René Tissen, RTLZ | Europa en Nederland beginnen het breekpunt te bereiken. Geen van de maatregelen heeft geholpen. Maar alleen met gezond verstand is dat in te zien en daar ontbreekt het aan, massaal zelfs. Wanneer houden wij nu eens op met elkaar voor de gek te houden als het om de onhoudbaar slechte situatie gaat met betrekking tot Zuid-Europa? Wederom luidt het IMF de alarmbellen en noodklokken over Portugal. Terwijl iedereen te horen had gekregen dat het land er weer bovenop was. Integendeel, Portugal staat wederom voor een zware periode met grote en welhaast onoverkomelijke risico’s, te midden van een kapotte economie en met een terminale financiële gezondheid.

Het IMF zit in het schuitje

Het IMF gedraagt zich als klokkenluider maar gebruikt de bekende diplomatieke bewoordingen waaruit altijd weer waardering spreekt voor de meest idiote politieke inspanningen van de zittende regering, maar waaruit ook blijkt dat de zaak zo lek is als een mandje. Het IMF adviseert daarom maar aan de ECB om een tandje bij te zetten als het gaat om het opkopen van giftige Portugese staatsleningen. Zo kan ik het ook, moet Duitsland gedacht hebben en dringt nu aan op het vertrek van het IMF uit Europa. Ooit was het IMF een reddende engel. In ultra korte tijd is het ongewenste vreemdeling geworden.

De oneerlijk weg

Inderdaad is het opkopen van schulden door de ECB dé weg gebleken om lidstaten voor de acute ondergang -het feitelijke faillissement- te behoeden en is het zelfs dé manier om de verloren zaak een tijdje te kunnen rekken, maar het probleem van een onwerkbare economie, van disfunctionele financiën en van een in al zijn voegen krakende overspannen samenleving wordt er niet door opgelost. Het moment van implosie wordt slechts uitgesteld en de gekozen weg is oneerlijk. In Italië is ook sprake van een zichzelf versnellende politieke ontmaskering van het crisisbeleid. Lees meer op RTLZ.

2 reacties

  1. De Chinese verwensing luidt: “moge u in interessante tijden leven”.
    Het zijn zeker interessante tijden en ook al zijn velen van ons er in ieder geval van op de hoogte, leuke tijden zullen het niet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: