Weer zo´n cryptodag die tot realisme maant

Alles aan digitale munten staat fors in het rood vandaag, vrijdag 23 april 2021. Dit is wat ook breed uitgemeten wordt in de (gespecialiseerde) pers. Bitcoin min 10 procent! Binance Coin (BNB) min 13 procent! XRP min 20 procent en Dogecoin dat zelfs 23 procent aan ´waarde´ (nou ja…) inboet! Tjonge jonge, hoe erg, hoe dramatisch…NOT! Of zijn we al vergeten dat ditzelfde bitcoin verdubbeld is in de laatste vier maanden? Dat Binance Coin maal 12 is gegaan sinds het begin van 2021?! Kijk, is het dan niet normaal dat er winstnemingen plaatsvinden? Dat cryptobeleggers nerveus worden? Dat kleine en grote partijen zeggen: genoeg verdiend, wij cashen. Ik zal u het antwoord geven dat ik vanochtend vroeg ook aan een abonnee van De Crypto Belegger gaf, die eveneens nerveus wordt, en vraagt of hij moet blijven zitten, of eveneens verkopen. Het is denkelijk leerrijk voor iedereen, en zeker voor zij die nog maar kort geleden met cryptobeleggen gestart zijn. Hopelijk kalmeert dit gespannen zenuwen en een opgewonden stemming. Maant het aan tot rustig blijven en relativeren. Hier komt het, we noemen de abonnee ´E´.

De beste raad in slechte omstandigheden

´Hallo E, we kijken het ook aan, maar kijken er dan weer niet van op, begrijp je? Neem Bitcoin, BTC, waarvan de koers verdubbeld is sinds januari 2021 (29.111 dollar) tot de all time record koers van 64.828 dollar. Méér dan verdubbeld zelfs. Dan is het niet onlogisch, wetend dat de kleine belegger en trader, de retail investor, sindsdien massaal aan boord is, dat er winstnemingen komen. Dat de koersen vanaf 2021 veel volatieler zullen worden dan tevoren. Verkopen trekken dan nog verkopen aan, doordat veel grote handel (partijen als institutionelen, whales,…) d.m.v. algoritmen in computers automatisch gebeurt. Eens een bepaald niveau getriggerd, wordt er automatisch verkocht. Herinner u de prominente Turkse beurs die prompt gesloten werd net (met de stichter mogelijk er vandoor met een slordige 2 miljard dollar aan waarden?) Dan zijn er de opties en termijncontracten die op het einde van elke maand aflopen, waarbij traders massaal wedden op nog hogere bitcoin koersen. Als zich dit dreigt niet te materialiseren, worden ze (met verlies) verkocht of ze verlopen. Er zijn tal van factoren die de koersen van bitcoin et al. beïnvloeden, en waar niemand greep op heeft. Zit je in deze markt voor de langere termijn, dan kijk je er naar en zegt ´tja wat doe je er aan´ en wacht je tot de koersen zich herstellen. Want wat is het alternatief: wil je (day)trader worden, met alle stress van dien? Zonder echt gezinsleven want je moet aan je scherm gekluisterd blijven en liefst 10 uur, 15 uur of langer. Bedenk ook dat de hele cryptomarkt nog zenuwachtiger is geworden doordat de Amerikaanse president hogere belastingen voor de rijken wilt instellen. Nogal wat gefortuneerde partijen zitten in crypto, en verkopen dan misschien liever dan een extra capital gains tax, winst op kapitaalgroei te betalen straks. We zijn met 106 miljoen+ cryptobeleggers groot en klein, en de bewegingen zullen alleen maar groter worden. Maar als het goed is heeft u onze raad gevolgd van af en toe winst te nemen. Herinner u wat we de laatste maanden vaker herhalen: ´Van winst nemen is nog niemand armer geworden´, ja? Dus we zitten met een kleinere portefeuille sindsdien en heel veel cash aan de zijlijn klaar om bij te kopen. Eens de daling stopt – en die stopt áltijd – en de koersen worden terug groen, kunnen we dan eventueel bijkopen. Denk er ook aan als je wilt dat alleen beleggers niet van solden, koopjes houden. Liever jagen ze hogere en nog hogere koersen na (zoals de munt die als grap bedoeld werd, DOGE, Dogecoin, die tot waanzinnige hoogte werd opgedreven). En dan volgt altijd de ontnuchtering en verkopen ze met verlies. Heel wat zwakke handen verkopen eens een koersstijging stopt en rood wordt. We maken ons er geen zorgen om en wachten rustig af. Hope this helps… Beste groeten,

Joost voor De Crypto Belegger, Cryptonieuwsbrief.nl, Biflatie.nl.

´t Is menselijk

De koers van bitcoin, BTC, gaat vanochtend even door de technische steun van 50.000 dollar, en dat is niet goed, toegegeven. Zoiets zet aan tot verdere verkopen. We zullen zien hoe dit evolueert. Wat we hier boven schreven blijkt te kloppen, wanneer we het volgende lezen op Fnlondon.com: ´Biden’s tax plan prompts crypto sell-off, forcing bitcoin below $50k support line´. Dat zal me trouwens wat geven op de Amerikaanse aandelenbeurs, die vanmiddag Europese tijd opent?! Beleggers houden niet van belastingen, alleen van ongebreideld verdienen (en beleggers zijn ook mensen, vergeten we dat niet…)

Up…and down

Ethereum, ether (ETH) haalde gisteren een nieuw all time high op het hoogste volume sinds februari jl. – en vandaag volgt een sell-off. Is het onlogisch, beste cryptobelegger, beste geïnteresseerde in crypto? En zo zijn er tal van munten die de laatste maanden record na record neerzetten – om de laatste dagen, vooral vandaag dan, flink in het rood te belanden. Hé, sinds wanneer is dit abnormaal geworden? Na elk hoogtepunt volgt wel een correctie hoor? Zijn we gisteren geboren, zitten we soms sinds gisteren in de cryptomarkt? (Sommigen wel ja!) Dus de boodschap is: relativeer, kijk eens achterom welke onwaarschijnlijke koersen en winsten we reeds zagen, alleen al in 2021? Maar ja, het is niet zomaar dat het team van De Crypto Belegger, waarvan ik deel uitmaak, aandringt op regelmatig wat winst van de tafel halen. Want hoe hoog was nu weer die behaalde winst sinds mei 2019? Oh ja, op 1 april jl. stond de Modelportefeuille op plus 589 procent. Met heel veel cash aan de zijlijn. Dus laat ons niet egoïstisch zijn en daar wat van af willen geven, toch? 

Eieren

Herinner u waar we gisteren over berichtten, de prominente Turkse cryptobeurs Thodex, die van het ene moment op het andere sloot? Tja, dit maakt beleggers natuurlijk extra nerveus, en dan kiezen velen de spreekwoordelijke eieren voor hun digitale geld: ´Turkey: Crypto exchange founder flees country as $2bn probe launched´. 

Kom later nog eens terug

Veel meer cryptonieuws valt er vandaag niet te rapen. Alles in ´t rood, Biden maakt de markten nerveus en misschien zijn een kleine 400.000 (!) cryptobeleggers hun investeringen kwijt? Je zou van minder zenuwachtig worden en…toch maar ook mee vlug-vlug alles verkopen tot u…? Nou ja, ik neem nog een kopje koffie en kijk het rustig aan. Op zo´n momenten ga je als cryptobelegger ook best wat anders doen. Het jaagt anders maar op om zoveel rood in je wallet te aanschouwen. Ga iets heel anders doen, en kijk binnen een paar dagen, of een weekje nog eens terug. Staat alles vast weer opniew groen. Wedden?

Uit Cryptonieuwsbrief.nl, het dagelijkse crypto/blockchain nieuws en méér gratis in uw digitale brievenbus. Duizenden geïnteresseerden en beleggers gingen u voor: ´Datum verzonden: 23.04.2021 om 10:18    Totaal verzonden: 3.237´.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: