Zowel de aandelenmarkt als de vastgoedmarkt zullen minstens 95 procent van hun waarde verliezen. Dat is wat Egon von Greyerz stelt, de ‘Founder and Managing Partner of Matterhorn Asset Management AG (MAM) and GoldSwitzerland.’ En alleen goud zal redding bieden, voorspelt hij. Von Greyerz raadde het gele edelmetaal reeds in 2002 aan zijn klanten aan. De goudkoers deed toen $300 per troy ounce. In september 2019 is dat $1500. De echte stijging richting $10.000 is pas begonnen, dixit von Greyerz…

“Niets vergeleken met wat komen gaat”

We halen nog wat indicaties aan die von Greyerz’ beweringen kunnen staven. ‘The world cannot have solid growth until this debt has imploded.’ Eerst moet de wereld schuldenberg weggewerkt worden. Anders kan er geen solide groei plaatsvinden. In januari 2019 berekende Bloomberg dat die $244 trillion bedroeg op dat moment. We hebben het hier over getallen die we ons niet meer kunnen voorstellen. Uitgeschreven is dat tweehondervierenveertigduizend keer een miljard dollar. Dat is tien keer de schuld van de Verenigde Staten alleen al. Nu ù… En elke dag komt daar nog een flink stuk bij. Nooit neemt die een keer af. Dat zal ook zo blijven tot deze bubbel implodeert. Dat is dan nog gerekend buiten de derivatenmarkt, de markt der afgeleide financiële producten. Zoals ‘Deutsche Bank’s $50 trillion derivatives black hole, affecting the whole banking system worldwide with no chance of survival.’

‘Totale chaos’

Die “total chaos” is ook geen jaren maar slechts màànden ver verwijderd…! Maar laten we deze financieel expert en goudhandelaar nu zelf aan het woord:

https://www.youtube.com/watch?v=vKvsqPOOX7M

Buiten het bankensysteem

‘Matterhorn Asset Management’s global client base strategically stores an important part of their wealth in Switzerland in physical gold and silver outside the banking system. Matterhorn Asset Management is pleased to deliver a unique and exceptional service to our highly esteemed wealth preservation clientele in over 60 countries.
GoldSwitzerland.com
Contact Us

10 reacties

 1. Het is straks eigen schuld, dikke bult. We zien het al lang aankomen maar geen centrale bank die het kan tegen houden. De massale kwantitatieve verruiming is in feite al begonnen waarmee de aandelen- en huizenbubbel nog verder wordt opgeblazen door nog lagere rentetarieven. Daar tegenover staat de verarmde samenleving met de uitgeklede middenklasse. Twee grote tegenstellingen. Record lage rentetarieven tegenover record hoge schuldenberg, ook twee uitersten. Dat dit mis loopt mag duidelijk zijn. Maar zo snel als Egon von Greyerz stelt dat waag ik te betwijfelen. Er komen misschien nog wat verrassingen uit de hoge hoeden van onze centrale bank tovenaars. Die zullen waarschijnlijk de boel laten escaleren met goud richting de $ 10.000. En de cryptovaluta dan? Daar spreekt deze meneer niet over.

  1. Door het uitstel van executieis na 2008 natuurlijk wel op uitgebreide schaal gegokt en geprofiteerd, of niet? Schaamteloos voor rekening van komende generaties. En steeds op dezelfde manier gesnotterd over het zekere verlies van materiële verworvenheden op het einde van de rit.
   ‘Eigen schuld, dikke bult’? Voor niks gaat de zon op en aan alles komt tenslotte een einde. Maar over de schuldvraag kunnen we waarschijnlijk nog heel lang zonder winnaar kissebissen.

 2. Gerrit
  In het eindspel en voor het nieuwe begin zit een fase die jaren kan duren van bv armoede oorlog, chaos, in die periode is de energie zekerheid, lees internet zekerheid niet gegarandeerd en dus in die periode zijn cryptovaluta waardeloos……!! en dan is het de vraag wat de nieuwe tijd brengt en of daar een plaats is voor de oude cryptovaluta , want er zal een vervangende valuta komen op de zelfde techniek gebaseerd, die afgedwongen gaat worden door onze vrienden!!

  Ik wens u allen succes in de mindere tijden met crypto, om even te ruilen voor een brood..

  Dus ik raad mensen aan om niet te speculeren maar in te zetten op oude bewezen waarden..
  Daarom praat de meneer er niet over en omdat de vraag niet gesteld is.

  1. Cryptovaluta zijn nog veel te volatiel en het gros van de mensen weten niet wat dit inhoudt en zijn er niet klaar voor. Na de reset zal het worden opgedrongen en kunnen alle geldtransacties worden herleid. Het hierboven voorgeschotelde scenario is gitzwart maar wel reëel. Alle financiële instrumenten raken nu uitgewerkt en dan kan het heel snel gaan en hebben harde assets zoals onroerend goed vrijwel geen waarde meer. Ook veel goodwill is in feite gebakken lucht.

  2. Ik blijf vasthouden aan “mijn theorie” dat na een lange periode van dalende rentetarieven van 32 jaar een veel kortere periode volgt van negatieve rente. Wereldwijd zitten we nu met centrale tarieven rondom nul. De VS heeft nog wat speelruimte. We zien nu al de paniek ontstaan rondom de pensioenkortingen. Over een jaar dezelfde paniek als rekeninghouders zien dat ze interen op hun spaartegoeden. Dat wordt een optelsom van narigheden en zal de aanleiding zijn van protesten. Centrale banken zijn uitgespeeld en zullen eventueel onder politieke druk(dan wel!) met helikoptergeld op de proppen komen. Iedereen zomaar een mooi bedrag op de rekening. Te gek natuurlijk, maar uit pure wanhoop. Eerst komen ze er mee weg maar inflatie zal snel hyperinflatie worden. In een tijd met snel internet zal dat waarschijnlijk anders werken dan eerder ten tijde van de Weimar Republiek. Via internet en sociale media kan de boel sneller escaleren dan ooit tevoren in tijden van monetaire spanningen. Nu staan de beursindexen bijvoorbeeld nog sky high en hetzelfde geld voor vastgoed. Ben benieuwd hoe snel waardes kunnen dalen onder invloed van paniek via sociale media. Niet raar opkijken als op zulke momenten er zomaar plotselinge storingen optreden bij diverse providers. Niet prettig voor cryptovaluta. Ach, ik bazel zomaar wat. Ik zie momenteel veel doemscenario’s voorbij komen. Voel me besmet.

   1. Gerrit, maar 1 advies voor de besmetting neem een time out, laat even de boel de boel, ga even in quarantaine op bv een mooi eiland zonder internet. (je hebt het verdient)
    Wacht tot de symptomen van de besmetting weg ebben en begin dan gedoseerd weer informatie tot je te nemen, begin bv met de Donald Duck en rustig verder opbouwen, bv daarna de Privé en dan het zwaardere werk, de lokale weekbladen enz.
    Succes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: