Dit land is het zat! C’est ca!”. Deze beroemde woorden van wijlen Pim Fortuyn zaten destijds al in mijn geheugen gegrift, gisteren kwamen ze weer keihard binnen. Weliswaar niet over hetzelfde onderwerp, maar toen ik hoorde dat Sipko Schat van de Rabobank (verantwoordelijk voor LIBOR fraude) een ontslagvergoeding van €900.000 mee naar huis zou krijgen, kreeg ik rillingen over mijn rug. Dit land is het zat! Die 9 ton was zijn jaarsalaris en die krijgt hij dus mee als gouden handdruk. Bij ‘normale’ omstandigheden had zijn ontslagpremie zelfs uitgekomen op € 2 tot 4 miljoen. Door zijn faalbeleid in het LIBOR schandaal moet hij nu genoegen nemen met een klein miljoentje. Verantwoordelijk zijn voor grootste rentemanipulatie ooit en een miljoen krijgen, dat is het idee.

rabobank libor schat

€774 miljoen boete

Rabobank kreeg overigens een boete van 774 miljoen euro voor het gesjoemel met de LIBOR rente. Riant beloond worden voor het plegen van de grootste fraudezaak dat ons land ooit heeft gekend en er nog mee weg komen ook! Ze krijgen toch juist zoveel betaald om dit soort zaken te voorkomen? Ik ben het zat! Ik ben dit soort gasten echt meer dan zat, ik ben de Rabobank en de andere grootbanken zat, ik ben die hele Haagse politieke kliek helemaal zat! Ik ben de Nederlandse media meer dan spuugzat!

Veilig bovenin het kasteel

Sipko Schat, de man die verantwoordelijk is voor de Liborfraude krijgt dus een miljoen euro, bovenop zijn jaarlijkse salaris van meer dan een miljoen. En let wel, op aandringen van de lokale banken stapt hij op! Nee, niet vanwege zijn vriendjes in het bestuur van deze criminele bank, van hen mocht hij lekker blijven zitten daar hoog in die toren in Utrecht, ver boven het Nederlandse gepeupel! Typisch ook dat de lokale banken hierop aangedrongen hebben, zij zijn voor het gepeupel, die zielige uit te knijpen kneusjes, bereikbaar om het ongenoegen tegen uit te spreken. Zij horen het geklaag wel van de eigen klanten, niet die pipo`s daar hoog en veilig boven in het torentje.

Graaien over de rug van de eerlijke burger

Het is nog steeds onbekend hoeveel het gesjoemel met rentestanden de banken heeft opgeleverd. En het zal waarschijnlijk altijd onbekend blijven. Jarenlang hebben mensen, waar Sipko Schat verantwoordelijk voor was als eindbaas, met de rentes gesjoemeld. Ten koste van de burger, zij moesten maar een procentje of wat extra betalen voor hun hypotheek of welke lening dan ook. Vele miljarden zijn daardoor over de rug van hun eigen klanten linea recta naar die bovenste verdiepingen in Utrecht gegaan. Niemand die iets deed, niemand die iets zei. Nu is de hoofdverantwoordelijke gepakt, en wat denk je? Alstublieft, € 1.000.000,- voor de bewezen diensten…

Den Haag in dienst van de banken

Zo`n man zou in de realiteit waarin de gewone burger leeft, keihard zonder genade in de bak gesmeten worden! In IJsland gaan ex-bankiers die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten de gevangenis in, maar in Nederland niet. Zich verschuilend achter de banken code, of wat voor lulsmoes dan ook, komen dit soort gasten overal mee weg. Er wordt door niemand gesproken over juridische vervolging, dat is toch te gek voor woorden?!? Ivo Opstelten, de man die verantwoordelijk is voor Justitie, wat doet hij? Hij spreekt in achterkamertjes met de bank af dat ze een lousy 70 miljoen betalen en hup, zand erover. Geen juridische vervolging. Needless to say dat deze minister lid is van de VVD, de partij waarvan het lijkt dat je er geen lid van mag zijn zonder een criminele intentie, ik ben dit soort figuren zo enorm zat!

Het is stil in Den Haag

En waar is de rest van politiek Den Haag? Waar zijn onze godvergeten volksvertegenwoordigers? Waarom mag dit zomaar gebeuren? Geen enkele partij of Tweede Kamerlid hoor ik over deze kwestie. Het land is zo enorm benadeeld door de Rabobank en hun praktijken, dit kan toch niet onbestraft blijven? Het kan toch niet zo zijn dat een boete van 774 miljoen afdoende is en de hoofddader beloont wordt met een miljoen euro? Waarom is het zo stil in Den Haag?? Het kan niet lang meer duren of een of andere gedupeerde krijgt het gek in zijn hoofd, of zoals nu in Groningen, dat hele hordes met pek en veren richting Den Haag vertrekt.

De eerlijke burger wordt geschoffeerd

De banken, politici, pensioenfondsen en noem al dit soort instituten maar op, zijn niet geloofwaardig meer.  De gehouden rooftocht over de rug van mensen is ten einde. Het volk heeft jullie door. We zijn het zat! Spuugzat! Mensen als mijn vader en schoonvader hebben jarenlang keihard gewerkt, netjes belasting betaalt en hebben altijd eerlijk hun leven vorm gegeven en worden anno 2014 continu belazerd. Is het niet met de steeds lager wordende pensioenuitkering, stijgende  kosten voor de zorgverzekering of stijgende woonlasten, dan is het wel op een andere manier. Mensen zijn murw gebeukt door verschillende praktijken en het is een kwestie van tijd totdat mensen het echt niet meer trekken en het ook niet meer pikken. Er bestaat geen ergere vijand, dan een vijand die niets meer te verliezen heeft.

Weg met de nuance!

In dit artikel leg ik mezelf geen nuance meer op, ik laat mijn hart eens spreken en laat 2014 het jaar zijn dat meer mensen dit gaan doen. De gevestigde media kan ons niet langer meer verblinden met leeg entertainment en schijndiscussies over vuurwerk en zwarte pieten. Nee, dit jaar mag van mij het jaar zijn dat pek en veren, hooivorken en de wil van het volk de boventoon gaat voeren. Den Haag mag zich niet meer verschuilen achter het feit dat “het volk toch voor ons gekozen heeft?”. Democratie is tegenwoordig een keuze uit kwaden die luisteren naar stemmen welke het volk niet hoort. Bevlogen mensen met passie en vuur, die werkelijk het belang van het volk voorop laat staan worden vakkundig buitenspel gezet. Mensen zoals Pim Fortuyn, c`est ca! Het is genoeg geweest![youtube id=”deTKmGGZPWc” align=”center”]

37 reacties

 1. Einstein , ” twee dingen zijn onmetelijk. Het universum en de domheid van de mens. Aan het eerste twijfelde hij nog een beetje. NEEderland is over, voorbij,uit. U bent genoeg gewaarschuwd.

  1. En ter illustratie van die onmetelijke domheid van het volk verwijs ik alvast naar de verkiezingsuitslagen later dit jaar. De gehouden rooftocht over de rug van mensen is jammer genoeg nog lang niet ten einde. Het volk wil het niet doorhebben.

   1. Ja Vincent, dat is zo een punt van zorg voor mij, voor jou en ik dnk vele Biflaten. De verkiezingen. Mijn gevoel zegt me dat het allemaal niets uitmaakt. We hebben dan wel meer keuze dan de Amerikanen, onder de streep maakt het niets uit. Onze politici zitten daar voor de persoonlijke carriere. Een mooie opmaat naar echte werk: de accountantsbureau’s, de banken, de Raad van State en andere adviesorganen… Met een premier die geschiedenis studeerde maar blijkbaar nog steeds niet weet welke voedingsbodem extremisme voortbrengt ben ik meer dan ooit bezorgd over de afloop van dit hoofdstuk. Het is een hopeloze strijd. Bovendien, wie heeft er vandaag de dag nog een hooivork thuis staan? Zullen we met iPad’s gaan gooien?

    1. Europese verkiezingen 2014, de eurosceptische golf komt niet aldus Le Monde op 12 december 2013: In tegenstelling tot wat diverse commentatoren beweren, zullen de anti-Europese partijen geen doorbraak beleven tijdens de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Maar dat verandert niets aan de afkeer die de Europeanen hebben van een parlement waarvan ze vinden dat het ver van ze afstaat.

     1. Laten we hopen dat de anti-E.U. partijen wel hun grote doorbraak zullen beleven bij de komende E.P.-verkiezingen! Dan zijn we ook van die 3%-norm af en hoeven we niet meer zo draconisch te bezuinigen!

     2. Ik hoop het met jou Dr maar als ik zon bericht uit een gerenomeerde krant als Le Monde lees bekruipt mij het gevoel dat de uitslag al behoorlijk gesponnen wordt. Uiteraard ten faveure van de zittende macht en diens (opgelegde?) agenda’s. Je zou er bijna een conspiracy-denker van gaan worden.

  2. Even een toevoeging op uw quote: Het perspectief van Einstein in deze quote is een positieve ten opzichte van de mens en ‘domheid’. Einstein geloofde namelijk dat domheid de enige state of mind was die een mens tot ongekende hoogte en fantasie kan brengen. Kortom: Hoe ‘menselijk dommer’ je bent (human stupidity), des te meer je als mens kan bereiken en ‘out of the box’ kan denken.

   Wat betreft het stukje: Volledig met meneer Teun eens, op de pro-Fortuin ideeën na, tevens is niet alleen de Rabobank hier schuldig.

 2. Dit land is het zat!
  Ik geloof er helemaal niets van!
  Als dat het geval was, dan was er na ruim 5 jaren sinds het begin van de crises al lang orde op zaken gesteld door de politiek en de banken zelf. Jaaaa…., in IJsland zitten er bankiers achter slot en grendel!

  Dit land wordt grotendeels bevolkt door opportunisten en ongebreidelde optimisten. De afgelopen 35 jaren heeft het aan iedere vorm van realiteitszin ontbroken. Dat geldt voor zowel de banken, de politiek als de bevolking. We (banken, politiek en bevolking) zijn – de realisten uitgezonderd (worden veelal voor pessimisten versleten) – bijzonder goed in het afschuiven van onze verantwoordelijkheden en proberen daarvoor de rekening zo veel mogelijk bij anderen (goedwillende nadenkende burger) neer te leggen.
  De overheid zet wel je brommertje op de testbank om te zien of die te hard kan (preventie) rijden en koppelt daar een boete aan, maar er gaat absoluut geen preventieve werking van uit als het aan komt op ondoorzichtige producten als aandelen-leaseconstructies (was aftrekbaar voor de belastingen), woekerpolissen en pensioenverzekeringen (hoge kosten en daardoor veel te lage opbrengst), hoge huizenprijzen (vanwege HRA). Veel te weinig toezicht op handel en wandel van banken. Enorme aantallen mensen – 33 jaar lang- op kosten van de gemeenschap met vroegpensioen naar huis gestuurd. Verkwanselde aardgasopbrengsten (politici geven dat zelf toe). Greep in de pensioenpot (ABP) enz.
  Alles wat hierboven staat is i.p.v. tegengewerkt gefaciliteerd door de overheid.
  Als realist –gelukkig- heb ik aan niets van dat alles meegedaan. Met meer macht voor Europa heb ik gezien de 35 jaar lange incompetentie van de landelijke politiek dan ook niet zoveel moeite meer. Zo lang Europa van onze pensioenpotten afblijft kan het toch alleen maar beter gaan. Of is dat te kort door de bocht?

  1. Ik ben het bijna volledig met je eens, maar onze incompetente regering, gesteund door de nationale hofnarrenpartij(D66) lopen straks aan het handje van de EUSSR, ECB, IMF en andere dictatoriale Europese uitvindingen. Als het financieel verkeerd gaat in NL, dan vriezen we dood met z’n allen. De zuidelijke landen gaan lekker op het strand liggen en verbouwen wat eigen groenten en houden wat geiten.

 3. De boel belazeren, liegen en bedriegen is inmiddels een vereiste geworden om in aanzien te stijgen in Nederland maar dat is niet iets van de laatste jaren maar sinds de VOC-tijd. Is het woord Fuck niet een verbastering van VOC? De politiek walst als een olifant in de porseleinkast over de mensen heen en doen alles om hun honger naar macht en bezit te prolongeren. Kijk nu maar eens naar de delegatie die naar de Olympische Spelen in Kotsie ehh Sochi afreist zonder dit zorgvuldig overwogen te hebben. Wellicht is dit in de toiletruimte van het “Torentje” even besloten tijdens het handen wassen. Is dit om de “handelsbelangen” in Rusland niet in gevaar te brengen? De komende weken zouden om die reden “bloedheet” moet worden in de Tweede Kamer maar let maar op! Iedereen inclusief de Nederlanderthalers leggen er zich weer braaf bij neer. Ikzelf ben razend!

 4. het gaat nog een heleboel slechter moeten worden voor er echte actie komt van de massa. kijk naar griekenland italie en spanje..of naar america. op dit moment is het enige wat je kunt doen actie nemen voor jezelf samen met mensen die de bui ook zien hangen. de rest zit ‘ik hou van holland’ te kijken.

 5. Ach Teun,

  Je weet toch ook wel dat de grote groep het ziet als eigen schuld?
  Neem nu die film: the wolf of wall street
  Deze man wist waardeloze aandelen te verkopen aan beleggers. Heel veel mensen denken dan: hadden die mensen maar niet zo dom moeten zijn…
  En vervolgens wordt zo´n oplichter ook nog eens gecultiveerd tot half-god, pop-icoon, filmster etc.
  Laten we zeggen net zoals met holleeder.
  De gegijzelde samenleving is opzoek naar tijdelijke kicks en uitvluchten. Om zo, als ze zich weer moeten melden op hun werk, hun leiden dragelijk te maken. En als de kick van het weekend niet genoeg is, neem je gewoon de kick/uitvlucht van het weekend mee naar je werk. Even een snuifje, flesje alcohol of pilletje. Even een pauze in die kidnapp-spiraal waar je vaak niet van kunt wegvluchten bijvoorbeeld door hypotheek-ketting.

  Beste Teun,
  Ik waardeer je hartekreet op het eind van je prachtig geschreven stukje proza.
  Maar ja, morgen is het gewoon weer maandag en gaat de zon opkomen om 08.43.
  Mijn advies aan jou is, probeer weer te genieten van de kleine dingen in het leven en laat je gemoedstoestand niet te veel bepalen door de gemoedstoestand van de omgeving om je heen.
  Afgelopen vrijdag was het een mooie zon-opkomst bij het strand. Met een rokertje erbij ben ik helemaal gelukkig.
  Ik wordt steeds gelukkiger door de ongelukkigen te vermijden.

  Ik hoop beste teun dat je er nog een leuke zondag van gaat maken.

  Ik wil dan ook afsluiten met de woorden: ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe.

  mvg,
  grote-geld-vluchteling

 6. De leegstand van winkelpanden is in 2013 voor het zevende jaar op rij toegenomen.

  http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/corio/22203311/__Winkelleegstand_verder_omhoog_in_2013__.html

  Wat mij verder opviel aan het financieel economisch nieuws dat ik vandaag heb gelezen is dat de kredietverlening weer wat omlaag is gegaan van banken en dat men na WOII nog nooit zoveel aan het aflossen is op hun hypotheek in Nederland.
  Ik denk dat we kunnen stellen dat de binnenlandse vraag nu helemaal aan het wegvallen is.

  Willem Buiter, een of andere macro-econoom, die dit jaar veelvuldig in het nieuws is gekomen met zn relatie-perikelen heeft dit weekend een interview gegeven in een groot nederlands dagblad, welke weet ik nu even niet, aangaande de oproep van premier rutte om weer wat meer te gaan kopen. Hij zegt daarvoor dat je dat alleen moet doen als je geld hebt en dit zeker niet met geleend geld moet doen.
  Verder zegt deze man dat die nieuwe bankentoezicht wetgeving ofwel een ecb die banken gaat controleren dat dit nog vele financiele lijken in de kast kunnen gaan geven en dat de belastingbetaler van landen die in het bezit zijn van grote banken nog altijd moeten gaan betalen als er afgeschreven dient te worden op dit uitgeleende geld.

  Dit kan nog leuk gaan worden de komende 5 jaar. Maar eerst gaan we het groot-britannie scenario volgen. Mensen dwingen en lokken (met goedkope rentes en dergelijke) om maar vooral onroerend goed te gaan kopen.

 7. En mijn onderbuik zegt me dat meneer Schat er in het geheel niet mee zit wat WIJ daarvan vinden, laat hem koiud. Hij zal buikpijn hebben over de miljoenen die hij NIET heeft kunnen pakken. En natuurlijk het gezichtsverlies bij zijn banken- en cricketvriendjes. Alhoewel, die vriendjes hem natuurlijk een kanjer vinden: lekker het gepeupel naaien er nog mee wegkomen ook. Binnen de mafia stijgt je aanzien ook alleen als je een oponent persoonlijk hebt omgelegd.

 8. Pssst: De overheid is er voor de BANKEN en de KONING, niet voor de gewone man, die mag het allemaal wel betalen. We zijn nog steeds slaven, wist je dat niet?

 9. @ Schat: U kent mij niet persoonlijk maar ik sta wel degelijk op uw balans. Ik ben zo’n gewaardeerde klant en voor de buhne heeft u natuurlijk het beste met mij voor. Maar dat is het drie-delig-pak-imago en dat is niets anders dan imagobuilding. Onder de streep bent u samen met uw collega’s malafide handelaren met een sterk verdienmodel… Dat is het enige meneer Schat. Alle verhalen over maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid is positionering door uw communicatie-adviseurs ingefluisterd. Maar een pure leugen. Laat me dit zeggen: ik kots van u en uw soort. Uw dikke autos en boten en uw prachtige huizen zijn slechts spullen om zorgen over te hebben. Ik hoop dat u elke ochtend voor de spiegel staand de ogen neerslaat bij het zien van uw aangezicht. Ik denk echter dat u alweer aast op uw volgende prooi. Persoonlijk geloof ik niet in een rechtvaardige god. U kunt dat beter ook doen.

 10. @Teun : politici en politieke partijen zijn er slechts om de SCHIJN van keuze te geven aan de burger, snàp dat nou eens !

  O ja, lees deze inzending even ; het gaat om een bestaand geval, om van te kotsen, inderdaad :

  http://boinnk.nl/blog/69487/waarom-geven-we-kinderbijslag-aan-marokkaanse-kinderen/comment-page-1/#comment-3863

  Ps : verder naar boven op die pagina heb ik zelf ook nog (vanaf N°3)een reaktie of 10 weggezet, ik had wat op ; doch bèst de moeite van het lezen waard heheh

 11. Als reactie op de titel van dit artikel:
  De banken zijn de absolute machthebbers van deze wereld, daarom worden ze niet bestraft want zij zijn de macht. democratie is een speeltje om het volk wat denk wat in de pap te brokkelen te hebben zoet te houden.

  De banken zijn de baas……C’est ca….

 12. Ik acht de kans zeer groot dat de verkiezingen voor het Europees Parlement aanstaande mei voor een grote politieke omwenteling binnen Europa zullen zorgen, waarbij regeringen ten val zullen komen en er een totaal ander politiek en maatschappelijk klimaat zal ontstaan.

 13. Goed zo Teun ! Gooi het eruit ! Helemaal mee eens !

  Zo zie je maar weer hoe ‘beetje bij beetje’ zijn werk doet !

  Beetje meer belasting hier. Een beetje meer belasting daar.
  Een beetje maffioso gedrag hier. een beetje maffioso gedrag daar.

  We hebben het GVD gewoon niet meer door hoe erg het inmiddels is !

  Moet ik eens een computerprogramma maken bij een groot bedrijf die ‘afgeronde centen’ naar een ‘speciale’ rekening sluist ! Als ze daar achter zouden komen.

  Opstaande voet ontslagen !
  Als ik dan NIET de bak in zou draaien…
  Dan moet ik kosten gaan maken voor een advocaat.
  Om te kijken of ik überhaupt wel in aanmerking kom voor een ontslagvergoeding.
  Of ik überhaupt wel in aanmerking kom voor een uitkering.

  Nee… die kosten moet je sowieso gaan maken. Ook als je ‘gewoon’ ontslagen wordt !

 14. Bewijs waar de macht ligt is de afgelopen 20 jaar toch wel geleverd. Bewijs dat AIVD Justitie, en noem allerlei andere diensten maar op, totaal niks voorstellen.

 15. Mijn doelbewust gekozen alias “Piet Pineut” heb ik niet voor niets bedacht. In deze maatschappij van grootverdieners en fraudeurs zijn Jantje en Pietje altijd de pineut. Ik heb deze ontwikkelingen al lang zien aankomen en verbaas me dat nu pas de toonzetting van de biflaten wat agressiever wordt. Wij Nederlanders zijn veel te tolerant en te verdraagzaam. Het duurt wel lang voordat er harde woorden vallen. Nu nog het Malieveld op. Val aan, ik volg wel! Mister Teun for president.

  1. Alleen nog de vraag:
   Waarom zijn Nederlanders zo tolerant en verdraagzaam? Waar komt dat vandaan?

   Het verschil in inzicht is toch wel ontstaan om het feit dat ik al helemaal ben uitgeperst en op mijn familie na toch totaal niks meer te verliezen heb.

   Tuurlijk speelt angst een enorme rol, veel mensen zijn bang om hun hele hebben en houden te verliezen.
   Die extreme angst wordt mede veroorzaakt door de rol van de media… Je hoeft de tv maar aan te zetten en de pro EU/Bankelite propaganda straalt er vanaf: Een baksteen door het scherm heen, meer is dat ding toch niet waard!!!. En met de krant kun je prima je hol afvegen na het poepen, kun je er beter mee doen dan de krant inhoudelijk lezen(en bespaard nog toiletpapier ook). Het vermijden van de MSM scheelt al heel wat.

   Maar de mensen worden ook nog hersendood gemaakt door allerlei toevoegingen aan ons dagelijkse mensenvoer.

   Ik denk persoonlijk dat er op grote schaal sprake is van brainwashing/hersenspoelenrij waardoor de gewone burgers zo mak worden als een kudde schapen en gedragen zich dan ook als slaven, precies zoals de bankelite dat wil hebben.
   Er komt dus ook nooit geen einde aan de bonuscultuur, ze kunnen graaien wat ze willen, de gewone man/vrouw is toch uitgeschakeld en zal geen weerstand bieden.

   Het is een onmogelijke opgave om alle verdoofde koppen dezelfde kant op te krijgen, je kunt nu onmogelijk nog een front vormen.

   Het komt nooit meer goed!!!

 16. Die 9 ton is een fooi in vergelijking met wat het systeem afroomt op jaarbasis. Geldverruiming, schuld accumulatie, inflatie, libor rigging.

  Maar wel makkelijk natuurlijk, bonusbaasjes pakken. Niet dat ik het goedkeur hoor.

  Kijk, waar wordt beloond, moet ook kunnen worden bestraft. En dat laatste ontbreekt het aan. Erik Staal staat lekker te golfen op Bonaire, of zoiets, en laat Vestia lekker bungelen aan het door Goldman Sachs gesponnen touwtje bungelen, heel Nederland mag bloeden voor dat verlies van minstens 1 miljard. Dat maakt 9 ton een fooi, toch?

  Multinationals die 20 jaar lang de winst in de zak steken en die pleiten voor massa ontslag na een paar tegenvallers. Niets gereserveerd voor slechte tijden? Alle poen de ivoren toren ingepompt en geen reserveringen voor slechte tijden? Is dat niet het zoveelste voorbeeld van het socialiseren van verliezen?

  Die 9 ton afkoop interesseert me niet. Wel het feit dat een libor bastaard vrijuit gaat terwijl hij z’n ambities aan de wereld heeft opgedrongen.

  Er is maar 1 manier hoe om te gaan met dit soort figuren.

 17. We kunnen blijven klagen, maar er is iets heel makkelijks dat we allemaal kunnen doen om dit een halt toe te roeppen…

  Ga weg bij die ING, ABN-Amro of Rabo bank en open een rekening bij de Trios of ASN bank.

  Dat zijn de enige groene banken die ook niet investeren in niet duurzame zaken zo als wapens en gemodificeerd voedsel, mega stallen en dergelijke. De beloningen van de TOP functies bij deze banken is ook beduidend lager.

  Er bestaat ook een verhuis service voor banken dus u hoeft niet bang te zijn dat al uw betalingen fout gaan en het is in minder dan 15 minuten geregeld.

  Als je helemaal niets meer met banken te maken wil hebben, investeer in Bitcoin… Meer info: http://www.bitcoinspot.nl/wat-is-bitcoin.html

  Met vriendelijke groet,
  Vincent.

  1. Mee eens, switchen, doen en daar ontbreekt het veel, zeuren wel en niets doen.
   Andere instelling en ga eens wat vaker naar de plaatselijke biologische winkel ook al is die duurder en doe lekker bio http://www.estafettewinkel.nl ofzo (voelde me hippie in het begin maar lees maar eens en boek over E nummers) Een change maken we echt niet dmv de politiek of de banken het gaat nog veel te goed. Kijk maar naar Griekenland is helemaal ingestort maar die staatsgreep komt echt niet. Mensen zijn er zelf a/d slag gegaan met ruilhandel of rechtstreeks inkopen bij fabrieken.

 18. Niet alleen de Nederlandse overheid staat in dienst van de banken, ook Justitie en de Hoge Raad. Hoe kun je anders in cassatie besluiten dat een bank schuldig is aan het ten laste gelegde maar vervolgens bepalen dat een, eerder door de Rechtbank Amsterdam toegekende, schadevergoeding niet nodig is omdat de benadeelde niet in de bijstand terecht was gekomen?
  Ook de Hoge Raad ha vooral het belang van de bank voor ogen en niet het recht van de benadeelde.

 19. Voor degene met z`n mateloze trots
  In z`n risicoloze hoge toren
  Op z`n risicoloze hoge rots
  Moet nu weten, zo zijn we niet geboren

  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

 20. Oplossing is toch vrij simpel in mijn ogen, dat is namelijk een kleine aanpassing in de wet….

  Wanbeleid van top bestuurders en de lagen eronder criminaliseren, dus serieuze gevangenis straffen vergelijkbaar met bankovervallers. We zullen dan zien hoe graag zulke mensen nog voor de financiële instellingen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: