Tja, dan krijg je toch het akelige gevoel dat something is rotten in the state of… Vul maar in. Kijk naar wat Irans grootste kerngeleerde in eigen land overkomt. Vrijdag 27 november 2020 vermoord bij een welbewuste aanslag op diens leven. Dan vermoedt of weet toch 95 procent van alle wereldburgers wie de echte daders zijn, niet? De opdrachtgever? Wanneer nog in Iran enkele maanden geleden een aanslag op een kerninstallatie wordt gepleegd, idem dito? En hoe denkt u over de vergiftiging van twee Russische (naar verluid) dubbelspionnen in het VK? Of de moord op een Saoedische dissident in uitgerekend een Saoedische ambassade in Turkije? De lijst van gruwelijkheden begaan door Staten, al dan niet in andere landen, is lang en niet eindig. Kan en mag dit alles zomaar gebeuren, zonder noemenswaardige gevolgen? 

´Gij zult niet doden´

Landen, regeringen die in andere soevereine staten manu militari ingrijpen. Anoniem altijd, maar toch zo opvallend dat ´iedereen´ de ware opdrachtgever kent. Het is niet nieuw anno 2020. En heel wat naties en landsbesturen maken er zich schuldig aan. Wanneer een overheid, eender welke, zich niet wenst te houden aan het vijfde van de Tien Geboden van het Christendom, tot daar nog toe.´Gij zult niet doden´? Ieder zijn en haar geloof, en géén geloof telt eveneens. Maar de voeten vegen aan de wetten die zij zelf opstelde, opstelt? Gaat dat er niet lichtjes over? Heeft een overheid, een regering, een landsbestuur dan geen voorbeeldfunctie meer? Een morele plicht? O.i. zijn dit serieuze ethische kwesties, en dat niet alleen. Ook juridische kwesties, want op bijvoorbeeld moord staan straffen die kunnen oplopen tot levenslang. En in sommige landen wel tot de doodstraf. Staan regeringen, presidenten, staatslieden dan helemaal boven de wet? Kan het iemand dan verbazen dat ook een zeker slag burgers de voeten veegt aan die wet(ten)… 

Klokkenluiders

Maar oh wee wanneer een dappere burger, een zogenaamde klokkenluider, de malversaties van zo´n Staat aanklaagt. Met gevaar voor eigen vrijheid of leven? Kijk bijvoorbeeld hoe het Julian Assange van WikiLeaks is vergaan. Wachtend in een Britse cel op uitlevering aan de VS. De Staten wier wangedrag of zeg gerust schendingen van de mensenrechten door Assange in het daglicht werden gezet. Idem dito voor het weinig te benijden lot van ex-CIA man Edward Snowden. Die gelukkig voor hem nog in Rusland een nieuwe thuis vond, want in eigen land wacht hem tot het einde van zijn leven een ellenlange gevangenissstraf. De Staat…staat boven de eigen wetten. Dat is geweten maar mag niet gezegd worden. En zeker niet met bewijzen in het openbaar worden gebracht.

Slechte voorbeeld

Pas op: in sommige landen nog niet zo lang geleden werd een heel ander deel van de bevolking het wél beu. De uitbuiting, de corruptie, het compleet negeren van de wil van het volk; het knechten, gevangen zetten en zelfs ombrengen van de eigen burgers. Kijk naar Ceaușescu en echtgenote (al minstens even wreed en verdorven als haar man) in Roemenië. Na meer dan 20 jaar dictatorschap gefusilleerd na een burgeropstand. Saddam Hoessein in Irak, opgehangen, ook na meer dan 20 jaar wreedaardig bewind. ´´Trop is teveel,´´ zo sprak nog de (nu wijlen) Belgische minister VDB, Vanden Boeynants. Ooit zelf nog veroordeeld voor fraude. Wanneer de Leiders het slechte voorbeeld geven, kan van het voetvolk weinig anders verwacht worden. Soms komt de wraak van het volk behoorlijk laat, maar ook Gods molen maalt langzaam maar zeker. Mijn idee. Wat u…?

6 reacties

 1. In eigen huis en onder de eigen ogen is het onthutsend duidelijk te zien hoe jarenlang de eigen democratische beginselen, de eigen Wetten en de ‘menselijke maat’ door de eigen overheid worden vertrapt in de zich gestaag uitbreidende ’toeslagaffaire’, waarnaar nu een parlementair onderzoek loopt. Niet in Armenië of Roemenië, maar in het ‘beschaafde’ Nederland, duizenden onschuldige slachtoffers van een verwerpelijk, star ambtelijk SS-beleid.
  Wat zeggen de ‘voorbeeldige’ politiekverantwoordelijken? “We hebben een afslag gemist”, “Wir haben es nicht gewusst”. En gaan over tot de orde van de dag.

  1. “Soms komt de wraak van het volk behoorlijk laat,” (of helemaal niet en komen politieke/ambtelijke willekeur en flagrante schendingen van behoorlijk bestuur niet eens voor de onafhankelijke rechter).

   1. Inderdaad. Waar is dan die bejubelde ‘rechtsstaat’ in Nederland, als zelfs de basis ontbreekt en het ‘recht’ alleen eenzijdig op de burgers wordt loshellaten? Wie controleert en repareert onafhankelijk de willkeur van bestuurlijke wetgeving in dit land, als de rechter dit niet MAG doen?
    Wie schrijft daar eens een doortimmerd verhaal over?

 2. De willekeur en geen respect meer voor de eigen soort is ontstaan sinds stammen verdwenen en er landen ontstonden, kolonies werden gesticht en een zelfverrijkende machtsgroep de macht had.

 3. Het gaat gaat ze er niet om, wat en hoeveel de samenleving boven de samenzwering staat,het gaat ze om het uiteindelijke menselijke afbraakproces!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: