Wat gaat de AEX-index doen ?

2

Vorige week gaf ik aan dat de cycli omhoog stonden. De AEX-index sloot op weekbasis 3 punten hoger. Royal Dutch Shell, Unilever, DSM en Reed Elsevier gingen ex-dividend. De dividenden hapten 1,3 punt uit de AEX-index. De AEX steeg afgelopen week met een plus van 1,3%, inclusief dividend. De dag- en weekcycli stonden vorige week allemaal omhoog. Hieronder een nieuwe update van de cyclische analyse van de grootste beursindex van Nederland. Klik op de grafiek voor een grotere weergave.

Voor komende week staat de weekcyclus omhoog. De weekcyclus zal volgens de analyse een top neerzetten op 7 september 2012. De komende vier handelsdagen kan de AEX-index lager sluiten onder het slot van vrijdag van 333,5 punten. De dagcyclus staan momenteel naar beneden en bodemt donderdag.Vanaf vrijdag staat de dagcyclus weer omhoog. In het beste geval sluiten we komende week op 333,5 punten. Maar een iets lagere koers vrijdag is realistischer omdat bijna alle dagcycli deze week omlaag staan.

H. Borghuis (@twitter). Globalcycleresearch.com

Disclaimer: dit artikel is puur informatief en is is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen, grondstoffen en of andere financiële producten. Auteur is geen beleggingsadviseur. Het zijn slechts expressies van ideeën. Auteur heeft geen positie in de AEX-index op het moment van publiceren.