als noodtoestand wordt uitgeroepen

Hoezo noodtoestand? Is het dan zo slecht gesteld met ons geld? Nog niet, maar toch wijs ik even fijntjes naar wat er gebeurde toen corona ons overviel en het Kabinet ons met repressieve maatregelen lastig viel en trouw volgde wat de WHO voorschreef. Niet voor niets is de WHO door de VN aangewezen als de autoriteit op gebied van de internationale gezondheid. Daar hebben 192 aangesloten landen van de VN, met Nederland voorop, braaf naar te luisteren. Dat hebben we geweten met al die lockdowns, mondkapjesverplichting, avondklok, prikdwang, onverklaarbare oversterfte, enzovoort.

Ondergang monetaire systeem

Door de globalisering hebben de supranationale en intergouvernementele organisaties de laatste jaren veel te vertellen. Er wordt toegewerkt naar een Nieuwe Wereld Orde onder regie van de VN, WEF, WHO, IMF en de BIS. Ontwikkelingen waar ik met de nodige afschuw naar kijk. Wat mogen we verwachten van deze globale regentenkliek die samen met omhoog gevallen politici denken dat ze een mondiaal beleid kunnen uitstippelen voor de hele wereldbevolking. Zonder rekening te houden met de bevolking van soevereine landen waar mensen hun stem uitbrengen op  gemeente- en provinciebestuurders. Stemmen op volksvertegenwoordigers heeft weinig zin als ministers en regeringspartijen instructies ontvangen van het WEF, WHO, IMF en cs. Dat is super belangrijk want de wereld verkeert in gevaar. Er was al een klimaatalarm afgegeven, daarna een virusalarm en nu verkeren het IMF, de BIS, de ECB en de FED in hoogste staat van paraatheid om de ondergang van het monetaire financiële systeem te voorkomen.

Afname contant geld

Door alle narigheden hebben economische grootmachten zich diep in de schulden gestoken waardoor de wereld gebukt gaat onder een recordhoge schuldenberg. Opeenvolgende renteverlagingen hebben niet geholpen om de kredietberg betaalbaar te houden. De schuldenberg staat op instorten. De balansen van de ECB en de FED dreigen te bezwijken onder het opgekochte schuldpapier. Gelukkig heeft Satoshi Nakamoto de Bitcoin uitgevonden en zijn de verschillende cryptovaluta populair geworden onder beleggers. Flinke winsten worden afgewisseld met enorme verliezen. Of cryptovaluta het gaat winnen van edele metalen in tijden van economische tegenwind zal nog moeten blijken. Of contant geld daardoor wordt verdrongen lijkt wel zeker. Cash verdwijnt langzaam uit het straatbeeld en de supermarkten. De aantallen pinautomaten worden afgeschaald en steeds meer winkels accepteren geen cash ondanks een verbod van de overheid. Cash moet nog worden geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Toch gaat de afname van cashgeld gelijk op met het uitsterven van de grijze golf.

Central Bank Digital Currency

We moeten er aan geloven dat we weldra overstappen op digitaal centrale bankgeld, de CBDC van de ECB. Achter de schermen wordt er druk aan gewerkt. De propagandacampagne is van start gegaan door te wijzen op gebruiksgemak, uitbannen van straatroof en witwassen van zwart geld in het criminele circuit, maar ook in het witte boorden circuit. Uit de discussie over het repressieve karakter van de CBDC wordt duidelijk dat de ECB en de overheid(EU) de totale controle hebben over de digitale eurobankrekeningen. Rekeninghouders hebben geen keus bij welke bank men een rekening opent, tenzij je buiten de eurozone woont. Gebruikers moeten accepteren dat alle transacties door het systeem worden opgeslagen en gecontroleerd kunnen worden. Wat is de bron van het inkomen en hoe wordt het geld uitgegeven. Denk aan de ecologische voetafdruk en een centrale bankheffing, misschien in de vorm van negatieve rente. Daarmee moet het digitaal geldsysteem overeind blijven. Nu betalen we maandelijks een vast bedrag voor onze (verplichte) bankrekening.

