Waar zijn de echte prijzen gebleven?

32

De wereldwijde financiële markten worden afgelopen jaren gemanipuleerd door monetaire machthebbers, centrale banken en overheden. Daarom vraag Bill Gross zich geheel terecht af, waar zijn echte prijzen gebleven?

32 REACTIES

 1. De echte prijzen zitten in een zakje, dat zakje staat in fort knox naast de goudvoorraad.

  Maar niemand mag dat zien ivm landsbelang en zo.

 2. Laat maar over aan de wijzen
  Die de tand des tijds
  Uitzitten en overzien
  Over land zo weids
  Tot de tranen en ’t gegrien
  Weer grip krijgen op de prijzen

  • Liefde en mededogen
   zijn in deze tijden vervlogen
   En omgezet in angst en geweld
   dat lijkt het enige dat telt

   Je hoofd 180 graden draaien
   Een omgekeerdheid van deze wereld beleven
   kan ons hoop en liefde geven
   Ga voor delen ipv graaien 🙂

 3. De ”prijs” is wat de gek/idioot/speculant er voor wil geven.
  Er zullen veel lijken op de weg komen te liggen.
  Mijn persoonlijke prijs zal liggen rond de nominale afgifteprijs,afhankelijk hoe het bedrijf er voor staat en de vooruitzichten.

   • Zit wat in,maar ZE willen edelmetalen niet de kansen geven.
    Dit willen ze ten koste van het huidige systeem met alle middelen voorkomen.
    Het zou best nog een tijdje kunnen duren,maar uiteindelijk gaan natuurlijke waarden het winnen van de rest.
    En dan komt ………………..

    • Het is te verwachten dat goud en zilver nog wat verder gaan zakken in vals geld waarde fiat dollar , euro etc
     Velen hebben moeten verkopen margin calls in china en ook andere landen. We kunnen realistisch makkelijk voor goud terug gaan naar 700_800 $ en voor zilver $ tijdelijk natuurlijk en of je het dan nog kan kopen? Vergeet nooit het fiatkerkhof is overvol meer dan 700 al en al onze huidige valse fiat munten komen daar ook terecht na de zoveelste reset. Houd dus altijd ijzeren voorraad aan van au ag nu je nog kan lekker buiten het banksysteem

     • Geen paniek pietertoupa.
      ZE gaan nog 1 of 2 keer de prijs van echte waarden in elkaar trappen.
      Daar tussen kan je gaan aankopen,omdat de kopers en houders de moed gaan verliezen,of hebben verloren.
      € 10-12 lijkt me wel kansgevend om aan te kopen.
      Zilver lijkt toch meer kansen te bieden dan goud.
      Maar mijn inzicht blijft toch,doe het als bescherming en niet als vergaring.
      Het klinkt misschien hypocriet,maar als het bedoeld is als de bescherming van jouw zelf zuur verdiende geld,dan is het voor mijn gevoel gerechtvaardigd.
      Als je oprecht je ware intuïtie volgt,dan zal je nooit te laat zijn.

 4. De echte prijs ?
  Ik lees ineens her en der dat de prijzen van medicijnen gaan stijgen als gevolg van het TTIP verdrag met de VS. Linksom rechtsom… maar betalen zal je.

 5. Wirtschaft Ist Tot, de kunst was al dood, We bevinden ons in een plan
  economie net zoals die van de soviet unie, waarin alle prijzen werden vastgesteld door planbureaus met het verschil dat in de soviet unie de macht was voorbehouden aan de partij met enkele sociale dingetjes voor de burgers, nu is de macht voorbehouden aan de oligarchen zonder sociale
  dingetjes voor de burger, De ellende is dat uit de geschiedenis blijkt dat het
  vaststellen/manipuleren van prijzen niet werkt/ averechts werkt op de iets
  langere termijn, het is niet voor te stellen dat de bestuurders van nu nog deze
  fouten weer opnieuw maken terwijl de economische geschiedenis van de wereld nog
  nooit zo toegankelijk is geweest voor één ieder als nu, zelfs als het om
  zelfverrijking gaat, dan ben je als bestuurder op de iets langere termijn
  alsnog de Sjaak omdat de chaos en anarchie die volgt op wanbestuur, niemand
  ontziet, Rome is ook onder de voet gelopen door de vandalen en andere
  plunderaars. Ik kan niet begrijpen dat de oligarchen zo kortzichtig zijn. uiteindelijk leveren ze er zelf ook op in, hun nageslacht zal er zeker op achteruit gaan.

  • Klopt helemaal, kortzichtigheid op alle vlakken.
   En hoe meer men “bezit” hoe meer innerlijke onrust/angst om het te ‘verliezen’.
   Uiteindelijk is er 1 planeet waar we allemaal op verder moeten en die voorziet voor allen.
   Het is een simpel besef, misschien te simpel voor de hebzuchtige korte termijnvisie . Mooi man, wat je schreef.

    • En al die focus op ‘doom-profetieen’ kun je onder de noemer ‘realistme’ gooien, maar zelf kom ik er steeds meer achter dat je er niet echt van opknapt en je focus beter kan verleggen naar zaken die gebaseerd zijn op menselijkheid in je huidige omgeving en kennissenkring dan hele tijden angstbeelden spuien. Dat werkt nl verlammend en je schiet er eigenlijk niks mee op. Zet mij maar weg als dromer/fantast. Wat gebeurt , gebeurt maar dan gebruik ik liever mijn energie om in elk geval te proberen dingen beter te maken ipv van een lopende doomgenerator te zijn. Dat laat ik dan maar over aan de msm, die zijn daar goed in 🙂

     • Madman dat klinkt als het al opgegeven hebben, het concept van een sociaal – democratie, een begrensd kapitalistisch systeem met een sociale basis is een systeem dat een gebied, zeker als de EU op een hoger niveau kan tillen, zeker als men inziet dat leefbaarheid, kunst cultuur, een prettige woonomgeving op de lange termijn een hoger welvaartsniveau brengt, Mensen met geld brengen hun tijd toch ook liever door in een land met een hoogstaand cultureel leven. Het is het waard om voor the vechten (vechten in figuurlijke zin, zonder geweld dus)

     • nog een kleine toevoeging met de huidige landbouwproblematiek, lage prijzen betekend dat er overproductie is, dus al dat koeien op stal en monsanto zaad, zijn helemaal niet nodig, er wordt nu al te veel melk, graan e.d. in de EU geproduceerd, waarom dan nog productiever worden, beter gezonde landbouwprijzen voor een gezond landbouwproduct. De EU kan met het huidig productieniveau makkelijk Biologische productie instellen/verplichten, monsanto is helemaal niet nodig.

     • Wat Nationaal of Internationaal nodig is,bepalen wij nu nog niet voldoende.
      Op termijn kunnen wij er wij er wel gezamenlijk naar toe werken,dat kwaadwillende destructieve invloeden uit de landbouw/veeteelt verdwijnen.
      Buitenlandse,kwaadwillende,zelf verrijkende,niets ontziende Organisaties zijn druk bezig de agrarische bedrijvigheid zo snel mogelijk aan hun rotzooi en hiërarchie te onderwerpen en afhankelijk te maken.
      Dit zijn zeer kwade onderschatte gevaren,die met een USA brutaliteit proberen een zeer belangrijk onderdeel op onze aarde “DE LANDBOUW” te controleren en onderwerpen.
      Nu bewust eten is belangrijker dan ooit en eet vooral geen maïs,of producten waar mais in verwerkt is,dit is allemaal gemanipuleerd en afkomstig uit de US.
      Wat dit op termijn met je DNA doet,mag zich laten raden.
      Ik ben niet bang om mijn mening of gevoel kenbaar te maken.
      Het negeren zal op termijn spijt en schaamte genereren.
      Daar wil ik nooit aan mee doen en ik weet dat ik er niet alleen voor sta.

     • Ik begrijp je niet goed misschien, maar ik bedoel het precies andersom, ipv opgeven. Je constant laten beinvloeden door angstzaaierij en focus hierop , werkt verlammend, en dat is juist wat we niet nodig hebben.
      Wat nodig is , is om met mensen die je kent te werken aan alternatieven , in woord en daad. Dat is wat ik dan bedoelde in elk geval.

     • Kijk eens lekker om je heen in NL. De festivals in ons polderlandje verdringen elkaar. De Canal Parade met half miljoen uitgelaten bezoekers met een dansende menigte die Amsterdam uit z’n voegen laat barsten.
      We hebben vakantie en vieren feest. Kom zelf al tijd tekort om alle feestjes
      bij te wonen. Het kan niet op. Kijk niet verder dan je neus lang is of zet
      anders een feestneus op. Allemaal in de polonaise. Alle ellende in Verweggistan deert ons niet. De vluchtelingenvloot op de Middellandse zee kan zo de Amsterdamse grachten door. Wat kleurtjes er op en lekker meehossen. Hosanna, NL viert feest. De donkere wolken achter de horizon zijn nog ver weg. Lang leve de lol.

     • Als jij volgt wat je door intuïtie ingegeven wordt Madman en je wil dit gevoel volgen,dan zal je zonder meer daar komen waar je wil zijn of blijven.
      Als je je laat (ver)leiden door twijfelachtige,misleidende gedachten en gevoelens,dan val je ten prooi aan de wolven en ben je weer terug bij af.
      Jij wordt,net als ik en velen getest in deze fase van ons leven.

   • goed voorbeeld, kijk naar landen in zuid Amerika waar er een groot verschil is tussen rijk en arm, het rijke deel van de bevolking leeft in aparte / beschermde compounds omdat veilig over straat lopen niet mogelijk is, hun kinderen studeren in Europa omdat het in eigen land te gevaarlijk is, beste voorbeeld van een ooit zeer welvarend land dat door diverse bestuurders naar de afgrond is gestuurd is argentinie, je kan daar in de grote steden nergens je auto veilig parkeren, als je dure merkkleding draagt op straat, grote kans dat je in je onderbroek naar huis gaat, als de onderlaag van de bevolking verarmt, dan trekt deze laag de gehele welvaart van een land naar een lager niveau, de landen met het hoogste welvaartsniveau kennen geen armoedige onderlaag, momenteel lijkt het wel of de EU is opgezet om het zuid amerikaanse economisch model hier naartoe te halen

   • probleem met Venezuela is dat het zeer actief door de VS gesaboteerd wordt in samenwerking met de mensen die voorheen tot de rijken van Venezuela behoorden, ga er maar vanuit dat er genoeg belangengroepen zijn die de sociale regering van Venezuela een pootje willen lichten, wel geloof ik dat bij schaarste, prijsafspraken het slechtste zijn wat je als regering kan doen, omdat er onmiddellijk mensen zullen zijn die gaan hamsteren, zodra de bevolking onzeker wordt gaan ze voorraden aanleggen, denk maar eens terug aan de eerste Golfoorlog in de bush tijd, waspoeder was in Nederland plotseling uitverkocht, per saldo is de markt uiteindelijk altijd slechter af wanneer de overheid gaat ingrijpen, het verstoord het principe van natuurlijk evenwicht.

 6. Tip voor iedereen, misschien ben ik zo stom dat ik het nog niet eerder doorhad, maar je kunt de reacties sorteren op ‘nieuwste, (staat onder Aanmelden) en dan staan de nieuwste van boven.

  Lach me maar uit ik heb t verdiend als het algemeen bekend is, maar voor degenen die het nog niet wisten scheelt t net als voor mij vanaf nu een hoop gezoek 🙂

  • “The Wall Street owned, controlled and operated Fed is the problem, not
   the solution. Monied interests buy politicians like toothpaste.”
   .
   http://www.thesleuthjournal.com/1-5-quadrillion-time-bomb/
   .
   Mooi gezegd. Al was het maar een ‘halve’ analyse.
   .
   Wall Street. “Muurstraat” was de oorspronkelijke naam voor deze ‘hollandse’ wijk van New York.
   .
   Goh.
   .

   Want WIE leefden er nou (vrijwillig) achter een (zelfgebouwde) muur vanaf begin 17e eeuw ; niet alleen in NY ?
   .
   En uit wèlke (etnische) groep kwamen ‘gehéél toevallig’ ALLE 89 van de 8 (privé-)families voort die The Fed stichtgten ???
   .
   Ach ja, het zijn allemaal Verboden Vraagjes, toch ?
   .
   Wereldwijd dan hè ?
   .
   Geschiedkundige FEITEN analyseren en (logische) conclusies trekken, aan dat soort ‘vuiligheid’ DOE je toch zeker niet mee, hè ?
   .
   We ver-die-nen dus gewoon datgene wat inmiddels on-ver-mij-de-lijk op ons afstormt.
   .
   Vanwege uw Collaborerende Vrijwillige Onwetendheid, ja.
   .

   Precies.
   .

 7. dit is een leuk bericht http://www.z24.nl/economie/saudi-arabie-wil-27-miljard-dollar-lenen-580058
  Saoedi arabie de grote vriend van de vs red het niet met de huidige olieprijs, het rusland en Venezuela ‘tje pesten begint zijn keerzijde te krijgen, ook de vrienden van de vs beginnen te kraken onder de lage olieprijs, wie zal de langste adem hebben? China heeft in ieder geval zijn strategische olievoorraad voor een dubbeltje op peil kunnen krijgen, deze lage olieprijs gaat nog als een boemerang terugslaan op de vs/eu/nato

  • Als je een kuil graaft voor een ander,dan pleur je er zelf op een keer in.
   En dat kan hele pijnlijke gevolgen hebben,soms chronisch.

 8. in het kader van handelsoorlog, tarieven, hoge heffingen van de centrale overheid, het vastleggen van prijzen, het beperken van de soevereiniteit van staten en verdere vervelende wetgeving van brussel e.d. lees dit stukje eens over de waarschijnlijkere redenen van de amerikaanse burgeroorlog uit de negentiende eeuw, het slavenverhaal is een hele leuke mythe maar niet de werkelijkheid. http://www.aboutnorthgeorgia.com/ang/Causes_of_the_Civil_War waarom stond dit niet in mijn geschiedenis boek van de middelbare school?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.