Verlies Tesla stijgt fors | Na de erbarmelijke cijfers die woensdag 2 mei bekend werden gemaakt, noteert het aandeel Tesla op donderdag 3 mei op $280,-. Een min van zo’n 7% op de Amerikaanse beurs is het gevolg. Hierdoor daalt de beurswaarde van Tesla met ruim 3 miljard dollar. De totale waarde van Tesla komt nu uit op net geen $50 miljard.

$745 miljoen verlies en kosten stijgen

De Amerikaanse autofabrikant kan nog niet de hoeveelheid Tesla Model 3 produceren als dat ze zouden moeten. Volgens Elon Musk, CEO bij Tesla, komt hier in de tweede helft van 2018 verandering in. In totaal maakt Tesla nu ruim 2100 stuks Model 3 per week en in totaal hebben ze er nu 23.000 gemaakt. In totaal zijn er zo’n 450.000 besteld op voorhand. Door de toenemende productiekosten stijgen de verliezen naar inmiddels 0,6 miljard per kwartaal. Een jaar eerder maakt Tesla nog de helft verlies. Tesla verbrandt momenteel 6500 dollar per minuut.

Nog nooit winst gemaakt in afgelopen 15 jaar

Sinds Tesla bestaat, nu zo’n 15 jaar, heeft het autobedrijf nog nooit winst gemaakt. Hoewel Tesla een vaste schare fans heeft, die het bedrijf door dik en dun steunen, vragen steeds meer (vooral investeerders) zich af of een belegging in Tesla wel zo slim was. Ook aan de professionaliteit van Musk twijfelen tevens steeds meer mensen. Tijdens de presentatie van de slechte cijfers kwam hij een aantal keer vreemd uit de hoek, lees ook Tesla stock drops as Elon gives bizarre earnings call &   Elon Musk acted like a jerk, and Tesla stock paid the price.

Aandeel Tesla laatste 5 jaar met 300% gestegen

Als we kijken naar het aandeel Tesla op de lange termijn zien we een forse stijgende lijn. De koers is in de afgelopen 5 jaar met 300% gestegen. In 2013 kon je een aandeel Tesla nog voor 100 dollar kopen (in dat jaar was de koers al wel 4 keer over de kop gegaan).  De laatste weken lag de koers van Tesla ruim boven de 300 dollar. Hoewel de aandelenkoers van Tesla een mooie ontwikkeling laat zien,  ziet onderstaande chart via Bloomberg er minder rooskleurig uit op de langere termijn. We zullen zien wat er komende tijd met Tesla gaat gebeuren.

tesla geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: