Hoe weet je in welke crypto je nu moet investeren?

Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende cryptocurrencies. Volgens CoinMarketCap bestaan er ongeveer 7000 cryptocurrencies, andere bronnen beweren dan weer dat er om en bij de 2000 tot 4000 coins bestaan. Naast het grote aantal bestaande munten, zijn er ook al meer dan duizend cryptoprojecten gefaald.

Welke crypto kopen

Dit bewijst maar één ding: cryptocurrencies komen en gaan. Zo nu en dan hoor je wel iemand roepen dat ze “de nieuwe Bitcoin” hebben gevonden en dat je praktisch al je geld in die munt moet stoppen, om dan enkele maanden later te zien dat de munt in kwestie er helemaal niks van bakt.

Hoe weet je dan welke cryptocurrencies goed zijn om in te investeren? In dit artikel leggen we de basis uit om een cryptomunt te evalueren en uit te maken of het een goede investering zou zijn. Wil je liever direct weten wat een aantal interessante en veelbelovende cryptomunten zijn? Bekijk dan dit rapport, hierin worden 10 top cryptomunten besproken met een grote kans op hoge rendementen voor 2021. Ook zullen de beste altcoins van 2021 hierin aan bod komen.

Het is alvast handig om te starten met een account te openen om de beste cryptomunten te kopen, de lijst hieronder zijn de beste exchanges waar je veel cryptocurrencies kan kopen.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 data-lazy-src=

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 data-lazy-src=

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 data-lazy-src=

Nederlandse exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkLitebit
 data-lazy-src=

Grote broker voor crypto en aandelen

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

100

BekijkBitpanda
 data-lazy-src=

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Waar op letten wanneer je crypto gaat kopen en wat zijn de beste cryptomunten voor 2021?

Wanneer je wil investeren in een cryptocurrency, gaan we ervan uit dat je dit doet met het oog op de lange termijn. Het is altijd gevaarlijk om toe te geven aan de FOMO en blindelings mee te gaan in hypes en trends. Het lijkt verleidelijk, maar je zou niet de eerste zijn die zuurverdiende euro’s verliest in de hoop snel rijk te worden. 

Daarom luidt onze belangrijkste tip: voer een grondig onderzoek uit naar de crypto waarin je wil investeren. Maar waar kan je zoal op letten? 

Eerst en vooral is het belangrijk om te kijken naar het project zelf en een idee te krijgen van de betrouwbaarheid en toekomstperspectieven.

 • Team

Achter elk cryptoproject zit een team van oprichters, ontwikkelaars en soms ook investeerders. Wie dit is, kan je meestal gewoon op de website het project vinden. Je kan deze personen individueel googelen om te onderzoeken of ze ervaring hebben in het ondernemen en of ze betrouwbaar zijn.

 • Meerwaarde

Een cryptoproject dat zal slagen in de toekomst, wil een hoger doel bereiken of een groot probleem in de samenleving oplossen. Als dat lukt, zal de vraag stijgen en is er effectief een toekomst voor deze munt. Onderzoek daarom ook wat de missie en visie is van het team met dit project. Lossen ze een probleem op waarin al tientallen andere munten mee bezig zijn? Dan zal het marktaandeel altijd verdeeld zijn en is de kans klein dat deze munt een grote toekomst weggelegd is. 

 • Toekomstplannen

Nu je weet waar het project naartoe wil, wat zijn de concrete stappen die het team wil ondernemen om daar te geraken? Wat zijn hun toekomstplannen en met welke strategie willen ze dat realiseren? Ook deze informatie is te vinden op hun website, waar je meestal een whitepaper of iets dergelijks kan downloaden. Is deze informatie niet beschikbaar of doen ze er vaag over, dan is dit een serieuze rode vlag.

Dit is een zeer belangrijk punt om veelbelovende crypto in 2021 te kunnen herkennen

 • Nieuws

Kijk ook eens rond op verschillende cryptowebsites naar nieuws over de munt die je onderzoekt. Extra inzichten zijn altijd waardevol.

Als je onderzoek van het project zelf positief is, kan je ook een kijkje nemen naar de munt zelf en hoe die in de markt ligt.

 • Market cap

De market cap geeft weer hoeveel fiatgeld er op dit moment geïnvesteerd is in deze munt en staat los van de prijs op zich. Omdat het los staat van de prijs op zich, is dit een goede indicator van de populariteit van een cryptomunt.

 • Handelsvolume

Een hoog handelsvolume geeft aan dat er heel wat ‘believers’ zijn die net als jou geloven in de toekomst van deze munt. Kijk wel na hoe het handelsvolume zich gedraagt door de tijd heen. Liefst van al wil je hier een gezonde groei in zien, en niet te veel pieken en dalen.

 • Volatiliteit

Wanneer er dus veel pieken en dalen zijn in het handelsvolume, wil dit zeggen dat een munt heel volatiel is. Dit is een duidelijke indicator dat er veel externe factoren inspelen op de waarde van de munt en dat heeft een negatieve impact op de stabiliteit, wat niet wenselijk is voor een langetermijninvestering.

Wat zijn goede cryptomunten om nu te kopen en welke cryptocurrency gaat stijgen?

Dat is natuurlijk altijd de vraag. Wij hebben alvast wat research gedaan naar veelbelovende crypto en willen je met enkele tips op weg helpen. Denk erom dat je nog steeds zélf je eigen onderzoek moet doen om te kunnen bepalen of een van deze munten in jouw beleggingsfilosofie past.

Vechain is een cryptomunt met een bijzonder ambitieuze oprichter, Sunny Lu. Vechain richt zich op het optimaliseren van de supply chain m.b.v. blockchain technologie, voornamelijk in de voedingssector.

Chainlink verbindt externe ‘real life’ data (zogenaamde ‘oracles’) via API’s met de ‘smart contracts’. Chainlink is als het ware de verbinding tussen blockchain netwerken en data die normaal gezien niet op een blockchain te vinden is. Dit is een grote meerwaarde voor o.a. publicatie van beurskoersen, banktransacties of voor bedrijven die crypto als betaalmethode willen aanbieden. 

Ethereum is in feite een software platform dat het voor smart contracts en DApps gebouwd te worden en te werken zonder downtime, fraude of controle van een third party.

 • Swipe

Swipe verbindt cryptocurrencies met bestaande betaaloplossingen. Ze willen het als het ware mogelijk maken om cryptocurrencies te kunnen gebruiken als echt geld in het dagelijks leven

Waar kan je de beste cryptomunten van 2021 kopen?

Naast het gigantische aanbod aan cryptomunten zelf, zijn er ook heel wat platformen om crypto te kopen. Zeker als beginner is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Dit zijn enkele goede en betrouwbare platformen:

Bitvavo is een Nederlands platform dat de goedkoopste en meest toegankelijke exchange van Nederland (en misschien zelfs daarbuiten) wil zijn. Zowel voor ervaren als beginnende gebruikers biedt Bitvavo een oplossing, omwille van de lage kosten, sterke beveiliging, uitgebreide orderopties, enzovoort.

BitcoinMeester biedt heel wat voordelen voor de beginnende handelaar en handelaars met een beperkte kennis. De gebruiksvriendelijkheid en goede ondersteuning zullen zeker van pas komen voor minder ervaren beleggers. Daarnaast worden ook passieve beleggers beloond met een soort van rente, wat bij veel brokers vaak zelfs omgekeerd is.

Als je kiest voor Binance, kies je voor het grootste platform ter wereld en ben je zeker dat je altijd mee bent met de laatste vernieuwingen binnen de cryptowereld. Door het grote aantal aan gebruikers, slaagt Binance erin om transactiekosten relatief laag te houden. Ze maken hun platform toegankelijk voor iedereen, door zowel een eenvoudige interface als een meer geavanceerde interface aan te bieden.

Eén reactie

 1. Heb zo mijn eigen idee over BINANCE !
  Er is daar een account geopend voor mij door een bedrieger Broker die mij wou oplichten om mijn 8.33 Bitcoins terug te bezorgen die ik kwijt was !
  Ik tracht al maanden dit account te activeren onmogelijk gelijk welke bewijzen ik lever steeds is mijn account geweigerd , dus is het nu voor de 50 euro die er opstaan niet te moeten terug storten of zit de bedriegelijke Broker er achter ? Wie zal het me zeggen ! Zelfs op berichte aan hun support en/of Fb geen reactie !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.