Het aandeel ABN Amro blijft maar dalen op de Amsterdamse beurs en is inmiddels minder dan €15,- waard. De totale waarde van de Nederlandse bank (met de NL overheid als grootaandeelhouder) is in de afgelopen twee jaar gehalveerd. Hieronder het koersverloop van de afgelopen twee jaar.

9 reacties

 1. Tja lezende dit verhaal is het eerste wat bij mij op komt, is er een deel weggevallen?

  Mocht dit werkelijk het gehele verhaal zijn dan is het een gevalletje van die koe in de kont kijken.

  Ik mis dus in zijn geheel het inhoudelijke verhaal en dat is jammer, er is wel meer te vertellen over individuele fondsen.

  Maar misschien wel leuk om dan bij de grafiek te blijven en kijkend naar eenzelfde periode van bijna twee jaar voorafgaande aan de hier benoemde daling.
  Daarin is te zien dat vanaf juni 2016 de koers tot aan het begin van de daling juist is verdubbeld.

  Dus kijkend naar de grafiek van de afgelopen 3 1/2 jaar en is er sprake van de vorming van de perfecte boog!

  Een all time low in het verschiet voor ABN en dus voor de Nederlandse Bank wat heel simpel uit de grafiek was te halen en zelfs dat was niet het vermelden waard?

  Tja!

  1. Met alle respect voor de artikel schrijvers op biflatie.nl. Ik bedoel het valt niet mee om elke dag weer een economisch artikel te schrijven. Maar met name bij gerrit welbergen krijg ik het groundhogday-gevoel. Iets te veel van hetzelfde. En helaas bij joost van buren met zn crypto currency artikelen idem.
   Er zou weer eens nieuw schrijversbloed bij biflatie moeten komen.

   1. “Er zou weer eens nieuw schrijversbloed bij biflatie moeten komen.” Ik zou zeggen, wees welkom. Het valt inderdaad niet mee om als ‘amateur-auteur’ telkens een nieuw onderwerp te vinden. Dat is voorbehouden aan de beroeps- en onderzoeksjournalisten. Daarvoor kun je terecht op bijvoorbeeld FTM: https://www.ftm.nl/ Of lees gewoon de Telegraaf. Ik doe hier mee als gastauteur. Mijn columns handelen veelal over de schuldenproblematiek en alles wat daarom heen beweegt. Ben geen expert op dat gebied maar mag er graag over schrijven omdat er n.m.m. iets niet in de haak is met ons monetaire systeem in combinatie met het beleid van centrale banken. Met name de ECB en daarna de FED. Daarom keert de ECB als mijn stokpaardje regelmatig terug in mijn schrijfsels.

    Ik zou er niets op tegen hebben als andere (gast)auteurs zich profileren op deze site. Ik wil naast aangever van de discussie op dit forum best meedoen als commentator. Als zodanig ben ik hier ooit terecht gekomen. Soms tref je hier goeie commentaren aan met linkjes naar de bron van een deskundig onderbouwd artikel. En dat is leerzaam. Persoonlijk voel ik mij meer de aangever voor een discussie. Overigens zorgt Joost van Buuren hier voor genoeg differentiatie in de artikelen. Joost heeft de expertise op gebied van de crypto en zelf ben ik hier een soort van flierefluiter. De bladvuller van deze site zeg maar, niets meer en niets minder.

    1. Met alle respect: niemand vraagt je om steeds in hetzelfde
     kringetje te blijven rond huppelen.
     Controversiële onderwerpen te kust en te keur, overal, voor iedereen.

     Voorbeeldje? ‘Je kunt niet op twee bruiloften tegelijk dansen’. O nee?
     Klimaattop in Madrid, tegelijkertijd NAVO-top in Londen.
     Redden van de aarde versus het meest vernietigende dat de mens in de afgelopen 70 jaar heeft bedacht. Tegelijk. In één en dezelfde EU. Afgezien van de
     president van de VS, met deelneming van DEZELDE topacteurs.

     Dit is ‘Flying Circus’ in optima forma.
     Kun je hierover (en over een massa andere potsierlijke
     idioterie) nog zonder lachtranen berichten?
     Een uitgelezen kans dus voor een satirische parodie.

     Fantasie is niet iedereen gegeven, maar schrijven kun je
     leren, ook als ‘amateur’.
     Daarbij is relativeren (het inzien van de betrekkelijkheid)
     geen kunst, maar en must.

    2. Ik ben bang Gerrit dat ik te veel met de dezelfde onderwerpen ga komen. Echter kun je met een site als biflatie de onderwerpen breder aanpakken. Daar ben ik van overtuigt.

   2. Zou leuk zijn inderdaad, vroeger had je hier ook nog B Bennink, en Koen en Ruben. Dat is wel al lang geleden. Toen er nog geen cryptovaluta bestond. Er is ook wel een tijd geweest dat er geen eens elke dag een bericht werd gepubliceerd, dit jaar is er wel elke dag bijna weer iets nieuws te lezen. Ja, dat er dat dingen vaker besproken worden is ook niet zo gek. Wat je zegt, het zal soms ook niet meevallen.

 2. Voor welke koers heeft de nederlandse overheid gekocht dan?? Weet iemand dat?

  En voor banken is het sowieso moelijk overleven. De techbedrijven nemen de functie op termijn gewoon over. Een rekening naast je email en andere diensten. Heel makkelijk te implementeren en de gebruikers hebben ze toch al. Daarom zijn de machthebben zo bang voor die crypto van facebook. Alle banken zomaar failliet, lol. Zou de wereld een stuk beter maken, wat minder banken trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: