De huidige sociale media platformen zijn gemaakt “to use their users”, zegt Brendan Blumer, chief executive officer van Block.one. “It’s the platform, not the user, that reaps the reward.” Block.one is het moederbedrijf van Voice, een nieuw sociale media platform dat in wording is sinds 1 juni 2019. Hier ziet u reeds een impressie van Voice. Het is gebouwd op de EOS blockchain, die Block.one nog hielp creëren. Je kunt er posten, delen en content promoten. Alle bewerkingen zitten gelijk in de blockchain. Eerder lanceerde Block.one reeds Steemit, een soortgelijk sociale media platform. Je wordt er vergoed voor het posten in STEEM, het digitale token.

It’s the data, stupid!

Er zijn nog meer uitdagers die graag Facebooks toppositie willen innemen. ‘Kik Interactive already runs a social network that uses Kin tokens, though the U.S. Securities and Exchange Commission is considering an enforcement action against the company.’ Al deze initiatieven kunnen gebruikers in principe meer zeggenschap geven over hun postings, video’s en foto’s. Want data die we allemaal gratis weggaven en geven, blijkt opeens heel waardevol te zijn. Het is dit onder meer wat bedrijven als Facebook, Google et al. groot heeft gemaakt.

Iedereen in de blockchain

Dat het allemaal niet zo makkelijk is om een gevestigde gigant als Facebook uit de dagen, blijkt wel. Want Steemit moest in 2018 nog bijna 70 procent van zijn medewerkers ontslaan. Al was dit voornamelijk door de berenmarkt die wel een jaar lang huishield. Block.one heeft maar liefst 3 miljard dollar aan middelen. In 2018 haalde het bedrijf naar verluid 4,3 miljard op bij zijn Initial Coin Offering (ICO, crypto beursgang). Daarmee kun je het wel een tijd uitzingen, dunkt ons. Het wordt des te spannender in (sociale) medialand, nu Facebook vordert met zijn eigen blockchain plannen. En waarschijnlijk ook een eigen coin. Wordt vast en zeker vervolgd…

En u?

Zou u, indien u een Facebook gebruiker bent, als één van de drie aardbewoners, overwegen over te stappen? Naar Steemit of Voice bijvoorbeeld, wanneer u vergoed wordt voor het posten, sharen en zo meer. Wanneer uw data als video’s en foto’s veilig zijn en van u blijven, en uw gegevens niét doorverkocht worden aan adverteerders? We vernemen het als altijd graag!

Eén reactie

  1. Verttrouw facebook voor geen meter daarom mijd ik deze?
    In blockcain alles kun je dan niet belazerd worden?????
    Bekende is 100 bitcoins kwijt, maar na 5jaar heeft ie ze nog steeds niet terug?
    Fiscus kan deze toch onmogelijk belasten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: