Vorige week gaf ik aan dat de cycli omhoog stonden. De AEX-index sloot op weekbasis 3 punten hoger. Royal Dutch Shell, Unilever, DSM en Reed Elsevier gingen ex-dividend. De dividenden hapten 1,3 punt uit de AEX-index. De AEX steeg afgelopen week met een plus van 1,3%, inclusief dividend. De dag- en weekcycli stonden vorige week allemaal omhoog. Hieronder een nieuwe update van de cyclische analyse van de grootste beursindex van Nederland. Klik op de grafiek voor een grotere weergave.

Voor komende week staat de weekcyclus omhoog. De weekcyclus zal volgens de analyse een top neerzetten op 7 september 2012. De komende vier handelsdagen kan de AEX-index lager sluiten onder het slot van vrijdag van 333,5 punten. De dagcyclus staan momenteel naar beneden en bodemt donderdag.Vanaf vrijdag staat de dagcyclus weer omhoog. In het beste geval sluiten we komende week op 333,5 punten. Maar een iets lagere koers vrijdag is realistischer omdat bijna alle dagcycli deze week omlaag staan.

H. Borghuis (@twitter). Globalcycleresearch.com

Disclaimer: dit artikel is puur informatief en is is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen, grondstoffen en of andere financiële producten. Auteur is geen beleggingsadviseur. Het zijn slechts expressies van ideeën. Auteur heeft geen positie in de AEX-index op het moment van publiceren.

2 reacties

  1. Ik denk dat er nog wel eens een flinke correctie kan komen in de laatste paar maanden van 2012. Ik heb geen inzicht op cyclische analyse, maar ik weet wel dat het enige wat de moed er nu inhoudt is dat de politiek en centrale banken met meer geld over de brug komen. Dit sprookje komt een keer tot zijn einde. Dat weet volgens mij iedereen, alleen weet niemand wanneer precies. De hoop dat het nog wel even duurt is daar, want de beurs kan nog stijgen, maar of dat nu is omdat het allemaal beter gaat? Mij lijkt van niet. Kan cyclische analyse ook zeggen, tot hoever de beurs kan dalen? In 2009 gingen we onder de 200, zit dat er mogelijk weer in?

  2. @Bob De cycli geven geen koersdoelen af. Voor het afgeven van koersdoelen is een ander wiskundig systeem nodig. Ik ben daar nog niet mee bezig geweest. Wel heb ik een idee hoe ik het moet doen. De volgende keer is het handiger om koersdoelen te geven aan de hand van de Bollinger Bands. Zelf gebruik ik dit http://scharts.co/Rdpx7d
    Als je een overeenkomst maakt van de AEX met de situatie van Japan een aantal jaren geleden dan is het koersdoel onder de bodem van 195 punten begin 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: