Wanneer komt de crash, we wachten al zo lang…

Het lijkt wel of we in een tijd leven van overdrijving. De fantasie, het sprookje van gratis geld waar centrale banken de rol spelen van de gulle bankier. Centrale bankiers die het verdienmodel van “onze” systeembanken te gronde richten door het ingeleende kapitaal(spaargeld) uit te lenen(krediet) voor nop en de spaarders te bedriegen met negatieve rente. Dat is dus een standaard lage rente met aftrek van bankkosten en inflatie.

Excuses

Dit is het verhaal over een tijdperk waarin een verwaande samenleving zich laat verleiden door monetaire beleidsmakers en machtsgeile politici. De mooie verhalen over een nieuwe industriële revolutie op basis van nieuwe technologieën: de robotica, gentechnologie en kunstmatige intelligentie(AI). Er ligt een nieuwe toekomst in het verschiet waarin de ideale mens wordt uitgevonden. Het is nu tijd dat we ons verontschuldigen voor de onmenselijke wreedheden uit het verleden. Hoog tijd dat wokeness, inclusie en diversiteit mensen veranderen in nieuwe wezens. Van mens naar ingenieus wezen. De mens is al eeuwenlang aan veranderingen onderhevig dus hoog tijd voor de volgende fase. Kwestie van de evolutie bestuderen. We zijn aangeland in het tijdperk dat we de middelen hebben de mens om te vormen tot een wezen zonder fouten en zonden. De technologie is al voorhanden.

17 SDG’s

Het is hoog tijd voor de ethische discussie om de mensheid te laten zien waar we mee bezig zijn. Willen we als mens wel veranderen. Willen we dat onze nakomelingen hun voorouders verafschuwen als foute wezens die elkaar afmaakten in oorlogen en wedijverden voor een betere positie in de maatschappij. Willen we ons overgeven aan nieuwe technologie die niet alleen dient voor ons gemak maar de mens ook kan controleren op fouten. Dat zou toch geweldig zijn? Een mens zonder fouten en  zonder zonden. Kan de rechtspraak en gevangeniswezen aan de kant, kan wet- en regelgeving worden opgeheven, wordt politiek overbodig, behoren oorlogen tot het verleden, en fantaseer zo maar door. Het klinkt als een sprookje en lijkt verdacht veel op de uitrol van de “Duurzame Ontwikkelingsdoelen,” de 17 SDG’s. De zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015. Achter de zeventien doelen zitten 169 targets. Die maken ze nog concreter.

Rijp voor nieuw systeem

Veel mensen geloven in een maakbare samenleving en zetten zich in voor een betere wereld. Een loffelijk streven. Maar om het ideaal van de maakbare mens te realiseren moeten we wel eerst de mens zelf veranderen. Mensen verschillen nogal ten opzichte van elkaar. Om iedereen in het gareel te krijgen was altijd een ijzeren discipline nodig. In het verleden gebruikte men daarvoor de zweep en de tiran. Met nieuwe technologieën kan de zweep aan de kant. Er zijn nieuwe middelen uitgevonden om de mens te controleren. Om te beginnen met de gezondheid. Richt een gezondheidscontrolesysteem op om de mens gezond te krijgen wanneer er bijvoorbeeld een virus rondwaart. Als de overheid over onze gezondheid waakt dan zijn we dankbaar voor de vaccins en de controle die er voor waakt dat we gezond blijven. Een mooi begin. Na gezondheid volgt ons geld. Gezondheid en geld kunnen niet zonder elkaar. Je hebt namelijk beide nodig om goed te functioneren. We weten dat we in een tijdperk verkeren dat het geld spotgoedkoop is gemaakt. Maar weten we wel dat we daarvoor het een en ander hebben ingeleverd? Zoals bijvoorbeeld de essentiële vergoeding voor ons spaargeld en de normale prijs van een woonhuis en voor een aandeel. We krijgen dus niets voor niets, dat is nu eenmaal de prijs van ons opgeblazen monetaire systeem. Dus zijn we rijp voor een nieuw systeem.

Als kikkers in de pan

De wakkere analist ziet dat het einde nadert van het failliete fiat geldsysteem. We zien dat centrale banken werken aan de uitrol van centrale bankgeld, de Central Bank Digital Currency(CBDC). Insiders weten dat er achter de schermen wordt proef gedraaid. Iedereen ziet dat er een massale vlucht is in de nieuwe cryptovaluta, gebaseerd op de technologie van blockchain. Een nieuwe onkraakbare database, waarin transacties veilig opgeslagen kunnen worden. De CBDC zal toekomstige financiële transacties kunnen controleren op eventuele verdachte overmakingen. Witwassen via contante betalingen of verdachte girale overmakingen behoren dan tot het verleden. Ook het heffen en innen van (centrale) belastingen kan op een eerlijke manier worden ingericht. Daarover wordt nagedacht. De toeslagenschandalen veroorzaakt door een verziekt systeem komen daarbij goed van pas. Zo worden we langzaam gaar gekookt voor nieuwe systemen, financieel en fiscaal. Kan alleen maar beter zijn, toch? Herinner ik even fijntjes aan die treffende parabel over kikkers. Heel treffend voor ons kikkerlandje. Stop je kikkers in een pan met heet water dan springen ze er direct uit. Stop je ze in een pan met water die je langzaam gaar kookt dan koken ze dood.

GW

21 reacties

 1. Weet je heel zeker dat je op een ECHTE crash zit te wachten, daar in je woonwijk van +/- 300 bij 400 km met 17 miljoen mensen ?

  Denk dat er heel veel t loodje zouden leggen.

  1. Hoi Slinky, ik weet niet wie je bent, maar ik ben Gerrit. Even een korte opmerking op jouw reactie. Natuurlijk zitten we niet te wachten op een crash in een land waar bijna niemand is voorbereid. We zien hier nu al een enorme wachtlijst bij de GGZ. Men is hier voornamelijk bezig met de wachtlijsten van uitgestelde zorg vanwege een gekrompen zorgsector. 1000 IC-bedden minder in 10 jaar tijd. Wie bedenkt zoiets. Een heuse depressie zal velen naar antidepressiva doen grijpen en de wachtlijsten bij de GGD doen ontsporen. Wordt dus net als met een griepvirus geen rekening mee gehouden dat veel mensen daar ziek van kunnen worden.

   Waarachtig heeft de roeptoeter van de Staat, NU.nl, daar in een artikel op 12 mrt 2021 aandacht aan besteed: https://www.nu.nl/stand-van-het-land/6121236/de-stand-van-het-land-steeds-minder-bedden-maar-de-zorgkosten-lopen-op.html

   “Als we naar het aantal ic-bedden per 100.000 inwoners kijken, dan heeft Nederland er gemiddeld minder dan de rest van Europa. Nederland beschikt over 6 zes ic-bedden per 100.000 inwoners, terwijl het gemiddelde in Europa op 11,5 bedden per 100.000 inwoners ligt.”

   Laten we hopen dat de crisis ons land voorbij gaat. Maar gelukkig maken we deel uit van de EU met 27 lidstaten. We kunnen dus een beroep doen om onze zieken straks te verspreiden over EU-bedjes. We hebben ooit wat arme landjes aan wat schuldafschrijving geholpen, dus zullen we als familieleden straks wat verder moeten reizen om onze patiënten in Italië, Spanje of Griekenland te bezoeken. Het liefst in de zomer, kunnen we gelijk een vakantie er aan vast plakken.

   Beste Stinky, ik weet niet waar we hier in terecht zijn gekomen maar dit stinkt.

   1. Wanneer je slim bent tref je vast de nodige voorbereiding voor je vast zit.
    De dingen die nu gebeuren in alle (! toeval?) landen zullen niet beter worden , maar slechter, veel slechter.
    Zie dat je uit de wind komt voor de shitstorm echt begint.

    Hoe? Dat mag je zelf bedenken, maar het is minder moeilijk dan het lijkt wanneer je voorbij zelfbedachtte excuses kijkt.

   1. De vraag is “voor wie”? ZEKER niet voor Joe Sixpack – die gaat zijn hebben en houden verliezen, want hij zit tot zijn oren in de schulden – en voor HEM gaan die niet kwijtgescholden worden. Dat gebeurt alleen voor de rijken.

  2. Slinky, het systeem is zo rot dat het wel moet omvallen. Naar die analogie van die kikker die langzaam gekookt wordt. Piketty heeft het al goed beschreven… een sterk verarmde middenklasse waarbij beide ouders van kinderen (als mensen nog kinderen willen) zich krom moeten werken voor onbetaalbare huizen en veel te hoge lasten en een kleine rijke elite bovenlaag die zich steeds verder verrijkt. Dankzij falend monetair beleid verdien je meer geld met speculeren dan met produceren.
   Verder is het merendeel van de productie gebaseerd op uitbuiting van mensen in derde wereldlanden (China / India IT) en ook nog extractie van grondstoffen voor een veel te lage prijs, omdat in die grondstoffen landen puppet regimes neergezet worden.
   Veel geld voor bijvoorbeeld wapenindustrie, maar weinig geld voor datgene wat de bevolking zelf nodig heeft.
   Compleet falen van de zogenaamde democratie… Omtzigt.. functie elders, Oekraine referendum…inlegvelletje, toeslagenaffaire, Mona Keijzer, etc.. Terwijl we onder aanvoering van NGO’s onze zo goed functionerende democratie met succes naar landen als Afghanistan en Syrie gebracht hebben.
   Massale uitputting en exploitatie van de aarde door mensen die te veel consumeren (ik zeg niet dat er te veel mensen op aarde zijn). Uitsterven van bijna alle diersoorten behalve de mens.
   Gigantische drugsproblematiek (fentanyl) in Verenigde Staten en Nederland (GHB) waar je niets over hoort bij de NOS
   Ik kan zo nog wel doorgaan. Build Back Better… ja…maar niet met dezelfde mensen

 2. Wat is en crash? “Iets” wat plots veranderd en mensen verstelt doet staan, in paniek doet geraken, onverwachte reacties doet onstaan. Wat mi belangrijk is is niet de ‘crash’ (die is tijdelijk en van voorbijgande aard) maar de tendens, de richting en ja….die wordt zo nu en dan ‘even’ onerbroken door een ‘crash’ maar naar verloop van tijd hervat gewoon de tendens weer. Hadden we lang geleden niet een oliecrisis? een dot com crisis? een financiele crisis? en nu een corona crisis? Al deze crisisssen waren op 1 of andere manier een ‘crash’….maar na verloop van tijd, is alles gewoon verder gegaan binnen de krijtlijnen van de tendens. Maw….niet focussen op de crash (heeft geen zin…. want als je een crash ziet aankomen….is het eigenlijk voor jou geen crash meer) maar op de richting waar we naartoe ‘laveren’ en ja….die iet er niet zo rooskleurig uit.
  Koopkracht gaat al jaren achteruit (althans voor een groot gedeelte vd bevolking), ons gezondheidssysteem idem dito, opbrengsten uit sparen gaan (of zijn) naar 0, …..

  1. Citaat: “Opbrengsten uit sparen gaan (of zijn) naar 0.”
   Inderdaad, sparen levert geen cent rente meer op, erger nog, we teren in. Sommige rekeningen geven nog een vergoeding van 0,01 procent. Trek af de maandelijkse bankkosten à 5 euro plus inflatie van ongeveer 3 procent en zie de krimp van je saldo. We moeten dus meer inleggen om onze reserves op peil te houden. Gaat ten koste van maandelijkse bestedingen, ten koste van omzet MKB, ten koste van dalende belastingopbrengst Schatkist, ten koste van BBP, ten koste van onze gezondheid, ten koste van veel meer. Hoe lang kunnen monetaire beleidsmakers dan nog een crash van ons fiat geldsysteem uitstellen? We wachten lijdzaam af.

 3. De wereld is nog altijd erg mooi, als ik zo naar foto’s kijk van bofkonten die al maanden aan de Costa’s liggen.
  Wat doe ik zelf eigenlijk nog hier, in dit zure regenland? Gewoon, stulp verkopen voor de hoofdprijs, camper kopen en als de sodemieter verkassen naar 12 maanden per jaar warme zon, blauwe zee en gezellige mensen.

  Bah! Ik baal van ideële discussies over impact beleggen. De prietpraat van Haagse kleuters. Welles, nietes. Stijgend water, dalende inkomsten. Nog even en ik heb een vergunning van de burgemeester nodig om 2x per winterseizoen de kachel aan te mogen maken, kost 50 gram tabak en een tank benzine een half maandsalaris en wordt mijn bescheiden hut gevorderd voor de opvang van asielzoekers, met gelijktijdige overhebeling naar box 3 voor de inkomstenbelasting. Wat er dan nog overblijft mag ik vervolgens verpatsen in het bejaardenhuis.

  Stop! Ik ben toch niet gek?! Nee, ik ben rijk. Stinkend rijk. Als ik de crash tenminste weet voor te blijven en op tijd handel.

  O sole mio! Leuke ten langs de weg, onder een azuren hemel. Terras als een voetbalveld onder de cipressen. Mandarijntjes en citroenen voor het oprapen. Weinig gasten; stoorde mij niet. Ik trok er nog een stoel bij voor een gezellige half liggende houding. Ter voorbereiding op de vracht pasta bolognese die ik had besteld en de mandfles chianti voor de verdunning. Stak alvast een bolknak uit Luxemburg in brand en inhaleerde (zonder snorbeschermer!) met welbehagen de geur.

  “Mister…” Guiseppe, de terraskelner, stond een beetje angstig naast mij.
  “Waar blijft mijn spaghetti?, vroeg ik lachend.
  “Mister…”, herhaalde hij verlegen en brabbelde iets in belabberd Duits.
  “Papieren, waar heb je het over, welke papieren?”
  In rap Italiaans legde de kelner het uit, haalde een lapje met elastiek uit zijn broekzak en frommelde het geval over zijn mond en neus…
  “Lig jij nou de hele dag te maffen?”
  Ik schrok op uit mijn droom; dit was zeer duidelijk de stem van Loes, mijn edele wederhelft.
  “’t Regent”, bromde ik onwillig.
  “Welnee!” was haar antwoord. “De zon schijnt. Kijk naar de heuvels, kijk naar je tuin. We hadden minstens het gras kunnen maaien, hout kunnen hakken voor de kachel, de schoorsteen kunnen vegen. Je zou kunnen beginnen met het van tafel halen van je voeten!”
  “Wat eten we eigenlijk vandaag?, vroeg ik, terwijl ik me met tegenzin oprichtte in mijn stoel.
  “Eerst maken we een stevige wandeling door het bos naar Gravenvoeren. Zal je goed doen. Daarna eten we heerlijke Hollandse erwtensoep!”
  “Uit blik?”
  “Nee!” riep ze vinnig, “Van de sterrenkok natuurlijk, die van Michelin, weet je nog? Je zou aan Piet en An moeten denken. De stakkers liggen al eeuwen de hele dag in de Spaanse zon en lijken op geroosterde kikkers. Ík zou niet met ze willen ruilen. Jíj soms?!”

 4. Is de ‘crash’ voor Biflatie een feit of niet? De ‘familie’ wordt tot de laatste snik in onzekerheid gehouden en dat is niet zo netjes.
  Sommige diehards hopen toch waarschijnlijk nog op een bericht van ‘wedergeboorte’ i.p.v. een overlijdensaankondiging (?)

  1. Als (gast)auteur op Biflatie.nl wil ik hier kort op reageren. Vanaf 1 november ondergaat deze site een upgrade en zullen er enige veranderingen worden aangebracht. Joost van Buuren gaat verder met zijn cryptonieuwsbrief en stopt hier per 31 oktober a.s. Hij heeft dat eerder al aangekondigd. Mij is gevraagd om door te gaan en daarop heb ik positief gereageerd. Ik heb een eigen niet commercieel blog met een klein bereik. Biflatie.nl heeft mijn auteursrechten en heeft een groter bereik. Hier verschijnen mijn columns als eerste. Ook zie ik een redelijk aantal lezers die mijn schrijfsels slikken.

   Mede vanwege interessante reacties ontstaan soms leuke inhoudelijke discussies die ook mijn blikveld kunnen verruimen. Zolang een zinvolle discussie mogelijk blijft, en het virus mij niet vernietigt, wil ik trachten een bijdrage te leveren aan de broodnodige maatschappelijke discussie die op steeds meer media worden gecensureerd. Een verdachte ontwikkeling in een tijd waarin maatschappelijke spanningen oplopen. Reden te meer om door te gaan. Tot snel weerziens.

   1. Bedankt, Gerrit. Maar wie runt deze site eigenlijk? M.a.w. is jouw (gast) commentaar ook het statement van de ‘directie’? Van die kant zouden trouwe volgers (en zij die evt. behulpzaam willen zijn) intussen ook weleens iets mogen vernemen over de toekomstvisie van de site, vind je niet?

 5. De site is een jaar geleden door oprichter Koen Dil van de hand gedaan aan Daniël. Ik onderhoud geen nauw contact met de (nieuwe) eigenaar, hij is een internetondernemer. Ik heb alleen digitaal contact via de mail en onlangs via een telefoongesprek. Daniël schrijft af en toe een column, zoals deze vandaag. Wat de toekomstvisie is van deze site kan ik niet aangeven. Na de upgrade zal daarover wellicht meer duidelijkheid zijn. De huidige doelstelling van Biflatie.nl staat omschreven onder het tabblad “Over Biflatie.nl”

  “Biflatie.nl is opgericht in 2009 door Koen Dil met het doel meer informatie te verschaffen over de crisis, de algemene economie en de (macro)-economische situatie in de wereld. Er worden nieuwsartikelen gepubliceerd over inflatie, de huizenmarkt, grondstoffen, cryptocurrencies, het schuldensysteem, edelmetalen en andere relevante economische onderwerpen. Tevens zijn er columns en opiniestukken te lezen over de economie en de maatschappij en worden er ingezonden artikelen gepubliceerd.”

  Wat betreft mijn opiniestukken heb ik een vrij mandaat, tenzij ik ooit door de eigenaar tot de orde wordt geroepen. Ik ben groot aanhanger van het vrije woord en wil niet hopen dat de vrije meningsuiting, zoals soms gebeurt op sociale media, door censuur aan banden wordt gelegd. Het belang van een open discussie vind ik belangrijk en daarvoor is hier alle ruimte. Zo lang hoop ik af en toe een bijdrage te leveren.

  1. “Het is hoog tijd voor de ethische discussie…”
   Nou, en of! Maar hoe span je de moraal vóór de kar van het ‘vreten’ in een ruimte (déze ruimte) die wordt beheerst door commerciële beïnvloeding?

  2. Gerrit heeft volledig de vrije hand in zijn columns, wij hebben 100 % vertrouwen in zijn opinie stukken. Wat betreft de toekomst van Biflatie, deze zal gewoon verder gaan met het doel om mensen in te lichten mbt tot de algemene economie en de (macro)-economische situatie in de wereld. Wij zijn van mening dat de contributies van Gerrit bijdragen tot gezonde open discussies.

 6. Gerrit prachtig dat Biflatie doorgaat en jij leuke stukjes blijft schrijven.

  Tja deze 17 SDG doelen is niets anders dan puur communisme verpakt in een nieuw jasje dat kunnen ze zo mooi telkens weer door de geschiednis heen.
  In Utrecht is een straat die zou je de NGO straat kunnen noemen want er zitten zoveel van de NGO die deze SDG doelen ondersteunen. Het mooie van deze NGO,s is dat ze enkel en alleen op belastingsgeld kunnen draaien want winstgevend zijn ze natuurlijk nooit geweest. Deze SDG kan enkel draaien wanneer alles centraal wordt aangestuurd en ze de macht over de geld creatie en belasting heffing verkrijgen. Wij als NL moeten natuurlijk nooit mee doen aan een vrijwillige overgave aan een diktatuur. Dus uit de EU, VN en WHO en andere globalistische organisaties en baas in eigen huis blijven. Op de achtergrond speelt nog wat ernstigers nl de schulden bom. Schulden stijgen exponentieel. Dat betekend dat de onteigening/stelen van het geld van het volk echt snel gaat. De schulden berg groeit steeds sneller vandaar dat deze nep griep werd ontworpen als een mooi rookgordijn om de schaapkes af te leiden. Straks wordt het echt wel duidelijk wat de internationale bankiers hebben uitgevreten samen met hun willige politici. Lees je eens in over Target 2, green deal, corona fonds, etc. Allemaal mooie woorden en daarmee wordt je letterlijk onteigend. De bail in wet is al lang van kracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: