Wat is de opbrengst van crypto staking

Je bent hel wel eens tegengekomen op een website of op de een of ander social media platform. Het is zeer bekend in de wereld van crypto dat het bijna niet meer weg te denken is. Crypto staken. Je vraagt je misschien af wat er hiermee bedoeld wordt. Om u op weg te helpen zullen we u toelichten wat is staking crypto en hoe dat in zijn werking gaat.  

Wat is staken? 

Crypto staking heeft te maken met het vasthouden van cryptomunten, zodat het netwerk wordt versterkt en ondersteunt. Wanneer je cryptomunten vasthoudt krijg je in ruil daarvoor een beloning. Eigenlijk mag er gezegd worden dat je een rente ontvangt. Door munten vast te houden genereer je een passief inkomen. Bij het vasthouden van munten kan het in jouw voordeel vallen enerzijds en ook in jouw nadeel. Als de waarde van de munt stijgt zul je meer geld ontvangen en als de waarde daalt zul je dus minder ontvangen. Helaas kun je niet elke cryptocurrency staken. Hieronder meer informatie over welke munten je wel kunt staken. 

Zo werkt dat 

Bij het staken van munten hoef je geen speciale apparatuur te hebben net zoals je dat wel moet doen bij mining. Bij het staken is het belangrijk hoeveel munten je vasthoudt. Hoe meer munten je vasthoudt hoe groter je beloning zal zijn. Als je meer van een specifieke munt vasthoudt zul je eerder gekozen worden als validator. Door te staken wordt de schaalbaarheid vergroot. Daarnaast wordt het netwerk verbeterd en ondersteund. Cryptocurrency dat al is vastgehouden kan niet meer gebruikt worden om te verhandelen of uit te geven. De exchanges zoals Bitvavo, Binance, BlockFi, Crypto.com en Coinbase stellen je in staat om crypto te staken. Let wel dat er een deel van de winst wordt ingehouden door de bedrijven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: