Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende cryptocurrencies. Volgens CoinMarketCap bestaan er ongeveer 7000 cryptocurrencies, andere bronnen beweren dan weer dat er om en bij de 2000 tot 4000 coins bestaan. Naast het grote aantal bestaande munten, zijn er ook al meer dan duizend cryptoprojecten gefaald.

Welke crypto kopen

Dit bewijst maar één ding: cryptocurrencies komen en gaan. Zo nu en dan hoor je wel iemand roepen dat ze “de nieuwe Bitcoin” hebben gevonden en dat je praktisch al je geld in die munt moet stoppen, om dan enkele maanden later te zien dat de munt in kwestie er helemaal niks van bakt.

Hoe weet je dan welke cryptocurrencies goed zijn om in te investeren? In dit artikel leggen we de basis uit om een cryptomunt te evalueren en uit te maken of het een goede investering zou zijn. Na het lezen van dit artikel zul je direct weten wat een aantal interessante en veelbelovende cryptomunten zijn. Wij zullen de top 6 cryptomunten besproken met een grote kans op hoge rendementen voor 2021. Ook zullen de beste altcoins van 2021 hierin aan bod komen.

Het is alvast handig om te starten met een account te openen om de beste cryptomunten te kopen, de lijst hieronder zijn de beste exchanges waar je veel cryptocurrencies kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><p class=
Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><p class=
Litebit

Nederlandse exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkLitebit
 /></a><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Waar op letten wanneer je crypto gaat kopen en wat zijn de beste cryptomunten voor 2021?

Wanneer je wil investeren in een cryptocurrency, gaan we ervan uit dat je dit doet met het oog op de lange termijn. Het is altijd gevaarlijk om toe te geven aan de FOMO en blindelings mee te gaan in hypes en trends. Het lijkt verleidelijk, maar je zou niet de eerste zijn die zuurverdiende euro’s verliest in de hoop snel rijk te worden. 

Daarom luidt onze belangrijkste tip: voer een grondig onderzoek uit naar de crypto waarin je wil investeren. Maar waar kan je zoal op letten? 

Eerst en vooral is het belangrijk om te kijken naar het project zelf en een idee te krijgen van de betrouwbaarheid en toekomstperspectieven.

Achter elk cryptoproject zit een team van oprichters, ontwikkelaars en soms ook investeerders. Wie dit is, kan je meestal gewoon op de website het project vinden. Je kan deze personen individueel googelen om te onderzoeken of ze ervaring hebben in het ondernemen en of ze betrouwbaar zijn.

Een cryptoproject dat zal slagen in de toekomst, wil een hoger doel bereiken of een groot probleem in de samenleving oplossen. Als dat lukt, zal de vraag stijgen en is er effectief een toekomst voor deze munt. Onderzoek daarom ook wat de missie en visie is van het team met dit project. Lossen ze een probleem op waarin al tientallen andere munten mee bezig zijn? Dan zal het marktaandeel altijd verdeeld zijn en is de kans klein dat deze munt een grote toekomst weggelegd is. 

Nu je weet waar het project naartoe wil, wat zijn de concrete stappen die het team wil ondernemen om daar te geraken? Wat zijn hun toekomstplannen en met welke strategie willen ze dat realiseren? Ook deze informatie is te vinden op hun website, waar je meestal een whitepaper of iets dergelijks kan downloaden. Is deze informatie niet beschikbaar of doen ze er vaag over, dan is dit een serieuze rode vlag.

Dit is een zeer belangrijk punt om veelbelovende crypto in 2021 te kunnen herkennen

Kijk ook eens rond op verschillende cryptowebsites naar nieuws over de munt die je onderzoekt. Extra inzichten zijn altijd waardevol.

Als je onderzoek van het project zelf positief is, kan je ook een kijkje nemen naar de munt zelf en hoe die in de markt ligt.

De market cap geeft weer hoeveel fiatgeld er op dit moment geïnvesteerd is in deze munt en staat los van de prijs op zich. Omdat het los staat van de prijs op zich, is dit een goede indicator van de populariteit van een cryptomunt.

Een hoog handelsvolume geeft aan dat er heel wat ‘believers’ zijn die net als jou geloven in de toekomst van deze munt. Kijk wel na hoe het handelsvolume zich gedraagt door de tijd heen. Liefst van al wil je hier een gezonde groei in zien, en niet te veel pieken en dalen.

Wanneer er dus veel pieken en dalen zijn in het handelsvolume, wil dit zeggen dat een munt heel volatiel is. Dit is een duidelijke indicator dat er veel externe factoren inspelen op de waarde van de munt en dat heeft een negatieve impact op de stabiliteit, wat niet wenselijk is voor een langetermijninvestering.

Wat zijn goede cryptomunten om nu te kopen en welke cryptocurrency gaat stijgen?

Dat is natuurlijk altijd de vraag. Wij hebben alvast wat research gedaan naar veelbelovende crypto en willen je met enkele tips op weg helpen. Denk erom dat je nog steeds zélf je eigen onderzoek moet doen om te kunnen bepalen of een van deze munten in jouw beleggingsfilosofie past.

Vechain is een cryptomunt met een bijzonder ambitieuze oprichter, Sunny Lu. Vechain richt zich op het optimaliseren van de supply chain m.b.v. blockchain technologie, voornamelijk in de voedingssector.

Ook de populariteit van VeChain is stijgende in Nederland. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de technologie die er achter zit, in verschillende sectoren al heel veel wordt toegepast. In de landbouw of goederenindustrie kun je door middel van VeChain technologie grondstoffen het hele productieproces volgen. In deze technologie zit nog veel meer potentie en in de toekomst zullen er nog meer toepassingen voor gevonden worden, waardoor de verwachting is dat VeChain als cryptomunt ook in de toekomst nog verder gaat stijgen. Als iemand aan jou vraagt welke crypto hij of zij moet kopen, dan is VeChain zeker een goed advies.

Mensen die al een aantal jaren in de cryptowereld zitten, zullen de cryptomunt Chainlink wel kennen. Het was in 2019 en in de eerste helft van 2020 namelijk een van de best presterende munten. In een jaar tijd steeg de waarde van 25 cent in 2019 tot 1,53 euro in 2020. Daarna bleef het echter relatief stil rondom Chainlink. De sterke waardestijging is in het daaropvolgende jaar gestagneerd, waardoor de populariteit snel afnam. De verwachting is echter dat Chainlink, vanaf de tweede helft van 2021, weer zal gaan stijgen.

Chainlink verbindt externe ‘real life’ data (zogenaamde ‘oracles’) via API’s met de ‘smart contracts’. Chainlink is als het ware de verbinding tussen blockchain netwerken en data die normaal gezien niet op een blockchain te vinden is. Dit is een grote meerwaarde voor o.a. publicatie van beurskoersen, banktransacties of voor bedrijven die crypto als betaalmethode willen aanbieden. 

Als eerste moeten wij dan direct denken aan Ethereum. Ethereum zal bij de meeste mensen wel bekend in de oren klinken, aangezien het na Bitcoin de meest waardevolle cryptomunt is. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het met Ethereum mogelijk is om door middel van blockchain een eigen Ethereum coin te creëren.

Daarnaast is Ethereum op dit moment bezig met de stapsgewijze lancering van Ethereum 2.0, wat eigenlijk de verbeterde versie van Ethereum 1.0 moet worden. Als je ons vraagt welke cryptocurrency gaat stijgen in de nabije toekomst, dan is Ethereum zeker één van die munten.

Swipe verbindt cryptocurrencies met bestaande betaaloplossingen. Ze willen het als het ware mogelijk maken om cryptocurrencies te kunnen gebruiken als echt geld in het dagelijks leven

Swipe is een platform dat een brug lijkt te vormen tussen de fiat- en cryptocurrency-werelden met zijn drie belangrijkste bestaande producten: de Swipe multi-asset mobiele portemonnee, de Swipe cryptocurrency-gefinancierde debetkaart en de Swipe Token (SXP).

De Swipe-portemonnee fungeert als het belangrijkste toegangspunt tot het Swipe-ecosysteem en kan worden gebruikt voor het opslaan en beheren van een breed scala aan activa, waaronder zowel cryptocurrencies als fiat-valuta’s. De portemonnee kan ook worden gebruikt om het tweede product van Swipe te beheren: de Swipe-betaalpas. Met deze afschrijving kunnen gebruikers hun cryptocurrencies uitgeven bij Visa-betaalterminals en is er in verschillende smaken, die elk steeds meer voordelen en voordelen bieden.

Cardano is aan een sterke opmars bezig de laatste tijd. In Nederland is het zelfs de top 5 binnengedrongen van meest verhandelde cryptomunten. De munt is te herkennen aan de afkorting ADA. Cardano is een munt die nog erg in ontwikkeling is, waardoor verwacht wordt dat vooral op de lange termijn deze cryptomunt enorm in waarde zal kunnen stijgen.

Het project Cardano wordt onder andere uitgevoerd door gespecialiseerde programmeurs en universiteiten. Er is een goede wetenschappelijke basis voor de ontwikkeling dus deze relatief nieuwe cryptomunt heeft de potentie om nog flink door te groeien.

Waar kan je de beste cryptomunten van 2021 kopen?

Naast het gigantische aanbod aan cryptomunten zelf, zijn er ook heel wat platformen om crypto te kopen. Zeker als beginner is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Dit zijn enkele goede en betrouwbare platformen:

Bitvavo is een Nederlands platform dat de goedkoopste en meest toegankelijke exchange van Nederland (en misschien zelfs daarbuiten) wil zijn. Zowel voor ervaren als beginnende gebruikers biedt Bitvavo een oplossing, omwille van de lage kosten, sterke beveiliging, uitgebreide orderopties, enzovoort.

BitcoinMeester biedt heel wat voordelen voor de beginnende handelaar en handelaars met een beperkte kennis. De gebruiksvriendelijkheid en goede ondersteuning zullen zeker van pas komen voor minder ervaren beleggers. Daarnaast worden ook passieve beleggers beloond met een soort van rente, wat bij veel brokers vaak zelfs omgekeerd is.

Als je kiest voor Binance, kies je voor het grootste platform ter wereld en ben je zeker dat je altijd mee bent met de laatste vernieuwingen binnen de cryptowereld. Door het grote aantal aan gebruikers, slaagt Binance erin om transactiekosten relatief laag te houden. Ze maken hun platform toegankelijk voor iedereen, door zowel een eenvoudige interface als een meer geavanceerde interface aan te bieden.

2 reacties

 1. Heb zo mijn eigen idee over BINANCE !
  Er is daar een account geopend voor mij door een bedrieger Broker die mij wou oplichten om mijn 8.33 Bitcoins terug te bezorgen die ik kwijt was !
  Ik tracht al maanden dit account te activeren onmogelijk gelijk welke bewijzen ik lever steeds is mijn account geweigerd , dus is het nu voor de 50 euro die er opstaan niet te moeten terug storten of zit de bedriegelijke Broker er achter ? Wie zal het me zeggen ! Zelfs op berichte aan hun support en/of Fb geen reactie !!!

 2. LET OP – CRYPTO WERKT ALS MAGIE EN IS DE SNELSTE MANIER OM MET GEMAK TE WINNEN IN UW COMFORTABELE HUIS EN KANTOOR DANKZIJ DEZE PANDEMIE. WIJ GEVEN IEDEREEN EEN 100% BETROUWBARE EN BETROUWBARE INVESTERING EN WINST, THUIS OF OP KANTOOR.

  $500 GEEFT $5.000,00 IN 7 WERKDAGEN
  $ 1000 GEEFT U $ 10.000,00 IN 7 WERKDAGEN
  $ 2000 GEEFT $ 20.000,00 IN 7 WERKDAGEN
  $ 3.000 GEEFT $ 30.000 IN 7 WERKDAGEN
  $ 5.000 GEEFT $ 50.000,00 BINNEN 7 WERKDAGEN
  $ 10.000 GEEFT $ 1000,00 IN 7 WERKDAGEN

  IK WIL DAT U WETEN WAAROM U UW RODE TIJD OP HET INTERNET NEEMT OM KREDIETEN TE ZOEKEN? ALS ER INVESTERINGSMOGELIJKHEDEN ZIJN.

  DE BESTE OPLOSSING VOOR IEDEREEN DIE THUIS, VEILIG IS EN VEEL MAAKT…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: