Voordelig elektrisch rijden: 3 handige bespaartips

Autorijden is de afgelopen jaren voor Nederlanders steeds duurder geworden. Niet alleen zijn auto’s duurder geworden in aanschaf, maar de verzekeringen, de belasting en natuurlijk de brandstofkosten rijzen de pan uit. Daarom is het niet gek dat we juist in deze tijd op zoek zijn naar manieren om te besparen. Elektrisch rijden lijkt een slim alternatief te zijn. Hoewel deze auto’s in aanschaf meestal duurder zijn dan een gemiddelde brandstofauto, ben je uiteindelijk goedkoper uit door de talloze financiële voordelen. Mits je weet waar je op moet letten. Dat laatste wordt nog weleens vergeten. Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. Middels enkele simpele aanpassingen kan er namelijk flink bespaard worden. 

Ben jij sinds kort elektrisch gaan rijden of overweeg je om in de nabije toekomst een elektrische auto te kopen? Maak dan gebruik van de volgende drie handige bespaartips en ontdek hoeveel je extra zou kunnen besparen. 

1. Kies voor het juiste laadstation 

Net als aan de pomp lopen de tarieven van laadstations ook zeer sterk uiteen. Daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de laadpaal die je gebruikt. Als je net elektrisch rijdt, is het in het begin best wel lastig om dit te onderzoeken. Je hebt nog geen idee van het aanbod in de buurt. Daarom kan het verstandig zijn om een laadpaal app te downloaden. Zo vind je eenvoudig de oplaadpunten bij jou in de buurt en word je ook getrakteerd op de nodige actuele informatie. Denk bijvoorbeeld aan de tarieven van dat moment, maar ook of de laadpaal wel of niet beschikbaar is. 

2. Vermijd snelladers 

Elektrisch rijden is vooral een kwestie van goed plannen. Het is uiteraard belangrijk om nooit met een lege accu te komen te staan. Dat betekent dat je op tijd moet laden. Bij lange ritten zijn snelladers onvermijdelijk. Hiermee kun je binnen korte tijd opnieuw je weg vervolgen. Houd er wel rekening mee dat de prijs van het opladen voor een groot deel rust op de laadsnelheid. Hoe sneller de auto opgeladen moet worden, hoe meer je hier meestal voor moet betalen. Zolang je geen lange ritten hoeft te maken en je actieradius het prima redt, dan is het dus ook verstandiger om snelladers te vermijden. Je kunt beter de auto voor een langere tijd opladen tijdens het werken of als je de auto na het werken bij huis parkeert. 

3. Installeer thuis een laadpaal 

Beschik je over een privé parkeerplek bij huis? Dan is een privé laadpaal ook zeker het overwegen waard. Dit is verreweg de goedkoopste manier, omdat je dan enkel het normale stroomtarief betaalt. Je kunt zelfs nóg meer besparen als je thuis over zonnepanelen beschikt en de auto dus voor een groot deel door zelf opgewekte elektriciteit kunt opladen. Het is niet alleen belangrijk om deze aan te schaffen, maar ook om deze grotendeels alleen te gebruiken. Als je openbare laadpunten kunt vermijden (dit vraagt wel wat planning) en enkel thuis oplaadt, dan scheelt dit een hoop in kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: