Wat we nooit horen over Inflatie en Deflatie

Voor degene die zich de afgelopen tijd een beetje heeft verdiept in wat er momenteel gaande is in de financiële wereld, valt er eenvoudig te concluderen dat we afstevenen op een inflatoire spiraal. Er worden duizenden miljoenen verse Euro’s in de EU-zone gepompt met als gevolg dat er meer geld gaat circuleren dat totaal niet in verhouding staat met de groei van de economie.

Om een inflatoire spiraal tegen te gaan is het van groot belang om inderdaad geld weg te dweilen uit het systeem. Tot op heden is er nog steeds geen oplossing bedacht hoe men geld aan de achterkant uit het systeem weg wilt gaan dweilen. Dat dit zal uiteindelijk op één of andere manier gaat gebeuren is natuurlijk de grootste onzin. Al jaren worden kredieten gecreëerd en al jaren zitten we midden in de inflatoire spiraal. Waarom zouden we nu ineens overtollig geld wegzuigen? Daar hadden we toch bubbels voor? Er is feitelijk nog maar één bubbel, en dat is de overheidsbubbel.

We kunnen niet anders constateren dat het systeem bezig is te desintegreren. Politieke leiders roepen dan: een inflatoire spiraal moeten we niet hebben, want dan verdampen onze pensioenfondsen. Beter zouden ze zich zorgen kunnen maken over hun begrotingstekort en de schulden. Willen alle westerse landen van hun schulden afkomen, dan zijn er twee opties: hyperinflatie of een wereldwijde schuldensanering. Een van deze scenario’s is onvermijdelijk en de kans is groot dat een combinatie van deze twee hand in hand zullen gaan. Lees verder op WWNH.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.