Voorspelling economische groei 2012 en 2013

Hieronder ziet u een overzicht van de verwachting van de economische groei voor verschillende landen in de wereld. De horizontale as geeft een prognose voor de groei van de economie in 2012 en de verticale as geeft de geraamde economische groei voor 2013 weer. Het is duidelijk de dat geïndustrialiseerde landen het de komende tijd moeilijk gaan krijgen, terwijl de emerging markets flink blijven groeien. Met name voor de PIGS ziet de nabije toekomst er ongunstig uit.


Powered by: Economics in Pictures en Sectoreconomen

23 reacties

 1. Zijn dat de echte groeicijfers of de gemanipuleerde groeicijfers?

  Ten eerste de VS. De economie van de VS is aan het inkakken, ondanks er 50% meer geld aan wordt besteedt dan dat er binnenkomt en zal in 2013 ook de VS te maken krijgen met slecht nieuws. Immers dan zit er een nieuwe president en ze kunnen 1 jaar aan verkiezings-extra-leugens ophangen.. De Chinese groeicijfers van 8 a 10%. Communistische propaganda wat weinig raakvlakken heeft met de realiteit. Kees de Kort schat de groei in China op c.a. 3 a 4% En al die bezuinigingen en lastenverzwaringen van het Kunduz akkoord. Gaat de NL economie toch nog 1% groeien, terwijl een gemiddeld huishouden 2 a 4% minder te besteden heeft dan dit jaar., Daarbij is de wereldeconomie stevig aan het inkakken

  Kortom : Je hebt leugens, grote leugens en statistiek…

 2. Al die macroeconomische cijfers zeggen me zo langzamerhand helemaal niets meer. Er zijn zoveel verschillende economische groeicijfers (ook van BNP cijfers van de verschillende landen met ranglijstjes ) in omloop dat geen mens er meer een touw aan vast kan knopen omdat ze vaak behoorlijk van elkaar afwijken. Veel cijfers is volgens mij geen controle op of wordt regelrecht fraude mee gepleegd. Als ik de economische groeicijfers sinds de jaren 80 zou moeten geloven dan was Jan Modaal inmiddels meer dan de helft welvarender. Dat kan nooit kloppen. In mijn herinnering kon Jan Modaal toen als alleenverdiener een gezin onderhouden. China heeft al zo lang een groei in de dubbele cijfers dat elke Chinees zich inmiddels uit de armoede gewerkt moet hebben. De waarheid is echter dat driekwart nog een op een derde wereldniveau leeft. En dat is over twintig jaar nog zo en al die tijd hebben ze een papieren groei van rond de tien procent per jaar. Zou het met propaganda te maken kunnen hebben? En hoe is bijvoorbeeld Griekenland de muntunie ingerommeld? Allemaal politiek en dus onbetrouwbaar.

 3. Ik zie eerder krimppercentages zoals die van de jaren ’30, in combinatie met een gierende inflatie t.g.v. mislukte graanoogsten door extreme droogte in de V.S. en Rusland.

 4. Merkt iemand hier op Biflatie al iets op in de eigen omgeving wat betreft de crisis?
  Vanmorgen even boodschappen gedaan bij Dirk vd Broek. Ik kom er wekelijks en al jaren lang, al tegen de 13 jaar elke zaterdag ochtend.
  Vanmorgen was dus de eerste keer ever dat de kassiere mij vroeg of ik alles wat ik wilde kopen daadwerkelijk op de band hebt gelegd en er niets meer in het karretje heb laten liggen, want anders…
  Nog niet eerder meegemaakt dus, maar naar het schijnt viert winkeldiefstal hoogtij momenteel…

 5. @5 en dan vooral dit he:

  De analisten „erkennen het politieke kapitaal niet dat onze leiders in deze unie hebben gestoken en de steun van de Europeanen

  Whahahahahahaha

  Ontopic:

  Ik ben 1.83 en heb in 2012 voor mezelf ook 2 % groei voorspeld.

  ik weet zeker dat het me gaat lukken.

 6. Maar je ziet wel dat de economie van China afkoelt.
  Ze hebben decenia een jaarlijkse groei gehad van 10% en nu gezakt naar 8%.
  Tis groei maar het zwakt af!
  Dus krimp.
  Deze landen zijn sterk afhankelijk van de export naar eurolanden.

  Dus de toekomst ziet er slecht uit.

 7. @8 Ja, zeer slecht. Laat de boel maar klappen, anders krijgen alleen maar de lagere en de middeninkomens harde klappen t.g.v. bezuinigingen vanwege het huidige doormodderbeleid. Wanneer de boel keihard klapt, zijn ook de hogere inkomens de klos!

 8. het beste groeiplan wordt volgens mij hier verteld….

  http://www.youtube.com/watch?v=aMfSGt6rHos

  @7 houtskool, wat die sopn betreft, het is weer een partij in hetzelfde systeem zoals we het nu kennen en ik denk dat doorborduren niet werkt.Hoewel de intentie natuurlijk goed is!

  De macht van de elite is te groot naar mijn idee en zal dit initiatief uiteindelijk met de grond gelijk maken, gewoon omdat ze de middelen hebben.
  Ik vind het jammer dat ik dit moet schrijven maar ik denk er wel zo over.

 9. http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/7/20_London_Trader_-_The_LBMA_Gold_Price_Fixing_Scheme_Is_Over.html

  WAHAAHAAA ! ! !

  Op weg naar reële prijzen-gn-gnn ..?

  Kwootje :

  ******************************
  “The difference this time around is that gold may be considered a Tier-1 asset, and what that means is that it will be equal to cash or Treasuries. So there will be no need for banks to liquidate gold in order to meet margin requirements. You may, instead, see fresh new money entering the gold market. It’s going to provide a bid where there was no bid in 2008.”

  ******************************

  Dus, VanZaken, je nachtmerrie zal zich na de K-Klap NIET herhalen, [u]integendeel[/u] ; PM’s zullen verdubbelen binnen 48 u na die mega-klap, waarbij de beurzen van Londen & New York zullen ‘verdampen’ …

  alleen ehh … géén pampieren goud hè ?

 10. @12

  wat ik al zei.. de intentie is goed,
  de macht van de elite reikt veel verder …..helaas…

  de macht van de elite door de eeuwen heen is zo groot dat we ze nu niet meer kunnen stoppen in hun plannen.

  We kunnen alleen verzet voeren wanneer hun plannen uitgevoerd zijn… ondergronds.
  Ik zou het ook anders willen, maar we zijn te laat om hen tegen te houden. Hun macht, en invloed op de mensen is op dit moment te groot om hen te stoppen, omdat ze het al zo lang gepland en gemanipuleerd hebben.

 11. @Knowtoomuch

  Prachtig verhaal, zal het bedrog dan eindelijk ophouden en komen alle goudbashers in de MSM in hun hempie te staan?

 12. @ktm jij weet ook wel dat wanneer je praatjes te waar worden dat er geen ktm meer is.

  zo ver gaat de macht. helaas. En daar hoef je dan geen check meer voor te doen, dat wordt voor je gedaan. Gratis.

 13. Kunnen economen eens laten zien hoe ze aan die mooie groeicijfers komen?
  En waarom verwachten ze dat de economie in 2013 weer ‘aantrekt’?
  Zelfs een weerman kan zeggen waarom hij denkt dat het morgen regent.
  Ik kan je, als niet econoom eenvoudig berekenen waarom er geen groei komt.
  Zolang we ons laten verraden door de politiek zal het alleen achteruit blijven gaan zoals het de laatste 40 jaar ging.

  Die goeie ouwe tijd komt nooit meer terug.
  Hoe het vroeger was wordt het nooit meer.

 14. Laat ik eens ondeugend zijn: Bloedgroei willen we zien in 2012 2013.

  “We are not going to achieve a new world order without paying for it in blood as well as in words and money.”
  Arthur Schlesinger, Jr., in Foreign Affairs (July/August 1995)

  http://globalistagenda.org/quotes.htm

  “In the event that I am reincarnated, I would like to return as a deadly virus, in order to contribute something to solve overpopulation.”
  Prince Phillip of England, Reported by Deutsche Press Agentur (DPA), August, 1988.

  Letterlijke uitspraken-uitspoken – en of zio-satanisme.

 15. China ipv 10 procent nu 8 procent dus dat is krimp ??? Doe ff normaal zeg.. Als ik jaarlijks 4 cm groeit maar het laatste jaar maar 2 cm ben ik toch niet kleiner geworden !! nee , ik ben 2 cm gegroeid
  Met China gaat het prima , zij proberen de boel al twee jaar lang af te koelen met rente wijzigingen enz. Als je in deze crisis 8 procent groeit gaat het heeeel goed met je.

 16. @22, het probleem is alleen dat die cijfers mogelijk niet betrouwbaar zijn. Faber gaf eerder deze maand al aan dat hij aan de hand van de exportcijfers van Hongkong heeft bepaald dat de groei niet meer dan 3 a 4% is.
  Ja…zoals je zegt, dat is groei. Maar dat is niet waar ‘de markten’ mee rekenen. Zij gaan uit van de gepubliceerde cijfers, en als 8 ineens 4 blijkt te zijn….dan is er wel even paniek in de tent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: