Advertorial | Wie geen ervaring heeft in de financiële sector en geld probeert te verdienen door handel kan een ontmoedigend vooruitzicht hebben. Om succesvol te zijn, vereist traditionele handel een grote kennis van de activa waarin je investeert, ook de grotere markt is daar een onderdeel van. Voor beginnende beleggers, weegt de potentiele beloning niet op tegen het risico, wat ze uiteindelijk weghoudt van het idee om te handelen.

binaire opties

In de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Binaire opties zijn veel eenvoudiger en makkelijker te begrijpen dan de traditionele opties, zoals de naam het al aangeeft hebben ze slechts twee mogelijke resultaten – vaak omschreven als een “alles of niets” -benadering. Met traditionele opties zal de handelaar activa kopen en speculeren over het verschil in prijs, waarbij kennis van de activa en de industrietrends vereist is. Met binaire opties is moet je enkel voorspellen welke richting een bepaald activum zal uitgaan gedurende een ingestelde tijdspanne – dit kan 5 minuten, een uur, dag, week of zelfs een maand zijn. Daarom is dit een meer populaire keuze voor beginnende beleggers want het vereist veel minder kennis dan de individuele activa en veel minder ervaring.

Ben je aan het einde van de tijdspanne en de door jou gekozen optie heeft bewogen in de richting zoals je voorspelt had, dan ontvang je een vooraf bepaalde uitbetaling – vaak tot 60-75% rendement op jouw investering. Als je optie beweegt in de tegenovergestelde richting dan krijg je geen geld. Echter, sommige bedrijven zoals anyoption geven nog een klein beetje terug doorgaans 10 tot 15 %.

Een van de belangrijkste redenen dat binaire opties aan populariteit winnen is te wijten aan de beperkte, gecontroleerde risicofactor. Als je een nieuweling bent en je zet je eerste stappen in de financiële sector, handel drijven in traditionele opties kan gepaard gaan met veel risico, vooral als je een minimale handelskennis hebt of het vermogen dat je inruilt. Omdat binaire opties slechts twee resultaten kan hebben, weet je precies wat op het spel staat – je zult zich nooit meer geld verliezen dan je aanvankelijk geïnvesteerd hebt. Een ander voordeel van binaire opties is dat ze kunnen handelen met kleinere bedragen, wat betekent dat je kunt kiezen om te investeren met zo veel of zo weinig dat je zelf wilt.

Terwijl binaire opties een lager risico bieden, wilt dit niet zeggen dat ze enkel een kleine beloning bieden. Vanwege de vaak korte tijdspannes, kan je in een veel korter tijdsbestek een rendement verwachten op jouw investering, soms slechts 15 minuten. Dit betekent dat als je succesvol bent, je gemakkelijk een rendement van 70% kunt krijgen op je oorspronkelijke investering in geen tijd.

Handel in binaire opties is zo simpel mogelijk gemaakt mogelijk door makelaars, in een poging om het hele proces op te drijven. Ten eerste, ben je verplicht om een activa te kiezen om te handelen uit allerlei grondstoffen, voorraden, valuta en indices. Vervolgens word moet je speculeren welke richting je denkt dat het zal uitgaan over een bepaalde tijdsverloop. Tot slot kun je kiezen hoeveel je wilt verhandelen en dan gewoon kijken en wachten!

4 reacties

 1. Wat ik hierover lees:

  De FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) waarschuwt voor de grote risico’s van beleggingen in binaire opties. Deze producten zijn alleen geschikt voor wie echt wil speculeren, bereid is het volledige belegde bedrag te verliezen en met afgeleide financiële producten vertrouwd is. Bovendien hebben bepaalde aanbieders van binaire opties niet de nodige vergunning.

  Snel geld verdienen met binaire opties?

  De jongste tijd krijgen steeds meer beleggers het aanbod om een ‘alles-of-niets’-contract of binaire optie af te sluiten. Ze moeten dan een som geld storten en een voorspelling maken over de prijsevolutie in de komende minuten, uren of dagen van bijvoorbeeld:

  een aandelenindex (Bel20, Eurostoxx50, …),
  een vreemde munt (Amerikaanse dollars, Britse ponden, Japanse yen, …) of
  een grondstof (goud, zilver, olie, …).

  Als hun voorspelling uitkomt, dan krijgen ze hun geld terug, en daar bovenop een flinke winst. Als hun voorspelling niet uitkomt, dan zijn ze hun geld volledig kwijt.

  Aanbieders spiegelen beleggers voor dat met binaire opties gemakkelijk geld kan worden verdiend. Het gaat hier echter om een risicovol financieel product waarbij de kans om snel de hele inleg kwijt te spelen groter is dan de kans om geld te verdienen. Daarom is het gevaarlijk om te beleggen in binaire opties. Daarenboven hebben bepaalde aanbieders van binaire opties niet de nodige vergunning en/of houden ze zich niet aan de gedragsregels.

  http://www.fsma.be/nl/in-the-picture…ryoptions.aspx

 2. Grappig artikel wat jullie hebben gepost er zitten inderdaad voor en nadelen aan binaire opties. Je hebt wel degelijk kennis nodig om te beginnen met binaire opties! De meeste mensen verliezen geld, maar zo’n 30% verdiend er heel goed aan. Voor meer ervaringen over brokers als Anyoption kun je kijken op portals als: http://www.binaireoptiehandelaar.nl/anyoption-broker-beoordeling/ Hier zie je dus ook reacties van klanten met de voor- en nadelen. Succes

  1. @Wendy

   Dank voor de link, persoonlijk zie ik die binaire opties als bijzonder praktisch, het helpt om de crisis te verklaren. Vroeger kon je op de hoek van de straat ‘kop of let’ spelen, dit is enkel de moderne versie daarvan. Afgewogen tegen alternatieven zoals biflatie is het uiteindelijk absurd en dat is zelfs geen arbitraire stelling, het is nuchter waarneembaar.

 3. Interessant artikel en bedankt voor het delen. Ook al ben je nog zo ervaren met binaire opties, er zit altijd en risicofactor in. Nu weet de afm dit en houden ze zulke partijen streng in de gaten. Gelukkig zijn veel brokers tegenwoordig al gelicenseerd. Toch is er nog vaak een drempel voor nieuwe traders, temeer omdat je ook zelf geld moet investeren. Er zijn wel steeds meer manieren om het starten met binaire opties makkelijker te maken voor iedereen.

  1) Je kan de eerder genoemde portal raadplegen voor meer uitleg. Zo zijn er tal van andere.
  2) Er zijn welkomstbonussen en tegenwoordig zelfs complete cashback betalingen (je krijgt je storting volledig terug, dus kan je zonder risico beginnen met traden). Bijv. via http://www.cashbackbinaireopties.nl
  3) Open eerste een demo account. Voel je niet prettig genoeg bij om eerst met echt geld te traden, dan kan je vaak bij de broker zelf een demo / oefenaccount aanvragen.
  Hopelijk helpt dit nieuwe en ook ervaren traders beter op weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: