Welke landen bezitten de meeste Amerikaanse schulden?

De totale schuld van de Verenigde Staten is inmiddels de $22 biljoen gepasseerd (ofwel 22.000 miljard). Maar welke landen bezitten nu de meeste Amerikaanse schulden?

China en Japan

Zoals hierboven in de infographic van howmuch.net is te zien, zijn het China en Japan, die respectievelijk 17,3% en 16,5% van het Amerikaanse schuldpapier voor hun rekening nemen. Zowel China als Japan hebben nog altijd meer dan $ 1 biljoen uitstaan, maar zijn de totale reserves van Amerikaanse schulden sinds 2015 gestaag aan het afbouwen. Dit is goed zichtbaar in onderstaande grafiek, via visualcapitalist.

Nederland heeft $45 miljard

Op grote afstand volgen Brazilië en het Verenigd Koninkrijk (4,8% en 4,7%). Ook landen als De Cayman Eilanden en Ierland staan in de top 10. Dit komt vooral doordat De Cayman Eilanden dé HedgeFund Hoofdstad van de wereld is. Veel grote techgiganten hebben zich in Ierland gesetteld, vanwege fiscale voordelen. Een groot deel van de liquiditeiten wordt niet doorgesluisd naar Amerika (want dan moet er belasting worden betaald), maar wordt omgezet in Amerikaanse staatsobligaties (Treasury securities). Nederland heeft met $45 miljard ‘slechts’ 0,7% van de totale uitstaande Amerikaanse schulden in bezit.

Eén reactie

  1. Weten jullie bij biflatie toevallig ook waar de 49.000 miljard euro aan derivaten uit bestaan van deutsche bank? Ik kan hier op internet echt helemaal niets over vinden behalve dan dat dit bedrag eerder iets van 75.000 miljard euro was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: