Voorspellingen economie 2014 Weiss Research

Het team van Money and Markets vergaderde twee volle dagen en kwamen tot volgende conclusies en voorspellingen voor 2014 en volgende jaren: De overheden van de grootste landen ter wereld hebben met hun ingrijpen de normaliteit verkracht. Er bestaat door de beslissingen van de monetaire macht geen normale markt, ofwel vraag en aanbod, meer. Daar hebben de stimuleringen wel voor gezorgd. De Fed zal iets minder obligaties aankopen vanaf 2014. In eerste instantie 10 miljard per maand minder. Er blijft nog altijd $75 miljard per maand over, al zal dit naar alle waarschijnlijkheid verder worden afgebouwd, meer tapering dus. De rente is inmiddels al licht aan het stijgen en de glorietijd voor obligaties zijn daarmee waarschijnlijk voorbij. De stroom uit die obligaties zal volgens Weiss Research daarom in 2014 op gang komen. Die stijgende rentevoeten zullen te zijner tijd aan de bedrijfswinsten vreten en de economie schaden, maar dit zal niet onmiddellijk effect hebben, met de huidige laagste rentestand in de moderne geschiedenis.

De financiën van de VS zijn uiterst slecht, maar die van de andere landen soms nog slechter. Kijk bijvoorbeeld naar Japan dat een schuld draagt in verhouding tot het BNP die dubbel zo hoog ligt. Globale conflicten; we dachten ze achter ons te hebben gelaten maar de gevolgen worden steeds duidelijker. In Irak, Syrië en Afghanistan kunnen we nog meer aanslagen, burgeroorlogen en chaos verwachten volgens de analisten van Weiss Research / Money and Markets.. Rusland en West-Europa vechten nog altijd een stille oorlog uit om Oekraïne, Moldavië, Georgië.  Dan zijn er ook nog spanningen tussen China en Japan, Noord-Korea en Zuid-Korea. Met de USD als meest liquide munt zal er mogelijk “scared money”, bibbergeld, richting goud en Amerikaanse aandelen vloeien. De Amerikaanse economie is aan de beterhand en groeit opnieuw, ondanks veel hete lucht, bijna 50 miljoen Amerikanen aan en de voedselbonnen en grote bubbels. De beurs stijgt en daarvan blijven investeerder profiteren zolang het sprookje duurt. Conclusies voor de langere termijn aldus Money and Markets; de rente zal moeten gaan stijgen en goud en aandelen nemen in waarde toe.

2 reacties

  1. Ach…om het even in perspectief te zette…Martin Weiss had begin 2010 ook wat voorspellingen…..de eerste….Prediction #1
    Starting this year, most U.S. stocks are likely to fall in a zigzag pattern for nearly three long years!

    Korreltje zout dus….zelfs na twee volle dagen vergaderen….

  2. Hogere rente betekent hogere inflatie,leuk voor investeerders met zat geld en tijdelijk leuk voor overheden:meer inkomsten uit belasting.Wel heel slecht voor de huidige stagnerende economie,stagflatie dus,minder en minder inkomsten op de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: