Weg met de boeren,” warm welkom voor “Big Food

In de zomervakantie is er weinig nieuws te melden of het moet al gaan om ernstige verstoringen in de maatschappij door rampen of oorlogen. Daarom blijven we alert, ook al hangen we loom rond in ons vakantieverblijf. De Tweede Kamer heeft reces en vergadert pas vanaf 5 september. Bij calamiteiten worden Tweede Kamerleden terug geroepen van reces. Boerenprotesten en de asielcrisis zijn kennelijk niet ernstig genoeg want tot op moment van schrijven is door de Voorzitter van de TK geen oproep gedaan voor een ingelaste vergadering. Niet alle volksvertegenwoordigers liggen twee maanden te bruinen in een luxe resort, sommigen gaan op werkbezoek of doen ergens een stage. Ik zou zeggen breng een bezoekje bij “foute” boeren of ga een paar dagen meelopen met een vrijwilliger van de voedselbank die een screening doet bij een klant. Gewoon met je poten in de modder op de boerderij en thuis bij een minimumlijder die in de stront zit.

Mondiale transformatie

Volksvertegenwoordigers komen tijd tekort om de ernst in te zien van de maatschappelijke ellende waarin teveel bewoners van een ‘welvarend land’ vertoeven. Veel afgevaardigden zien het niet omdat ze hun tijd doorbrengen in fluwelen Haagse zetels. Ze zien niet hoe groot de contrasten zijn in een ministaatje aan de Noordzee. Ze lezen in de krant over onvrede bij de boeren en dat een derde van de huishoudens niet rond komt door de hoge energierekening en gierende inflatie. Inlevingsvermogen kennen narcistisch ingestelde politici niet, ze zijn vooral bezig met hun carrière. Er is namelijk veel te beleven in de carrousel van gouvernementele organisaties, zoals het WEF dat de wereld wil verbeteren via een mondiale transformatie. Het herscheppen van de wereld. Niet zoals de Schepper heeft bedacht maar volgens de nieuwe technologie van Big Tech die een nieuwe compagnon heeft opgericht in de vorm van “Big Food.” Gezien hun methode nogal een tegenstelling met de werkwijze van agrarische sector die op innovatieve wijze de grond machinaal bewerkt en inzaait met natuurlijk gekweekte zaden.

Food Innovation

Maar de aarde staat niet stil, we draaien door. Letterlijk en figuurlijk. Dat de globe doordraait is prima maar als de mensheid doordraait geeft dat problemen. Het verleden heeft dat laten zien en de nabije toekomst belooft weinig goeds. Technologische vooruitgang verwelkomen we want dient gemak. Totdat we merken dat technologie misbruikt wordt door de controlerende macht. Dat is de overheid aangestuurd door narcistische regenten die vinden dat de democratie faalt en dat het tijd is om het bestuur in handen te geven van technocratische beleidsmakers die Big Tech gebruiken om de macht te controleren. We hebben snel internet, 5G, de smartphone, Google, Microsoft, Apple, Tesla, robotica en kunstmatige intelligentie(AI) en nu ook het Global Coordinating Secretariat(GCS) voor Food Innovation Hubs, een initiatief van het WEF en partners, gevestigd op Wageningen Campus. Daar wordt gestudeerd op het inzetten van geleide platforms waarin verschillende partijen samenwerken om innovaties te implementeren en op te schalen om voedselsystemen duurzaam aan te passen. Het is pure innovatie, we gaan een gezonde toekomst tegemoet. De overheid gaat onze gezondheid monitoren en verbeteren.

Woningnood of overbevolking

Eén van de doelen is obesitas aanpakken en ondervoeding te voorkomen door middel van gepersonaliseerde voeding. We krijgen een soort van Sillicon Valley in de Gelderse Vallei. Foodvalley rondom Ede en Wageningen wordt internationaal toonaangevend op het gebied van innovaties in agri en food. Wie wil dat nou niet? De boeren dus, want hun veestapel en landbouwgrond zal grotendeels overbodig worden. Toevallig komt die stikstofcrisis nu goed uit. Toevallig hebben we ook een asiel- en immigratiecrisis en woningnood. Toevallig hebben we 162 mooie natuurgebiedjes aangelegd, bedoeld voor recreatie, dus wat is er op tegen om de landbouwgrond daaromheen in te ruilen voor asfalt, beton en wolkenkrabbers. Zonder parkeerplaatsen want met nog meer inwoners rondom het IJsselmeer raken de wegen verstopt. Dat wordt de metro en de trein, zoveel mogelijk ondergronds en overdekte fietspaden die beschermen tegen schadelijke zonnestralen en de regen. Het kan allemaal in een ministaatje mits we ons inhouden en de smartphone paraat houden voor het krijgen van toegang en om te checken waar we ons ‘voorgekauwde’ voedsel kunnen halen. Zo verdienen we punten gekoppeld aan het sociale creditsysteem en kunnen we op aangewezen tijden recreëren in de miniparken in ons ministaatje.

EU-onderdanen

Het wordt allemaal mini mini, want het was teveel maxi. We hebben teveel obesitas, komt door ons eetgedrag. Er valt veel te verbeteren aan het menselijk gedrag. Ook de criminaliteit kan worden verbannen als we cashgeld omruilen voor de CBDC van de ECB. Ook cybercriminaliteit behoort straks tot het verleden als de Europese digitale identiteit voor elke EU-onderdaan een feit is. De EU-ID kunnen we in een persoonlijke digitale portemonnee opslaan en daarin kan naast ons geld ook onze gezondheid worden gecheckt tot vaccinatiestatus aan toe. De EU bewaakt onze gezondheid, veiligheid en welzijn, mooi toch? Het is maar hoe je het ziet. Ik zie een kanteling naar een nieuw maatschappelijk model. Als we niet oppassen vervallen we in AI(Artificiële Intelligentie) en robotica, daarmee verliezen we onze menselijkheid. Ik voel me nu al kunstmatig kotsmisselijk.

GW

23 reacties

 1. De bananenrepubliek Nederland is volop in wording. Wat het gewone volk wil, is niet belangrijk. De “big” bende en hun marionetten in de regering(en) zullen het wel voor het volk allemaal regelen. Of die dat nou wil of niet.
  Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen in opdracht van usa, die NOOIT een sterk Europa, samen met Rusland, zal accepteren.
  De hoogmoed van usa / EU kent geen grenzen, maar hoogmoed komt ook voor de val.
  En daar hoop ik nog steeds op.

  1. Volgende komplot dat door iedereen en alles wordt na-gepapagaaid……AMERIKA WIL GEEN STERK EUROPA…..US hebben honderdduizenden jonge mensen opgeofferd om ons te bevrijden…..maar nu helpen ze ons om zeep…..ja hoor…..op naar het volgende waan complot……”het is fijn om gek te zijn”, zullen we maar zeggen…..

   1. Dag Peter,
    Wat jij niet schijnt te begrijpen is dat “de (gewone) Amerikanen” NIET degenen zijn die “de VS besturen”.

    En deze laatsten offeren met hetzelfde gemak (Europeanen en/of) èchte/gewone Amerikanen op voor hun eigen wereldwijde doelstellingen.
    Samengevat SCHIJTEN ze nèt zo hard op het Amerikaanse of Europese volk.

    Gij moet nog veel leren jongen !

   2. De denktank Statford, een adviesorgaan voor Obama, heeft toen het volgende geadviseerd: een alliantie tussen Duitsland (machinebouw) en Rusland ( grondstoffen) moet ten allen tijde voorkomen worden.
    Waarvoor zou dat zijn?
    Wel eens van de deep State gehoord? Zie de reactie van René.

 2. Citaat: “Zo verdienen we punten gekoppeld aan het sociale creditsysteem en kunnen we op aangewezen tijden recreëren….”

  Zei ik het niet, het sociale credit systeem. Toevallig vandaag ondanks komkommertijd veel lawaai in het nieuws inzake de bescherming van ons klimaat. Directeur Barbara Baarsma van de Rabobank pleit voor het invoeren van een CO2-budget, ook wel stikstofbudget genoemd. Het betekent dat onze ‘uitstoot’ wordt geregistreerd zodat we niet meer kunnen uitstoten dan ons budget toelaat. We kunnen wel budget bij kopen van mensen die er niets mee doen omdat ze het geld er niet voor hebben: https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2022/08/econoom-co2-barbara-baarsma/

  Toevallig is de barbaarse Barbara een WEF-member: https://www.weforum.org/agenda/authors/barbara-baarsma . Op de website van het WEF propagandeert Barbara ‘toevallig’ een nieuwe manier van landbeheer die een krachtig wapen kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering, koolstoflandbouw: https://www.weforum.org/agenda/2021/08/carbon-farming-offers-a-triple-dividend-this-is-how-we-make-the-most-of-it/

  We zullen er aan moeten geloven, onze ecologische voetafdruk gaat ons leven beheersen. WEF bedankt!

  1. Jezus Gerrit……die baarsma is een omhooggevallen rabo jufje…..als je haar wel eens op bnr beluisterd, kun je maar een ding concluderen……praatgraag, omhooggewurmd adhd vrouwtje…..en jij hangt er direct weer een wef, social credit waanidee aan op…..je weet echt veel beter, ga je schamen…..

   1. Dat ook wij op termijn een sociaal credit systeem krijgen lijkt toch waarschijnlijk, ook gezien de experimenten in andere Europese steden, o.a. Amsterdam heeft ‘smart city’ ambities. Het aantal camera’s op straat en in winkels is schrikbarend.

    https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/may/19/as-surveillance-culture-grows-can-we-even-hope-to-escape-its-reach.

    https://www.security.nl/posting/761553/ALDI+opent+kassaloze+winkel+die+boodschappen+via+sensoren+detecteert.

    In Zuid-Amerikaanse landen wordt een systeem getest van een creditcardmaatschappij, genaamd Payface, waar je niet meer contant of met een pinpas betaald maar via gezichtsherkenning. Binnenkort ook bij jou!

    Ik weet niet wat jij voor wereldbeeld hebt, maar van mij hoeft het niet.

    Afgezien wie er achter zit, willen de burgers dit? Daar zou het om moeten gaan.

    Dat de discussie altijd gaat over of iets wel of geen complot is is wat mij betreft oninteressant.
    Voel jij je prettig in een omgeving waar alles wat je koopt of waar je heen gaat gevolgd wordt. Ook al is het voor ons eigen bestwil, ik heb een ander beeld van een vrij leven. Jij?

    1. Goed lezen knul….niet wef, waar veel doodnormale mensen heengaan…..”wef waanidee”…..de agenda’s, de complotten dus….dat schreef ik…..jullie zijn overigens vandaag weer in goed gezelschap van ome Alex J…..die zo’n beetje op jullie delusional golflengte zit….tis wel zonde, jullie kunnen best wel aardig nadenken….maar die gekke paranoide kronkels van jullie…..en het gekke is, jullie hebben grotendeels gelijk, er komt een enorme catastrofe aan….die complotten en waanideeën zijn helemaal niet nodig…..echt….

 3. Ik zie niet in wat er verandert qua uitstoot met dit plan van mevrouw Baarsma. Het is nu ook al zo dat rijk vliegt naar een vakantiebestemming en arm thuisblijft in de zomer.

  Arme mensen hebben een lage footprint. De rijke mens moet zijn footprint verlagen, niet afkopen om de totale uitstoot naar beneden te krijgen.

  Waarom is er overigens geen goed plan om de bosbranden in Zuid-Europa met noodhulp van andere landen heel snel te blussen? Want wat is de uitstoot daarvan wel niet? Ik hoor hier vreemd genoeg niemand over. Ondertussen mag ik niet mijn open haard aansteken….. het idee alleen al….. #stookschaamte.

 4. soms is het wel eens mooi om je af te vragen waarom je de noodzaak voelt hier een reactie te plaatsen.
  een reactie op een reactie of op een artikel.

  ejjj tis geen kritiek eeee!
  maar een vraag, want ik doe er zelf ook aan mee.

  wat beweegt ons om de wereld, as we know it , te omschrijven in (digitale) tekens , aka letters en 1tjes en 0etjes, zoals je m haat, of zou willen zien?

  wat voor nut heeft t?
  behalve opluchting van t ego.

  of zijn we al zo ver weg om ons dat nooit meer af te vragen?

  1. Een van de meest zinvolle bijdragen hier….in tijden….mijn inbreng qua antwoord…..ego’s, betweterigheid, verveling, geldingsdrang, bangheid, alcoholisme(hihihihi-typjes dus), iets heel vervelends zien aankomen maar totaal in het duister tasten hoe je daar mee om moet gaan….etcetc…..dat het u verder goed mag gaan…..en een laatste anvies….draaf niet te ver door in uw paranoia, vraag af en toe eens aan uw naasten wat ze nu echt(!!!) van uw ideeën vinden….want ze hebben al vaak genoeg meewaring “ja,ja …zeker en vast” geantwoord als u weer eens uw wef/agenda 2030 stokpaardje beklom……ciao….

   1. Je hebt geen waanideeën nodig om te zien dat er een grote armoede (op komst) is waardoor de Nederlandse economie in elkaar klapt.

    Wie hier post is hoogstwaarschijnlijk nog rijk genoeg om hypo/huur, eten en energie te betalen.

    Miljoenen huishoudens kunnen dat niet meer betalen. Zelfs winkels geven aan dat klanten vooral kijken en niet kopen.

    Dit gaat heel veel financiële schade opleveren, maar ons kabinet gooit er nog maar eens een overlegje tegenaan om tientallen van onze miljarden te besteden aan de uitkoop van boeren vanwege een zgn. “stikstofprobleem” terwijl er een voedseltekort is op de wereld.

    Totaal losgezongen van de werkelijkheid moet men nu eerst terug naar de basis in Den Haag. Een betaalbaar warm onderdak, (warm) water en voedsel voor alle Nederlanders.

    Kwestie van de zelf opgelegde stikstifnorm aanpassen aan die van bijv. Duitsland en we hebben geen stikstofuitdaging meer.

    Bij een Natura 2000 gebied gelden de zelf door het land vastgestelde stikstofnormen:

    Nederland 14 gram
    Duitsland 100 gram
    Denemarken 200 gram

    Lachwekkend, als het niet zo intriest was.

    1. Ergo: stikstof is geen directe bedreiging voor de volksgezondheid. Stress omdat je je rekeningen niet kunt betalen of honger lijden is dat wel.

 5. Eigenlijk is alles al gezegd, en dat het een kwestie is van wie en wat de lont in het global kruitvat aansteekt? Om op de thema van dit artikel terug te komen, is dat de belangen van de boeren en andere sectoren al lang door de landelijke, Europese en overige wereld overheden en globalisten zijn verdeeld. Het Ceta verdrag, uiteindelijk nota bene in de 1e Kamer door de PvdA goedgekeurd, hebben de Europese en dus Nederlandse economische aspiraties blootgelegd nl. de boeren in Nederland, Belgie, Duitsland en in mindere mate in overige Europese landen (voor de geloofwaardigheid) te elimineren en alle gemanipuleerde voedsel vanuit Canada invoeren. Nederland in dit geval kan dan goedkoop agrarisch grond omzetten in woningbouw en goedkoop gemanipuleerd vlees en granen etc. vanuit Canada invoeren (Rutte en Trudeau hebben dit al bekonkeld)! Het plan en raamwerk is al lang getrokken door de industriële grootmachten en corrumperende gouvernementele overheden. In ons geval hebben ze helaas de fundamentele vrijheidszin van de BOER onderschat en zal dit een precedent scheppen voor alle gelijkgezinden bij de rest van de bevolking die hetzelfde voelen! De globalisten spelen “va banque” en het is een kwestie van tijd, hoe dit zich zal ontaarden? Van de “oude economie” valt niks meer te verwachten, maar gelukkig zal het niet al te lang meer duren is mijn gedachte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: