Video: Het probleem van ons geldsysteem19 reacties

 1. Weet je , het kapitalistische systeem is een fase in het bestaan van de mensheid.

  Ontstaan op een zeker moment in de geschiedenis omdat het op dat moment logisch leek.
  Een tijd lang heeft het ook een bepaald gedeelte van de mensheid geholpen om meer welvaart te bemachtigen dan voordien.

  Helaas is het ook zo dat de mens van nature blijft hangen in het oude omdat het vertrouwd is en er vaak angst is voor het nieuwe , uit angst om de opgebouwde welvaart te verliezen.

  Een ander feit is, dat uit het financiele systeem iets anders is ontstaan en dat is, ik noem het maar het kapitalistische bewustzijn…en een bewustzijn ontstaat doordat meerdere generaties zo een gewoonte opbouwen en dat doorgeven aan de volgende generaties, dat er uiteindelijk een soort zekerheid ontstaat, die eigenlijk fictief is maar als volledig waar wordt aangenomen.

  Hoe kun je anders verklaren dat de mensen nu spullen ruilen tegen gedrukt “speciaal” papier en geslagen nikkelen muntjes.
  Daar heb je een geschiedenis van een paar generaties voor nodig.
  Vanaf 1967 is in Nederland het muntgeld van 72% zilver vervangen door nikkelen munten. Je kan dat alleen doen wanneer je weet dat de massa het zo gewend is dat er waarde ligt in dat muntje dat er zo uitziet, dat het niet uitmaakt waarvan het gemaakt is.
  Its all in the mind.

  Maar behalve het feit van waarde van geld brengt het kapitalistisch systeem zoals we het kennen ook met zich mee dat we geld (eigenlijk papier en nikkel) gaan bezien als een mogelijkheid om het leven voor ons en dierbaren beter te maken.

  Bedenk hierbij dat het papier en de nikkelen munten oneindig bijgemaakt kunnen worden.
  Wat betekent dat de waarde ervan dus oneindig verminderd kan worden.
  Met als gevolg dat je er steeds meer van nodig hebt om je standaard van leven te moeten behouden of er meer van moet hebben om die te verbeteren.

  Daarnaast zijn de aangestelde uitgevers van dat geld gemachtigd om van al het geld wat ze uitgeven en uitlenen slechts een fractie achter de hand moeten hebben als garantie voor degenen waar aan ze het uitgeleend /uitgegeven hebben , en automatisch elke maand een enorm rente bedrag binnenkrijgen…dus eigenlijk nog fictiever geld binnenkrijgen, geld dat eigenlijk eigenlijk helemaal niet bestaat en nooit bestaan heeft.

  Dit circus is volledig normaal in ons bewustzijn, omdat wij, zoals eerder gezegd hier volkomen aan gewend zijn.

  Eigenlijk zijn we volkomen vervreemd door dit systeem van de werkelijke wereld.
  De wereld van de natuur, van de aarde.
  Je kunt makkelijk heel je leven achter een computer doorbrengen en en zo je gezin voorzien van eten en drinken,maar wanneer je het werkelijk ziet is het allemaal nep.

  Het systeem wat voor ons heel normaal is, omdat we niet beter weten ,wankelt nu.
  Eigenlijk gewoon vanwege het feit dat het zichzelf aan het vernietigen is.
  Heel normaal want de geschiedenis laat zien dat dit al heel vaak gebeurd is.
  Iedereen die een beetje om zich heen kijkt ziet het gebeuren.
  En dat het systeem gaan instorten is ook zeker en goed, omdat de enige manier om mensen van bewustzijn te laten veranderen een grote schok is, een verandering die de noodzaak aan het licht brengt, anders sukkelen we gewoon verder zoals we gewend waren….

  Ik kan niet anders zeggen tegen iedereen om de ogen open te doen, maar vooral ook om te beseffen dat de zekerheid die we van kleins af aan geleerd zijn niet meer geldt.
  Er staat iets te gebeuren en datgene zal ons terugwerpen van de illusie naar de realiteit.

  De realiteit dat we op een planeet leven en mensen zijn.
  Dat we om verder te leven onszelf zullen moeten kunnen voorzien van eten , drinken en onderdak.Met eventueel hulp van onze naasten en vrienden maar zonder het opgebouwde kapitalisme, wat dat gaat instorten. En wanneer er geen geld meer uit de flappentap komt zal dat voor het overgrote deel van de mensen een ultrashock zijn.

  We zullen teruggeworpen worden op aarde, waar we al zo lang leefden, maar wat we zo lang niet beseft hebben.En het is zeer zeker te hopen dat de mensheid leert van wat er gebeurd is om te voorkomen dat dit proces weer opnieuw gestart wordt.
  De geschiedenis laat zien dat dit net zo lang doorgaat totdat , hopenlijk, het doorbroken wordt en uiteindelijk vooruitgang geboekt kan worden, voor ons allen.

  Wat zeker is is dat er voor de mensheid een nieuwe fase zal aanbreken, met nieuwe mogelijkheden.Het is de vraag wat we er mee gaan doen. Gaan we opnieuw voor onszelf, om onszelf persoonlijk te verbeteren, of breekt het besef door dat we allemaal samen elkaar nodig hebben en maken we het voor iedereen beter…..
  Het is tenslotte 2012:))

  Ik kom hierbij ook terug op uitspraken die ik voordien maakte over het straffen van de schuldigen. Het is volkomen begrijpelijk dat de machthebbers het systeem zoals het nu is in stand willen houden.
  Omdat ze kijken vanuit het oude perspectief.

  De zachtmoedigen zullen de aarde be-erven…

  Het nieuwe bewustzijn gaat veel verder en is niet meer op het individu gericht maar op het geheel,op de totale mensheid.
  Waarom? Omdat we allemaal deel uitmaken van hetzelfde geheel.

  Lynn Mc Taggert heeft een boek uitgegeven, genaamd : Het Veld.
  Dit boek laat wetenschappelijk zien dat we allemaal deel uitmaken van dezelfde energie:

  http://www.bol.com/nl/p/het-veld/1001004002051297/

  Vandaar de uitspraken :

  Wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet.
  En :
  Heb u vijanden lief als uzelf….je maakt namelijk deel uit van dezelfde energie…..
  Begrijpelijk, niet?

  Precies tegenover gesteld aan ons huidige syteem…..

  Natuurlijk begrijp ik ook dat dit bewustzijn nu nog niet aanwezig is bij het merendeel van de mensen.
  Zoals ik al zei, er is een schok nodig.

  Maar het is wel een feit dat die schok er aankomt.

  Feit is wel dat er geduld nodig is en de geschiedenis zichzelf schrijft, hoewel de mens denkt dat hij invloed heeft op het verloop.

  De mens heeft alleen invloed op zijn persoonlijke acties, en al die persoonlijke acties leiden tot een totale actie.

  The future is whatever you make it…so make it a good one……het is ieder voor zichzelf het besluit om het totaal beter te maken……

  Hoop doet leven en ik hoop dat het zo is. Want wanneer de nood aan de man komt moet je maar afwachten wat er gebeurt…

 2. Goed verhaal Madman 😉

  We moeten allemaal eerst door de ellende, voor het beter kan worden.
  Mooie tekst in dit kader;

  Geen enkele macht doet ongevraagd consessies.
  Zomin als dat ooit gebeurd is, zomin zal het in de toekomst gebeuren.
  Vind uit waar een volk zich gewillig aan zal onderwerpen en je weet precies hoeveel onrecht en kwaad het zal ondergaan. Het zal niet eindigen voor er, met woorden, geweld, of met beide, verzet geboden wordt. Hoever tirannen gaan kunnen, wordt al vooruit bepaald door de duldzaamheid van hen die onderdrukt worden.
  Frederick Douglas 1817-1895

 3. @2 dank u

  Ik dacht na zo lang wachten op een reactie dat ik de enige gek was:)

  Het is heel grappig dat we geleerd zijn om meer te hebben.
  Meer informatie, meer oordelen, meer bezittigen en meer belevingen.

  Hier komt op dit moment meer nos-
  nieuws binnen…
  Ik wil niet meer, ik wil minder.

  Ik wil leven zoals het leven is. Zonder beinvloed te worden door mensen die willen dat ik meer wil.

  Ik heb genoeg.En ik heb er ook genoeg van.
  Er staan aardappelen te groeien in mijn tuin en ik ga er nog meer planten, uien, worteltjes, prei…ik koop eieren in de buurt van mesen met kippen, en de slager houdt runderen.

  Terug naar waar deze aarde voor bedoeld is.

  En als de elite daar ziek van wordt , dan kan ik alleen maar zeggen, doe je ding, ik heb je niet meer nodig.

 4. @Madman : Jazeker, een goed verhaal, natuurlijk, maar de grondslag is te naïef /wereldvreemd , omdat het niet goedwillenden zijn die regeren (al vormen ze veruit de numerieke meerderheid) , maar juist een kleine club van kwaadwillenden die niet aarzelen zich van de meest afgrijselijke ellende te bedienen om [u]of [/u] hun positie te behouden, [u]of[/u] om hun machtsbasis te versterken.

  Maar ‘wat gij niet wilt dat u geschied etc’ is onmiskenbaar de enige wèrkelijke basis van iedere rechtvaardige maatschappij, absoluut.

  Daarom gaat m’n site ook in de lucht, deze maand nog, [u]eindelijk[/u] 😉

 5. @Madman, ik herken mijzelf in jouw betoog #1 … tenminste zoals ik vroeger dacht en soms nog steeds. Denk maar eens goed na over wat KTM schrijft in #4. Daar wil ik nog de nuance aan toevoegen dat het grote geheel deels een afspiegeling is van het individu. Wat KTM schrijft versterkt dit proces nog eens. Ipv van dat er een systeem is dat onze gierigheid corrigeert. Nederland maar ook Australië hadden vroeger zo’n mix tussen kapitalisme en socialisme. Dat waren voor veel mensen betere tijden. Het kapitalisme is inderdaad wat dat betreft een vrij systeem en is nu doorgeslagen in het dogma van markteconomie. Mensen welke bepaalde eigenschappen in extreme mate hebben en welke ook de middelen in extreme mate hebben, maken het mogelijk dat wat er momenteel gaande is… De laag eronder zoals politici werken slechts faciliterend en zijn maar kleinere radartjes in het geheel. Wie niet meeloopt aan de leiband krijgt eerst de NAVO op bezoek alvorens het infuus van het IMF wordt aangelegd wat feitelijk aderlaten is. En zo wordt het plaatje weer compleet! Het is een vicieuze cirkel welke zich momenteel nog steeds versterkt. Als deze doorbroken wordt zal dat in eerste instantie een overlevingsslag worden waarbij diegenen welke niet zijn voorbereid beslist het loodje zullen leggen. Tenminste, dat verwacht ik. Zoals KTM wel vaker adviseert; je kan beter goed voorbereid later toegeven dat het niet nodig was dan dat je onvoorbereid aan het lot bent overgeleverd.

 6. Weet je Madman……je bent niet alleen.
  Als hardwerkend ondernemer ben ik in 2004 compleet afgehaakt in de strijd……mijn eigen ego, de overheid, overheden en de vele ZOB’s bleken uiteindelijk een regelrechte maffia te zijn. Mooie praatjes zonder inhoud, maar wel met bedreigingen.

  Nu ben ik een kansloze bijstandtrekker, maar ook vader van 4 geweldig slimme kinderen, en als bonus ook nog een echte PAPA..
  Nog nooit was ik mijn 50 jaar zo gelukkig als momenteel, zonder een cent te makke ben ik rijker dan welke Khazaar dan ook.

  Liefde voor het leven is een waanzinnig kostbaar geschenk, en ik heb serieus medelijden met de mensen die dit moeten missen.

  Groet van een mens

 7. Na even het ontbijt te hebben verorbert en het relaas van Madman even op mij ingewerkt te laten hebben, denk ik dat het scenario wat hij schetst zich alleen voor zal doen als de meerderheid ineens wakker wordt.
  Mijn vraag is dan meteen….zal die meerderheid het in gaan zien?
  Wat al aangegeven wordt is dat de meesten zo’n enorme verandering niet aan zullen kunnen. Daarom denk ik persoonlijk dat het gros gewoon ‘in het systeem’ danwel ‘in het gareel’ blijft en het systeem dus zal handhaven.

  Hoe mooi het misschien ook zal zijn of klinken, zo’n wereld waarin de mens zeg maar back to basics zou gaan, met weinig heel gelukkig zijn. En ik moet toegeven dat het inderdaad als oermensig klinkt, romantisch haast, maar al duizenden jaren heeft de mens een systeem willen hebben en heeft het ruilmiddels nodig gehad. Geld zal nodig zijn en blijven.
  Zodra ons huidig fiatgeld valt komt er gewoon een volgende. Zal wel even duren voordat de mensen er weer volledig vertrouwen in hebben, maar dat er een volgend systeem zal moeten zijn, hetzij die NWO en haar duivelse wereldmunt of terug naar de D-Mark/N-Mark/NL-gulden/Florijn, daar kan je vergif op innemen.

  Dat we diepe shit gaan krijgen in 2013 staat nu wel zo’n beetje vast. Misschien jammer, maar aan de andere kant….er zal geschiedenis worden geschreven. En da’s best bijzonder.

 8. @4 en 6

  De geschiedenis laat zien dat die kleine groep (of kwaadwillige eenling) kwaaddwilligen altijd na een bepaalde periode het onderspit delft.

  En daarbij, omdat de wereld op dit moment van last en bedrog aan elkaar hangt is het moeilijk voor heel veel mensen om dit niet als vrijbrief te zien hun eigen list en bedrog te rechtvaardigen.

  Ik denk dat de mens van nature goed is maar dat in de huidige maatschappij het slechte naar boven komt, zelfs gehaald word.

  Vergis je niet er zijn meer mensen met goede bedoelingen op deze aardbol dan met slecht.
  En ik hoop zoals ik al schreef dat er steeds meer mensen die momenteel het geluk najagen in materie zullen begrijpen dat dit ze geen geluk brengt (precies zoals Papalou in ractie 7 schrijft).
  Een bewustzijnsverandering, beter kan ik het niet omschrijven.
  Het is natuurlijk utopisch, ieder mens heeft zijn aardigheden en zijn eigenaardigheden , fouten en gebreken. Het enige verschil is doe je iets opzettelijk of per ongeluk.

  Ik ben heel benieuwd naar je site, KTM, wanneer heb je m af?

 9. @ Madman,

  Nee hoor, je bent niet de enige die gek is.

  Jaren lang heb ik mij actief met en cristelijke organisatie bemoeid en de bijbel bestudeerd, nooit begreep ik de werkelijke strekking daarvan.

  Altijd heb ik de behoefte gehad uit de grote volle stad naar het platte land te verhuizen, iedereen verklaarde mij voor gek.
  Ook heb ik de indoctrinaties van de voorgekauwde christelijke stroming achter mij gelaten en begon te begrijpen hoe de werkelijkheid in elkaar zit.

  De meerderheid der mensheid wil niet aan de bijbel want ze willen geen verantwoording afleggen aan een hogere macht, dit is ook waarop de voorstanders van het kapitalisme hun ( geld ) geloofs structuur op hebben gebouwd. De mens als God.
  Dat zeggen de bankiers van Goldman Sachs zelf.

  Vele mensen heb ik gesproken die bulkten van het geld, maar te pas en te onpas in geestelijke nood en depressies geraakten, en uit eigen ervaring weet ik dat het bezitten van veel geld TOTAAL niet gelukkig maakt.

  Sinds een paar jaar hebben wij een deel van de tuin ingericht als moestuin, het zien groeien van het spul, de smaak en de vreugde een portie boontjes uit eigen tuin met een nieuw aardappeltje te eten is puur geluk.

  Verleden week was ik bij een klant in Utrecht, tijdens ons gesprek vertelde hij dat hij nieuwe aardappeltjes had gekocht bij een eco groenteman voor € 6 ,00 per kilo.

  Ik lachte de ballen uit mijn broek toen ik vertelde dat ik daar 10 kilo voor kreeg, dat de boer bij mij in de buurt af en toe een koe slacht en je het bio vlees zo bij hem kan bestellen. Met meteen een stukje kaas meenemen van zijn buurman en klaar is Kees.

  Dit is waar massa,s mensen weer naar verlangen, de simpele dingen des levens, gewoon zelf weer zorgen voor eten en drinken in een zo klein mogelijke economische cirkel.

  Hopelijk is dat de nieuwe realiteit die ontstaat als dit kapitalistische systeem in elkaar is gedonderd.
  Het maakt mij niet uit als we 40 jaar terug in de tijd worden geworpen, daarmee kan alles alleen maar beter worden.

 10. @12 Hulde! Volkomen mee eens.

  En wat de basis van het kapitalistisch systeem betreft heb ik dit al eens ergens eerder als reactie geschreven, en ik denk dat het zeker waar is wat je zegt.

  De zeven hoofdzonden zijn:

  1 -Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid)
  2- Avaritia (hebzucht – gierigheid)
  3- Luxuria (onkuisheid – lust – wellust)
  4- Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
  5- Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
  6- Ira (woede – toorn – wraak – gramschap )
  7- Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid)

  Dit zijn de 7 pilaren waar het kapitalistme op steunt.

  Tevredenheid en geluk vinden in simpele dingen zoals je ze omschreef is de grootste vijand van het kapitalitsche systeem.

  Ps, wat die christelijke stroming betreft,ik ben zelf opgevoed als Jehovahs getuige.
  Helemaal niet erg, want vankleins af aan aan voelde ik dat idd dat voorgekauwde niet zelf denken niet klopte, en juist dat heeft me aangezet om zelf verder te zoeken… elk nadeel hep ze voordeel :))

 11. Goede video’s. En Madman, je mag dat een ‘gek man’ zijn, je ideeën in de eerste reactie zijn dat zeker niet. Je staat er niet alleen voor. Ik heb het gevoel dat steeds meer mensen erachter komen dat we ons met z’n allen op een zinkend schip bevinden. Helaas is in deze situatie vanuit een historisch oogpunt, meestal oorlog de weg die we gaan bewandelen. Als alles kapot is, moet alles opnieuw worden opgebouwd. Liever niet natuurlijk, maar helaas denk ik dat er geen andere keus is.

 12. @11
  Ben ik helemaal met je eens!
  Het systeem haalt het slechte uit de mens!
  Beter gezegd bevoordeelt het slechte in de mens!

 13. Deze aarde in de huidige vorm heeft helemaal geen toekomst meer er komt nog een laatste wereldoorlog aan het eind van deze ”rijke” fase, met de huidige hoeveelheid atoombommen en waterstofbommen heeft de mensheid er zich van verzekert om een totale vernietiging te bewerkstelligen ik ben dan ook blij dat ik geen kinderen heb dat ontslaat me van zorg over de toekomst.
  Albert Einstein heeft hiervoor gewaarschuwd.

 14. Legendarisch memorabel artikel op biflatie.nl naar een hoger niveau getild niet op de laatste plaats als gevolg van de reacties.

  “32499-video-het-probleem-van-ons-geldsysteem#comments”

  Zet dit stukje internet op de een op andere manier in een bookmark en dwing jezelf er een paar keer per jaar naar terug te keren en het geheel terug te lezen !

  Ok, net als Andre Kuipers weer terug op aarde….

  Had ik hier op biflatie niet eens in een reactie gelezen dat we 5 maal Nederland nodig hebben mochten we zelf voorzienend willen worden ?

 15. Je zeurt over de aarde die geen toekomst heeft in de huidige vorm, maar ook ontsla je jezelf van zorg voor de toekomst omdat je geen kinderen hebt.
  Dit komt over als een pot verwijt de ketel ding. 1 van de 2 beweringen kan niet waar zijn (welke?), tenzij je jezelf onder de club schaart die verantwoordelijk is voor het einde van aarde in de huidige vorm, maar dan heb je in het geheel niets te zeuren natuurlijk…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.