Waar gaat de goudprijs heen in 2013 ?

9

goud 2013Al heel lang wordt er gesproken over het feit dat de goudkoers op termijn het niveau van $2000,- per troy ounce zal bereiken. In het begin van dit jaar waren verschillende analisten ervan overtuigd dat de goudprijs in 2012 boven de magische grens van 2000 uit zou gaan komen. Deze verwachtingen bleken te rooskleurig, want momenteel noteert de goudprijs onder de $1700,-. Op zich teleurstellend, maar er is hoop. Door de nieuwe stimuleringen van de FED kan de goudprijs in 2013 nog eens een poging gaan wagen om de 2000 dollar te bereiken!

In het kader van de kwantitatieve verruiming zal de FED ook in de komende tijd iedere maand voor tientallen miljarden aan obligaties opkopen, om de economie te stimuleren. Deze nieuwe kapitaalinjecties zullen er volgens analisten voor gaan zorgen dat goud in het midden van 2013 door de grens van 2000 dollar heen gaat breken. De analisten durven zelfs zover te gaan dat de goudprijs door de aanhoudende steunmaatregelen zelfs tot boven de 2400 dollar kan gaan stijgen in 2014. Lees verder op Goudvergelijken.nl.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie