De wereld van vandaag is verworden tot één grote leugen. Op alle fronten in de samenleving wordt gelogen en bedrogen alsof het een lieve lust is. Of je je nu in de  politieke-, financiële-, rechterlijke-,  journalistieke-, medische-, religieuze- of sportwereld bevindt; zonder list en bedrog kom je geen stap hoger op de ladder van succes en aanzien. Hoe geraffineerder de leugen, hoe groter de kans op succes.

zalm bankier

Prutsers

Ook in de wereld van de leugenaars heb je prutsers en toppers. Prutsers zijn leugenaars die verhaaltjes vertellen welke een korte houdbaarheidsdatum hebben. Doordat zij al snel door de mand vallen komen zij niet ver en blijven gefrustreerd bungelen aan de onderkant van de samenleving. Een voorbeeld hiervan is Charles Swietert. Deze was ooit verbonden als politiek verslaggever bij het NOS-journaal en werd in 1982 door VVD-leider Ed Nijpels naar voren geschoven als beoogd staatssecretaris van Defensie in het kabinet Lubbers I. Drie dagen na zijn benoeming moest hij echter alweer aftreden omdat hij in zijn curriculum vitae had vermeld dat hij doctorandus was terwijl hij nooit aan een universiteit was afgestudeerd. Ook had hij beweerd luitenant in het Nederlandse leger te zijn geweest, maar bij navraag bleek hij niet verder te zijn gekomen dan de de rang van korporaal. Omdat deze feiten voor iedereen eenvoudig achterhaalbaar waren kan je zo’n iemand dus gerust een prutser noemen.

Toppers

Anders is het gesteld met de toppers. De toppers onder de leugenaars zijn mensen die hun leugens op een meedogenloze en gewetenloze wijze afschermen van waarheidsvinding. Hun leugens zijn in de meeste gevallen niet of nauwelijks achterhaalbaar. Zodoende kunnen zij zich al liegend en bedriegend een weg naar boven banen. Eenmaal boven aangekomen, hebben zij onderweg zoveel aanzien en macht verworven, dat zij deze kunnen gebruiken om  hun eventuele zwakheden of fouten niet aan het licht te laten komen door het hanteren van intimidaties en dreigementen naar hun kritische volgers. Lees verder op Gewoon-Nieuws.

9 reacties

  1. Klopt helemaal. Die ’toppers’ zijn voor een groot deel, zoals inmiddels wel bekend is ( en bewezen ) PSYCHOPATEN, en liegen en bedriegen is hun natuur. De overigen zijn BEROEPSLEUGENAARS, en zijn er dus ook heel bedreven in. Het had allemaal nog niet eens zoveel kwaad gekund als het niet zo was dat een groot deel van de schaapjes maar één behoefte heeft: het BLIND volgen van het gezag. Dat ligt bij een groot deel van het gepeupel in hun aard, en dan is kritiek simpelweg niet welkom, daar worden ze heel ongemakkelijk van. De boodschapper kan dan eerder op hoon rekenen dan de leugenaar. It’s a sick world.

  2. Zeg medebiflaten ik wil niet flauw doen hoor maar wat denken jullie van Wim Kok (hals) Wouter Bos en andere. Ach het zijn allemaal aarts leugenaars en beroeps parasieten ze kunnen nog geen friet tent runnen die zou meteen failliet gaan. Het maakt echt niet uit welke kleur of poltieke partij het is zonder uitzondering een pot nat.

    Helaas de gem kaaskop gelooft nog steeds in sprookjes, kijk nu eens wat voor een economsiche ramp zich aan het voltrekken is in NL. En wie dacht je dat daarvoor verantwoordelijk was? En wie gaat dit oplossen, onze politici ??? Ik vrees dat velen nederlanders nog steeds niet door hebben hoe het spel word gespeeld. Wellicht maar beter ook.

  3. VVD staat bekend als een corrupte partij met veel bestuurders die graag in speeltuinen komen. Het CDA en PvdA zijn partijen die er ook wat van kunnen. Als je eens wist dat de Rotterdams politiek gecontroleerd wordt door de Turkse drugsmaffia ga je toch anders tegen deze z.g. democratie aankijken.

    1. Ach, als ik kijk naar de motivatie van een aantal mensen uit mijn omgeving om via het laddertje lid politiieke partij > raadslid > wethouder klein, wethouder groter > landelijke politiek het voor het zeggen krijgen. Neem nou staatssecretaris Sander Dekker, SW liep een aantal malen met hem “door de wijk”. Mannetje met opleiding maar zelden iemand ontmoet die minder visie heeft. En kijk hem daar zitten, hoog in de boom. Dat zijn onze bestuurders mensen, face facts.

  4. Wereld was altijd één grote leugen, maar nu dankzij internet is het openbaar geworden. Maar maak maar geen illusies: door openbaarheid wordt de wereld niet beter en leugenaars zullen krijgen geen spijt krijgen. Integendeel – met de dag worden ze alleen maar cynischer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: