Weekly Crypto Digest: Binance stopt met aanbieden van stock tokens

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Hierbij ontvang je van ons als service een weekoverzicht van de ontwikkelingen op de cryptomarkt.

De cryptomarkt is de afgelopen 7 handelsdagen verder onder druk komen te liggen, waarbij de Bitcoin zelfs onder de $30.000 dipte. De totale crypto market cap daalde licht naar $1.281 miljard, waarbij de marktdominantie van de Bitcoin eveneens licht afnam naar 46.2%. Nummer 2 Ethereum (ETH) heeft een market cap van $226 miljard, waarbij de market dominance iets steeg naar 17,6%

Binance stopt met het aanbieden van stock tokens

In onze vorige editie(s) van de Weekly Crypto Digest schreven we al over de aangedraaide duimschroeven van mondiale toezichthouders aan Binance. Nu blijkt dat vooral de bottleneck het aanbieden van tokenized shares te zijn, oftewel stock tokens, zoals Apple, Coinbase, Microsoft, MicroStrategy en Tesla.

In april dit jaar lanceerde Binance deze stock tokens en werd al snel door toezichthouders op de vingers getikt. Het is opmerkelijk dat toezichthouders FTX en Bittrex Global (nog) niet op de pijnbank hebben gelegd. Evenals Binance bieden zij deze tokens ook aan via CM-Equity AG.

Binance heeft aangegeven dat CM-Equity momenteel een eigen stock token trading portal aan het optuigen is. Naar verluidt zal deze dan een paar weken voor 15 oktober 2021 worden gelanceerd.

Binance heeft dan ook besloten om te stoppen met het aanbieden van deze tokens. Beleggers die bij Binance stock tokens in portfolio hebben, worden dan ook geadviseerd om deze te sluiten. Of anders te transfereren naar CM-Equity zodra deze de trading portal heeft opgetuigd, waarbij aanvullende KYC-regels moeten worden nageleefd.

Volgende stap voor deze conservatieve bank

Bank of America effent pad naar Crypto ETP’s voor hedge funds
Bank of America’s (BoA) prime brokerage unit is begonnen met de clearing en settlement van cryptocurrency exchange-traded products oftewel ETP’s voor hedge funds in Europa. Althans, dat is wat Coindesk publiceerde deze week en verwees naar drie bronnen die bij de zaak betrokken zijn.

Dit is de tweede stap van de doorgaans conservatieve bank in de volatiele cryptocurrency-markt. CoinDesk meldde vorige week ook al dat Bank of America de handel in Bitcoin Futures voor sommige klanten goedgekeurd heeft en clearing aanbiedt van cash-settled contracten.

De vraag naar producten zoals gereguleerde (Crypto) ETP’s is fors toegenomen. In februari meldde Bloomberg al dat Goldman Sachs, ICAP, JPMorgan en UBS allemaal het 21Shares Polkadot ETP voor klanten hebben gekocht. In juni lanceerde ETC Group de eerste Bitcoin ETP in het Verenigd Koninkrijk op de Aquis Exchange in Londen.

Er is ook een toenemend aantal cryptocurrency ETP’s genoteerd op de SIX-beurs in Zwitserland en de Deutsche Börse’s Xetra-aandelenbeurs in Duitsland. Het aanbod varieert van Blue-Chip crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum tot exotische crypto’s zoals Cardano en Polkadot.

Crypto meer mainstream

Het is bemoedigend om te zien dat crypto’s steeds meer mainstream aan het worden zijn. Zoals we al vaker aangaven: op het institutionele vlak en bij hedge funds zie je toch wel positieve ontwikkelingen op de cryptomarkt.

Desalniettemin ligt de cryptomarkt er nog steeds niet geweldig bij. Het is naar onze mening dan ook nog steeds een kwestie van tijd dat de positieve tendens op de cryptomarkt opnieuw wordt ingezet.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 
Harm van Wijk, Beleggen.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.