Waarom daytraden van bitcoin niet loont

0

95 Procent van de bitcoin daghandelaars verliest. Dat is toch wat de statistieken van ‘online educational resource Tradeciety‘ uitwijzen. Het is wel heel aanlokkelijk. In je pyama heel de dag thuis kunnen zitten, en toch miljoenen verdienen. In theorie! De realiteit zoals genoemde cijfers tonen is toch heel anders. Eigenlijk zit er weinig anders op dan te hodlen hoor. Zeker met waarden die op de korte termijn zo wispelturig zijn als bitcoin en de andere digitale munten, de altcoins. Wie hodlt verdient immers 98,66 procent van de tijd.

Ondanks

Want kijk: alles staat mooi in lijn gerangeerd voor hogere koersen. Buiten dan de nationale/internationale wetgevingen die de sector zullen reguleren. Met uitkomst onbekend nog maar duidelijke regulering, zo ze niet de business fnuikt, is in se zelfs welkom. Maar er is de opening van de bitcoin futures beurs Bakkt (waar de handel evenwel niet zo voorspoedig of snel verloopt als gedacht). Deze eerste dagen sinds 23 september 2019. Elke maand komt ook de derde bitcoin halving weer dichterbij (mei 2020). De positieve verhalen, realisaties, mijlpalen en voorspellingen van zij in the know zijn overvloedig. En toch glijden alle koersen haast constant af, ook the leader of the pack, bitcoin, BTC. Met stukjes en beetjes, maar de stelselmatige waardevermindering is duidelijk.

Back to reality

Wat is de realiteit voor het gros der daytraders:

80% of all day traders quit within the first two years; Among all day traders, nearly 40% day trade for only one month; Within three years, only 13% continue to day trade. After five years, only 7% remain; The average individual investor underperforms a market index by 1.5% per year; Active traders underperform by 6.5% annually; Traders with up to a 10 years negative track record continue to trade.’ 

Mindervalide

De grootste fouten die daytraders maken zijn ook de oorzaken waarom ze zo vaak verliezen. Aldus het onderzoek van genoemde Tradeciety. Ze onderschatten de psychologische gevolgen van traden als méér dan een dagtaak. Ze hebben geen vast systeem, of volgen het niet consequent. Ze kunnen hun emoties niet thuis laten (tja, ze zitten ook thuis hé…grapje). All in all zijn ze slecht voorbereid op het dagelijks moeten presteren onder grote stress.

Goede raad

Voor wie het toch wil proberen geeft Cointelegraph nog goede raad. Houd u bij een strategie voor de langere termijn die vruchten heeft afgeworpen. En wijk daar nooit van af. Wanneer je wint, is dat liefst omwille van wat jij deed en doet. Dat wil zeggen; wanneer heel de markt stijgt mag je die behaalde winst niet op jouw conto schrijven. Spreid je portefeuille over de minst riskante en de meest riskante munten. ‘By developing a well-tested plan, traders can overcome the pitfalls of random reinforcement, eliminate emotion and impulse, and learn to be profitable. That’s how you become a part of the 5% that make it as traders.’ Hmm… Misschien toch maar beter kopen-en-houden, hebben-en-houden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.