Wat heeft de Brexit te maken met cryptomunten?

0

Een rondvraag onder analisten geeft als uitkomst dat 62 procent verwacht dat Brexit, eens gerealiseerd, een flinke zet omhoog zal beteken voor cryptomunten. De poll vanwege Cindicator vertelt ook dat 74 procent van de ondervraagden overweegt om meer bitcoin en altcoins te kopen. Want zowel de Britse pond als de Europese euro hebben sinds 29 maart te lijden onder de voortdurende onzekerheid. Wannéér en of die ondertussen beruchte scheiding tussen het VK en de EU zal plaatsvinden? Uw gok is zo goed als de onze. Ondertussen heeft een en ander de Britse economie toch wel deugd gedaan. Met een groei van 0,5 procent in het eerste kwartaal van 2019. 

The future is now

Met de bitcoin vooral is het de andere kant opgegaan, in vergelijking met beide fiatmunten. Daarom denken analisten dat er wel degelijk een invloed is, en wel een positieve. Dat lijkt ons logisch want cryptomunten zijn principieel anti-fiat. Sommige analisten vermoeden dat ‘cryptocurrency could be adopted worldwide, and this could help countries with financial problems and stabilize their economies.’ Eén bekende futuroloog maakt nog een fermer statement: “Cryptocurrencies are going to displace roughly 25% of national currencies by 2030.” Dat is dan Thomas Frey, die later in 2019 zelfs een afspraak heeft met de Amerikaanse Federal Reserve (de Fed, centrale bank) over het onderwerp.

Hamsteren

Bedrijven op het eiland hebben heel wat goederen op voorhand ingekocht. Vroeger dan gepland. Goederen die, eens de scheiding een feit is, minder makkelijk Groot-Brittannië zullen bereiken. Lees: aan een hogere kost en met meer administratief gedoe. Voor 4,6 miljard pond wel; zo’n 5,3 miljard euro aan extra voorraden sloegen ze in. Een deal over de Brexit moet in principe rond zijn tegen 31 oktober 2019. We zijn de tel kwijt van het hoeveelste uitstel dit wel is…de derde keer zeker?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.