De huidige concentratiekampen waar niemand het over heeft

20

Terwijl we hier jaarlijks de bevrijding vieren van de Duitse bezettingen, en de kinderen op school leren welke bizarre tijden zich hebben afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog, beseffen maar weinigen dat er nog steeds concentratiekampen bestaan waar minstens 200.000 mensen een verschrikkelijk leven leiden.

Noord-Korea doet zich in de regulieren media voor als een voorspoedig en machtig land, maar wat de buitenwereld niet mag weten zijn de nu thans bestaande concentratiekampen waar schuldige en onschuldige mensen een ‘heropvoeding’ ondergaan.

Leider Noord-Korea neemt ’t niet zo nauw met mensenrechten

De gevangene, meelstal onschuldige mensen die zijn opgepakt wegen het overtreden van een wet door een familielid, mogen zich jarenlang kapot werken, meestal tot hun dood, worden gehersenspoeld, leven apart van mede familie gevangen en zien recht voor hun gezicht toe hoe lichte overtredingen worden bestraft met de dood. Jongeren groeien er op zonder te leren en voelen wat liefde betekent. De meeste gevangen mogen in dergelijke concentratiekampen de rest van hun leven uitzingen.

Ontsnappen word direct bestraft door neergeschoten te worden, ook als blijkt dat je andermans ontsnappingspoging verzwijgt. Mensen die in het kamp geboren worden weten niet beter en geloven dat de samenleving buiten het kamp precies zo is – zij overwegen niet eens een ontsnapping. Geboren gevangenen worden dom gehouden – zij weten niet eens wat Amerika is. De grootste groep gevangen bestaat uit kinderen en kleinkinderen waarvan de ‘genen’ geherstructureerd dienen te worden wegens de overtredingen van een ouder of grootouder.

Through hunger you will repent

Executies worden verplicht bij te wonen. Onderdeel van het psychische controlemechanisme. Er heerst altijd honger onder de gevangen terwijl ze hard werk verrichten. Het eten van ratten en insecten behoort er niet tot de uitzonderingen. Er zijn nauwelijks bewoners in deze concentratiekampen zonder littekens. Voor het minst geringste ondergaat men keiharde mishandelingen.

Waar blijft hún bevrijdingsdag?

Zal er ooit een bevrijder opstaan die, zoals in de Tweede Wereldoorlog, dergelijke verschrikkelijkheden tot een eind zal brengen? Wie durft een land met een meedogenloze leider in het bezit van massavernietigingswapens aan te pakken? Bestaat er een tactiek, maar blijven we toekijken of is ook het Westen bang voor de macht van Noord-Korea?

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie