Ons geld beleggen is een van de meest, zo niet de meest aangemoedigde manier om ons geld te gebruiken, in plaats van het te laten zitten en waarde te verliezen. Het belangrijkste principe dat door veel prominente financiële figuren wordt gehanteerd, is om ons geld voor ons te laten werken, dat is in feite het belangrijkste doel achter beleggen. Van oudsher wordt mensen geleerd om zoveel mogelijk geld veilig te stellen voor hun toekomst, maar één cruciaal onderdeel wordt over het hoofd gezien, namelijk beleggen, om uiteindelijk een portefeuille op te bouwen die voldoende passief inkomen zal genereren. Het tijdperk van beleggen is aan het stijgen, gezien het feit dat meer en meer mensen zich beginnen te verdiepen in de wereld van het beleggen, meer bepaald de jongere generatie. De oudere generatie belegt ook, maar op een iets andere manier. In dit artikel zullen we het contrast tussen deze twee methodes bekijken, terwijl we ook de gelijkenissen zullen vermelden. Bovendien zullen we ook bespreken hoe een deposito hier heel goed tussen zou kunnen passen.

Een offensieve beleggingsportefeuille

Velen vragen zich misschien af wat een offensieve beleggingsportefeuille inhoudt, omdat het voor sommigen misschien een relatief nieuwe term is, maar het is precies zoals de naam impliceert – Een portefeuille waarin voor een offensieve aanpak wordt gekozen waar het gaat om risico en beloning. Over het algemeen is deze benadering strikt gericht op kortetermijnbeleggingen, waarbij grote risico’s worden genomen om mogelijk grote winsten te behalen. De jongere generatie voelt zich meer aangetrokken tot deze vorm van beleggen, omdat zij de mogelijkheid hebben hun leven weer op te bouwen voor het geval het misgaat. De oudere generatie zal echter minder mogelijkheden hebben om alles weer van de grond af op te bouwen, daarom geven zij de voorkeur aan een stabiele benadering van lange termijn beleggen, wat ons perfect wegleidt in een defensieve beleggingsportefeuille, waar men niet bezig is met het maken van grote winsten in een korte tijd, maar met een gestage winst over een langere periode.

Een defensieve beleggingsportefeuille

Zoals we hebben laten doorschemeren in de vorige paragraaf, volgt een defensieve beleggingsportefeuille in wezen het principe van het vermijden van grote risico’s door te vertrouwen op investeringen die een lagere maar meer gestage vorm van winst zullen genereren over een langere periode, zoals een deposito, wat een uitstekende manier is om op een veilige manier gegarandeerd winst te maken met ons geld, door het activeren van een deposito plan. Een van de belangrijkste en meest geloofwaardige bedrijven die deze dienst aanbieden is Hoogstespaarrente.eu. Voor zowel offensieve als defensieve portefeuilles zal dit een goede aanvulling zijn om te hebben, waarbij ons geld op de achtergrond zal werken om op termijn meer waarde te genereren. Al met al zijn defensieve beleggers meestal oudere mensen die liever de veilige weg kiezen, omdat ze niet het risico kunnen lopen dat hun hele portefeuille instort. Indexfondsen en betrouwbare aandelen zijn wat we over het algemeen in deze portefeuilles zullen aantreffen. Kortom, zowel defensieve als offensieve portefeuilles hebben elk hun rol te spelen, en natuurlijk zijn er geen absoluten, er kunnen veel variabelen en uitzonderingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: