Waarom de huidige bestuurders de problemen niet kunnen oplossen

46

Zou u als u een bedrijf had in de productieve sector een leidinggevende aantrekken die nooit eerder in die sector werkzaam is geweest?  Zou u als werkgever iemand aanstellen als hoofd van uw bedrijf zonder dat diegene kennis van zaken heeft van uw bedrijf?

Nee toch, maar toch is dit in de politiek de normaalste zaak van de wereld.  We hadden dan ook niet anders kunnen verwachten dat het zo’n zooitje zou worden als dat het nu is. We zullen de CV’s van onze belangrijkste  bewindslieden er eens bij pakken:

Kunnen we van dit soort lieden eigenlijk verwachtten dat ze de juiste keuze maken omtrent de economie, de Europese Unie, de immigratiestromen, de robotisering van de arbeidsmarkt, enzovoorts. Bekijk de CV’s, het zijn allemaaln ex ambtenaren, ex wethouders, ex millie  activisten en ex diplomaten. Er zijn er in de politiek niet veel die ooit  een rolletje drop heeft verkocht, of een CV waaruit blijkt dat hij of zijn een bedrijf gerund. Hoe capabel zijn deze mensen om problemen op te lossen? Ondernemen en politiek zou veel meer van hetzelfde moeten zijn.

Een klein voorbeeld

Het gepruts van Asscher met de DBA wetgeving voor ZZPérs  is een van de duideijk voorbeelden, waarom deze politici niet begrijpen hoe het werkelijk in elkaar steekt. Gelukkig voor  de 25 % van de deze groep ZZP’ers die door de nieuwe regelgeving werk zou verliezen, gaat de DBA wetgeving niet gecontroleerd worden. Het wordt dus gedoogd. Uitgesteld, uiteindelijk waarschijnlijk verdwijnt het weer. Als die tijd, energie en geld voor niets.
Kijk eens naar het aantal faillissementen in het MKB en dan vooral in de detailhandel. Die verdienen steeds minder.  Waarom? Consumenten hebben 15 % minder netto te besteden in de laatste 8 jaar .

De politici roepen nu dat het veel beter gaat met de economie, maar ze vergeten erbij te zeggen dat dit komt door opgeklopte economische data. Zo werkt politiek namelijk.  Als de uitkomst hen niet zint, gebruiken we steeds een andere input zodat de uitkomst beter past voor de status quo. Met het zooitje politici wat er nu zit zal het volgens mij echt niet gaan lukken ons land uit de neerwaartse spiraal te halen en een ieder die dit niet snapt noemen wij hier in het platte land een struisvogel.

De crisis is voorbij horen we Rutte en zijn handlangers roepen, maar kijk om u heen.  De rijen voor de voedselbank worden steeds langer, Albert Heijn helpt de arme kinderen via hun klanten aan speelgoed, de staatsschuld blijft groeien, het aantal mensen in de schuldsanering blijft toenemen, bedrijven in Europa blijven massaal mensen ontslaan (laatste nieuws is dat Volkswagen 30.000 (!). Het ambtenaren apparaat  is gegroeid in plaats van afgebouwd, het zorgstelsel totaal is uitgekleed, de AOW gaat straks naar 75 jaar, het aantal immigranten is verdubbeld, de jonge generatie heeft geen kans meer op pensioen, omdat het systeem faalt. Enfin, u begrijp mijn punt, zo goed gaat het helemal niet. In mijn volgende artikel meer over verbeterpunten en hoe het beter kan.

Goof