Transitie of Great Reset

Wat gebeurt er met de systeembanken als we overstappen op CBDC? Kan het fiduciair geldsysteem nog bestaan dat feitelijk failliet is met die onhoudbare schuldenberg. Centrale bankiers weten dat en roepen dat de CBDC onze redding wordt. Banken gaan verdwijnen, ze gaan failliet. Centrale Banken voeren een nieuw systeem in en iedereen zal juichen. Geen gedoe meer met bankenkeuze en een optimale controle op onze uitgaven waarmee milieu en klimaat beschermd worden tegen al te roekeloze uitgaven. Geen gedoe met cash, de smartphone als digitale portemonnee. Gaan banken dan failliet? In tijden van transitie kan alles, zelfs energieleveranciers gaan failliet. Als we overstappen van gas en olie op zon en wind kunnen we ook overstappen van cash naar digitaal. Zo simpel is dat. Ons wordt verteld dat er een langzame overgang zal plaatsvinden volgens een soort van reset. Soms zal drastisch ingrijpen noodzakelijk zijn om erger te voorkomen. Toen onze gezondheid werd bedreigd door een virus werden avondklok en lockdowns makkelijk geaccepteerd.

“You will own nothing”

Niemand gelooft dat banken failliet gaan, behalve ondergetekende en een paar waps(wakkere alerte personen), die vrezen dat na het redden van onze gezondheid met de spuit van Big Farma, straks ons geld wordt gered met de smartphone van Big Tech. Als banken dreigen om te vallen zijn we makkelijk bereid om repressieve ingrepen te accepteren. In geval van nood vertrouwen we op onze regering die waakt over onze gezondheid en over ons geld. Mijn nachtmerrie maar bij wereldleiders de natte droom. Ik herinner mij een beruchte uitspraak van Klaus Schwab die al vanaf 1971 de baas is van het WEF. Volgens sommige politici een praatclubje met fantastische ideologieën zoals beschreven in het boek “1984” van George Orwell, een auteur met een rijke fantasie. Zonder fantasie kun je geen beeld vormen van de corrupte wereld van de macht. Elk tijdvak van hoogconjunctuur eindigt door corruptie van machthebbers, daarna volgt totale chaos. We gaan het zien.

GW

16 reacties

 1. Goed verwoord Gerrit. Zo zie ik het ook. De 24 uur controle over het klootjesvolk komt er aan, inclusief de dwangbevelen van de Roverheid. Je zou eens kritisch zijn en uit de opgedragen pas lopen. Dan volgt korting op je maandelijkse basisinkomen. Wat een in en in verrotte wereld.
  De cbdc komt er misschien wel eerder dan verwacht. Als de pleuro klapt, dan krijg je toestanden zoals nu in Sri Lanka. En m.i. kan dat niet lang meer duren. Ook in het Duitse alternatieve nieuws staat er veel komend onheil verwacht. Dag pleuro, dag EU (joepie).
  Arm volk dat zulke krankzinnige lijders ( geen leiders) heeft.

 2. In een noodtoestand is geen enkele noodmaatregel ondenkbaar. Zelfs distributiebonnen ter rantsoenering van eerste levensbehoeften. (Zal niet alleen Schwab nog van opkijken).

 3. Zou dat niet prachtig zijn? Wég met het geld, de bron van hebzucht en ellende. Leven in natuur, natura en naturisme 🙂

 4. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zeker de Westerse beschaving zal uiteindelijk verdwijnen, de houdbaarheidsdatum is verstreken..
  International zal de macht verschuiven, richting het Oosten (Azie). Doemdenken zal niet helpen en is ook niet nodig. Zie het als een natuurlijk proces, wat langzaam maar zeker gaat plaatsvinden. Daarbij ga ik ervan uit dat een grote oorlog in Europa uitgesloten is, door de aanwezigheid van kernwapens. Kernwapens garanderen dus stabiliteit voor de Westerse wereld.

  Maar een oorlog is ook niet nodig om je welvaart te verliezen, dat kan ook door een slecht bestuur, een zwakke overheid en een luie, naieve bevolking.
  En dat maakt alles ook meteen een stuk duidelijker. De Aziaten werken veel slimmer, harder en langer. Hier is alles kapot gemaakt door een woud aan onzin regels (stikstof !).

  Ik denk dat het zinloos is om contant geld af te schaffen, immers wie spaart contant geld (valuta) terwijl het 9% aan koopkracht verliest per jaar!
  Contante valuta is praktisch, het is toch zot om bedragen van 1 euro te pinnen.
  Daarmee geef ik al aan wat we kunnen verwachten,…….de grotere biljetten zullen uit omloop verdwijnen (verboden worden), dus net als 500 ook 200 en 100 biljetten.
  U mag gerust een 50 of 20 biljet bezitten, dus slaap lekker.

 5. Het kapitalisme wordt gedreven door hebzucht en egoïsme. Het kapitalisme is gedoemd tot zelfvernietiging. Het kapitalisme loopt op z’n laatste benen.

  Wat nodig is, is nog slechts een laatste zetje in de juiste richting om voor eens en voor altijd af te rekenen met het verdienmodel van de absolute financiële elite en de mensheid te verlossen van de wurggreep van het kapitalisme. It’s a fake religion.

 6. Nu Italië in nauwe schoentjes komt te staan rijst de vraag of de ECB zal overgaan tot een verboden staatsfinanciering https://thealberi.com/italiaanse-regeringscrisis-wordt-een-test-voor-de-ecb/. In het verleden verlichtten de mediterrane landen hun overheidsschuld door het geldvolume te vergroten en de munt te devalueren. Nu ziet het er naar uit dat de ECB gedwongen zal worden hetzelfde te doen. Hulp voor Italië zal noodzakelijk zijn om het systeem te redden. Waar zit Jeroen Dijsselbloem tegenwoordig? We kunnen hem misschien wel opnieuw gebruiken.

  1. Dijsselbloem werd indertijd (Griekenland, Cyprus) gesouffleerd door Schäuble, het toenmalige financiële opperhoofd van Duitsland, dus van de Eurozone. Waar is Schäuble, i.c. de Duitse ‘budgetwaakhond’?
   Op de secundaire markt is de ECB al jaren actief bij het opkopen van staatsschulden (‘Whatever it takes’). Maar het gaat niet alleen om Italië. Het structurele schuldenprobleem van de ‘Mediterranee’ bestaat al even lang als de euro en duikt telkens weer op. Om de markten te kalmeren heeft de ECB een ‘vehicle’ beloofd, maar het zou niet moeten verbazen als (zeker nu) door Brussel weer het paard van de gemeenschappelijke schulden (eurobonds) als een van de laatste redmiddelen van stal wordt gehaald.

 7. Kom op, zeg, nog steeds ontkennen dat Covid-19 een ramp voor de wereld was / is?

  Inmiddels stroomt het ziekenhuis weer vol met een verdubbeling van het aantal coronapatiënten t.o.v. de week daarvoor. Verder blijkt dat veel mensen in de maanden na een coronabesmetting alsnog klachten krijgen en opgenomen moeten worden.

  https://www.gelderlander.nl/nijmegen/ziekenhuis-overvol-radboudumc-moet-operaties-afzeggen-wegens-onverklaarbaar-veel-spoedopnames~aef13035/

  Ondanks dit geen maatregelen of corona toegangspas dus daar gaat het complot de lucht in, want er is zeker aanleiding voor te vinden.

 8. Er is een oplosssing. Betaal met contact geld! Hoe meer hoe beter, dus flappen tappen en niet meer pinnen maar alles met cash betalen. Accepteren ze ergens geen contant geld?? Niet consumeren, men moet maar leren. De enige manier om dit tegen te gaan is dus gewoon contant geld te gaan gebruiken als je consumeert. Van de supermarkt, tot de slager, tot de groenteboer, je kleren, alles! Laat het een legitiem betaalmiddel blijven en geef je privacy (koopgedrag) niet gratis aan de banken! Cash is King! Maar we moeten het wel samen doen, de luie mens met hun pinpas helpt hier niet bij!

  1. Tamelijk zinloos, Simon. Je gedrag en ‘behoeften’ zijn toch al helder door je internet- en GPS gebruik. Achter een proxy of niet. Marketing en persoonsgerichte reclame (en anderen met minder duidelijke bedoelingen) maken er een dankbaar gebruik van.
   Ieders ‘profiel’ is sws bekend in het digitale landschap en kan – sinds de ‘spionagewet’ – door alle mogelijke overheidsdiensten in de gaten worden gehouden. So what?
   Voor de opname van contant geld bestaat overigens een beperking (officieel om zwart geld tegen te gaan) die zeker nog zal worden verscherpt.
   Zo’n 30% van de (Europese) bevolking heeft nog steeds geen enkele aansluiting op het internet. Kan daar soms (het begin van) de oplossing liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: