Wat rest anders: tentendorpen en nog meer daklozen?

Zoals alle modes en trends vanuit de VS wel vroeg of laat overwaaien naar Europa…maar dit hoeven de Yankees écht niet naar hier te exporteren hoor! Dit zijn geen tentenkampen meer maar tent cities, zoals ze plaatselijk ook genoemd worden. Daar ´woon´ je dan, als dat zo nog mag heten, en dan ben je als Amerikaan zelfs nog niet compléét down and out. Want dakloos worden in het Land of the American Dream/Nightmare is wel echt in de goot belanden…. Is dit waar we dan willen nillens toch ook in Nederland, Europa straks naar evolueren, degenereren? Want wonen, in een echt huis, zo één met muren van steen en een solide dak, weet u wel? ´t Is nu al onbetaalbaar aan het worden voor héél velen. Zo bericht Ad.nl toch. En huren, voor de financieel minder goed bedeelden, is ook al peperduur, en er is dan nog géén beterschap op deze vlakken in zicht. Wat te doen?!

´Huis kopen en huren steeds duurder: dit zijn de cijfers´

´De huizenprijzen stijgen maar door. Voor starters wordt het steeds moeilijker om aan een koopwoning te komen. Hoe staat de Nederlandse woningmarkt ervoor? Er zijn behoorlijke regionale verschillen.´Klikt u hier zo u wilt voor een hele resem interessante grafieken. Wanneer én kopen, én huren almaar duurder wordt, dan…? En het verschijnsel wordt nationaal; beperkt zich al lang niet meer tot toplocaties en binnensteden. Vluchten kan niet meer! Ik denk nog altijd dat er ruimte (!) en vooral werk moet gemaakt worden van wetgeving voor de zogenaamde tiny houses. Klein maar fijn, ecologisch volledig verantwoord en het sluit naadloos aan bij de trend naar kleiner wonen en meer individueel; gezinnen bestaande uit één of twee personen. Wat u? Ze bestaan al hoor en poppen ook meer en meer op. Alleen die wetgeving, die meer duidelijkheid en zekerheid zou moeten bieden; daar wringt het nog. Persoonlijk vind ik ze supermodern, schattig ook, aantrekkelijk. Less is more. Veel minder werk ook om te onderhouden, schoon ta maken. Zou er best wel zelf willen intrekken, eigenlijk. Alleen moet ik nog een oplossing vinden voor waar mijn hobby uit te oefenen – roken dan, pijp en Cubaanse sigaren. Dat hoort beslist beperkt te worden tot één enkele ruimte (waar nu mijn werktafel staat). En voor m´n Britse SUV (eigenlijk in Indiase handen) dient ook beschutting te komen; misschien een soort afdakje aanbouwen? 

´Waar kan ik een Tiny House neerzetten?´

´Het antwoord op deze vraag is helaas niet heel simpel en eenduidig.

Omdat Tiny Houses nog relatief nieuw zijn in Nederland (sinds 2016) is hier nog geen regelgeving voor.

In dit artikel zal ik antwoord geven op de volgende vragen…´
 
Ook kan de zogenaamde opkoopbescherming waarschijnlijk soelaas bieden. Zodat hele wijken niet meer in handen van opkopers belanden, die er enkel bezit van nemen als belegging. 

´Grote steden willen opkopers van woningen in alle wijken weren´

´Gemeenten kunnen binnenkort wijken aanwijzen waar beleggers geen goedkope en middeldure woningen meer mogen opkopen om die vervolgens te verhuren. Op 1 januari gaat naar verwachting een wetswijziging in die dat mogelijk maakt. Meerdere grote steden willen dan meteen in de hele gemeente woningbeleggers weren, blijkt uit een rondgang van de NOS. Vorig jaar kwam een derde van alle verkochte woningen in de vier grote steden in het bezit van investeerders. Starters op de woningmarkt nemen steeds grotere risico’s om ook een huis te kunnen kopen, constateert toezichthouder AFM. De wetswijziging is bedoeld om mensen die een koopwoning zoeken meer kans te geven.´ Nos.nl. Nou, dat lijkt me nu ´s een puik idee, wat u? 

Eén reactie

  1. Er is woonruimte zat bij ouderen die in eengezinswoningen wonen op de bovenverdieping en zolder.

    Dubbele bewoning waarbij de benedenverdieping wordt omgebouwd tot appartement voor de oudere en de twee bovenverdiepingen tot woonruimte voor een startend gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: