Want dat de markt der digitale munten en tokens gecrashd is, mogen we wel stellen. Bull forever maar toch ook realist blijven, nietwaar? Net als bij koersdalingen van eender welk belegging komen ook nu weer de beren uit alle mogelijke en onmogelijke holen gekropen. Zo ook bij deze daling van de cryptomarkt in haar geheel. ‘Iedereen wacht op BTC aan $7500 om terug te kopen.’ ‘Bitcoin zal dalen tot $3000.’ Of zelfs ’tot nul.’ Nou nou, de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze geserveerd wordt hoor. 

In perspectief

In de laatste week van september 2019 verloor de bitcoin koers wel 20 procent. Ruwweg een daling van 10.000 tot 8000 dollar tegenwaarde. Maar eigenlijk zit BTC (als grootste munt die de altcoins heel sterk beïnvloedt) reeds sinds de zomer van 2019 in een berenmarkt. De aankondiging van Facebooks libra deed de markt géén goed. Overheden gaan reguleren, trachten te beheersen wat ze nauwelijks begrijpen ook. Dàt is wel vaker gebeurd! En zeker reden tot voorzichtigheid en opletten. Maar niet voor paniek.

‘Bitcoin dood verklaard: hoera!’

Het was in feite niets anders dan een correctie van de te felle stijging van BTC in de eerste helft van dit jaar. Bitcoin vlamde immers omhoog van afgerond $3000 naar $13.000. Te hoog, te snel. Wie toen kocht, temidden van de meest sombere verwachtingen en voorspellingen, zit nog altijd op rozen. Lees er volgende column van december 2018 op Biflatie.nl maar eens op na. We schreven toen letterlijk: ‘Bitcoin dood verklaard: hoera!’

Negatief in het kwadraat

Ccn: ‘How low could bitcoin price fall in this pullback? Analyst says $6300.’ Cryptovest: ‘Ominous predictions of new lows.’ Fxstreet: ‘more pain ahead.’ De beren klauteren over elkaar heen met de meest sombere verwachtingen en voorspellingen. Overtroeven elkaar in het doemdenken. Hebben zij gelijk? Of ziet bijvoorbeeld ’trading legend Peter Brandt’ het correct? Eens de koers van BTC stabiliseert, gaan we richting $50.000, stelt hij. Het is de schuld van Bakkt, zeggen sommigen, waarvan de verwachtigen niet ingelost zijn. Bitcoin wordt gemanipuleerd zeggen anderen. Wie heeft gelijk? En dan nog: doet het er eigenlijk allemaal toe?

The big picture

Bitcoincharts.com

Pauze

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, luidt het cliché. Maar zoals bij alle clichés zit er hier ook veel waarheid in. Mark our words. Dit is géén beleggingsadvies, geen advies tot kopen of verkopen en u moet uw eigen onderzoek verrichten. Met dit in gedachten, houden wij het bij wat Peter Brandt en dergelijken van de meest ervaren traders voorzien. Stabiliseren, een bodem vinden, vroeg of laat. En de nieuwe stierenmarkt hervatten na deze ‘onderbreking’ van die trend. Die onderbreking, pauze of correctie kan wel enkele maanden duren, daar niet van. Maar…hebben we tijd of hebben we tijd?

Nieuwe boost

Beleggen doe je niet voor enkele maanden of zelfs één of twee jaar. Iedereen die een paar duizend dollar of euro veil heeft, krijgt nogmaals de kans om (schat)rijk te worden. Nogmaals, dat is dan zoals in de jaren voor december 2017. Dat $20.000 hoogtepunt van BTC was het recentste en hoogste ooit. Dat zal worden uitgenomen, voorbijgestreefd. In de komende jaren. Mark our words! Wat precies dé nieuwe boost wordt die de koers van bitcoin en altcoins opnieuw naar de stratosfeer lanceert, weten we niet. Bakkt was het blijkbaar niet, misschien wordt het wel de bitcoin halving van mei 2020.

Deus ex machina

Of ‘een’ digitale munt komt de monetaire constellatie van de wereldeconomie revolutioneren. (Wij hebben er al één in gedachten!) Of er gebeurt iets heel anders. Meestal wat je niet verwacht. En op het moment dat je dat niet verwacht. Dus: sit back and relax. Laad uw wallet op met de beste munten, die het felst getroffen worden. In succesvol beleggen zijn er drie belangrijke regels. De 1ste is: geduld. De 2de: geduld. De 3de kunt u vast raden. Geduld dus, inderdaad. De aanhouder wint altijd. In het geval van cryptomunten en tokens is dat dus: de hodler.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.