Verkoop huizen VS stijgt, prijs daalt

soldhouse
De verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten is in juni van dit jaar voor de derde maand op rij op maandbasis gestegen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.


Het aantal verkochte nieuwe woningen in juni komt uit op 384.000, een stijging van 11,0% op maandbasis. Economen rekenden vooraf op een stijging met 2,3% tot 350.000 verkochte huizen. De meevallende cijfers leveren nieuw bewijs dat de Amerikaanse huizenmarkt herstellende is van de crisis. Kopers worden aangetrokken door de lage prijzen. Een mogelijk herstel van de huizenmarkt gaat echter langzaam. Bestaande huizen zijn wegens de gedwongen verkopen nog steeds goedkoper dan nieuwe huizen.

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in de Verenigde Staten kwam in juni 2008 uit op $206.200, een daling van 12% ten opzichte van $234.300 in juni 2008. In mei kostte een nieuw huis gemiddeld nog $219.000.

Op jaarbasis is er nog steeds sprake van een daling van het aantal verkochte nieuwe huizen. Ten opzichte van juni 2008 werden er de afgelopen maand 21,3% minder nieuwe huizen verkocht. In mei is cijfer opwaarts bijgesteld naar 346.000 van 342.000 eerder.

DowJones

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: